Letňany – Kladno 5:3 (kon.) | Chomutov – K. Vary 4:3 (2:0 po s.n.) | Kometa Brno – Havířov 8:2 (kon.)
Třinec – Vsetín 4:1 (kon.)
po s.n. (2:0)
Piráti Chomutov
4:3 (0:2, 2:0, 1:1 - 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
Úterý 29.11.2016, 15:45 • SD ARÉNA • Extraliga staršího dorostu • 20. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:45.
     
    Chomutovská SD ARÉNA uvidí dohrávku 20. kola NOEN extraligy staršího dorostu, v níž dojde na přímý souboj o druhé místo ve skupině Západ a průběžné vedení v tabulce. Piráti totiž ztrácí na vedoucí Plzeň jediný bod a hřeje je dvoubodový náskok na dnešního soupeře z Karlových Varů.

    Domácí Piráti po sérii čtyř porážek přišli o vedení, které si vybudovali parádním vstupem do sezóny, když poprvé nebodovali až v osmnáctém odehraném utkání. Jenže v posledních dvou týdnech svěřenci Miroslava Buchala s Vladimírem Petrovkou vyšli bodově naprázdno se Spartou, v Letňanech, na Slavii a naposledy s Plzní.

    Jenže ani karlovarská Energie nemá v zádech příznivé výsledky. Soubor Václava Eismanna prohrál o víkendu s Kladnem i na Spartě.
     
    Oba předchozí vzájemné zápasy vyzněly lépe pro Piráty, kteří doma vyhráli 4:3 po prodloužení a z lázeňského města si přivezli vítězství 3:2.

    Letošní vzájemné zápasy:

    Piráti Chomutov – HC Energie Karlovy Vary 4:3pp
    Branky a nahrávky:
    3. Chlán (Ouřada, Jírovec), 19. Lauko (T. Koblížek), 35. Štochl (Chlán, Procházka), 64. Chlán (Ouřada) – 12. Zavřel (Šik, Slabý), 46. Bečka (Šik), 53. Prošek (Hotěk).

    HC Energie Karlovy Vary – Piráti Chomutov 2:3
    Branky a nahrávky:
    29. Hotěk, 38. Slabý (Hotěk) – 4. Štochl (Ouřada, Černý), 51. Štochl (Veselý), 58. Chlán (Navrátil, Seemann).
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Skokan (D. Svoboda) – Štochl, Seemann, Jungvirt, Procházka, Kleiner, Studený, Jarý, Viktorin – Köver, J. Veselý, D. Černý, Bajer, Chlán, Hradecký, Jaroš, Navrátil, T. Koblížek, Ouřada, Brandner

    HC Energie Karlovy Vary: Beran (Kašpar) – Bernáth, Cankov, Zavřel, Štaif, Ptáček, Kala, Klejna – Holub, Habr, Maydl, Bečka, Slabý, Prošek, Šik, Tlačil, Halberštát, Petrov

    Rozhodčí: Lucków – Coubal, Košťálová.
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Jakmile zazní pokřiky, utkání začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    První buly vyhrála Energie, která začne útok za vlastní brankou.
     
    00:21
    Jako první zasahoval Skokan, který vyrazil nahození od modré bez problémů do rohu.
     
    01:14
    Úvod je opatrný, na obou týmech je znát, že poslední zápasy prohrály. Nikdo nechce udělat chybu.
     
    02:11
    Už několik vteřin se bojuje o puk v rohu karlívarského obranného pásma po levici Berana.
     
    02:23
    Z přetlačované vyšli lépe hostující hráči, kteří se však z pásma nedostali. Za vlastní brankou ovšem znovu sebrali puk a mohli vyrazit na zteč. Jejich akce skončila ve středním pásmu.
     
    03:26
    Zatím se žádný z týmů nedostal do vyložené střelecké příležitosti. Energie se teď dopustila zakázaného uvolnění, takže se vhazuje po pravé ruce Berana.
     
    03:38
    Tlačil se zkoušel protáhnout podél pravého mantinelu k chomutovské brance, ale Studený jeho postupu důrazným obranným zákrokem zastavil.
     
