Ottawa – Florida 2:0 (kon.) | Tampa – Washington 2:1 (2:1 po s.n.) | St. Louis – Winnipeg 2:3 (po pr.)
Vancouver – Toronto 3:2 (2:1 po s.n.) | Pittsburgh – Detroit 5:3 (kon.) | Arizona – Columbus 2:3 (0:2 po s.n.)
Colorado – Dallas 0:3 (kon.) | Edmonton – Anaheim 3:2 (po pr.) | Los Angeles – Montreal 4:5 (2:3 po s.n.)
Carolina – Tampa 1:0 (po pr.)
konec
Ottawa Senators
2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
Florida Panthers
Neděle 04.12.2016, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro dnešek je to z přenosu National Hockey League všechno. Děkuji za pozornost, doufám, že jste se bavili a u dalších textových přenosů se opět budu těšit. Na počtenou! (03:56:14)
     
    Československá stopa v utkání:
    1. Jaromír Jágr (FLA) 0+0, 3 střely, čas na ledě: 16:46
    2. Jakub Kindl (FLA) 0+0, 0 střel, čas na ledě: 14:30
     
    Hvězdy zápasu:
    1. Mike Condon (OTT) 24 zákroků, 0 gólů, 100%
    2. Derick Brassard (OTT) 1+0
    3. Erik Karlsson (OTT) 1+0
     
    Konec! Florida se dnes nedokázala prosadit na ledě Ottawy. Zápas rozhodlo devatenáct sekund na přelomu sedmé a osmé minuty utkání. Jinak to byl duel vyrovnaný, myslím si, že asi měli hosté více ze hry od poloviny zápasu, ale na body to dnes nestačilo.

    Condon dnes pochytal všechny puky mířící na jeho svatyni, podal velice dobrý výkon, několikrát jej ohrozil Barkov, ale gólman Senators odolal. Co bylo také výborné, tak to byl výkon Erika Karlssona. To je prostě světový obránce. Nejlepší bek planety. Tomu klukovi nechybí absolutně nic, vynikající produkt švédské hokejové školy.

    Dnes to nebyl zrovna dvakrát pohledný zápas, ale spokojenější jsou po něm fanoušci Ottawy, která bere z dnešního mače dva body za výhru 2:0.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Já si myslím, že je hotovo. Aaron Ekblad (FLA)zasáhl hokejkou obličej Brassarda. Dvě minuty pro obránce hostů za vysokou hůl.
     
    59:10
    Barkov nevyhrál buly, Ottawa dostává puk až za červenou čáru, čas utíká rychle pro Pantery.
     
    58:59
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:43
    Luongo se na malý moment objevil na ledě, ale už zase je na střídačce, Barkov nahodil za Condona, ale nic závratného z toho pro Floridu nebylo.
     
    58:18
    Ani tentokráte se Panteři nedostali do pořádné šance, do pořádné tutovky. Condon stále drží čisté konto v zápase Ottawy s Floridou.
     
    57:36
    Tak těžší cestu si snad zvolit nešlo. Barkov se dostal do pásma, ale byl tísněný dvěma soupeři, Ottawa dostává puk z obranného pásma, navíc tak aby to nebylo zakázané uvolnění.
     
    57:14
    Condon podržel Ottawu, po zakázaném uvolnění Senators je tady další buly před brankářem domácích.
     
    57:02
    Je to tady. Roberto Luongo je na střídačce, Florida v šesti proti pěti, vhazování v útočném pásmu Panthers.
     
    57:02
    Jason Demers rozehrál akci Floridy, dá se očekávat powerplay hostů. Condon přerušuje hru, vhazovat se bude po pravici brankáře domácích.
     
    56:03
    Pageu to udělal přesně tak, jak měl. Věděl, že proti třem bekům Floridy toho moc nevymyslí, pošetřil čas, počkal na spoluhráče, Ottawa se dostala do útočného pásma.
     
    55:00
    Skvěle si počínali domácí hokejisté, co se týče forčekinku. Díky tomu mohl jít Smith sám na Luonga, ale útočník Senators prováhal vhodný okamžik na přidání asi rozhodující branky dnešního večera.
     
    54:19
    Nádhera! To je prostě paráda, pakliže se podíváme na bruslení Erika Karlssona, švédský obránce tvořil akci Senators, která skončila ziskem útočného pásma pro domácí mužstvo, Luongo přerušuje hru.
     
    53:13
    Jeden z hokejistů hostí podklouzl v útočném pásmu, z čehož rezultoval protiútok domácích, hráči Floridy se ale stihli včas vrátit, nakonec hokejista Ottawy ani nevystřelil na branku hostů.
     
    52:49
    Čas se pro hostující hokejisty krátí, je tady postavení mimo hru při přechodu Panterů do útočného pásma, vhazovat se bude ve středním pásmu, blíže k brance Senátorů.

    Vít Muzikář

    Branky a nahrávky: 7. E. Karlsson (Dzingel, Pageau), 8. Brassard (Ch. Wideman, Hoffman)


    Ottawa Senators: Condon (Hammond) – Phaneuf, E. Karlsson (C), Borowiecki, Ch. Wideman, Ceci, Englund – Hoffman, Brassard, Mark Stone – Dzingel (A), Turris, Lazar – Z. Smith, Pageau, Pyatt – M. McCormick, Kelly (A), Neil – B. Robinson.
    Florida Panthers: Luongo (Reimer) – Yandle, Demers, Kindl, Ekblad (A), Pysyk, Matheson – Marchessault, Jágr, J. Jokinen (A) – Trocheck, R. Smith, Griffith – Bjugstad, Malgin, Sceviour – MacKenzie (C), S. Thornton.

    Rozhodčí: Rank, Lee – Cormier, Berg
    thejrc.org