Poruba 2011 – Vsetín 5:4 (po pr.) | SHK Hodonín – Šumperk 2:3 (2:3 po s.n.) | Nový Jičín – Val. Meziříčí 6:3 (kon.)
Kopřivnice – Opava 6:1 (kon.) | David Servis – Žďár n/S 2:5 (kon.) | Nymburk – Mor. Budějovice 6:3 (kon.)
Havlíčkův Brod – Písek 9:3 (kon.) | Tábor – Pelhřimov 9:4 (kon.) | Bílina – Trutnov 4:2 (kon.)
Jablonec n/N – Řisuty 4:2 (kon.) | Kobra – Klášterec nO 4:3 (kon.) | Vrchlabí – Děčín 6:3 (kon.)
Kolín – Jindř. Hradec 5:2 (kon.)
po s.n. (2:3)
SHK Drtiči Hodonín
2:3 (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)
DRACI PARS ŠUMPERK
Středa 30.11.2016, 18:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského • 2. liga skupina Východ • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Na programu je již třiadvacáté kolo východní skupiny druhé ligy. V něm se zaměříme na zápas mezi třetím Hodonínem a čtvrtým Šumperkem. Oba celky od sebe dělí pouze jediný bod, což znamená, že uvidíme přímý boj o třetí místo.

    Vzájemné zápasy hovoří ve prospěch Drtičů. Ti dokázali na svém ledě Draky porazit poměrem 5:2, odvetné utkání na šumperské půdě se rozhodlo až v samostatných nájezdech, ve kterých jihomoravané zvítězili 2:1.
     
    Draci Šumperk

    Tým Šumperka je momentálně dobře naladěn. Z posledních zápasů si odnesl 7 bodů, přičemž o jeden bod za prohru v prodloužení obral favorita soutěže Vsetín a v základní hrací době porazil Techniku. Následně si Draci vyšlápli také na druhou Porubu a tak se drží v těsném závěse za Hodonínem na čtvrtém místě.

    Nejlepším střelcem mužstva je třiadvacetiletý Daniel Vachutka (12+8), o dva body méně má na svém kontě kapitán mužstva Jan Matějka (10+8). Nejproduktivnějším šumperským hráčem však není útočník, ale zadák Tomáš Sedlák, který nasbíral už jedenadvacet kanadských bodů (4+17).
     
    SHK Hodonín

    Hodonín se nachází v podobném rozpoložení, jako jeho dnešní soupeř. Drtiči po přesvědčivé výhře v Kopřivnici prožili další desetigólový večer s Opavou. I v něm odcházeli z ledu jako vítězové. Poslední zápas jihomoravanům vyšel také na jedničku a po výhře ve Valašském Meziříčí se drží s náskokem jednoho bodu na třetí pozici.

    Nejvíc gólů vsítil Petr Jurča, konkrétně sedmnáctkrát rozvlnil síť soupeře. K tomu přidal 14 gólových nahrávek a vede tak kanadské bodování svého týmu. V těsném závěsu je s 28 body Jakub Kadlec (14+14) a třetím nejproduktivnějším hráčem Hodonína je Petr Peš (4+19).
     
    Úvodní sestavy:

    SHK Hodonín: Haloda O., Kotvan – Potechin, Miklík, Haloda M., Polesný, Kužílek, Pokorný, Loginovskij – Jurča, Vaněk, Kadlec – Vrána, Peš (C), Matula – Hložánek, Charvát, Kuba – Janás, Černohous, Hajný – Tomi

    Trenér: Stanislav Beťko

    Draci Šumperk: Svoboda R., Zavadil – Tomek, Sedlák, Janota, Ďurkáč – Matějka (C), Vymazal, Vachutka – Ostřanský, Sedláček, Novosad – Cink, Králík, Fischer – Langr, Svoboda L., Brida

    Trenér: Aleš Flašar

    Rozhodčí: Slavka – Zedník, Horažďovský.
     
    Vítám vás u online přenosu utkání mezi domácím Hodonínem a hostujícím Šumperkem. Souboj tabulkových sousedů rozhodne o tom, komu po dnešku bude náležet třetí místo v tabulce skupiny Východ.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:48
    Svoboda si osahal puk po nahození Miklíka, na druhé straně Zdenko Kotvan likvidoval střelu Vachutky.
     
    01:20
    A v dobré příležitosti se ocitl Jakub Vrána! Ten dostal od Matuly prudkou přihrávku před bránu, nicméně Vránovi se podařilo vystrašit brankáře hostí.
     