    04:00
    Máme tu druhé zakázané uvolnění Karlových Varů. Tentokrát se vhazuje po levici Berana.
     
    04:24
    Založení útoku dlouhou přihrávkou z vlastního obranného pásma Energii nevyšlo. Znovu se píská zakázané uvolnění a ha se stěhuje před Berana.
     
    04:33
    Sice s drobnými problémy ale Energie dostala puk do středního pásma.
     
    04:57
    Piráti vybojovali ve vlastním pásmu kotouč, ale založení útoku se jim nepovedlo. Na obranné modré sebral puk jeden z karlovarských beků.
     
    05:16
    S Kalovým nahozením od modré neměl Skokan potíže, vyrážečkou jej odklidil do rohu pásma, kde puk sebrali obránci a založili útočnou akci, která však neměla dlouhého trvání.
     
    05:50
    Z velmi ostrého úhlu vyzkoušel Skokanovu pozornost Petrov, domácí brankář se však střelou z levé strany zaskočit nenechal.
     
    06:56
    Kotouč skončil po teči plexiskla mimo mantinely, vhazuje se ve středním pásmu blíže karlovarské branky.
     
    07:05
    Hostí nahodili na Skokana, který před dojíždějícími protihráči ukryl kotouč pod lapačku a přerušil hru.
     
    07:23
    Piráti se vydali po buly do útoku, střelu z levého křídla Beran vyrazil a Piráti dobrým forčekingem získali puk. Posunuli ho na Navrátila, který stál sám před Beranem, ale byl hodně blízko a do zakončení se nedostal. Pokus o bekhendový blafák zmařil Beran vytrčenou hokejkou.
     
    07:48
    Ouřada přihrál od pravého mantinelu před branku, kde puk tečoval Navrátil. Jeho pokus se mezi tři karlovarské tyče nevešel.
     
    08:11
    Karlovarské přečíslení tři na dva vyřešil Bečka střelou z pravé strany ihned po přejetí modré. Skokan si jeho pokus pohlídal a obránci odpálili vyražený puk do bezpečí.
     
    10:17
    Po mezihře, kdy se akce přelévaly ze jedné strany na druhou bez ohrožení branky, musel Skokan hájit svou pravou tyč. Povedlo se mu to a vhazuje se v obranném pásmu Pirátů.
     
    10:38
    Po buly se vydali Piráti do útoku. Z levého kruhu pálil Veselý, krátce poté to švihem od modré zkusil Kleiner. Beran oba pokusy vyrazil a následně raději přerušil hru.
     
    11:19
    Chlán prostrkával puk v útočném pásmu dopředu na Navrátila, ovšem hůl jednoho z obránců změnila směr kotouče natolik, že domácí útočník neměl šanci na něj dosáhnout a dostat se sám před brankáře. Následnou střelu vyrazil Beran do ochranné sítě.
     
    12:01
    Znovu jsme viděli dlouhý boj o puk u mantinelu v obranném pásmu Západočechů a po něm zblokovanou střelu jednoho z domácích obránců.
     
    12:12
    Poprvé v utkání se zakázaného uvolnění dopustili také Piráti.
     
    12:38
    Z drobnými komplikacemi dostali Piráti puk do středního pásma.
     
    12:50
    Karlovarští znovu nahodili od modré, Skokan chytil puk lapačkou, ale nepřál si vhazování ve vlastním obranném pásmu, takže kousek černé pryže rychle rozehrál na obránce.
     
    13:39
    Štochlův pokus od modré srazil jeden z obránců na zadní mantinel.
     
    14:01
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Tak tohle je hodně smolný okamžik pro Piráty. JAN TLAČIL (11) vystřelil z levého kruhu, ale trefil jen masku Skokana. Odražený puk obránci do bezpečí nedostali a hostující útočník jej zblízka propasíroval bekhendem mezi betony do sítě. Bez asistence.
     
    15:13
    Další útok zakládal Chlán, ale trefil jen hostujícího obránce.
     
    15:27
    Z protiakce prostrkával Slabý šikovně puk na najíždějícího Holuba, jehož ovšem zpacifikovali domácí obránci.
     
