HC Plzeň – Č. Budějovice 10:2 (kon.) | Zlín – Havířov 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Tábor 9:2 (kon.)
Chomutov – Kobra 7:0 (kon.) | Liberec – Kometa Brno 1:3 (kon.) | Pardubice – Slavia 3:1 (kon.)
Vítkovice – Jihlava 2:4 (kon.) | Letňany – HC Litvínov 5:2 (kon.) | Warriors Brno – HK MD Šumperk 2:3 (0:1 po s.n.)
Kladno – PZ Kladno 3:2 (kon.) | K. Vary – Ústí n/L 7:4 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 7:1 (kon.)
konec
HC Vítkovice Ridera
2:4 (0:0, 1:2, 1:2)
HC Dukla Jihlava
Neděle 27.11.2016, 13:00 • Ostravar aréna, Vítkovice • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava veze tři body z ledu Vítkovic, kde vyhrává 4:2, se s Vámi loučí a hezkou neděli přeje Tomáš Lysý. (15:29:03)
     
    Úvodní utkání nadstavbové části ELIOD extraligy mladšího dorostu je minulostí a Jihlava vítězí ve Vítkovicích 4:2. Již po dvou třetinách vedli hosté 2:1 a po gólech Tomáše Chlubny a Tomáše Pigla, své vedení v polovině třetí třetiny navýšili už na tři branky. Domácí už jen lehce snížili brankou Vojtěcha Lednického. V utkání, které nepostrádalo slušné nasazení, se Jihlava raduje zaslouženě, neboť soupeře přestřílela neuvěřitelným poměrem střel 18:59!
     
    Konec zápasu.
     
    55:07
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Domácí ještě lehce korigují výsledek zápasu. VOJTĚCH LEDNICKÝ se prosazuje poprvé v sezoně, když vystřelil na Chaloupka, který se přesouval a kotouč sice zachytil, ale smolně s ním doklouzal za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    54:31
    Tu si ale Jihlava pohlídala a také hraje v plném počtu.
     
    53:18
    Vítkovičtí hrají v plném počtu a budou mít možnost korigovat zápas ve zkrácené přesilové hře.
     
    52:31
    Přesilová hra Jihlavy po minutě a 13 vteřinách končí, Miroslav Juda se totiž provinil sekáním.

    Na vyloučení: 3-4.
     
    51:18
    Vítkovičtí si navíc v současném hodně nepříznivém stavu ještě přitěžují. Adam Beránek jde ven na dvě minuty za faul kolenem a také Dukla bude mít možnost třetí přesilovky.

    Na vyloučení: 3-3.
     
    49:11
    Dukla právě vstřelila branku!
    Vypadá to, že červenožlutí jasně míří za vítězstvím. V polovině třetí třetiny totiž dává TOMÁŠ PIGL jejich čtvrtý gól, který je jeho čtvrtým v sezoně. Krajíček vyzval Judu ke střele, který již mohl střílet, ale ještě poslal puk na Pigla a ten "přeloboval" klečícího gólmana. Tohle už by Jihlavští neměli pustit. Asistence: Miroslav Juda, Jakub Krajíček.
     
    45:41
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští hokejisté směřují za bodovým ziskem. K vítězství je výrazně přiblížil svým dvanáctým gólem v sezoně TOMÁŠ CHLUBNA a červenožlutí se tak dostávají do dvougólového náskoku. Juda parádní práci v rohu pásma vybojoval kotouč a nahrál jej právě na Chlubnu, který opět trefil místo kolem ruky Malíka. Asistence: Miroslav Juda.
     
    41:47
    Do třetice všeho dobrého rozhodně neplatilo pro domácí, kteří se ani ve třetí přesilovce neprosadili. Naopak přesně tohle si může říkat Jihlava, která třetí oslabení zvládla.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:25.
     
    Jihlava zatím pálí jako u Verdunu, protože po dvou třetinách je zatím neoficiální poměr střel 9:42. Vítkovice musí vděčit za dosavadní výsledek zejména gólmanovi Nicku Malíkovi, který již stabilně chytá za starší dorost a svojí postavou zabere téměř většinu místa v kleci. Přesto jej Dukla zatím dvakrát pokořila.
     
    Druhá třetina je u konce a v ní už začaly padat góly. Jihlavu poslal do vedení její druhý nejproduktivnější hráč základní částí Vítězslav Brož, když se trefil ve 27. minutě, ale domácí za pět minut později srovnali obráncem Filipem Zapletalem. To se ale pranic nelíbilo jihlavskému kapitánovi a lídrovi :produktivity Adamu Najmanovi, jenž v čase 37:19 poslal Duklu znovu do vedení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Třetím vyloučeným jihlavským hráčem je Adam Najman, což znamená, že také na začátku třetí třetiny budou hrát Vítkovičtí dělenou přesilovou hru.

    Na vyloučení: 2-3.
     
    39:19
    Domácí hrají v plném počtu, přesilové hry jsou dneska zatím oboustranně nevyužité.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 32. Zapletal (Krejsa, Zajíc), 56. Lednický – 27. V. Brož (Smolko, Pigl), 37. Najman (V. Brož, Menšík), 46. Chlubna (Juda), 50. Pigl (Juda, Krajíček)


    HC Vítkovice Ridera: Malík (Micka) – Cubo, Kočí, Smolka, Zapletal, Raška, F. Plánka, Smička – Tvrdý, Lednický, Lewandowski, Zajíc, Moškoř, V. Plánka, Kubík, Krejsa, Vjačka, Beránek. Trenér: Radek Phillip
    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Krejčí) – Smolko, P. Brož, Křišta, Winkler, Barák, Chvátal, Piskač – Menšík, Najman, Brož – Pigl, Juda, Krajíček – Zadražil, Čermák, Chlubna – Mihulka. Trenér: Petr Svoboda

    Rozhodčí: Koziol – Cabák, Bartek
    ocianews.com