Letňany – Kladno 5:3 (kon.) | Chomutov – K. Vary 4:3 (2:0 po s.n.) | Kometa Brno – Havířov 8:2 (kon.)
Třinec – Vsetín 4:1 (kon.)
po s.n. (2:0)
Piráti Chomutov
4:3 (0:2, 2:0, 1:1 - 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
Úterý 29.11.2016, 15:45 • SD ARÉNA • Extraliga staršího dorostu • 20. kolo
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Piráti Chomutov.

    JAKUB KÖVER (12) převedl v první sérii povedený blafák do bekhendu, který byl nakonec vítězný, protože ani jeden ze střelců Energie se neprosadil. Slovenský útočník ve službách Pirátů si po gólu vykoledoval za oslavu trest za nesportovní chování, takže zbytek nájezdů sledoval z trestné lavice.
     
    Köver slavil příliš vehementně a dostává osobní trest na deset minut za nesportovní chování.
     
    64:17
    Tohle je velká šance pro Piráty, aby rozhodli ještě v prodloužení. Po Halberštátově faulu na Seemanna budou mít k dispozici přesilovku čtyři na tři. I proto si domácí kouč vyžádal oddechový čas.
     
    64:17
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Halberštát – 2 min., podražení).
     
    59:47
    Protože se bude vhazovat v karlovarském pásmu, vyžádali si hostující trenéři oddechový čas, aby řekli svým svěřencům, jak závěr normální hrací doby odehrát.
     
    56:05
    Navrátil teď nevěřícně kroutí hlavou a dívá se ke stropu SD ARÉNY. Ve výborné pozici mezi kruhy napálil puk jen do Berana. To mohla být rychlá odpověď na karlovarské vyrovnání.
     
    55:52
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Prodloužení je zase o něco blíž. RADEK PROŠEK (15) převzal přihrávku na útočné modré, přebruslil obránce a trefil se z pravé strany přesně na vzdálenější tyč. Asistence: Jakub Ptáček (5).
     
    52:10
    Nebezpečně střílel z levé strany Tlačil, Skokan vyrazil a poté mu pomohli obránci, protože domácí gólman přesně nevěděl, kde je puk.
     
    46:10
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Bečka – 2 min., sekání).
     
    46:06
    Velká „trma vrma“ v chomutovském brankovišti, kde nikdo z karlovarských útočníků nedokázal usměrnit puk do domácí branky. Teď měli Piráti i trochu štěstí.
     
    42:48
    Bajer dostal přihrávku na vrchol brankoviště, ale z první trefil jen před sebou stojícího obránce.
     
    40:51
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak tohle vyhození přes všechny čáry může být pro hosty osudové. Po buly střílel Ouřada, zblokovaný pokus si našel PETR CHLÁN (7) a zblízka ho napálil mezi Beranovými betony do sítě, čímž dokonal obrat skóre. Asistence: Kryštof Ouřada (10), Jakub Navrátil (5).
     
    40:09
    I potřetí vyhráli první buly třetiny hosté a Holub hned vyrazil po pravém křídle k chomutovské brance. Skokan jeho bekhendový pokus zastavil vyrážečkou, poté obránci odklidili puk do bezpečí.
     
    38:55
    Piráti právě vstřelili branku!
    Dvanáct vteřin před vypršením Petrovovsa trestu ukončil obléhání karlovarské branky JAKUB NAVRÁTIL (15), který se trefil z těžkého úhlu z pravé strany do odkryté klece Energie. Asistence: Petr Chlán (15), Radek Procházka (7).
     
    38:28
    V dobré pozici v levém kruhu stál Chlán, ale trefil jen vyrážečku Berana.
     
    38:13
    Jalub Köver bez helmy v doprovodu dvou spoluhráčů dojíždí na střídačku po svých, ale vypadá to na nějaký problém s dolní končetinou. Nevylučuje se, hosté pokračují ve čtyřech. Vhazuje se ve středním pásmu blíže karlovkarské branky, neboť Köver ležel v pásmu Energie.
     