    15:40
    Piráti se rychle oklepali a vyrazili do protiútoku. Köver přihrával zpoza branky „do ohně“, jenže nikdo ze spoluhráčů se k puku nedostal.
     
    16:28
    Po buly před Skokanem střílel od modré Zavřel, jeho pokus byl ztečován na zadní mantinel.
     
    17:04
    Kala měl kousek od spojnice vrcholů kruhů dostatek času, aby zamířil, Skokan však proti jeho pokusu zasahovat nemusel, jen ho jistil pohybem a kotouč skončil na zadním mantinelu.
     
    18:19
    Šik se teď snažil něco vymyslet u pravého mantinelu. Puk se nakonec dostal mezi kruhy k Tlačilovi, jehož ránu zblokoval obránce do ochranné sítě, takže se vhazuje před Skokanem.
     
    18:34
    Dnes počtvrté se Karlovy Vary dopustily zakázaného uvolnění.
     
    19:01
    Začala poslední minuta první třetiny.
     
    19:03
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté teď nachytali domácí obranu v nedbalkách. Při signalizované výhodě a v přečíslení tři na dva posunul Prošek z pravého kruhu do výhodnější pozice puk JANU BEČKOVI (11), který se nemýlil a prostřelil Skokana pod horní tyčku. Asistence: Radek Prošek (9), Filip Bernáth (8).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Sledovali jsme opatrnou a vyrovnanou třetinu, v níž hosté potrestali dvě nedůslednosti v chomutovské obraně a vypracovali si dvougólové vedení. Prostřední dějství začne přibližně v 16:30.
     
    Domácí už jsou na ledě. Z přestávky zbývá jedna minuta.
     
    Na led už se trousí také hráči Karlových Varů. Za malou chvíli začne druhá třetina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Také první buly prostřední dvacetiminutovky vyhráli hosté. Klejna však jen nahodil od modré na zadní mantinel, kde puk sebrali domácí obránci.
     
    20:54
    Piráti si úplně nerozuměli mezi kruhy, kde si přenechávali puk a nevystřelili. Následná přihrávka Karlovarských z vlastního pásma nikoho nenašla, a tak je pískáno hostům páté zakázané uvolnění v zápase.
     
    21:39
    Petrov vystihl na útočné modré rozehrávku Pirátů, jeho postup zastavil Studený, a tak se puku ujal Bečka, který z pravého kruhu prověřil Skokan. Domácí brankář byl pozorný a chytil puk na hrudi. Vhazuje se po jeho levici.
     
    22:26
    Piráti jen nahodili puk na zadní mantinel a odešli střídat.
     
    22:54
    Zavřel si u mantinelu ve středním pásmu pohlídal Navrátila a přerušil akci Pirátů.
     
    23:13
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Bajer – 2 min., napadení).
     
    23:13
    Bajer to za karlovarskou brankou přehnal s důrazem a je prvním vyloučeným hráčem dnešního utkání. Karlovy Vary si zahrají přesilovku.
     
    23:36
    Piráti hned po buly vyhodili, následné založení útoku Energii nevyšlo. Puk skončil na střídačce hostů.
     
    23:58
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak to je vítaná vzpruha pro domácí tým. Chlán s Ouřadou vybojovali ve vlastním oslabení puk ve středovém kruhu, odkud vyrazil do samostatného úniku KRYŠTOF OUŘADA (12), rozhýbal si gólmana a poslal puk do horní poloviny branky. Asistence: Petr Chlán (14).
     
    25:05
    Energie se sice několikrát dostala do pásma, ale Skokana přímo ohrozila až nyní. Domácí gólman raději těsně před koncem oslabení přerušil hru.
     
    25:13
    Domácí v plném počtu.
     
    25:53
    Chomutovskou střelu z pravé strany zvedl jeden z obránců do ochranné sítě. Vhazuje se po levici Berana.
     
    26:32
    Holub převzal na útočné modré přihrávku z vlastního obranného pásma, ale Kleiner k němu včas přistoupil a do samostatného úniku hostujícího útočníka nepustil.
     
