Sparta – Bern 4:1 (kon.) | Växjö – Zürich 3:2 (kon.) | Fribourg – Vítkovice 3:2 (kon.)
Linköping – Frölunda 2:5 (kon.)
konec
Fribourg-Gottéron
3:2 (2:1, 1:0, 0:1)
HC Vítkovice Ridera
Úterý 13.12.2016, 19:45 • BCF Arena • Hokejová Liga mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany už je to pro tento zápas vše, u nějakých dalších sportovních utkání se bude opět těšit Petr Sumbal. (22:05:35)
     
    Vítkovice nedokázaly zdramatizovat boj o postup do semifinále a i ve druhém zápase s Fribourgem padly, tentokrát 2:3. Nejlepší výkon předvedli hráči ostravského celku ve třetí třetině, kdy dokázal alespoň kosmeticky upravit výsledek na 2:3 Erik Němec. Přesto Vítkovice v letošním ročníku Ligy mistrů končí a kdo ví, kdy se do ní znovu podívají, protože příští sezonu už v ní zakládající členové automaticky startovat nebudou a ke špičce v domácí lize momentálně Vítkovice nepatří. Fribourg se naopak může těšit na semifinále, dnes zvládl zvítězit i bez svého klíčového hráče Romana Červenky. V dalším kole narazí pravděpodobně na Frolundu, která je hodně blízko postupu na úkor Linopingu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Kienzle poté, co jeden z Vítkovických propadl ve středním pásmu, střílel z mezikruží a trefil hodně nepříjemně do nohy Jana Výtiska. Ten zůstala chvíli i ležet na ledě.
     
    59:05
    A ještě jednou musel proto Vandasově pokusu zasahovat Conz. Znovu přiblížil svůj tým k vítězství.
     
    58:02
    Mladík Vojtěch Tomi donutil Conze k dalším zákroku, vhazovat se bude po pravici Benjamina Conze.
     
    57:20
    Uvidíme, jestli budou Vítkovice vůbec odvolávat brankáře. Sice prohrávají o gól, ale vyrovnání by jim prakticky nic nepřineslo, ani prodloužení by se nehrálo. Byl by tu však samozřejmě dobrý pocit z neprohraného zápasu.
     
    56:20
    A na hokejky Vítkovic se dnes lepí i smůla. Rastislav Olesz trefil střelou z levého kruhu tyčku.
     
    55:58
    Utkání už se pomalu ale jistě chýlí ke konci a není pochyb, že Fribourg bude tím, kdo postoupí do semifinále.
     
    54:48
    Po průniku Illéše do útočného pásma nakonec pálil z levé strany David Květoň, byl už ale poměrně v ostrém úhlu a Conz předvedl jistý zákrok.
     
    53:16
    Domácím se teď nepovedla rozehrávka, kotouč vypadl ze hřiště.
     
    52:01
    Práci měl teď ale také Bartošák, který velmi dobrým zákrokem vychytal Fritscheho.
     
    51:25
    Na čtyři góly, které by poslaly zápas do prodloužení mají Vítkovice už jen něco málo přes 8 minut.
    50:19 Erik NĚMEC - 3:2
     
    50:19
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Máme tu snížení na 2:3 a Vítkovice by mohly uhrát alespoň dílčí dobrý výsledek. Z pravé strany vypálil Kafka a Conz jeho střelu vyrazil jen k ERIKU NĚMCOVI. A proti jeho ráně už se švýcarský brankář nestihl přesunout. Asistence: Dominik Kafka.
     
    49:31
    Rathgeb pálil z první tvrdě od modré, ale Bartošák tentokrát zasahovat nemusel, protože kotouč před ním obrana zablokovala.
     
    48:25
    Střela od modré Chiquetovi nevyšla a Vítkovice mohou vyhodit kotouč ven z pásma.
     
    48:02
    První přesilovku ve třetí třetině budou mít domácí. Na trestné lavici už sedí Lukáš Klok, kde pyká za faul vysokou holí.
     
    47:55
    Bartošák teď nebyl při svém zákroku moc jistý, ale mohl být nakonec v klidu, protože kotouč měl pod svými betony.

    Petr Sumbal

    Branky a nahrávky: 17. Bykov (Sprunger, Birner), 20. Rathgeb (Bykov, Sprunger), 25. Mauldin (Sprunger, Bykov) – 17. Stastny (Zdráhal, Pužič), 51. Němec (Kafka)


    Fribourg-Gottéron: Conz (Saikkonen) – Rathgeb, Picard, Stalder, Leeger, Kienzle, Abplanalp, Chavaillaz – Sprunger, Bykov, Birner – Fritsche, Rivera, Neuenschwander – Mauldin, Schmutz, Mottet – Fuchs, Chiquet, Neukom
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Klok, Sloboda, Jáchym, Baranka, Kovář, Výtisk, Pužič – Kucsera, Tybor, Roman – Stastny, Olesz, Zdráhal – Vandas, Květoň, Illéš – Kafka, Němec, Tomi

    Rozhodčí: Ansons, Bauer
    06.12.2016
    Vítkovice - Fribourg 2:5

    Branky a nahrávky: 12. Illéš (Kovář), 40. Baranka (Illéš, Krenželok) – 9. Rathgeb (Červenka), 33. Schmutz (Leeger, Mottet), 37. Sprunger (Červenka, Rathgeb), 47. Sprunger (Červenka, Birner), 52. Sprunger (Maret, Červenka)

    thejrc.org