    01:49
    Prudká přihrávka ze středního pásma byla tečovaná a skákavý puk směřoval přímo na šumperskou bránu. René Svoboda černý kus gumy vyrazil před sebe a chybělo málo, aby Dominik Matula zasunul kotouč do brány!
     
    03:37
    Třetí šumperská lajna ztratila puk v útočném pásmu a dala soupeři příležitost protiútoku, Svoboda přízemní střelu jednoho z domácích vyráží betonem.
     
    03:55
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Vymazal – 2 min.).
     
    04:26
    Nepřesné přihrávky domácích využil Vachutka a posílá kotouč do bezpečné vzdálenosti, hostující čtveřice odjíždí střídat.
     
    05:39
    Kuba křížnou přihrávkou hledal u pravé tyče Vaňka, tomu trestuhodně kotouč přeskočil hokejku.
     
    06:15
    Šumperská čtveřice i s navrátiším se Vymazalem ještě čelila náporu Drtičů, nakonec se ale domácí zamotali ve vlastních přihrávkách a vyhánějí se z pásma ven.
     
    07:38
    Janás prověřil pozornost Svobody a ten se natáhl na brankovišti, aby tvrdou střelu vyrazil.
     
    08:21
    Vladimír Cink se pokusil prokličkovat sám až k bráně, byl ale naražený na zadní mantinel a na puku jsou domácí hráči.
     
    09:26
    Kadlec vyjel zpoza brány a překvapil Svobodu rychlou střelou z otočky, šumperský brankář zakročil na poslední chvíli! To byla velká šance domácího celku.
     
    11:00
    Ďurkáčovu střelu před Kotvanem tečoval Cink, puk následně změnil směr a jen tak tak nezapadl mezi tři tyče. V pokračujícím nápor Radek Fischer trefil střelou z první boční síť hodonínské klece!
     
    11:37
    Tomáš Sedlák si dobrým pohybem v útočné třetině řekl o puk a najel si do prostoru před bránou. Propálil vše, co mu stálo v cestě, nakonec puk zastavila tyč!
     
    12:09
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Vaněk – 2 min., držení protihráče).
     
    12:37
    Docela smolné vyloučení pro domácí. Michail Potechin (HOD) nechal hokejku na ledě něco déle, než měl a podrazil tak jednoho ze soupeřů. Přesilovka 5 na 3 pro Šumperk.
     
    13:02
    Draci právě vstřelili branku!
    Tak tohle byla ukázkově sehraná akce. Po vyhraném vhazování se hosté rozestavili po útočném pásmu a Michal Vymazal našel přesnou přihrávkou přes brankoviště LUKÁŠE KRÁLÍKA, který nekompromisně zavěsil pod víko! Asistence: Michal Vymazal, Tomáš Sedlák.
     
    13:30
    Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk vsítil další gól, jenomže hlavní rohodčí si toho napoprvé nevšiml a gól uznal po poradě s čárovými až při dalším přerušení hry. Autorem branky je DANIEL VACHUTKA. Bez asistence.
     
    14:04
    Draci jsou na koni a dvoubrankové vedení jim dodáva sebevědomí. Vladimír Cink se prokličkoval mezi čtyřmi hráči až před brankáře, toho sice překonat nedokázal, ale byla to velmi pěkně provedená individuální akce.
     
    14:40
    Domácí se také dostali ke slovu. Přečíslení dva na jednoho řešil Matula střelou, nakonec puk ale mezi tři tyče vůbec nesměřoval.
     
    16:20
    Šumperk nemá kam spěchat a poctivě brání střední pásmo, Hodonín musí puky přes modrou čáru nahazovat, ale u nich jsou dřív hostující borci.
     
    17:13
    Po individuálním průniku Fischera si puk vzal Matějka, objel bránu a zkusil puk propasírovat mezi bližší tyči a brankářem. Kotvan úspěšnější.
     
    17:46
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Tomek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    19:30
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Drtiči si vytvořili slušný tlak a uzamkli hostující čtveřici v pásmu. Kubovi se sice nepodařilo dostat puk za záda brankáře, DANIEL VANĚK se ale následně opřel do puku a dělovkou do horních pater brány snižuje na 1:2. Asistence: Michal Kuba, Dominik Matula.
     
