Kometa Brno – Č. Budějovice 6:3 (kon.) | Třinec – HC Plzeň 3:5 (kon.) | HC Litvínov – Havířov 2:1 (kon.)
Písek – Vsetín 4:9 (kon.) | Mountfield HK – K. Vary 1:2 (po pr.) | Kladno – Vítkovice 2:3 (1:2 po s.n.)
Zlín – Sparta 5:2 (kon.) | Letňany – Kolín 2:1 (kon.) | Pardubice – Chomutov 4:1 (kon.)
Slavia – Mladá Boleslav 6:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Olomouc 0:6 (kon.) | Jihlava – Liberec 2:1 (po pr.)
konec
BK Havlíčkův Brod
0:6 (0:1, 0:3, 0:2)
HC Olomouc
Pátek 09.12.2016, 18:00 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga staršího dorostu • 1. kolo
Partner:
     
    To je z Kotliny pro dnešek ode mne vše, já se s vámi loučím a přeji příjemně strávený víkend. U dalších onlajnů se s vámi těším na počtenou. (20:23:14)
     
    Olomouc si rozhodující náskok vypracovala ve druhé třetině a v závěrečném dějství si jej už pohlídala. Nakonec se do havlíčkobrodské sítě trefila šestkrát, zatímco se domácí střelci neprosadili ani jednou. Po jednoznačném výsledku si tak 3 body do tabulky připisují Hanáci.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Aby byl počet hráčů na trestných lavicích vyrovnaný, míří na ni také Tadeáš Oulehla (OLO) za podražení.
     
    58:58
    Viktor Horák na modré čáře objel bránícího hráče Olomouce, odmítl ho rukou natlačil se před něj, sjel mezi kruhy a vypálil zápěstím, Schejbal ale našel puk ve výstroji.
     
    57:11
    Na trestnou lavici usedli 4 hráči domácích a 3 hostů. Další zamířili rovnou do kabin. Důležité je, že se hraje 4 na 4. Z hostujících hráčů dostávají Dajčar 2 minuty za podražení, Krátký 2 minuty za hrubost, Janečko 2+2 minuty za hrubost a Podlaha 5 + osobní trest do konce utkání za hrubost (všichni OLO). Z domácích putují za katr Pokorný na 2 minuty za napadení, Rubner a Holenda na 2 minuty za hrubost a Krejčí na 2 + 2 + osobní trest do konce utkání za opuštění brankoviště v průběhu šarvátky brankářem (všichni HBR).
     
    57:11
    Na ledě se po tvrdém zákroku na olomouckého hráče strhla hromadná bitka. Jeden z hostujících hráčů si vyšlápl na nejmenšího hráče na hřišti, kterého jeho spoluhráči okamžitě začali bránit. Sudí tasí zápisníček a za chvíli nás informuje, jaké tresty udělí.
     
    56:30
    Tadeáš Aulehla obral Bruslaře o kotouč ve vlastním pásmu a sprintem se s ním dostal až do útoku, jeho střelu zápěstím z levého kruhu si ale Tomáš Blažek pohlídal.
     
    55:41
    Tomáš Křehlík nabral rychlost a po pravé straně se prohnal až do prostoru kruhu, odkud ale svoji střelu poslal mimo tři tyče.
     
    54:38
    Olomouc se i se štěstím znovu ubránila a Tomáš Dajčar je zpátky na ledě.
     
    53:47
    Bruslaři svého soupeře zatlačili a důrazně se drali před brankoviště, tam ale dnes kraluje Adam Schejbal. Při něm stojí i potřebná dávka štěstí, protože o chvíli později po střele od levého hrazení zvonila za jeho zády tyč!
     
    52:38
    Tomáš Dajčar (OLO) se provinil podražením a hosté se budou bránit ve čtyřech.
     
    52:08
    Josef Podlaha se proháčkoval před brankoviště domácích, kde zblízka mířil do horního rohu, trefil ale Tomáše Blažka do masky.
     
    51:04
    Michal Teplý se vrátil do obranného pásma, aby rozjel útočnou akci Havlíčkova Brodu. Rychlou kličkou se zbavil dotírajícího soupeře a pak narýsoval pas pro Tomáše Křehlíka, toho ale hostující obrana o kotouč obrala.
     
