Plzeň – Pardubice 3:4 (0:2 po s.n.) | Vítkovice – Olomouc 3:1 (kon.) | Liberec – Litvínov 1:2 (kon.)
Kometa Brno – Chomutov 3:0 (kon.) | Mountfield HK – Zlín 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 5:4 (kon.)
K. Vary – Sparta 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
BK Mladá Boleslav
5:4 (2:1, 2:1, 1:2)
HC Oceláři Třinec
Neděle 27.11.2016, 17:30 • ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav • Tipsport extraliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to dnes z města automobilů vše, s přáním úspěšného vstupu do nového týdne se s Vámi loučím a někdy příště se zase budu těšit na počtenou! (20:09:17)
     
    Utkání je u konce, Mladá Boleslav nakonec poráží Třinec poměrem 5:4, a připisuje si tak mimořádně cenné tři body do tabulky naší nejvyšší hokejové soutěže! Třetí třetina se převážně nesla v režii hostí, kteří dokázali díky dobrému výkonu a nasazení smazat dvoubrankový náskok svého soupeře. Nejprve se z otočky prosadil Ján Sýkora, v třiapadesáté minutě se pak o vyrovnání zasloužil Jakub Petružálek. Rozhodující moment celého mače se udál třináct vteřin před třetí sirénou, ve prospěch Bruslařů utkání po parádní sóloakci rozhodl dnes dvougólový Pavel Musil!

    Střely na branku ve třetí třetině: 16:14
    Střely na branku v celém utkání: 39:38
     
    Konec zápasu.
    59:47 Pavel MUSIL - 5:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    59:47
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné, Bruslaři si třináct vteřin před koncem třetí třetiny berou ztracený náskok zpět a mílovými kroky se přibližují dnešnímu tříbodovému zisku! Parádní sóloakci vystřihl PAVEL MUSIL, který, ač tísněn, se dokázal vytočit zpoza branky, nachystat si puk na forhend a nekompromisní bombou pod víko překonat nic netušícího Petera Hamerlíka! Asistence: Jan Hanzlík.
     
    59:08
    Hosté měli na hokejce rozhodující branku! Dostali se totiž do přečíslení tří proti dvěma, Kaneova přihrávka ale přistála pouze na patách Zbyňka Irgla, který tak nemohl zakončit!
     
    58:49
    Martin Látal zatlačil na Linharta a nakonec jej donutil k chybě. Boleslavský rychlík se poté rychle zorientoval a zpoza branky našel Jakuba Klepiše, tomu ale rána nesedla, puk se vznesl do vzduchu a doplachtil přesně do Hamerlíkovy lapačky.
     
    58:28
    Přetlačovanou mezi Jonákem a Petružálkem nakonec vyhrál hostující borec, který navíc dokázal kotouč sklepnout pro Davida Noska, jehož nenápadnému nahození od modré čáry mnoho nechybělo.
     
    58:00
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:27
    Hanzlík u mantinelu přetlačil Rákose, poté nahrál Voráčkovi, který mohl založit protiakci domácího celku, ale měl za sebou už hodně dlouhé střídání, proto kotouč jen nahodil a vpustil na led nové hráče.
     
    56:43
    Martin Látal se po zdařilé kličce zbavil svého strážce, poté se z úhlu hnal na Hamerlíka, ani toto bekhendové zakončení domácího rychlíka ale úspěch neslavila. Neujala se ani dorážka Tomáše Urbana.
     
    56:02
    Neuvěřitelný zákrok Jana Lukáše! Hosté naprosto vyšachovali obranu svého soupeře, Polanský kotouč přesunul před poloprázdnou svatyni na Rostislava Marosze, tomu ale zkazil radost bleskurychle se přesouvající boleslavský gólman, který zasáhl koncem své hole!
     
    55:27
    Krátce nato Polanský přebruslil nestíhajícího Hanzlíka a do dobré palebné pozice nahrál Sýkorovi, s jeho přízemním pokusem ale neměl Jan Lukáš žádné větší starosti.
     
    55:19
    Tohle může domácí mrzet! Pavel Musil si počkal na ideální moment a pak puk předložil Tomáši Hykovi, ten se ale v momentě střely lehce zapotácel a jeho zakončení v dobré pozici podle toho také vypadalo.
     
    54:19
    Marosz dobruslil témě ztracený kotouč a nabil na modré čáře stojícímu Davidu Noskovi, na jeho ránu si ale Jan Lukáš počkal a vyrážečkou ji poslal do rohu kluziště.
     
    53:36
    Rána Martina Adamského byla ztečována do ochranné sítě, sudí ale po vzájemné poradě usoudili, že žádný kontakt domácího hráče s pukem neviděli, vhazovat se tedy bude ve středním pásmu.
    52:53 Jakub PETRUŽÁLEK - 4:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    52:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nepsané sportovní pravidlo nedáš – dostaneš znovu platí, Bruslaři nevyužili velkou šanci a hned z následného protiútoku inkasovali! Situaci dvou proti dvěma vyřešili hosté bravurně, Zbyněk Irgl zvedl hlavu a našel z druhé vlny si sjíždějícího JAKUBA PETRUŽÁLKA, který tvrdou ranou nedal Lukášovi šanci! Asistence: Zbyněk Irgl, Tomáš Linhart.
     
    52:44
    Rychlý brejk Boleslavských zaváněl gólem! Urban zablokoval Růžičkovu ránu a poté vyslal kupředu Jakuba Klepiše, jehož skákavou nabídku těsně před Hamerlíkem tečoval Látal, slovenský gólman byl ale připraven!
    Marken.cz

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 6. Musil (Hyka), 15. Klepiš (Vampola, Látal), 25. Lenc (Hyka, Vampola), 40. Urban, 60. Musil (Hanzlík) – 8. Martin Růžička (Petružálek, Dravecký), 38. Irgl (Nosek, M. Doudera), 43. J. Sýkora (Martin Růžička, L. Doudera), 53. Petružálek (Irgl, Linhart)


    BK Mladá Boleslav: Lukáš (Tarkki) – Stříteský, Kučný, Trončinský, Holub, Hanzlík (C), T. Voráček – Orsava, Žejdl, Jonák – Hyka, Vampola (A), Lenc – Látal, Urban, Fronk – Pospíšil, Musil, Klepiš.
    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Linhart, Roth, L. Doudera, Hrabal, M. Doudera, Nosek, Bartko – Petružálek (A), Špirko, Hrňa – Dravecký, Marosz, Martin Růžička – Rákos, Kreps, Irgl (C) – Adamský (A), Polanský, J. Sýkora – Kane.

    Rozhodčí: Lacina, Pražák – Bláha, Špůr

    Diváci: 2891
    ocianews.com