Plzeň – Třinec 0:1 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
HC Oceláři Třinec
Čtvrtek 08.12.2016, 17:00 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Máme hotovo, dnešní utkání vyhrávají hokejisté Třince díky parádnímu výkonu brankáře Šimona Hrubce! Pro něj je to již sedmé čisté konto v sezoně.

    Úvodní třetina duelu byla vyrovnaná. Oba celky si vytvořily pár šancí, ale ani jednou nic většího. Třinec hrál dvakrát přesilovou hru, Plzeň jednou, branka však nepadla. Paradoxně přišla největší šance Škody právě při hře v oslabení, ale Hrubec si s tím poradil. Po první třetině se tedy šlo do kabin za stavu 0:0.

    Druhou periodu aktivitou ovládl domácí tým, který si vytvořil větší gólové příležitosti. Blízko úvodní brance duelu byl například Lukáš Pulpán, jehož pokus zastavila tyčka Hrubcovy brány. Kotel plzeňských fanoušků navíc odmítal fandit, tudíž měla prostřední část utkání poměrně komorní atmosféru. I po 40 minutách hry byl tedy stav bezbrankový.

    Až ke konci třetí dvacetiminutovky jsme se dočkali branky. V 57. minutě po pasu Jakuba Petružálka zakončoval před brankou volný Rostislav Marosz, který svou dvanáctou brankou v sezoně otevřel skóre utkání. A to se nakonec ukázalo jako branka jediná, Oceláři si tak z Plzně odvezli všechny tři body!

    Nejlepší hráči: Matěj Machovský – Šimon Hrubec.

    Střely: 31:29 (6:8, 19:8, 6:13).

    Z Plzně to pro dnešek bude všechno. Loučí se s Vámi Michal Belšán, děkuji za pozornost a někdy příště na počtenou! (19:23:42)
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Po ráně Kadlece se puk dostal před Svobodu, ale ten nestihl včas zareagovat!
     
    59:43
    Kamil Kreps osvobodil svůj mančaft za cenu zakázaného uvolnění.
     
    59:28
    Nahození Petra Kadlece dokázal Tomáš Hrnka tečovat jen do bránících hráčů Ocelářů.
     
    59:13
    Časoměřiči zapomněli po vhazování pustit čas a hra tedy byla přerušena. Sudí se tak míří poradit, o kolik mají čas vrátit.
     
    59:13
    Zbyněk Irgl vyhazoval z obranného pásma puk rukavicí. Petr Kadlec ho poté bránil před Martinem Adamským a ačkoliv se ho i dotkl, tak sudí ospíkal přihrávku rukou. Nyní s verdiktem není spokojen hostující tým.
     
    58:59
    Za brankou ale trojice hráčů z každé strany podržela touš u mantinelu, hra tedy musela být přerušena. Vhazovat se bude u Šimona Hrubce.
     
    58:48
    A Machovský znovu míří ze své branky, jelikož Plzeňští se dostali do útočného pásma.
     
    58:37
    Nyní je ale pískáno zakázané uvolnění Plzně, což ovšem domácí celek moc nepotěšilo.
     
    58:19
    Matěj Machovský opustil branku a indiáni hrají v šesti!
     
    57:57
    Lukáš Pulpán krásnou přihrávkou od mantinelu našel volného Jakuba Lva, kterého neskutečným zákrokem betonem vychytal Šimon Hrubec!
     
    57:20
    Vladimír Dravecký šikovně nahrál na najíždějícího Davida Noska, ten ale bránící hráče nedokázal propálit.
     
    56:54
    Přihrávka Jaroslava Kracíka trefila do brusle bránícího Lukáše Krajíčka, posléze už stihl puk pokrýt Hrubec.
    56:08 Rostislav MAROSZ - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    56:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak konečně tu máme úvodní branku, Slezané se v Plzni ujímají vedení 1:0! Přihrávku Jakub Petružálka z levého křídla sice zblokoval Lukáš Pulpán, ke kotouči se ale vzápětí dostal ROSTISLAV MAROSZ (12+11), který potvrdil roli nejlepšího střelce Ocelářů a překonal Matěje Machovského! Asistence: Jakub Petružálek (10+14).
     
    55:32
    Martin Adamský zavezl puk do útočného pásma a posílal jej na Martina Růžičku, ten ale přes bránící hráče vystřelit nedokázal.
     
    54:58
    Petr Kadlec v pohodě srazil pokus Martina Růžičky z levé strany do ochranné sítě. Oceláři tak vybojovali alespoň buly v útočném pásmu.
     
    54:24
    Jakub Lev a David Stach dlouhou dobu bojovali o hrací předmět v levém rohu útočného pásma, vše ale nakonec zhatila nepřesná přihrávka před bránu. Respektive přesná, ale na nikoho.
    Marken.cz

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 57. Marosz (Petružálek)


    HC Škoda Plzeň: Machovský (Sochůrek) – Frühauf, Čerešňák, D. Sklenička, P. Kadlec (A), Pulpán (A), Slovák – D. Kubalík, Kracík, T. Svoboda – Lev, Stach, Kratěna (C) – Hrnka, Koreis, Vondráček – Johnson, Preisinger, Indrák.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, Hrabal, Krajíček, M. Doudera, Nosek, Bartko – Hrňa, Marosz, Petružálek (A) – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Rákos, Kreps, Dravecký – J. Sýkora, Špirko, Martin Růžička.

    Rozhodčí: Hradil, Pešina – Barvíř, Blümel.

    Diváci: 3075
    thejrc.org