    48:35
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Lukáš Pokorný už byl na ledě, to hostům ale nezabránilo ve vstřelení šesté branky. Ludvík Rutar přihrávkou přes střední pásmo uvolnil MIROSLAVA SKOPALA, který se z pravé strany rychle přiblížil k bráně a z mírného úhlu propasíroval puk za Blažkova záda, čímž zkompletoval svůj hattrick! Asistence: Ludvík Rutar.
     
    48:27
    Domácí v plném počtu.
     
    48:03
    Hostům se nedaří přechod do útoku, teď zahrozili naopak domácí. Pokus Václava Piskače z levé strany ale úspěch nepřinesl.
     
    47:16
    Další minutová pasáž Havlíčkovu Brodu vychází dobře, po druhém vyhození se hra zdržuje v pásmu Olomouce.
     
    46:00
    Josef Podlaha přebruslil obránce na levé straně, jeho střelu zápěstím vytěsnil Blažek vyrážečkou. Pak se ke střele od modré dostal ještě Tomáš Dajčar, po jeho ráně se ovšem zaskvěla lapačka domácího gólmana, ze které puk nevypadl.
     
    45:33
    Teď už se domácí brání o něco úspěšněji, dvakrát po sobě vyhodili kotouč přes všechny čáry až za bránu Adama Schejbala.
     
    43:52
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Stačilo pouhých 25 sekund, aby se hosté v početní výhodě, která bude ještě pokračovat, prosadili. Miroslav Skopal poslal přihrávku MARTIN PĚCHOVI, který se dostal mezi dvojicí beků až před bránu, kde zblízka rozvlnil síť střelou na vyrážečku! Asistence: Miroslav Skopal.
     
    43:27
    Tomáš Lachman (HBR) dostává trest ve hře za nesportovní chování. Olomouc tak bude hrát 5 minutovou přesilovku, trest odpyká Lukáš Pokorný.
     
    41:26
    Petr Bahounek dostal zpětnou přihrávku na vrcholek levého kruhu, odkud se snažil přesně zamířit a vystřelil zápěstím, to se mu ale nepodařilo úplně podle jeho představ, kotouč mířil vysoko.
     
    40:29
    Michal Teplý zavezl puk do pásma po pravém křídle a uvolnil nalevo Vojtěcha Holendu. Po jeho vyražené střele se do puku opřel ještě Tomáš Lachman, jeho rána byla ale zablokovaná.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední část hry se Olomouci podařila perfektně a její radost z první přestávky se zčtyřnásobila. Hosté navýšili své vedení, když se druhou brankou prezentoval Miroslav Skopal a další dvě trefy navíc přidal Jan Janečko. I domácí se dostali do dobrých šancí, když v jedné pasáži svého soupeře výrazně přehrávali, jenže toho nedokázali využít a tak je ve třetí třetině, která začne přibližně v 19:31, čeká spousta práce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:29
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté se ale i po druhém vyhození Havlíčkova Brodu rychle usadili před jejich bránou a začali znovu kombinovat. Přesilovkový vzorec přinesl své ovoce, když puk mířil od Jiřího Krátkého přes Tomáše Holiše až k JANU JANEČKOVI, který svoji druhou trefou v zápase zvyšuje vedení Olomouce na čtyřbrankový rozdíl! Asistence: Tomáš Holiš, Jiří Krátký.
     
    38:03
    Bruslaři se ale brání pozorně. Hosté si sice v útočné třetině chvíli posílali přihrávky, domácí se ale dvakrát po sobě ke kotouči dostali a vyhodili jej přes všechny čáry.
     
    37:01
    Naopak si teď zahrají v početní výhodě, vyloučen je Tomáš Lachman (HBR) za podražení.
     
    36:48
    A teď už jsou v plném počtu, i toto oslabení přežili bez újmy.
     
    36:36
    Tentokrát už není sevření Havlíčkova Brodu tak pevné a hosté se docela v poklidu brání, v těchto chvílích hrají s kotoučem na holi před bránou domácích.
     
    34:48
    Olomouc se ale bude znovu bránit jenom ve 4, Tomáš Dajčar (OLO) mizí za vrátky trestné lavice kvůli nedovolenému bránění.
     
