Sparta – Vítkovice 3:4 (po pr.) | Třinec – Pardubice 3:2 (po pr.) | K. Vary – Chomutov 4:5 (0:1 po s.n.)
Zlín – Kometa Brno 4:3 (kon.) | Plzeň – Liberec 5:2 (kon.) | Olomouc – Litvínov 7:1 (kon.)
Mountfield HK – Mladá Boleslav 3:1 (kon.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
3:2 (1:2, 0:0, 1:0 - 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 04.12.2016, 15:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji vám příjemný zbytek neděle. Na počtenou! (17:38:12)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Třinečtí fanoušci oslavili vítězství s hráči tradičním způsobem a poté ještě naposled projevili nespokojenost s tím, že byl Jiří Polanský dnes i v zápase proti Vítkovicím vyřazen ze sestavy.
    Nejlepším hráčem Ocelářů v zápase byl sice vyhlášen Kane, ale Nosek se dvěma brankami na konci zápasu zasloužil o obrat.

     
    Třinečtí zůstanou po dnešku na druhém místě a momentálně ztrácejí na vedoucí Liberec, který prohrává o tři góly v Plzni, jediný bod. Dynamo dlouho vedlo o jednu branku, ale nakonec se musí spokojit s bodem. Pardubice zůstanou třinácté.

    V dalším kole nastoupí Třinec ve čtvrtek 8. prosince v 17:00 v Plzni, Východočeši přivítají v pátek 9. prosince od 18:00 pražskou Spartu.
     
    Statistiky po skončení utkání:

    Střely: 43 (16, 9, 16, 2) – 18 (8, 3, 6, 1)
    Střely mimo: 10 (3, 3, 4, 0) – 6 (2, 3, 0, 1)
    Hity: 11 (2, 4, 5) – 9 (0, 7, 2, 0)
    Vhazování: 40/62 (19, 9, 10, 2) – 22/62 (3, 10, 9, 0)
    Úspěšnost na vhazování: 65 % – 35 %
    Trestné minuty: 6 (4, 2, 0, 0) – 8 (2, 4, 2, 0)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Cory Kane – TRI (0+0)
    Petr Sýkora – PCE (1+1)
     
    Oceláři v prodloužení nejdříve přečkali velkou šanci Nahodila, který si nabruslil zleva mezi kruhy a vystřelil jen těsně vedle, a sami rozhodli ve třetí minutě. Krepsovu přihrávku do vynikající střelecké pozice zužitkoval Nosek svou druhou brankou v zápase.
     
    Konec zápasu.
    62:48 David NOSEK - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    62:48
    Třinec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, Oceláři podruhé v řadě na domácím ledě vítězí v prodloužení! Hrňa přihrál puk Krepsovi, který unikl po pravé straně až za branku. Pak se ke Krepsovi stáhli hned dva protihráči, on toho využil a prostrčil puk mezi kruhy. Tam si najel DAVID NOSEK a střelou pod horní tyčku přidal svůj druhý zásah v zápase – 3:2 pp! Asistence: Kamil Kreps, Erik Hrňa.
     
    62:27
    Oceláři se usadili v útočném pásmu a průběžné střídají. M. Doudera objel s pukem celou třetinu a odebírá se na střídačku.
     
    61:46
    Nahodil se na levé straně dostal ke kotouči, zbavil se Draveckého a najel si mezi kruhy. Pak jeho střela jen o fous minula levou tyč!
     
    61:14
    Ščotka si zpracoval nepřesnou Irglovu přihrávku a rozehrává vzadu s Hubáčkem. Třinečtí se formují ve středním pásmu.
     
    60:30
    Čáslava rozjel pardubickou protiakci a nastartoval na pravé straně Schause. Američan nahazoval puk na Tomáška, který však kotouč ze vzduchu netrefil.
     
    60:18
    Marosz si pohrál s P. Sýkorou, několika obloučky se uvolnil na středové ose, ale nevystřelil příliš dobře. Kacetl neměl s pokrytím kotouče problémy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ve třetí třetině Pardubice dlouho úspěšně bránily těsný náskok, ale pět minut před koncem se podařilo vyrovnat Noskovi. Třinecký obránce dvě sekundy po skončení přesilovky napálil puk pod břevno. Šanci Východočechů o minutu později zlikvidoval Hrubec, další rána Noska skončila na druhé straně těsně vedle. Počtvrté z posledních pěti zápasů tak utkání, ve kterém nastoupili Oceláři, dospělo do prodloužení.
     
    Prodloužení začne přibližně v 17:23.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 13. Rákos (Roth, Dravecký), 55. Nosek (Marosz, Dravecký), 63. Nosek (Kreps, Hrňa) – 3. P. Sýkora (Tomášek, Hubáček), 15. Poulíček (P. Sýkora)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, Kania, Krajíček, M. Doudera, Nosek, L. Doudera – Hrňa, Marosz, Petružálek (A) – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Rákos, Kreps, Dravecký – J. Sýkora, Špirko, Martin Růžička. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Martin Růžička) – Ščotka, Schaus, Čáslava (A), Nedbal, Ovčačík, Leduc, Bokroš, Havlík – Hubáček (A), Tomášek, P. Sýkora (C) – Mallet, Nahodil, Poulíček – M. Kaut, T. Kaut, Panna – Beran, Zadina, Rohlík. Trenér: Pavel Rohlík.

    Rozhodčí: Robert Čech, Oldřich Hejduk – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 4 095 (79 % celkové kapacity)
    thejrc.org