Barys – Chabarovsk 2:1 (po pr.) | Čeljabinsk – Viťaz 3:2 (kon.) | Ufa – Jaroslavl 1:2 (kon.)
Čerepovec – Petrohrad 3:4 (kon.)
konec
Severstal Čerepovec
3:4 (1:3, 1:0, 1:1)
SKA Petrohrad
Neděle 27.11.2016, 15:00 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy za námi a domácí se na konci nedostali do žádné šance, kterou by mohli zápas ještě zvrátit ve svůj prospěch, všechny tři body tedy berou hosté! Ti ve třetí periodě nejdříve navýšili své vedení, když se prosadil tvrdou ránou Šipačov, Čerepovec se ale dostat na dostřel zásluhou překvapivé střely v podání Trubačjova – závěrečné minuty ale nabídly pouze rutinní údržbu v podání petrohradského SKA, které si tak odváží z ledu Severstalu výhru 4:3! Ode mne je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám pěkný zbytek neděla. (17:16:52)
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Ani pár vteřin před koncem to nevypadá na komplikace pro hosty, kteří jsou v útočném pásmu a tak zápas dohrávají s pukem ve své moci.
     
    59:03
    I poslední minutu ale začínají domácí se Smirjaginem v bráně a Petrohrad hraje s pukem někde ve středním pásmu, velký tlak nepřichází.
     
    58:08
    I nadále platí, že jsem žádnou velkou šanci domácích neviděli, Petrohrad se velice dobře brání a za chvíli to Čerepovec asi zkusí v šesti.
     
    56:37
    U puku je v poslední pasáži hry více Petrohrad, který tak šetří vteřinky a snaží se nepouštět domácí do nějakého tlaku.
     
    55:29
    Po delší době se dostal k nějaké akci i hostující Petrohrad, individuálně to zkoušel Dacjuk, ale jeho pokus na dlouhou hokejku zvládl zastavit Smirjagin.
     
    54:38
    K další ráně se dostal tentokrát Radulov, jmenovec slavnější hráče Montrealu ale nedokázal puk svoji střelou z mezikruží dostat za Šesťorkina, který si povyjel a puk zastavil.
     
    53:45
    K několika střelám se ale dostali domácí, před Šesťorkina se nakonec natlačil Polák, který měl na hokejce gólovku, ale jeho dvojitou dorážku zvládl gólman Petrohradu udržet mimo bránu!
     
    52:23
    Petrohrad se snaží dostat hru opět pod kontrolu a to se zatím celkem daří, protože od gólové střely domácí žádnou další šanci neměli a čas jim tak rychle ubíhá.
    50:43 Jurij TRUBAČJOV - 3:4
     
    50:43
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Tak teď tedy Šesťorkin svým kolegům moc nepomohl a je opět sníženo! Po vyhraném bully se dostal k puku JURIJ TRUBAČJOV, který se s tím nepáral a velice tvrdě poslal puk na bránu, čímž trochu zaskočil gólmana SKA, jenž zareagoval trochu později a na puk tak už dosáhnout nedokázal! Asistence: Daniil Vovčenko a Maxim Truňov.
     
    50:29
    Hra opět trochu upadla a sledujeme hlavně důrazné duely ve středním pásmu, teď se domácí dostali do ofsajdu a ve střední třetině se tak bude i vhazovat.
     
    48:55
    I nadále je k vidění větší aktivita domácích, ale opět tu byla velká šance hostů! Zcela sám jel od středního pásma na Smirjagina sám Plotnikov, ale jeho blafák nebyl na domácího gólmana dost dobrý a ten tak puk vyrazil mimo!
    47:41 Vadim ŠIPAČOV - 2:4
     
    47:41
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Ale po velkém tlaku v podání domácích přichází úder na straně druhé, kde se dostal po ztrátě ve středním pásmu a akci Guseva k zakončení VADIM ŠIPAČOV, jenž svoji bombou k tyči dokázal překonat doposud neprůstřelného Smirjagina! Asistence: Nikita Gusev a Jevgenij Dadonov.
     
    46:15
    I konec přesilovky je pro hosty hodně nebezpečný, jenže i proti dvěma dorážkám v brankovišti si věděl rady hostující gólman svůj tým teď tak výrazně podržel.
     
    45:39
    Ve velkých šancích byli domácí hráči, ale nejprve Sizovovu ránu do brány vyrazil z brankové čáry svou hokejkou Bělov, následně si proti tečované ráně Monse poradil s obtížemi Šesťorkin!
     
    44:42
    Trochu oživit hru by mohlo vyloučení, které naopak moc nepomůže SKA – na trestnou lavici totiž usedne po podražení soupeře Barabanov.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 10. Truňov (Vovčenko, Trubačjov), 28. Mons, 51. Trubačjov (Vovčenko, Truňov) – 3. J. Jakovlev (Dacjuk, Kovalčuk), 4. Koskiranta (Barabanov, Širokov), 5. Širokov (Dacjuk, J. Jakovlev), 48. Šipačov (N. Gusev, Dadonov)


    Severstal Čerepovec: Jakub Kovář (5. Smirjagin) – Wilson, Masuhr, Jevsejenkov (C), Stasenko (A), D. Ježov, Kudako, Sizov – Mons, V. Polák, Kagarlickij – Truňov, Trubačjov (A), Vovčenko – Radulov, Magogin, Avcin – Kazakovcev, Karlin, Michajlov – Kodola.
    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Ivannikov) – A. Bělov, J. Jakovlev, Chafizullin, Čudinov, Rukavišnikov, Zubarev, Rykov – S. Plotnikov, Dacjuk (C), Kovalčuk (A) – Dadonov, Šipačov (A), N. Gusev – Tichonov, Koskiranta, Ketov – Prochorkin, Barabanov, Děrgačjov – Širokov.

    Rozhodčí: Beljajev, Bondar – Gordenko, Tomilov
    thejrc.org