Anaheim – Ottawa 5:1 (kon.) | Detroit – Philadelphia 0:1 (po pr.) | Washington – Vancouver 3:0 (kon.)
Minnesota – St. Louis 3:1 (kon.) | Toronto – Colorado 1:3 (kon.) | NY Rangers – New Jersey 5:0 (kon.)
Chicago – Dallas 3:1 (kon.) | Edmonton – Winnipeg 3:2 (kon.)
konec
New York Rangers
5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
New Jersey Devils
Pondělí 12.12.2016, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě to bude vše, děkuji za pozornost a přeji dobré ráno! (03:50:12)
     
    Československá stopa v utkání

    Marek Hrivík (NYR) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:14
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Antti Raanta (NYR) 19 zák., 0 gólů, 100,0%
    2. Chris Kreider (NYR) 2+1
    3. Brady Skjei (NYR) 1+0
     
    První derby o řeku Hudson v sezoně 2016/2017 vyhrávají jasným způsobem Rangers! Antti Raanta poprvé ve své kariéře v NHL vychytal druhé čisté konto v řadě a skvělým výkonem se podílel na tomto dvoubodovém zisku.

    Úvodní třetina přinesla jednu právoplatnou branku. Jako první v ní udeřil hostující tým, gól Adama Henriquea ale nebyl uznán kvůli kopnutí. A tak jsme se první regulérní trefy dočkali ze strany Rangers, když v 17. minutě po pasu od Zuccarella skóroval Chris Kreider. Tým z Manhattanu tak vedl na svém ledě nad Ďábly 1:0 po první dvacetiminutovce.

    Ve druhé třetině jsme ze strany Devils neviděli takřka vůbec nic. Rangers hráli velmi dobře do obrany. Ačkoliv hráli tři oslabení, ubránili je naprosto v pohodě. Navíc v jednom z nich skóroval J.T. Miller, který ve 37. minutě navyšoval na 2:0. Dvě a půl sekundy před koncem periody se ještě první branky v NHL dočkal Brady Skjei, který upravil na 3:0.

    Do třetí třetiny vstoupili hosté velmi dobrou aktivitou a vypadalo to, že by se mohli pokusit i o zázračný obrat. Pak ale přišlo vyloučení Damona Seversona a v přesilové hře navýšil na 4:0 Brandon Pirri. To ale ze strany domácích ještě nebylo vše, jelikož 78 sekund před koncem proměnil další přesilovku Jimmy Vesey, který tak dal na konečných 5:0!

    Střely: 31:19 (10:8, 11:3, 10:8)
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Oscar Lindberg střílel od modré čáry, posléze z úhlu dokázal i dorážet, ale Cory Schneider oba pokusy zneškodnil.
     
    Dnešní utkání sleduje 18 006 diváků.
    58:42 Jimmy VESEY - 5:0
     
    58:42
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí se přeci jen dočkali a dovršili bůra! O druhý přesilovkový zásah Jezdců z Manhattanu se postaral JIMMY VESEY, který v poklidu do prázdné branky dorazil střelu Brandona Pirriho. 5:0 pro Rangers, dnešní derby zkrátka zcela jasně patřilo jim! Asistence: Brandon Pirri a Nick Holden.
     
    57:56
    Hall se v oslabení vydal do akce s cílem pokazit čisté konto Raantovi, obránci mu ale nedovolili vystřelit.
     
    57:33
    Nick Lappin (NJD) a Kevin Klein (NYR) dostávají pětiminutové tresty za bitku, hostující útočník je ale potrestán navíc i dvouminutovým trestem za hrubost, který odsedí Beau Bennett. Rangers tak budou hrát přesilovku.
     
    57:33
    Za brankou Rangers se strhla bitka! Na ledě leží Brady Skjei s Vernonem Fiddlerem, perou se také Nick Lappin s Kevinem Kleinem. Diváci jásají. Jednalo se o mstu ze strany New Jersey, vše totiž odstartoval zákrok na Milese Wooda.
     
    56:55
    Kyle Palmieri ze středního pásma posílal do akce Taylora Halla, jenž skrze mezikruží ale nenašel prostor až k brance.
     
    56:19
    Oscar Lindberg si chtěl také dát gól, zakončoval z pravé strany, ale Cory Schneider dával pozor a puk chytil. Na řadě je komerční pauza.
     
    55:52
    Hosté v plném počtu.
     
    55:50
    Skjei se dostal do středního pásma a máme tu ofsajdové postavení, tuhle přesilovku Rangers zvládli velmi dobře, ale brankou to nestvrdili.
     
    55:30
    Po ráně Bradyho Skjeie se k dorážce dostal Kevin Hayes, forhendem ale poslal puk jen vedle brány soupeře.
     
    55:09
    Schneider nyní raději přerušil hru zákrokem, Rangers se totiž znovu snažili prosadit. Jak jednoduše a krásně se hrají přesilové hry – Devils by se mohli učit.
     
    54:50
    Před brankou se do zakončení vymotal Brandon Pirri, opět ale hostující tým zachránilo štěstí, když před domácím forvardem poposkočil puk.

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 17. Kreider (Zuccarello, Klein), 37. J. T. Miller (K. Hayes), 40. Skjei (Stepan, Lindberg), 47. Pirri (Kreider, McDonagh), 59. Vesey (Pirri, Holden)


    New York Rangers: Raanta (Lundqvist) – McDonagh (C), Girardi, M. Staal (A), Holden, Skjei, Klein – Grabner, K. Hayes, J. T. Miller – Kreider, Stepan (A), Zuccarello – Hrivík, Lindberg, Fast – Vesey, Pirri, Jensen.
    New Jersey Devils: Cory Schneider (Kinkaid) – A. Greene (C), Severson, Merrill, Lovejoy, J. Moore, Quincey – Hall, Henrique (A), Parenteau – Cammalleri, Zajac (A), Palmieri – B. Bennett, Kalinin, Smith-Pelly – Wood, Fiddler, Lappin.

    Rozhodčí: Pochmara, Rank – Nowak, Berg.

    Diváci: 18 006
    thejrc.org