Anaheim – Ottawa 5:1 (kon.) | Detroit – Philadelphia 0:1 (po pr.) | Washington – Vancouver 3:0 (kon.)
Minnesota – St. Louis 3:1 (kon.) | Toronto – Colorado 1:3 (kon.) | NY Rangers – New Jersey 5:0 (kon.)
Chicago – Dallas 3:1 (kon.) | Edmonton – Winnipeg 3:2 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Winnipeg Jets
Pondělí 12.12.2016, 03:30 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Mark Letestu (EDM) (2 + 0)
    Oscar Klefbom (EDM) (1 + 0)
    Mathieu Perrault (WPG) (1 + 0) (06:13:38)
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) (0 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 24:09)

     
    Střely na branku v zápase

    Edmonton Oilers: 31

    Winnipeg Jets: 31
     
    Hodně zajímavý zápas s ještě zajímavějším výsledkem. Většinu času sice vedli Winnipeg Jets, ale hosté ve třetí třetiny zápas ztratili, jelikož dvakrát inkasovali a nedokázali ani jednou odpovědět. Duel rozsekl Mark Letestu. Ten nejdříve sám vstřelil branku, pak se radoval znovu, ale pomohl mu finský mladík a soupeř Patrik Laine. Ten totiž zkoušel nejspíš vyhodit puk pryč a místo toho si poslal kotouč do vlastní sítě. Co je pro Stíhačky nejhorší, tento gól rozhodl o vítězi zápasu. Oilers tedy slaví, Jets jsou zklamaní a Laine se červená. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký začátek nového týdne.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Connor McDavid ještě trefil prázdnou branku, ale gól se nepočítá, protože to bylo pár setinek po siréně. I tak Edmonton vítězí.
     
    59:32
    Jets jsou sice v pásmu, ale zatím čekají na první střelu. Laine zkusil vypálit z první, avšak nedokázal zakončit přesně, Talbot zůstává v klidu.
     
    59:20
    Posledních čtyřicet vteřin do konce základní hrací doby, hra přerušena ve středním pásmu, kde se bude vhazovat.
     
    58:55
    Až nyní hosté vyhazují, Hellebuyck míří na střídačku a Winnipeg to zkouší s jedním mužem v poli navíc. Hraje se tedy pět na pět.
     
    58:28
    Znovu Sekera začal situaci po buly velmi dobrou rozehrávku. Pak dokonce sám střílel, jenže v tomto případě se mu nepodařilo trefit branku.
     
    58:16
    Jako první v domácí přesilovce pálil obránce Sekera, jeho střela ale končí sražená mimo hrací plochu.
     
    57:58
    Ale pozor, jsou tu další komplikace pro Winnipeg. Hosté hráli v šesti a Morrissey nyní odjíždí pykat týmový trest. Šance hostů na body z tohoto zápasu jsou zase o něco menší.
     
    57:39
    Zack Kassian si udělal útočný výlet. Vzal zodpovědnost na sebe, projel na levý kruh a vypálil zápěstím. Brankář hostů ale v pohodě chytil jeho šanci a dokonce stihl rozehrát.
     
    57:10
    Zakázané uvolnění Edmontonu a hra se tedy přesunuje před Cama Talbota.
     
    56:52
    Connor McDavid mohl klidně rozhodnout, ale dvojice obránců v bílém dresu jej nepustila ke střele, takže Winnipeg má ještě stále naději s výsledkem něco udělat.
     
    56:23
    Stafford to zkoušel dlouho nahrávkou, avšak našel jen hokejku protihráče.
     
    55:48
    Laine i po dalším buly velmi aktivní, jenže k další jeho střele zatím nedojde. Pak se na druhou stranu hnal Nugent-Hopkins, jehož šanci musel likvidovat Hellebuyck.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 22. Klefbom (Pitlick, Maroon), 43. Letestu (McDavid, Lucic), 52. Letestu – 15. Perreault (Little, Trouba), 32. Thorburn (Daňo)


    Edmonton Oilers: Talbot (Gustavsson) – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Russell, Simpson, Benning – Lucic, McDavid (C), Caggiula – Maroon, Nugent-Hopkins, Eberle – Pouliot, Draisaitl, Pitlick – Slepyšev, Letestu, Kassian.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Hutchinson) – Morrissey, Byfuglien, Enström, Trouba, Chiarot, Postma – Daňo, Scheifele, Wheeler (C) – Ehlers, Little, Laine – Copp, Lowry, B. Tanev – Thorburn, Perreault, Stafford.

    Rozhodčí: Leggo, Schlenker – Miller, Daisy

    Diváci: 18 347
    bahis siteleri