    34:22
    Tomáš Holiš se vrací na led a pomůže hostům v obranné činnosti.
     
    33:40
    Olomouc se na chvíli osvobodila, Bruslaři se ovšem okamžitě dostali zpátky do útoku. Znovu svého soka pořádně zatlačili a své sevření ještě stupňovali, nakonec je hra ale přerušena pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    33:11
    Domácí pálili na hostující klec jednu ránu za druhou, stříleli z různých pozic, puky byly tečované, Adam Schejbal si ovšem vede bezchybně a stále drží čisté konto.
     
    32:22
    Tlak Bruslařů se ještě umocní, Tomáš Holiš (OLO) míří na trestnou lavici za podražení.
     
    32:10
    Hra se přesunula před bránu Olomouce, který se snaží uniknout ze sevření Havlíčkova Brodu, to se jí ale nedaří. Bruslaři ale přesto nenašli recept, jak vyzrát na Adama Schejbala.
     
    29:32
    Domácí měli obrovskou šanci, puk za záda Schejbala ale nedostali. Také Bruslaři svého soupeře zatlačili a od modré čáry vypálil Daniel Polák, trefil hostujícího gólmana do ramene a ten vůbec nevěděl, kde má kotouč. Obránci jej vrátili jen k Polákovi, který podruhé vypálil jenom do Schejbala, puk se ještě odrazil k levé tyči, odkud dorážel Vojtěch Veverka, z otočky ale trefil jenom tyč poloodkryté klece Olomouce!
     
    27:03
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Bruslaři se provinili faulem a sudí signalizoval výhodu pro hosty, ta ale neměla dlouhého trvání. Hostující kapitán rozehrál na pravou stranu, kam už rychle směřoval MIROSLAV SKOPAL, který si sjel až k bráně a z mírného úhlu prostřelil Tomáše Blažka podruhé v tomto klání! Asistence: Martin Pěcha, Josef Podlaha.
     
    25:48
    Havlíčkův Brod se musí znovu bránit, Hanáci se znovu zabydleli před domácí svatyní. Obránci Bruslařů si teď vedli ale o něco lépe a do zakončení svého soupeře nepustili.
     
    24:52
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hráči v červených dresech ale svírali domácí mužstvo i nadále a dokázali z toho vytěžit druhou branku. Martin Palinek po kombinaci s Tomášem Holišem přihrál před bránu na hůl JANA JANEČKA, který se bez přípravy opřel do puku a poslal jej za Blažkova záda! Asistence: Martin Palinek, Tomáš Holiš.
     
    24:27
    Hosté dlouho drželi svého soupeře pod tlakem, nemohli se ale odlepit od mantinelu, aby se dostali do zakončení. Když už se Jiří Krátký dostal mezi kruhy, puk mu utekl.
     
    23:19
    Hra je rozkouskována častými přerušeními. Po ofsajdu Havlíčkova Brodu chvíli hráli hosté, ti ale následně svoji rozehrávku zmařili zakázaným uvolněním.
     
    22:45
    Bruslaři se zmocnili puku v útočném pásmu po vyhrané buly, na modré čáře se okamžitě ke střele napřáhl Jakub Rubner. Olomoucký hráč ale jeho pokus srazil hokejkou do ochranné sítě, vhazování se bude opakovat.
     
    21:32
    Rušno bylo také před opačnou klecí. Přihrávka mířila na modrou čáru k Ludvíku Rutarovi, jenž střílel přes klubko těl, domácí brankář si puk ve výhledu ale našel a vyrazil ho do rohu.
     
    20:48
    Tomáš Křehlík obral hosty o kotouč ve středním pásmu a podél levého mantinelu se s ním dral dopředu. Snažil se přihrát volnému spoluhráči na druhé straně, olomoucký obránce se ale položil na led a přihrávku zablokoval. Puk se ještě dostal k Vojtěchu Veverkovi, jeho střelu zápěstím však Adam Schejbal.
     
