Slavia – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | Příbram – Jihlava 0:0 (kon.) | Zlín – Dukla Praha 0:1 (kon.)
Karviná – Bohemians 1905 3:0 (kon.) | Teplice – Jablonec 1:0 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
2:1 (1:0)
FK Mladá Boleslav
Sobota 26.11.2016, 15:00 • Eden arena • ePojisteni.cz liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek sobotního večera. Mějte se hezky! (17:11:45)
     
    Končí šestiletá série bez vítězství nad Mladou Boleslaví a fanoušci si mohou užít tradiční děkovačku, která slaví své desáté výročí. Důvodů k radosti je opravdu spousta, protože po porážce Zlína s pražskou Duklou se Slavia posouvá na druhé místo tabulky.

    Sešívaní tak ztrácí alespoň do zítřka na Plzeň pouze bod a dá se říct, že už jsou zapojeni do boje o titul. V dalším kole ve Zlíně tedy budeme sledovat zajímavou bitvu.
     
    Utkání končí a Eden zaplavila vlna euforie. Domácí Slavia vítězí díky trefám Michaela Ngadea Ngadjuie a Jaromíra Zmrhala, na jejichž trefy odpověděl z penalty Lukáš Magera. Nutno podotknout, že dnešní vítězství sešívaných je zasloužené.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    To nakonec není tak špatné, protože Středočeši ztratili míč a zdá se, že závěrečné vteřiny už si Slavia pohlídá.
     
    90+1
    Slavia se vydala do protiútoku a proti Micku Van Burenovi stála prázdná branka, protože její strážce Jakub Diviš byl teprve na cestě. Nizozemský útočník ovšem trefil míč hodně špatně a rozehrávat bude Mladá Boleslav.
     
    90+1
    A pozor! Mladá Boleslav zahrává rohový kop a ve velkém vápně operuje také brankář Jakub Diviš. Tady už není co ztratit.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90
    Slavia ještě takticky střídá. Za potlesku tribun odchází autor druhého gólu Jaromír Zmrhal, jehož místo převezme Jasmin Ščuk.
     
    89
    Ladislav Takács si na obranné polovině vyšlápl na jednoho ze slávistických hráčů a domácí mohou rozehrávat. To svěřencům Jaroslava Šilhavého vyhovuje.
     
    88
    Pro dlouhý a několikrát prodloužený míč si nabíhal Jan Chramosta, ale na místě byl opět Jiří Pavlenka, který si pokryl míč a nabral několik cenných vteřin.
    87. Lukáš MAGERA - 2:1
     
    86
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Místo klidného závěru si Slavia zadělala na pořádné drama. LUKÁŠ MAGERA penaltu bezpečně proměnil střelou doprostřed branky a vrátil svůj tým do hry – 2:1!
     
    86
    A pozor! Mladá Boleslav bude zahrát pokutový kop po ruce Josefa Hušbauera. Domácí záložník totiž nechtěně zasáhl odražený míč a pro Středočechy se nabízí zajímavá příležitost.
     
    84
    Slavia se po vyloučení uklidnila a jde to znát. Josef Hušbauer parádně sklepl míč Micku Van Burenovi, který ho dokázal zkrotit, na velkém vápně udělal parádní kličku Douglasu Da Silvovi, po níž neúspěšně vystřelil.
     
    83
    Na hře Mladé Boleslavi je navíc znát narůstající nervozita. Lukáš Magera zbytečně zfauloval soupeře a za svůj zákrok se slovním přídavkem směrem k rozhodčímu uviděl žlutou kartu.
     
    82
    Slavia střídá. Zasloužený potlesk si vysloužil Antonín Barák, který dnes předvedl dobrý výkon a na hřiště vlétl Dušan Švento.
     
    81
    Slavia už tedy může utkání v klidu dohrát a možná přidat i další gól. Nedá se očekávat, že by Mladá Boleslav byla v deseti hráčích nebezpečnější, než byla v plné síle. Do další šance se navíc dostal Mick Van Buren, kterého vychytal Jakub Diviš.

    Daniel Ryl

    Branky: 35. Ngadjui (Bílek), 71. Zmrhal – 86. Magera (pen.)

    Karty:   54. Mešanović (SLA) – 41. Fleišman (MBL), 64. Matějovský (MBL), 74. Mebrahtu (MBL), 83. Magera (MBL)   79. Matějovský (MBL)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 10:2.
    SK Slavia Praha: Pavlenka – Frydrych, Bílek (C), Deli, Bořil – Barák (82. Švento), Hušbauer, Ngadjui, Zmrhal (90. Ščuk) – Mešanović (66. Van Buren), Milan Škoda.
    Náhradníci: Berkovec – Mingazov, Van Buren, Souček, Ščuk, Švento, van Kessel.

    FK Mladá Boleslav: Diviš – Pauschek (75. Chramosta), Takács, Da Silva, Fleišman – Mareš (58. Matějovský), Kúdela – Jánoš (46. Přikryl), Magera (C), Fabián – Mebrahtu.
    Náhradníci: Šeda – Matějovský, Chramosta, Hůlka, Přikryl, Keresteš, Malpon.

    Rozhodčí: R. Příhoda – O. Pelikán, P. Antoníček.

    Diváci: 10.074
    thejrc.org