Granada – Sevilla 2:1 (kon.) | Barcelona – Real Madrid 1:1 (kon.) | Leganés – Villarreal 0:0 (kon.)
Atlético – Espanyol 0:0 (kon.)
konec
FC Barcelona
1:1 (0:0)
Real Madrid
Sobota 03.12.2016, 16:15 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    El Classico je u konce. Souboj Barcelony a Realu Madrid končí remízou 1:1. Pro dnešek je z mé strany, co se týče evropského fotbalu všechno. Děkuji za přízeň a pozornost a budu se těšit u dalších textových přenosů! Krásný večer! (18:18:44)
     
    El Classico nezná vítěze, hráči Realu slaví remízu. Ano, byl to zápas, který nenabídl zrovna atraktivní podívanou, ale určitě může být spokojenější hostující celek. Domácí si sice výborně pokryli hlavní hvězdu hostů, tedy Cristiana Ronalda, ale nakonec se musí jako kdyby tenhle mač prohráli, protože tohle byl boj "o šest bodů". Tenhle bod se bude svěřencům trenéra Zidana hodit, až se bude na jaře pořádně bojovat o titul, až půjde do tuhého.

    První branku utkání vstřelil v 53. minutě Luis Suaréz, kterého krásně našel z přímého kopu Neymar. Varane nechal osamoceného útočníka Barcelony, Navas už s tím nemohl moc, co dělat, protože Uruguayec hlavičkoval na malém vápně. Následně držela míč více Barcelona, kontrolovala hru, ale zhruba od 85. minuty se jí to začalo vymykat z rukou. Real už hrál trošku vabank, Ronaldo se sice ještě na zadní tyči neprosadil, ale po faulu Mascherana získal zlatý bod pro Bílý balet přesnou hlavičkou kapitán Sergio Ramos. Ani tady nelze brankáři nic vyčítat, byla to především chyba obrany, možná podcenění situace.

    V celém zápase se spíše více diskutovalo, než hrálo. Ale myslím si, že sudí Gómez zvládl tohle utkání na jedničku.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3.
     
    90+3
    To je drama, to je drama! Denis Suaréz centroval z pravé strany z třiceti metrů, Navas šel z branky, ale nebyl vůbec jistý, následně asi Casemiro hlavičkoval na brankové čáře, následně jeden z domácích nepropálil houf hráčů v šestnáctce.
    90. Sergio Ramos (REA) - 1:1
     
    90
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Real je na nohou. Navas běží za svými spoluhráči, protože se zdá, že tohle El Clasico neskončí výhrou ani jednoho z rivalů, tudíž remízou. Javier Mascherano nejprve fauloval soupeře, dostal žlutou kartu. Luka Modrič poslal do vápna Barcelony přesný centr na přední tyč, kde na hranici malého vápna srovnal tenhle duel SERGIO RAMOS! A ono vést ligu o šest, nebo o tři body, to je obrovský rozdíl!
     
    89
    Žlutá karta pro obránce Barcelony, a sice Javiera Mascherana. Je z toho pozice pro Luku Modriče, ze které se dá vstřelit branka na 1:1!
     
    89
    A další šance Realu, které moc nechybělo a skončila srovnávací brankou. Denis Suaréz nezvládl souboj s Marcelem, Cristiano Ronaldo hlavičkoval na zadní tyči zcela osamocený, ale ter Stegena v brance domácích nepřekonal.
     
    88
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Neymar, přichází Denis Suárez.
     
    87
    Tohle mohl být tak trošku šok pro domácí fanoušky, Cristiano Ronaldo odcentroval zcela přesně Sergia Ramose, kapitán hostů ale hlavičkoval těsně nad branku, ve které ve druhém poločase stojí Marc André ter Stegen.
     
    86
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Mateo Kovačić, přichází Mariano Díaz.
     
    86
    Úplně zbytečný útočný faul na Luise Suaréze. Jak říkám – bude to zajímavé, jak závěr zápasu unesou hostující fotbalisté v hlavě.
     
    85
    Ter Stegen nerozehrál vůbec přesně, ale Neymar i tak míč v těžké pozici zpracoval, Andrés Iniesta ale následně zbrzdil akci favorita dnešního zápasu.
    84. Sergio Busquets (BAR)
    84. Žlutá karta
     
    84
    Jestli jsem o někom stoprocentně přesvědčený, že dnešní El Classico zvládá výborně, tak je to sudí Gómez. Žlutá karta pro Busquetse, který podrazil Asensia.
     
    81
    Brazilec Marcelo rozehrál akci, která skončila na Vázquezovi, následně Andrés Iniesta ukázal parádní myšlení, když mezi dvěma beky Realu našel Lionela Messiho, Argentinec střílel ale docela z úhlu na vzdálenější tyč hostující branky, míč mířil vedle pravé tyče svatyně gólmana Navase. Ale určitě šance, která klidně mohla zřejmě rozhodnout dnešní El Clasico.
    80. Daniel Carvajal (REA)

    Vít Muzikář

    Branky: 53. L. Suárez (Neymar) – 90. Ramos (Modrić)

    Karty:   29. Neymar (BAR), 75. L. Suárez (BAR), 84. Busquets (BAR), 89. Mascherano (BAR) – 14. Isco (REA), 80. Carvajal (REA)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 3:6. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 19:14.
    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić (60. Iniesta), Busquets, A. Gomes (78. Arda Turan) – Messi (C), L. Suárez, Neymar (88. Denis Suárez).
    Náhradníci: Cillessen – Denis Suárez, Arda Turan, Iniesta, Alcácer, Digne, Umtiti.

    Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Kovačić (86. Díaz) – L. Vázquez, Isco (66. Casemiro), Ronaldo – Benzema (78. Asensio).
    Náhradníci: Casilla – Pepe, Nacho Fernández, James Rodríguez, Casemiro, Díaz, Asensio.

    Rozhodčí: Gómez – Cebrián, Núñez (všichni Španělsko)
    thejrc.org