    19:43
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Jurča – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Sedlák – 2 min., držení hole).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Oba týmy si dokázaly vytvořit šance, klíčovou pasáží třetiny byla ale dvojnásobná početní výhoda Šumperku. Draci zásluhou Lukáše Králíka šli do vedení 1:0, v pokračující klasické přesilovce 5 na 4 pak skórovali ještě jednou, tentokrát se mezi střelce zápasu zapsal Daneil Vachutka. Hodonín do první sirény ještě dokázal odpovědět a to gólem taktéž v přesilové hře. Půl minuty před koncem třetiny se trefil Daniel Vaněk a upravil skóre na 1:2 z pohledu domácích.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:48
    Vstup do třetiny je z obou stran opatrný, nikdo nechce ve hře 4 na 4 udělat chybu.
     
    22:04
    Charvátova střela trefila brankáře Svobodu do přilby, následně ještě dorážel Jurča, ale neprostřelil šumperského brankáře.
     
    22:26
    Lukáš Králík nahazoval puk směr brána, tam nikdo z jeho spoluhráčů nebyl a Kotvan chytá. Bude se vhazovat v obranném pásmů Drtičů.
     
    22:57
    Janásova střela byla zblokovaná obránci Šumperku a Jakub Hajný letící puk ještě zkusil usměrnit mezi tři tyče, Svoboda si poradil výtečně a touš schoval ve výstroji.
     
    23:11
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Sedlák – 2 min., vysoká hůl).
     
    24:00
    Jurča zavezl puk zpoza brány mezi kruhy, tam si na něj počkal Ďurkáč a hodonínského útočníka odstavil tělem. Po volném puku skočil brankář Svoboda a bude se vhazovat po jeho levici.
     
    25:08
    Draci blokují střely, ale nedaří se jim vyhodit puk z pásma. Svoboda přikryl puk lapačkou, vhazovní po jeho pravé ruce.
     
    25:47
    Vladimír Cink nahrál do druhé vlny Ostřanskému, jeho dělovku schoval Kotvan v lapačce.
     
    26:04
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Přečíslení dva na jednoho řešil Matula střelou, branku sice netrefil, ale tím akce domácích nekončila. Puku se ujal Peš a nahrál na JAKUBA VRÁNU, který vyrovnává stav utkání! Asistence: Petr Peš, Dominik Matula.
     
    26:56
    Pavel Sedláček břed bránou nedokázal zkrotit skákavý puk a tak do něj jen tak plácnul, toto ale nadělalo hodonínské obraně problémy. Kotvan nakonec puku zabránil v cestě za brankovou čáru.
     
    27:43
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Charvát – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Cink – 2 min., hrubost).
     
    29:06
    Na obou stranách situace 2 na 1, jenže ani jeden ze střelců nebyl úspěšný. Tato hra ve čtyřech je mnohem otevřenější, než ta na začátku třetiny.
     
    29:37
    Jurča si udělal prostor u mantinelu, povyjel směrem ke středu hřiště a bekhendem mířil na bližší tyč, tam byl připravený Svobodův beton.
     
    30:17
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Charvát – 2 min. + 2 min., vysoká hůl).
     
    31:19
    První minuta přesilovky je pryč a Draci se ještě pořádně neusadili v pásmu. Agresivním forčekingem domácích byli dokonce nuceni vyhodit puk přes všechny čáry, píská se zakázané uvolnění.
     
    32:31
    Teď už si Šumperk vytvořil tlak, ten vyústl ve střelu z levé strany. Kotvan pozorný.
     
    34:00
    Novosad čekal na hranici brankoviště. Odtud tečoval puk, který skončil na zadním mantinelu a ještě se pokusil touš zasunout k tyči, ale Kotvan dobře utěsnil mezeru mezi betonem a brankovou konstrukcí.
     
    35:26
    Hra se přitvrzuje a můžeme vidět velké množství osobních soubojů u mantinelu. Hraje se blíže k hodonínské bráně, ale nutno říct, že domácí obrana nepouští Šumperk do yložených příležitostí a nutí hosty střílet z dálky.
     
    36:52
    Zdenko Kotvan si připsal hned několik důležitých zákroků. Nejnebezpečnější byl projektil Ďurkáče, který mířil do horního růžku, Kotvan byl ale rychle zpět ve svém postavení a puk vyrazil do rohu kluziště.
     
    38:28
    Peš obešel posledního obránce a mířil do protipohybu Svobody, puk jen o pár centimetrů míjí klec!
     