    26:37
    Energie se však přece jen ke střele dostala, Skokan vyrazil puk před sebe, odkud jej obránci odpálili na druhé zakázané uvolnění Pirátů v zápase.
     
    27:16
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Prošek – 2 min., sekání).
     
    27:16
    Po sekání Proška si první přesilovku zahrají také Piráti.
     
    27:55
    Chomutovským se početní výhoda zatím nedaří. Karlovarští hned vyhodili puk a doposud Piráty zpět do pásma nepustili.
     
    28:18
    Domácí se nakonec usadili v pásmu, ale Navrátilovo nahození od modré si cestu mezi Beranovými betony do sítě nenašlo. Hostující gólman měl dobrý výhled.
     
    28:38
    Köverův pokus od modré nikdo před hodtující brankou netečoval, a tak jej Beran nadvakrát chytil.
     
    28:58
    Domácí obrana na poslední chvíli zpacifikovala únik jednoho z karlovarských hráčů.
     
    29:16
    Hosté v plném počtu.
     
    29:41
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Köver – 2 min., hrubost).
     
    29:58
    Piráti po střele hostů nad branku vyhodili puk přes všechny čáry.
     
    30:07
    Prošek přihrál v situaci dva na jednoho Slabému, který byl hodně blízko branky, a tak vracel puk svému spoluhráči, který už se k němu nedostal a nemohl tak vystřelit.
     
    30:43
    Úplně sám stál mezi kruhy Šik, ke smůle hostů napálil puk jen do hrudi dobře postaveného Skokana, který vyjetím zmenšil úhel a podržel svůj tým.
     
    31:03
    Domácí vyhodili až za hostující branku.
     
    31:41
    Energie se sice usadila v pásmu, ale k dalšímu vážnějšímu ohrožení Skokana se nedostala, a tak hosté nevyužívají ani druhou přesilovku v utkání.
     
    32:02
    Postup hostů teď zastavil ofsajd.
     
    32:28
    Piráti se hnali kupředu, takže jejich nahození Beran raději nechal pod lapačkou na ledě, aby nedošlo k dorážce. Vhazuje se po levici karlovarského brankáře.
     
    32:35
    Hned po buly dostali hosté puk z pásma.
     
    33:05
    Kotouč už je zase za brankou Energie, kde se o něj přetlačuje chumel hráčů.
     
    33:31
    Poté, co se puk dostal do obranného pásma Pirátů se ho ujal Jungvirt, který vypálil ještě ze střední třetiny. Beran zasáhl špičkou betonu.
     
    33:45
    Znovu to zkoušel Jungvirt. Tentokrát od útočné modré mířil nahoru, Beran si pro puk vyjel, ale lapačkou ho jen vyrazil. Nikdo z domácích se ale k dorážce nedostal.
     
    34:39
    Třetí zakázané uvolnění Pirátů v dnešním utkání.
     
    35:08
    Po mezihře ve středním pásmu vystřelil z levého kruhu Prošek. Skokan neměl s jeho pokusem problémy a chytil ho lapačkou. Kvůli dojíždějícím protihráčům, ale raději kotouč podržel. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    35:38
    Teď to vypadalo na třetí gól v domácí síti. Holub stál sám před odkrytou brankou, ale netrefil puk ideálně, takže Skokan stihl ještě zasáhnout hranou betonu a zabránit pohromě.
     
    37:07
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Petrov – 2 min., držení protihráče).
     
    37:07
    Petrov přidržel postupujícího Chlána a odchází na trestnou lavici.
     
    37:18
    Energie vyhodila až za Skokanovu branku.
     
    37:32
    Piráti nezvládli přechod útočné modré, hosté opět vyhazují až ke Skokanovi.
     
    37:50
    A dotřetice putuje puk z holí Karlovarských až za chomutovskou brankovou čáru. Tentokrát už z vlastního pásma.
     
    38:13
    Chvilku se nám hrát nebude. Na ledě je zdravotnice u jednoho z domácích hráčů. Ten viditelně otřesený sedí na ledě.
     
