Ottawa – San Jose 3:4 (0:1 po s.n.) | Pittsburgh – Boston 4:3 (po pr.) | Calgary – Tampa 3:6 (kon.)
Colorado – Philadelphia 3:4 (kon.)
po s.n. (0:1)
Ottawa Senators
3:4 (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
San Jose Sharks
Čtvrtek 15.12.2016, 01:10 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    65:00 Kevin LABANC - 3:4
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým San Jose Sharks.
    Autorem vítězné branky je KEVIN LABANC.
     
    65:00
    S koncem prodloužení se zbytečným přestupkem provinil Joe Thornton (SJS), který prudce sekl Phaneufa. Zřejmě se jednalo o nějaké nevyřízené účty, ale Thornton každopádně dostává dvouminutový trest za sekání a k tomu desetiminutový osobní trest.
     
    64:03
    Nepříjemnost pro domácí. Lavička Ottawy je totiž potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Dion Phaneuf (OTT).
     
    63:56
    Mikkel Bødker to nyní udělal výborně, projel brankovištěm, nicméně poté nedokázal trefit zcela odkrytou bránu za zády roztaženého gólmana Senátorů.
     
    58:44
    Ottawa teď mohla strhnout vedení zpět na svou stranu. Zack Smith při přečíslení oslovil Pageaua, ale těsně před ním skvěle zasáhl Mikel Bødker, který se po hlavě vrhl do finální přihrávky.
    57:32 Chris TIERNEY - 3:3
     
    57:32
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Jenže přichází velmi rychlá odpověď hostujícího celku. Jedna střela od modré čáry byla výrazně nepřesná, ale ta druhá už se před bránou odrazila přesně před volného CHRISE TIERNEYHO, který bez potíží zakončil do odkryté části brány. Asistence: Bren Burns, David Schlemko
    56:14 Dion PHANEUF - 3:2
     
    56:14
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté využívají přesilovou hru a poprvé v utkání jdou do vedení. Erik Karlsson se podél mantinelu dostal do útočného pásma, narazil si kotouč se Stonem a poté zpětnou přihrávkou našel DIONA PHANEUFA. Obránce Sens si sjel mezi kruhy a přesnou střelou překonal zkoprnělého Jonese. Asistence: Erik Karlsson, Mark Stone
     
    55:16
    Je tady velmi důležitý moment. Joe Thornton (SJS) svou hokejkou při napadání trefil tvář Diona Phaneufa a dostává dvouminutový trest.
     
    52:38
    Obrovské šance Žraloků! Bødker ale nejprve z mezikruží neprostřelil několik blokujících hráčů a na Pavelskiho zakončení si poté počíhal Mike Condon!
     
    52:11
    Challenge kouče Ottawy je úspěšná! Branka Patricka Marleaua neplatí a čas se vrací na hodnotu 51:49!
     
    52:11
    Hosté sice docílili branky, ale domácí kouč si samozřejmě bere Challenge a reklamuje předchozí, zřejmě ofsajdovou situaci, kterou naznačoval Curtis Lazar.
     
    47:50
    Faulující Mike Hoffman (OTT) nedostává pouze dvě trestné minuty, ale rovnou mu byl přidělen trest na 5 minut plus trest do konce utkání.
     
    40:26
    Přesilová hra San Jose měla krátkého trvání. Za hákování je totiž potrestán Patrick Marleau (SJS).
     
    39:40
    A Kyle Turris (OTT) ještě dostává desetiminutový osobní trest.
     
    39:40
    Tresty jsou následující:

    Kyle Turris (OTT) – 2 minuty za vyprovokování bitky, 5 za bitku.
    Marc-Edouard Vlasic (SJS) – 5 minut za bitku.
    37:27 Kyle TURRIS - 2:2
     
    37:27
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Zřejmě jsem to ale zakřikl a Senátoři vyrovnávají. Mark Stone byl povalen před bránou, ale poté se rychle zapojil do hry a parádní přihrávkou od zadního mantinelu našel volného KYLA TURRISE. Jones se proti jeho zakončení nestihl přesunout a podruhé loví puk ze své brány. Asistence: Mark Stone, Mike Hoffman
     
    34:19
    Je tady další vyloučení a tentokrát si dvouminutový trest odsedí Dion Phaneuf (OTT), jenž si při dělání prostoru pomohl vysokou holí.
     