    20:21
    První zásah druhé části hry si připisuje Tomáš Blažek, nebylo to ovšem nic složitého. Jen si sáhl lapačkou pro nahození Martina Pěchy ze středního pásma, které stejně mířilo o kousek vedle.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Po první třetině mají o něco více radosti hosté z Olomouce. Ti se totiž díky pěkné trefě Miroslava Skopala dostali do vedení. Aby domácí dnes dosáhli na body, budou muset svoji ztrátu smazat. Ta je ovšem nejmenší, jaká může být, takže je po první třetině stále všechno otevřené. Druhá perioda začne přibližně v 18:43.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:25
    Martin Palinek nechal vyniknout šikovnost svých rukou, když se prokličkoval až k domácí svatyni, zblízka a z mírného úhlu ale ztroskotal na betonech Tomáše Blažka.
     
    13:38
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté jdou do vedení po hbité útočné akci. Josef Podlaha poslal přesnou přihrávku na rozjetého MIROSLAVA SKOPALA, čímž překonal havlíčkobrodskou obranu, a útočník s číslem 17 na zádech se zblízka trefil přesně nad vyrážečku Tomáše Blažka! Asistence: Josef Podlaha.
     
    12:32
    Teď už ale musel bát Tomáš Blažek v pohotovosti, středem hřiště se až mezi kruhy dostal Martin Palinek a střelu nasměřoval k pravé tyči havlíčkobrodské svatyně, gólman domácích puk ovšem vyrazil pravým betonem do ochranné sítě.
     
    12:04
    Domácí měli problémy s rozehrávou a Olomouc se díky dobrému napadání dostala k puku, nikterak toho ale nevyužila, nepodařilo se jí ani zakončit.
     
    10:20
    Bruslaři vyhráli buly v útočném pásmu, po kterém se puk dostal na modrou čáru k Tomáši Lachmanovi. Ten zkusil hned vypálit, Adam Schejbal ale střelu zastavil.
     
    09:17
    Teď už je havlíčkobrodský bek na ledové ploše a domácí hrají v plném počtu. První oslabení přežili bez újmy.
     
    08:56
    Tomáš Křehlík vypíchl puk olomouckému obránci na modré čáře a přejel s ním celé hřiště, až se dostal za hostující klec, kde posbíral několik sekund z Pejchalova trestu.
     
    07:17
    Radim Pejchal (HBR) je potrestán 2 minutami za hákování.
     
    06:29
    Václav Piskač dostal dobrou přihrávku na okraj pravého kruhu, kde neváhal ani sekudu a hned cpal puk na bránu, tu ale těsně minul.
     
    04:23
    Tadeáš Aulehla najel o útočného pásma po pravé straně a z kruhu vystřelil zápěstím, obránce Havlíčkova Brodu ale puk srazil do rohu kluziště.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Blažek (Folvarský) – Lachman "A", Pejchal, Horák, Polák, Rubner, Zvěřina, Krejčí – Teplý "C", Holenda, Donda – Přibyl "A", Veverka, Tecl – Piskač, Cachnín, křehlík – Pokorný

    HC Olomouc: Schejbal (Galuška) – Dajčar "A", Bahounek, Kažimír, Harabiš, Klesla, Rutar, Holiš "A" – Palinek, Krátký, Podlaha, Spatharis, Aulehla, Paťava, Pěcha "C", Skopal, Karpíšek, Kalač, Janečko

    Rozhodčí: Martin Kratochvíl – Martin Vepřovský, Tomáš Krejčí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 14. Skopal (Podlaha), 25. Jančeko (Palinek, Holiš), 28. Skopal (Pěcha, Podlaha), 39. Janečko (Holiš, Krátký), 44. Pěcha (Skopal), 49. Skopal (Rutar)


    BK Havlíčkův Brod: Blažek (Folvarský) – Lachman "A", Pejchal, Horák, Polák, Rubner, Zvěřina, Krejčí – Teplý "C", Holenda, Donda – Přibyl "A", Veverka, Tecl – Piskač, Cachnín, křehlík – Pokorný
    HC Olomouc: Schejbal (Galuška) – Dajčar "A", Bahounek, Kažimír, Harabiš, Klesla, Rutar, Holiš "A" – Palinek, Krátký, Podlaha, Spatharis, Aulehla, Paťava, Pěcha "C", Skopal, Karpíšek, Kalač, Janečko

    Rozhodčí: Martin Kratochvíl – Martin Vepřovský, Tomáš Krejčí
    thejrc.org