    38:13
    Jalub Köver bez helmy v doprovodu dvou spoluhráčů dojíždí na střídačku po svých, ale vypadá to na nějaký problém s dolní končetinou. Nevylučuje se, hosté pokračují ve čtyřech. Vhazuje se ve středním pásmu blíže karlovkarské branky, neboť Köver ležel v pásmu Energie.
     
    38:28
    V dobré pozici v levém kruhu stál Chlán, ale trefil jen vyrážečku Berana.
     
    38:55
    Piráti právě vstřelili branku!
    Dvanáct vteřin před vypršením Petrovovsa trestu ukončil obléhání karlovarské branky JAKUB NAVRÁTIL (15), který se trefil z těžkého úhlu z pravé strany do odkryté klece Energie. Asistence: Petr Chlán (15), Radek Procházka (7).
     
    39:01
    Začala poslední minuty druhé třetiny.
     
    39:25
    Skokan ještě musel řešit jednu ošemetnou situaci u vlastní branky, kde nadvakrát zkrotil střelu z levého kruhu a schoval puk pod lapačku před dotírajícím soupeřem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostřední třetině jsme viděli podobný průběhu jako v té první jen s tím rozdílem, že góly dávali tentokrát domácí. Piráti se trefili v nerovnovážném počtu hráčů na ledě. Nejprve v oslabení snížil Ouřada, poté v přesilovce vyrovnal Navrátil. Třetí část hry začne přibližně v 17:17.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    I potřetí vyhráli první buly třetiny hosté a Holub hned vyrazil po pravém křídle k chomutovské brance. Skokan jeho bekhendový pokus zastavil vyrážečkou, poté obránci odklidili puk do bezpečí.
     
    40:45
    Další zakázané uvolnění Energie.
     
    40:51
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak tohle vyhození přes všechny čáry může být pro hosty osudové. Po buly střílel Ouřada, zblokovaný pokus si našel PETR CHLÁN (7) a zblízka ho napálil mezi Beranovými betony do sítě, čímž dokonal obrat skóre. Asistence: Kryštof Ouřada (10), Jakub Navrátil (5).
     
    42:48
    Bajer dostal přihrávku na vrchol brankoviště, ale z první trefil jen před sebou stojícího obránce.
     
    43:33
    Dobré napadání Energie se málem vyplatilo. Slabý však nepropasíroval puk z levého kruhu na volné spoluhráče před brankou.
     
    43:50
    Klenerův pokus od modré Beran bez potíží chytil na hrudi.
     
    43:53
    Hned po vhazování po své levici musel hostující brankář zasahovat znovu, i tentokrát byl pozorný.
     
    44:44
    Piráti teď dovře bránili střední pásmo a donutili hosty jen nahodit ze střední třetiny. Skokan puk chytil a rozehrál na obránce.
     
    44:53
    Po chomutovské přihrávce rukou se vhazuje ve středním pásmu blíže karlovarské branky.
     
    45:26
    Piráti se na čas usadili v útočném pásmu, ale Energie je vytlačila do střední třetiny
     
    45:39
    Puk z hole Hradeckého doklouzal k Beranovi, který ho raději před dojíždějícím domácím útočníkem přikryl lapačkou.
     
    45:48
    Stejná situace se opakovala i na druhé straně, takže nyní se vhazuje po levé ruce chomutovského Skokana.
     
    46:06
    Velká „trma vrma“ v chomutovském brankovišti, kde nikdo z karlovarských útočníků nedokázal usměrnit puk do domácí branky. Teď měli Piráti i trochu štěstí.
     
    46:10
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Bečka – 2 min., sekání).
     
    46:25
    Seemannovi nesedla rána od modré.
     
    46:38
    Z druhé strany pálil Štochl, ale puk po mantinelu vyjel do středního pásma.
     
    47:01
    Hosté bojují o puk za domácí brankou a šetří tak cenné vteřinky z vlastního oslabení.
     
    47:34
    Köver přihrál mezi kruhy doleva Ouřadovi, který se tlačil do zakončení tak vehementně, až skončil v brankovišti. Piráti jsou vykázáni do středního pásma.
     
    48:08
    V závěru oslabení ještě Západočeši vyhazují přes všechny čáry.
     