    38:39
    Teď René Svoboda podržel svůj tým! Matula střílenou přihrávkou mířil na hůl Jakuba Vrány, který stál na hranici brankoviště. Svoboda celou situaci dobře vyhodnotil a nedovolil soupeři skórovat!
     
    39:37
    Miklíkovu přízemní střelu vytěsnil brankář snad špičkou brusle!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část hry nám přinesla jen jednu brankovou příležitost. V sedmadvacáté minutě se trefil Jakub Vrána a vyrovnal na 2:2. Po zbytek třetiny vynikali gólmani, kteří dostali příležitost ukázat své brankářské umění. Do třetí části se tedy půjde za nerozhodného stavu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Kotvan zkrotil skákavý projektil vyslaný z Vymazalovy hole, vhazování v útočném pásmu Draků.
     
    41:12
    Chyby v rozehrávce Hodonína mohl využít Janota, jenže jeho tvrdá rána postrádala přesnost.
     
    41:39
    Sedlákovu střelu od modré chtěl tečovat osamocený Fischer, jenže Sedlák se to puku opřel tak silně, že Radek Fischer nestihl zareagovat a kotouč doplachtil až do Kotvanovy rukavice.
     
    42:44
    Jakub Kadlec se zkusil proháčkovat mezi dvěma beky, ti ale přistoupili natěsno a zamezili průniku hodonínského forvarda.
     
    44:38
    Jurča zkusil prostřelit Svobodu nad rameno, ten byl úspěšný. Šumperský muž v masce chytil i pokus Vaňka, který pálil z levé strany.
     
    46:13
    Vachutka využil nepřesností v rozehráce Drtičů a poslal nebezpečnou střelu, kterou Kotvan vyrazil a domácí se vrhli do protiútoku. Jakub Kužílek zakončoval z pravého kruhu, Svoboda vytáhl zákrok levým betonem.
     
    46:23
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Hložánek – 2 min., vysoká hůl).
     
    46:56
    Svoboda zastavil puk za bránou a nevšiml si, že jej zastavil hráči v modrém dresu. Naštěstí pro hosty se brankář stihl vrátit před bránu a na poslední chvíli zasáhl!
     
    47:03
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Matějka – 2 min., hákování).
     
    47:56
    Rozhodčí nevyloučil za sporné hákování jednoho z hostů, díky tomu se dostal Šumperk ke kotouči a Lukáš Králík se hnal sám na bránu. Zdenko Kotvan si počínal bravurně a vytáhl skvělý zákrok lapačkou!
     
    48:43
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Cink – 2 min., podražení).
     
    49:02
    Šumperk oslabení 3 na 5 ubrání, ale bude následovat ještě 100 sekund dlouhá klasická početní výhoda Hodonína! Ideální příležitost ke vstřelení branky"
     
    50:04
    Puk se dostal před branku, kde byli postavení snad 4 hráči, nejlépe se zorientoval jeden z hostujícíh beků a puk vyhodil k modré čáře, kde se ke střele napřáhl Pokorný a do jeho dělovky se obětavě položil Matějka.
     
    50:35
    Matějka v oslabení ujel po pravé straně a ohrozil branku domácích! Kotvan si sice se střelou poradil, hra se ale přesouvá do obranného pásma Hodonína.
     
    52:04
    Drtičům se podařilo dostat ze sevření, jejich protiútok však nebyl efektivní a kotouč je opět na hokejkách šumperských hokejistů, kteří jej zaváží před Kotvana.
     
    52:49
    Vrána se probojoval až před Svobodu, který puk ukryl pod lapačkou. Bude se vhazovat v obranném pásmu Draků.
     
    54:00
    Šumperk se dostal, podle reakce hodonínských fanoušků, do útočného pásma i přes neodpískaný ofsajd a Vymazal poslal tvrdou ránu na bránu. Atmosféra na stadionu houstne – jak na ledě, tak v hledišti!
    I z druhé ligy může vést cesta do extraligy. Potkalo to například Ondřeje Halodu

     
    54:56
    Jurčova rána jen těsně minula Svobodovu svatyni! Jde vidět, že hráči chtějí rozhodnout utkání ještě ve třetí třetině. Střílí se z každé pozice.
     
    56:00
    Vymazal si obhodil Pokorného a z druhé strany se pokusil projet, hodonínský obránce se věnoval hráči místo puku a Vymazala přirazil na mantinel.
     
    56:21
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Hajný – 2 min., podražení).
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Matula – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Vachutka – 2 min. + 2 min., hrubost).
     
