Vsetín – Olomouc 7:4 (kon.) | Třinec – Žďár n/S 5:3 (kon.) | Přerov – Poruba 2:3 (0:1 po s.n.)
konec
VHK ROBE Vsetín
7:4 (2:0, 3:1, 2:3)
HC Olomouc
Sobota 26.11.2016, 10:30 • Zimní stadion Na Lapači • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Třetí třetina byla gólově nejbohtaší a na skóre vyšla lépe hostujícímu celku. Na gól Petera Lobodowského dokázal odpovědět Tadeáš Pospíšil. Lapač se dočkal také zdařené přesilovkové kombinace se zakončením Tomáše Dvořáka. Na 7:3 navyšovala povedenou střelou z úniku Natálie Mlýnková a půl minuty po ní se trefil olomoucký Jan Vašenka, který uzavřel brankový výčet dnešního zápasu.
    I přes to, že Olomouc předvedla z její strany povedenou třetinu, první zápas nadstavbové části Extraligy mladšího dorostu vyhráli poměrem 7:4 Vsetínští.
    Tímto se s Vámi prozatím loučím a budu se těšit u online přenosu zápasu Extraligy staršího dorostu mezi Vsetínem a Jihlavou, který začne v 13:45. (12:43:47)
     
    Konec zápasu.
     
    59:11
    Lukačka jel sám na bránu, na poslední chvíli jej však dohanli hostující hráči, a tak si vsetínský bek objel branku a počkal na spoluhráče. První se do útočného pásma dostal Jenáček, na kterého tedy zamířil Lukačkův pas. Domácí se ale ke střele nakonec nedostali.
     
    58:53
    Domácí v plném počtu.
     
    57:48
    Ševců se musí mít při střelách Vašenky a Handla na pozoru. Kohouti míří z nepříjemných pozic, jejich střely ale nejsou přesné.
     
    57:31
    Domácím se daří vyhazovat.
     
    56:53
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Půček – 2 min., držení protihráče).
     
    56:41
    Olomouc právě vstřelila branku!
    JAN VAŠENKA přehodil levé rameno domácího brankáře a tato lehká střela tak skončila za brankovou čarou. Asistence: Vojtěch Pernický.
     
    56:14
    Vsetín právě vstřelil branku!
    NATÁLIE MLÝNKOVÁ vyrazila dopředu, přebruslila všechny, kdo jí stáli v cestě a zakončila prudkou střelou pod levou ruku. Asistence: Marco Lukačka.
     
    55:34
    Střela Pírka se svezla po betonech Ševců na pravý kruh, kde nestál nikdo z hostujících hráčů. Kotouč dobruslil Navrátil a dostal jej do bezpečí.
     
    54:34
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou, před Kaplanem zachytil kotouč Jenáček a zkusil to z otočky, mířil však příliš vlevo.
     
    53:39
    Oddechový čas pro domácí.
     
    53:39
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Vsetínští dlouho dobře bránili a blokovali střely. Kombinaci Tomajka s Pospíšilem a TOMÁŠEM DVOŘÁKEM však nezachytili a poslednímu jmenovanému se podařilo dostat puk mezi betony domácího gólmana. Asistence: Tadeáš Pospíšil, Matěj Tomajko.
     
    52:38
    Lobodowski zavezl kotouč na levý kruh útočného pásma, odkud vypálil. Jeho střela mřila nad.
     
    52:30
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Fojtášek – 2 min., podražení).
     
    51:37
    Martin Baďura zůstal ležet na ledě, po chvíli se však s dopomocí svého kapitána zvedá a je již v rukou zdravotníka.
     
    50:56
    Domácí brání svou branku ze všech sil a drží Olomouc jen okolo mantinelů.
     
    48:45
    Olomouc právě vstřelila branku!
    I když to vypadalo, že domácí brankáře má levou tyčku plně pokrytou, TADEÁŠ POSPÍŠIL našel z levého kruhu místo mezi levou rukou a tělem. Asistence: Bez asistence.
     
    47:36
    Střela Baďury z levého kruhu zasáhla brusle Handla. Hostujícímu celku se daří blokovat střely Vsetína.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 11. Šánek (Mikulík), 18. Mlýnková (Jenáček, Lobodowski), 24. Mikulík (Šánek), 35. Šánek (Jenáček), 39. Calaba (Baďura, Půček), 46. Lobodowski (Jenáček), 57. Mlýnková (Lukačka) – 22. Pernický (Rosecký), 49. Pospíšil, 54. Dvořák (Pospíšil, Tomajko), 57. Vašenka (Pernický)


    VHK ROBE Vsetín: Ševců (Krňa) – Fojtášek, Vávra, Kuboš, Lukačka, Mikulík, Kunst, Navrátil – Půček, Bouček, Lobodowski, Dohnal, Calaba, Jenáček, Baďura, Šánek, Mlýnková.
    HC Olomouc: Kaplan (Špunar) – Harabiš, Hladiš, Přecechtěl L., Vinter, Kocián, Pírek – Handl, Tomajko, Pospíšil, Tichý, Pernický, Dvořák, Přecechtěl P., Janíček, Vašenka, Rosecký.

    Rozhodčí: Smilek – Barteček, Novák.
    thejrc.org