Buffalo – Los Angeles 6:3 (kon.) | NY Islanders – Washington 2:4 (kon.) | Carolina – Vancouver 8:6 (kon.)
NY Rangers – Chicago 1:2 (kon.) | Toronto – San Jose 2:3 (0:1 po s.n.) | Detroit – Arizona 1:4 (kon.)
Nashville – St. Louis 6:3 (kon.) | Minnesota – Florida 5:1 (kon.) | Dallas – Anaheim 6:2 (kon.)
Edmonton – Columbus 1:3 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
1:4 (1:2, 0:1, 0:1)
Arizona Coyotes
Středa 14.12.2016, 01:30 • Joe Louis Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Red Wings před duelem doprovodil fanoušek z Rochesteru.
     
    Československá stopa v utkání:
    Martin Hanzal (ARI) 0+0, 2 střel, čas na ledě 18:39
    Radim Vrbata (ARI) 0+1, 0 střel, čas na ledě 16:44
    Tomáš Tatar (DET) 0+0, 1 střel, čas na ledě 13:41
    Tomáš Jurčo (DET) 0+0, 0 střel, čas na ledě 9:28 (04:47:38)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Mike Smith (ARI) 38 zák., 1 gól, 97,4%
    2. J. McGinn (ARI) 2+0
    3. T. Vanek (DET) 0+1
     
    Je dobojováno a Arizona si ze Joe Louis Areny odveze všechny tři body. Detroit měl střelecky i herně navrch, ale ani to nestačilo. Arizonu ve třetí třetině držel muž v masce Mike Smith, který čelil celkem třiceti sedmi střelám a z toho pustil pouze jedinou!
     
    Konec zápasu.
     
    59:21
    Mantha si sjel od modré blíže k brance a prudce vystřelil. Tentokrát však Arizonu zachránila tyč a kotouč končí, až v ochranné síti a zřejmě se už nic nestane, neboť i Detroit v poklidu dohrává utkání a je smířen se svou dnešní porážkou.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny a nejspíše i zápasu. Smith si teď povyjel, aby měl výhodnější pozici proti Střele Larkina a vyplatilo se. Kotouč má pod kontrolou a bude se vhazovat.
     
    57:28
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Lawson Crouse – 2 min., podražení).
     
    56:15
    Mantha si najel mezi kruhy a nikým netísněn dostal dobrou přihrávku. Jenže jeho střelu zblokoval obránce Arizony a bude se tedy vhazovat po levé ruce hostujícího gólmana.
     
    55:45
    A opět. Doan si povyjel za půlku hřiště, tak aby se nemohlo pískat zakázané uvolnění a kotouč poslal lobem, až za Howardovu branku.
     
    54:46
    Opět se hosté dostali k puku, ale jen tak lehce ho nahodili do pásma soupeře,.
     
    53:40
    Hostující celek se již nikam netlačí a nechává hrát spíše Detroit. Ten se, ale momentálně nemůže v útočném pásmu usadit a vykřesat, tak aspoň malinkou naději.
    51:27 Jamie MCGINN - 1:4
     
    51:27
    Arizona právě vstřelila branku!
    Další studená sprcha pro Detroit. Ten se i přes obrovský nápor nedokázal prosadit, ale za to Arizona už ano! Duclair zpoza branky našel hůl JAMIEHO MCGINNA a ten se již podruhé v tomto zápase prosazuje. Asistence: Anthony Duclair, Peter Holland.
     
    51:01
    Sheahan se s pukem zastavil na modré a jeho spoluhráči už se ocitli v útočném pásmu. Píská se tedy offside.
     
    50:21
    Zetterberg nyní dorážel, ale naneštěstí pro domácí trefil pouze boční síť Smithovi branky. Na řadu se dostává další komerční přestávka.
     
    49:29
    Larkin se protáhl do pásma, a poslal puk na Ouelleta. Ten poslal jedovku od modré, ale i s jeho pokusem Smith nemá výraznější problém.
     
    49:03
    Po dlouhé době se do akce dostal i Howard. Lapačkou zastavil střelu Riedera. O pár okamžiků později domácí vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    48:14
    Detroit stále kombinuje před Smithem, zatím ale žádná větší šance k vidění není. Pokud se Arizona dostane k puku, tak v posledních minutách pouze vyhazuje do středního pásma a pouze se brání.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 17. Athanasiou (Nyquist, Vanek) – 3. DeAngelo (Rieder, Ekman-Larsson), 20. Crouse (Vrbata), 23. J. McGinn (Chychrun, Holland), 52. J. McGinn (Holland, Duclair)


    Detroit Red Wings: Howard – DeKeyser, Green, Kronwall, Ouellet, Marčenko, Lashoff – Tatar, Zetterberg, Mantha – Sheahan, Nielsen, D. Larkin – Nyquist, Athanasiou, Vanek – Jurčo, Glendening, Ott.
    Arizona Coyotes: M. Smith – Ekman-Larsson, Stone, Goligoski, DeAngelo, Schenn, Chychrun – Rieder, Hanzal, Vrbata – Perlini, Dvorak, Doan – Martinook, J. McGinn, Crouse – Jooris, White, Holland – Duclair.

    Rozhodčí: Lee, Chmielewski – Cherrey, Brisebois

    Diváci: 20,027
    thejrc.org