    33:08
    Podruhé v této třetině si faul vykoledoval Stone a opět byl domácí útočník zahákován. Na trestnou lavici už proto míří Joel Ward (SJS).
    31:30 Brent BURNS - 1:2
     
    31:30
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hosté si zničehonic opět berou vedení. BRENT BURNS si jako obránce udělal pěkný výlet do útočného pásma a prosmýkl se až před Condona. Domácí gólman se sice dobře roztáhl, avšak na šikovné ruce hostujícího beka nestačil. Burns si puk rychle přehodil zpátky na forhend a v pohodě zakončil přes Condonův beton. Asistence: Brenden Dillon
     
    28:25
    Ottawa rozjela bleskovou kombinaci, kotouč šel po ose Turris – Stone až k Phaneufovi, ale ten pohotovým zakončením z hranice brankoviště neuspěl.
     
    27:58
    Brent Burns (SJS) hasil svou vlastní ztrátu a zahákoval unikajícího Marka Stona. Přesilová hra pro Senátory.
     
    24:43
    Velká šance domácích. Turris nejprve neuspěl se zakončením po objetí Jonesovy brány a poté se ukličkoval Pageau, který byl úplně sám na brankovišti.
     
    23:34
    Z mírného tlaku teď San Jose získává přesilovou hru. Chris Neil (OTT) totiž jednoho ze soupeřů atakoval krosčekem.
     
    17:04
    Také hosté si v první třetině zahrají druhou přesilovou hru. Za hákování je tentokrát potrestán Cody Ceci (OTT).
     
    13:20
    Obrovská šance San Jose! Joe Thornton při rychlém přečíslení dvou na jednoho oslovil Lebanca, avšak Condon s tím počítal a včas se přesunul.
     
    08:09
    Ottawa si zahraje druhou přesilovou hru v utkání. Joel Ward (SJS) byl příliš aktivní při napadání a nakonec se provinil hákováním.
    07:01 Bobby RYAN - 1:1
     
    07:01
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí přicházejí s rychlou odpovědí. Díky vyhranému buly se Senátoři udrželi v útočném pásmu a po nahození od modré se za soupeřovou bránou zjevil Ryan Dzingel. Ottawský mladík si počkal na pohyb BOBBYHO RYANA a ten z následné přihrávky zpoza brány vytěžil přesné zakončení mezi betony hostujícího gólmana. Asistence: Ryan Dzingel, Dion Phaneuf
    05:57 Joe PAVELSKI - 0:1
     
    05:57
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Sice až po přesilové hře, ale přesto jdou hosté do vedení. Thornton měl napravo dost času na to, aby přihrál Coutureovi, jenž ale nezakončoval a místo toho kotouč zadovkou šikovně posunul před osamoceného JOA PAVELSKIHO. Hostujícímu kapitánovi pak stačilo rychlejší zpracování, střela a přesunující se Condon zůstal bez šance. Asistence: Logan Couture, Joe Thornton
     
    04:17
    Logan Couture se na brankovišti dvakrát snažil dorazit Thorntonovu nabídku, avšak na pozorného Condona si nepřišel!
     
    03:55
    Přesilovou hru si ale nyní zahrají i hosté. Tom Pyatt (SJS) nedokázal včas zabrzdit před Jonesem a výsledkem jsou dvě trestné minuty za nedovolené bránění brankáři.
     
    00:53
    Je tady první přesilová hra zápasu. Na lavici hanby usedá Paul Martin (SJS), který se dopustil nedovoleného bránění.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 8. B. Ryan (Dzingel, Phaneuf), 38. Turris (Mark Stone, Hoffman), 57. Phaneuf (E. Karlsson, Mark Stone) – 6. Pavelski (Couture, J. Thornton), 32. Burns (Dillon), 58. Tierney (Burns, Schlemko), rozh. náj. Labanc

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Kyle Turris (OTT)
    0:0   Mikkel Bødker (SJS)
    2. série:
    0:0   Bobby Ryan (OTT)
    0:0   Joe Pavelski (SJS)
    3. série:
    0:0   Erik Karlsson (OTT)
    0:0   Brent Burns (SJS)
    4. série:
    0:0   Chris Neil (OTT)
    0:1   Kevin Labanc (SJS)


    Ottawa Senators: Condon (Hammond) – E. Karlsson (C), Methot, Ceci, Phaneuf (A), Ch. Wideman, Harpur – Mark Stone, Brassard, Hoffman – B. Ryan, Turris, Dzingel – Pyatt, Pageau, Z. Smith – Neil (A), Lazar, Kelly.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Burns, P. Martin, Braun, Schlemko, DeMelo, Dillon, Vlasic (C) – Pavelski (A), J. Thornton, Marleau – J. Ward (A), Couture, Bødker – Tierney, Labanc, M. Karlsson – Wingels, Nieto, Haley.

    Rozhodčí: Brad Meier, Kendrick Nicholson – Shandor Alphonso, Bevan Mills
    bahis siteleri