    38:13
    Chvilku se nám hrát nebude. Na ledě je zdravotnice u jednoho z domácích hráčů. Ten viditelně otřesený sedí na ledě.
     
    37:07
    Petrov přidržel postupujícího Chlána a odchází na trestnou lavici.
     
    37:07
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Petrov – 2 min., držení protihráče).
     
    35:38
    Teď to vypadalo na třetí gól v domácí síti. Holub stál sám před odkrytou brankou, ale netrefil puk ideálně, takže Skokan stihl ještě zasáhnout hranou betonu a zabránit pohromě.
     
    30:43
    Úplně sám stál mezi kruhy Šik, ke smůle hostů napálil puk jen do hrudi dobře postaveného Skokana, který vyjetím zmenšil úhel a podržel svůj tým.
     
    30:07
    Prošek přihrál v situaci dva na jednoho Slabému, který byl hodně blízko branky, a tak vracel puk svému spoluhráči, který už se k němu nedostal a nemohl tak vystřelit.
     
    29:41
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Köver – 2 min., hrubost).
     
    27:16
    Po sekání Proška si první přesilovku zahrají také Piráti.
     
    27:16
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Prošek – 2 min., sekání).
     
    23:58
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak to je vítaná vzpruha pro domácí tým. Chlán s Ouřadou vybojovali ve vlastním oslabení puk ve středovém kruhu, odkud vyrazil do samostatného úniku KRYŠTOF OUŘADA (12), rozhýbal si gólmana a poslal puk do horní poloviny branky. Asistence: Petr Chlán (14).
     
    23:13
    Bajer to za karlovarskou brankou přehnal s důrazem a je prvním vyloučeným hráčem dnešního utkání. Karlovy Vary si zahrají přesilovku.
     
    23:13
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Bajer – 2 min., napadení).
     
    19:03
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté teď nachytali domácí obranu v nedbalkách. Při signalizované výhodě a v přečíslení tři na dva posunul Prošek z pravého kruhu do výhodnější pozice puk JANU BEČKOVI (11), který se nemýlil a prostřelil Skokana pod horní tyčku. Asistence: Radek Prošek (9), Filip Bernáth (8).
     
    14:01
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Tak tohle je hodně smolný okamžik pro Piráty. JAN TLAČIL (11) vystřelil z levého kruhu, ale trefil jen masku Skokana. Odražený puk obránci do bezpečí nedostali a hostující útočník jej zblízka propasíroval bekhendem mezi betony do sítě. Bez asistence.
     
    08:11
    Karlovarské přečíslení tři na dva vyřešil Bečka střelou z pravé strany ihned po přejetí modré. Skokan si jeho pokus pohlídal a obránci odpálili vyražený puk do bezpečí.
     
    07:23
    Piráti se vydali po buly do útoku, střelu z levého křídla Beran vyrazil a Piráti dobrým forčekingem získali puk. Posunuli ho na Navrátila, který stál sám před Beranem, ale byl hodně blízko a do zakončení se nedostal. Pokus o bekhendový blafák zmařil Beran vytrčenou hokejkou.

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 24. Ouřada (Chlán), 39. Navrátil (Chlán, Procházka), 41. Chlán (Ouřada, Navrátil), rozh. náj. Köver – 15. Tlačil, 20. Bečka (Prošek, Bernáth), 56. Prošek (Ptáček)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Prošek (KVA)
    1:0   Köver (CHM)
    2. série:
    1:0   Bečka (KVA)
    2:0   Studený (CHM)


    Piráti Chomutov: Skokan (D. Svoboda) – Štochl, Seemann, Jungvirt, Procházka, Kleiner, Studený, Jarý, Viktorin – Köver, J. Veselý, D. Černý, Bajer, Chlán, Hradecký, Jaroš, Navrátil, T. Koblížek, Ouřada, Brandner
    HC Energie Karlovy Vary: Beran (Kašpar) – Bernáth, Cankov, Zavřel, Štaif, Ptáček, Kala, Klejna – Holub, Habr, Maydl, Bečka, Slabý, Prošek, Šik, Tlačil, Halberštát, Petrov

    Rozhodčí: Lucków – Coubal, Košťálová
    thejrc.org