    56:42
    Rozhodčí s trestnými minutami nešetřil. Po vyloučení dvou hráčů na straně Hodonína a jednoho hráče Šumperka se pokračuje ve hře 4 na 4.
     
    58:06
    Janotova prudká přízemní střela prošla až ke Kotvanovi, což možná i domácího brankáře zaskočilo, nicméně puku si včas všiml a stihl ho lapit.
     
    59:28
    Hraje se převážně v obranném pásmu Šumperka, Svoboda má dost práce.
     
    59:53
    Cink je posledním hráčem, kdo se dostane ke střele. Nakonec jeho pokus zblokoval jeden z domácích hráčů.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ve třetí třetině nepadla ani jedna branka a přetrvává tak nerozhodný stav 2:2. O vítězi dnešního zápasu tedy rozhodne prodloužení nebo případné samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:42
    Jurča s Kadlecem se zbavili svých strážců, celá akce ztroskotala na brankáři Svobodovi, který dnes podává skvělý výkon.
     
    61:15
    Dvě obrovské šance, každá na jedné straně! Pavel Sedláček nedokázal kotouč dopravit za ležícího Kotvana, za Hodonín to byl Matula, kdo střílel do protipohybu brankáře, ten se však roztáhl na brankové čáře a chytá i tenhle pokus!
     
    61:36
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Janota – 2 min., nedovolené bránění).
     
    62:00
    Peš to zkusil z téměř nulového úhlu, trefil boční tyč!
     
    62:30
    Miklíkovi na modré čáře přeskočil puk hokejku a Hodonín tak musí začínat znovu od vlastní brány.
     
    62:57
    Stejný hráč mohl rozhodnout, ale z pravého kruhu trefil pouze horní tyč!
     
    64:03
    Dělovka Vaňka končí mimo tři tyče!
     
    64:30
    Miklík si sjel na nahrávku mezi kruhy, na Svobodu si však nepřišel.
     
    64:44
    Úplně sám jel Vachutka na bránu a byl si toho vědom. Zpomalil a čekal na pohyb brankáře, jenže ten nepřišel a Zdenko Kotvan samostatný nájezd Vachutky vychytal!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Jelikož se utkání nerozhodlo v pětiminutovém prodloužení, po úpravě ledu budou následovat samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:1
    Vymazal proměňuje nájezd střelou na vzdálenější tyč.
     
    1. série
    1:1
    Stejným způsobem skóruje i Jurča.
     
    2. série
    1:2
    Sedlák proměňuje bekhendový blafák.
     
    2. série
    2:2
    Matula vyrovnává stav nájezdů na 2:2 forhendovým blafákem.
     
    3. série
    2:3
    Králík skóruje bekhendovým blafákem.
     
    3. série
    2:3
    Vaněk střelou na vyrážečku neuspěl.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Draci Šumperk.
    Autorem vítězné branky je LUKÁŠ KRÁLÍK.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve vyrovnaném utkání nakonec vítězí hosté. Z mé strany je to dnes vše, já vám přeji hezký zbytek večera a těším se na příští onlajny z Hodonína. Na shledanou. (20:51:02)

    Ivan Hochman

    Branky a nahrávky: 20. Vaněk (Kuba, Matula), 27. Vrána (Peš, Matula) – 14. Králík (Vymazal, Sedlák), 14. Vachutka, rozh. náj. Králík

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Vymazal (SUM)
    1:1   Jurča (HOD)
    2. série:
    1:2   Sedlák (SUM)
    2:2   Matula (HOD)
    3. série:
    2:3   Králík (SUM)
    2:3   Vaněk (HOD)


    SHK Drtiči Hodonín: Kotvan (Haloda O.) – Potechin, Miklík, Haloda M., Polesný, Kužílek, Pokorný, Loginovskij – Jurča, Vaněk, Kadlec – Vrána, Peš (C), Matula – Hložánek, Charvát, Kuba – Janás, Černohous, Hajný – Tomi

    Trenér: Stanislav Beťko

    DRACI PARS ŠUMPERK: Svoboda R. (Zavadil) – Tomek, Sedlák, Janota, Ďurkáč – Matějka (C), Vymazal, Vachutka – Ostřanský, Sedláček, Novosad – Cink, Králík, Fischer – Langr, Svoboda L., Brida

    Trenér: Aleš Flašar

    Rozhodčí: Slavka – Zedník, Horažďovský
    bahis siteleri