    48:10
    Hosté v plném počtu.
     
    48:50
    Navrátil sice vybojoval u pravého mantinelu puk a vypadalo to, že ujede na Berana, hostující obránci se však stihli vrátit a akci domácích překazit, aniž by Piráti vystřelili.
     
    49:37
    Hra se nám teď přelévá ze strany na stranu, ale ani jeden z týmů se do zakončení nedostává.
     
    50:15
    Změnili to až hosté. Jenže Cankov i jeho spoluhráč před brankou trefili jen prvního bránícího Piráta před sebou.
     
    51:17
    Oba týmy si dobře stráží pozice ve středním pásmu, přes které se nyní přechází jen horko těžko. Když už se to povede, ke střele defenzivy nikoho nepustí.
     
    52:10
    Nebezpečně střílel z levé strany Tlačil, Skokan vyrazil a poté mu pomohli obránci, protože domácí gólman přesně nevěděl, kde je puk.
     
    53:20
    Piráti se přece jen trochu víc zatáhli, Energie má nyní optickou převahu a je častěji na kotouči. Habrova rána z pravého křídla však letěla hodně mimo tyčku.
     
    54:14
    Tak i Piráti teď donutili Energii bránit ve vlastním pásmu. Ke střele se nedostali, ale ukázali, že chtějí být i ve zbytku utkání aktivní a ne jen bránit těsné vedení.
     
    55:00
    Rodící se možnost Energie utnul Jungvirt, který přišpendlil Holuba na mantinel a nedovolil mu přihrát na spoluhráče mezi kruhy.
     
    55:39
    Také další výpad Energie ustáli Piráti bez střely na vlastní branku a Koblížek následně nahodil na zadní mantinel.
     
    55:52
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Prodloužení je zase o něco blíž. RADEK PROŠEK (15) převzal přihrávku na útočné modré, přebruslil obránce a trefil se z pravé strany přesně na vzdálenější tyč. Asistence: Jakub Ptáček (5).
     
    56:05
    Navrátil teď nevěřícně kroutí hlavou a dívá se ke stropu SD ARÉNY. Ve výborné pozici mezi kruhy napálil puk jen do Berana. To mohla být rychlá odpověď na karlovarské vyrovnání.
     
    57:08
    Bude se vhazovat ve středním pásmu. Ani jeden tým nechce udělat zřejmě už osudovou chybu.
     
    57:55
    Už to vypadalo na přečíslení Pirátů, ale ti nechali puk za sebou a zdvižená ruka čárového rozhodčího signalizovala ofsajd.
     
    58:01
    Hlasatel oznámil poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:42
    Koblížek se snažil udržet puk za hostující brankou, ale přišel o něj a nikdo ze spoluhráčů na něj nedosáhl.
     
    59:20
    Skokan toho teď moc neviděl, přesto zasáhl proti nahození od modré a vyrazil kotouč betony do rohu.
     
    59:47
    Po Jungvirtově ráně od modré byla v permanenci Beranova lapačka.
     
    59:47
    Protože se bude vhazovat v karlovarském pásmu, vyžádali si hostující trenéři oddechový čas, aby řekli svým svěřencům, jak závěr normální hrací doby odehrát.
     
    59:49
    Piráti nevystřelí. Energie buly vyhrála a vyveze kotouč do středního pásma. hosté malý ale málo času na ohrožení Skokanovy branky.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ve třetím dějství nejprve domácí dokonali obrat z 0:2 na 3:2, ale nakonec asi spravedlivou remízu po šedesáti minutách trefil v 56. minutě Prošek. Po krátké pauze nás čeká prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:12
    Po vyhraném buly vlétl do pásma Chlán, Beran vyrazil jeho pokus z pravé strany do rohu.
     
    60:41
    Do zakončení se na druhé straně natlačil Prošek, ale Skokana nenachytal.
     
    60:52
    Znovu střílel Chlán, ale Beran si i tentokrát s jeho pokusem poradil.
     
    61:58
    Po svižné první minutě hry ve třech na obou stranách nyní na další střelu čekáme.
     
