Magnitogorsk – Vladivostok 5:3 (kon.) | Čeljabinsk – Chabarovsk 3:1 (kon.) | Ufa – Kunlun 4:5 (0:1 po s.n.)
Čerepovec – Jaroslavl 3:2 (kon.) | N.Novgorod – Toljatti 2:1 (1:0 po s.n.) | CSKA Moskva – Viťaz 5:2 (kon.)
Jokerit – HC Slovan 1:3 (kon.) | Petrohrad – Dynamo Moskva 2:1 (2:1 po s.n.) | Soči – Kazaň 1:2 (kon.)
Spartak Moskva – Nižněkamsk 3:1 (kon.) | Riga – Záhřeb 0:4 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
HC Slovan Bratislava
Čtvrtek 08.12.2016, 17:30 • Hartwall Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli ode mne vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (19:58:11)
     
    Česká stopa v utkání

    Lukáš Vopelka (SBA) – 0+0, 4 střely, čas na ledě 9:55
    Tomáš Kundrátek (SBA) – 0+1, 4 střely, čas na ledě 22:41
     
    Střely na branku: 28 – 29
     
    Utkání v Hartwall Areně sledovalo 8 689 diváků.
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec své dvoubrankové vedení dokázali udržet, i když domácí byli zejména ve třetí třetině hodně nebezpeční. Připisují si tak veledůležité tři body do tabulky a podruhé v sezóně tak dokázali Jokerit porazit v základní hrací době.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Až nyní se jim to povedlo a vypadá to, že nejhorší mají hosté za sebou a kráčejí tak za třemi body v tomto duelu.
     
    59:25
    Salminen se dostal do zakončení, ale obětavými zákroky nyní zasáhla hostující obrana. Stále jsou ale hosté pod tlakem a nedokážou vyhodit kotouč do bezpečí.
     
    59:05
    Domácí jsou stále v šesti a nyní vyslali skákavý kotouč na Poggeho, ten puk ukrývá ve své lapačce. Aby hru uklidnil, raději ji přerušil a vhazovat se bude po jeho levici.
     
    58:28
    Domácí to zkouší se šesti bruslaři v poli a bez brankáře. Zapolski už sedí na střídačce.
     
    58:10
    Jesse Joensuu se dostal do útočného pásma a snažil se vystřelit. Jenže byl v postavení mimo hru a čároví sudí to posoudili jako úmyslné a hra se tak stěhuje do pásma domácích.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    56:56
    Peter Regin svou střelou od levého kruhu orazítkoval tyčku hostující branky!
     
    56:19
    Peter Regin doslova vlétl do útočného pásma a z levé strany vyslal na Poggeho tvrdý projektil. Brankář Slovanu ale přesným zákrokem hodně podržel svůj tým a jeho dvoubrankový náskok.
     
    55:09
    A další puk vybojoval Tomáš Kundrátek, který ale následně přišel o kotouč. Domácí se pak mohli dostat do přečíslení tři na jednoho, ovšem Kundrátek svou předchozí chybu napravil a rozehru Jokeritu zastavil.
     
    54:10
    Chipchura odzbrojil za brankou Jaakolu a znovu tak Slovan svou bojovností nepustil domácí hráče do žádné akce. Hosté hrají takticky zatím výborně a stále tak mají slibný náskok.
     
    53:06
    Patrik Lušňák se dostal do blízkosti Zapolskiho, vyslal na něho vzdušnou střelu. Trefil ovšem jeho masku a hra je tak zákonitě přerušena. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    52:29
    Nyní vznikla před brankou Slovanu skrumáž, ve které se sice zorientoval Hishon, ale Pogge naznačoval, že má kotouč ve své moci a rázem je tak hra přerušena.
     
    51:30
    Tomáš Kundrátek si nabruslil do blízkosti Zapolskiho branky, kde poté vyslal přízemní střelu, ta ale skončila na jeho levém betonu, když se stihl přesunout ke své levé tyčce.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 29. Joensuu (Gymer, Niemi) – 18. Jeglič (Kundrátek), 27. Jeglič (Chipchura, Lušňák), 40. Lušňák (Chipchura)


    Jokerit Helsinky: Zapolski (Helenius) – Jensen, Lauridsen, Lajunen (A), Jaakola, Rissanen, A. Kulda, Jalvanti – Jormakka, Regin (C), Joensuu (A) – Salminen, Hishon, Huhtala – Pihlström, Niemi, Gymer – Anttila, Mäki, Marjamäki.
    HC Slovan Bratislava: Pogge (Brust) – Kundrátek (A), Sersen (C), Švarný (A), Plastino, Bačík, Rosandić, Luža, Ďaloga – Cheechoo, Taffe, Kopecký – Jeglič, Chipchura, Lušňák – M. Hlinka, Halama, Petráš – Pätoprstý, Šiška, Vopelka.

    Rozhodčí: Sidorenko, Sojn – Dědjulja, Goljak

    Diváci: 8 689
    thejrc.org