Liberec – Sparta 1:3 (kon.) | Chomutov – Plzeň 2:1 (po pr.) | Zlín – Vítkovice 4:3 (2:1 po s.n.)
Litvínov – Třinec 3:4 (po pr.) | Olomouc – Pardubice 2:4 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 4:1 (kon.)
Mountfield HK – K. Vary 3:0 (kon.)
po prodl.
Piráti Chomutov
2:1 (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
HC Škoda Plzeň
Neděle 11.12.2016, 15:30 • SD ARÉNA • Tipsport extraliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:24 Michal VONDRKA - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    62:24
    Piráti právě vstřelili branku!
    A máme hotovo, Piráti dnes berou dva body! Potvrdilo se pravidlo nedáš – dostaneš. David Sklenička nedokázal trefit puk před prázdnou brankou po pasu od Svobody, vznikl protiútok a Ivan Huml předložil touš MICHALU VONDRKOVI (12+18), který potvrdil roli nejproduktivnějšího hráče Pirátů a rozhodl o vítězi! Asistence: Ivan Huml (13+11).
     
    57:31
    Tak tohle je komplikace pro Chomutov. Dávid Skokan (CHM) zasáhl Petera Frühaufa do obličeje a usedá na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    43:57
    Dobrou hru Chomutova zpočátku třetí třetiny může nyní podpořit i přesilovka. Jakub Lev (PLZ) usedá na trestnou za sekání.
    41:55 Martin ŠŤOVÍČEK - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    41:55
    Piráti právě vstřelili branku!
    A máme vyrovnáno, domácí se radují! MARTIN ŠŤOVÍČEK (1+0) se ve svém 23. utkání v extralize dočkal prvního gólu, když prokázal dobrou vytrvalost a dostal se k dorážce vlastní střely. Stav zápasu je 1:1 a začínáme znovu od začátku! Asistence: Jaroslav Mrázek (1+5).
     
    41:01
    Další dobrá šance pro Davida Stacha, který se zleva řítil zcela osamocený na Jána Laca! Slovenský reprezentační brankář ho ale vychytal, velmi důležitý zákrok brankáře Pirátů.
    39:20 Dominik KUBALÍK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    39:20
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A máme tu úvodní branku zápasu, indiáni se ujímají vedení 1:0! DOMINIK KUBALÍK (16+8) nejprve vypálil z levého křídla, ale Ján Laco touš vyrazil. Nejlepší extraligový střelec se k němu dostal znovu, přihrával jej před branku, kde si ho obránce Juraj Valach srazil do vlastní branky. Bez asistence.
     
    36:24
    V obrovské příležitost se zjevil plzeňský kapitán Ondřej Kratěna! Dominik Kubalík mu parádně nahrál zpoza brány, tváří v tvář Lacovi ale mířil Kratěna jen do Jána Laca.
     
    26:49
    Přihrávka Davida Kämpfa ze strany byla Machovským vyražena pouze k Jaroslavu Mrázkovi, který domácímu forvardovi s číslem 10 na zádech kotouč vrátil. Jeho střela ale byla naštěstí pro Plzeň nepřesná!
     
    16:15
    Obrovskou šanci měl nyní Brett Skinner, ke kterému vyplaval puk u levé tyče Machovského brány! Opavský odchovanec v brance Škody ale vytáhl perfektní zákrok a situaci zachránil.
     
    16:06
    Piráti si zahrají první přesilovku v zápase. Jakub Koreis (PLZ) inkasuje dvouminutový trest za vražení na hrazení.
     
    11:38
    Kämpf se Sklenářem vyrazili v oslabení do přečíslení, ale nedokázali si přihrát. Z následné protiakce vznikla situace tři na jednoho, Lev zakončoval po pasu Kratěny, ale Laco puk vyrazil!
     
    10:20
    Ján Laco (CHM) nešťastně vyhodil puk do ochranné sítě a je vyloučen na dvě minuty. Trest odpyká Petr Koblasa, indiány čeká druhá přesilová hra v utkání.
     
    07:05
    Obrovská šance Michala Vondrky v oslabení! Nejproduktivnější hráč Chomutova se dostal do samostatného úniku, Machovského dokázal vykoupat, ale forhendem pak zamířil vedle brány.
     
    05:44
    Roman Chlouba (CHM) podrazil Jaroslava Kracíka a usedá na trestnou lavici, Plzeň si zahraje první přesilovku.
     
    02:53
    Domácí Piráty zachránila tyčka! Jaroslav Kracík pěkně nahrál na Dominika Kubalíka, který ale trefil jen brankovou konstrukci.
     
    00:53
    V první větší šanci se zjevila Plzeň! Konkrétně to byl David Stach, který dostal až příliš prostoru na pravém křídle po vyražené střele. Jána Laca ale překonat kličkou do forhendu nedokázal.
    Marken.cz

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 42. Šťovíček (Mrázek), 63. Vondrka (Huml) – 40. D. Kubalík


    Piráti Chomutov: J. Laco (Král) – Dlapa, Flemming, Skinner, Valach, Mrázek, Rutta, Chalupa, Buchtela – Tomica (A), Huml (A), Vondrka (C) – Sklenář, Kämpf, Koblasa – Poletín, Skokan, Chlouba – Lauko, Šťovíček, Slavíček.
    HC Škoda Plzeň: Machovský (Sochůrek) – Frühauf, Čerešňák, D. Sklenička, P. Kadlec (A), Moravčík, Slovák – D. Kubalík (A), Kracík, Kratěna (C) – T. Svoboda, Stach, Lev – Hrnka, Koreis, Vondráček – Švarc, Preisinger, Indrák.

    Rozhodčí: Šír, Souček – Brejcha, Suchánek.

    Diváci: 4719
    thejrc.org