    62:22
    Koblížek to zkusil z levé strany, jenže měl hodně vychýlenou mušku.
     
    62:46
    Na druhou stranu jeli v přečíslení tři na dva Karlovarští, ale Bernáthovi se puk zamotal.
     
    63:31
    Šik se prodral do pásma a měl před brankou úplně volného Klejnu. Bekhendem zády ke spoluhráči však poslal puk jen ke Skokanovi, který ho přikryl lapačkou.
     
    63:52
    Halberštát teď obětavým pádem zamezil přihrávce na volného Piráta mezi kruhy.
     
    64:17
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Halberštát – 2 min., podražení).
     
    64:17
    Tohle je velká šance pro Piráty, aby rozhodli ještě v prodloužení. Po Halberštátově faulu na Seemanna budou mít k dispozici přesilovku čtyři na tři. I proto si domácí kouč vyžádal oddechový čas.
     
    64:20
    Energie vyhrála buly, následný boj o puk u zadního mantinelu vyhráli Piráti.
     
    64:40
    Studený trefil bránícího hráče před sebou.
     
    64:50
    Navrátilovu přihrávku od tyčky před branku nepustili obránci.
     
    64:58
    Puk ještě na poslední chvíli poskakoval před odkrytou brankou Energie, ale žádný z Pirátů se k dorážce nedostal, takže uvidíme nájezdy.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Prodloužení gól nepřineslo, přestože Piráti měli k dispozici zkrácenou přesilovku pět na tři. Utkání o čelo skupiny Západ NOEN extraligy staršího dorostu tak rozhodnou nájezdy.
     
    Kapitáni jedou na los k hlavnímu rozhodčímu. Začnou Karlovarští.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Prošek zvolil střelu mezi betony a neuspěl.
     
    1. série
    1:0
    Köverův bekhendový blafák byl úspěšný.
     
    Köver slavil příliš vehementně a dostává osobní trest na deset minut za nesportovní chování.
     
    2. série
    1:0
    Také Bečka zvolil bekhedový blafák, ale Skokan jeho úmysl vystihl.
     
    2. série
    2:0
    Studený proměnil střelou mezi betony a ukončuje nájezdy.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Piráti Chomutov.

    JAKUB KÖVER (12) převedl v první sérii povedený blafák do bekhendu, který byl nakonec vítězný, protože ani jeden ze střelců Energie se neprosadil. Slovenský útočník ve službách Pirátů si po gólu vykoledoval za oslavu trest za nesportovní chování, takže zbytek nájezdů sledoval z trestné lavice.
     
    Konec zápasu.
     
    Piráti po čtyřech porážkách bez bodového zisku zabrali a díky výhře v nájezdech se posunuli na první místo skupiny Západ NOEN extraligy staršího dorostu o bod před Plzeň. Karlovarští prohráli potřetí za sebou, ovšem jeden získaný bod jim k přeskočení Plzně nestačí, takže zůstávají třetí.
     
    Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu těšit u dalšího online přenosu z SD ARÉNY. (18:11:27)

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 24. Ouřada (Chlán), 39. Navrátil (Chlán, Procházka), 41. Chlán (Ouřada, Navrátil), rozh. náj. Köver – 15. Tlačil, 20. Bečka (Prošek, Bernáth), 56. Prošek (Ptáček)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Prošek (KVA)
    1:0   Köver (CHM)
    2. série:
    1:0   Bečka (KVA)
    2:0   Studený (CHM)


    Piráti Chomutov: Skokan (D. Svoboda) – Štochl, Seemann, Jungvirt, Procházka, Kleiner, Studený, Jarý, Viktorin – Köver, J. Veselý, D. Černý, Bajer, Chlán, Hradecký, Jaroš, Navrátil, T. Koblížek, Ouřada, Brandner
    HC Energie Karlovy Vary: Beran (Kašpar) – Bernáth, Cankov, Zavřel, Štaif, Ptáček, Kala, Klejna – Holub, Habr, Maydl, Bečka, Slabý, Prošek, Šik, Tlačil, Halberštát, Petrov

    Rozhodčí: Lucków – Coubal, Košťálová
    thejrc.org