Ottawa – San Jose 3:4 (0:1 po s.n.) | Pittsburgh – Boston 4:3 (po pr.) | Calgary – Tampa 3:6 (kon.)
Colorado – Philadelphia 3:4 (kon.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
4:3 (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)
Boston Bruins
Čtvrtek 15.12.2016, 01:30 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:24 Bryan RUST - 4:3
     
    61:24
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Druhý bod získávají hokejisté Penguins! Malkin vysunul za obranu Bruins BRYANA RUSTA, který si hodil kotouč na bekhend a nasměroval ho přesně pod břevno. Tady to měl Rask hodně těžké. Asistence: Jevgenij Malkin a Justin Schultz.
     
    59:05
    Obrovská chyba obrany Bostonu k rozhodnutí nevedla! Sheary ujel všem a uháněl si to sám na Raska, kterého si položil a poté napálil kotouč jen do tyče!
    53:20 David PASTRŇÁK - 3:3
     
    53:20
    Bruins právě vstřelili branku!
    Aréna Pittsburghu ztichla a to znamená jediné – máme vyrovnáno! Obrovskou chybu vyrobil za brankou Murray, kterému při rozehrávce vypadla hůl z ruky. Toho využil DAVID PASTRŇÁK, který s kotoučem vyjel před branku a poslal ho do sítě. Pro českého útočníka to je devatenáctá branka v této sezóně. Bez asistence.
    49:02 Conor SHEARY - 3:2
     
    49:02
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins se v přesilové hře dlouho nemohli usadit v útočném pásmu, nakonec se však radují ze vstřelené branky. Dumoulin trefil střelou z levého kruhu před brankou stojícího CONORA SHEARYHO, od kterého se odrazil kotouč do branky. Pittsburgh se tedy v tomto duelu poprvé ujímá vedení. Asistence: Brian Dumoulin a Justin Schultz.
     
    47:21
    Marchand nevybíravě krosčekoval Daleyho a Pittsburgh si zahraje přesilovou hru. Dokáže ji využít a dostat se poprvé v utkání do vedení?
     
    43:07
    Rask parádním zákrokem udržel nerozhodné skóre! Finský brankář vyrazil střelu Daleyho pouze před sebe, poté však tygřím skokem zneškodnil dorážku Wilsona.
     
    39:55
    Bruins byli gólu opravdu blízko! Nash se dostal k dorážce a střelou z předbrankového prostoru orazítkoval tyčku!
     
    34:00
    Grzelcyk si při bránění pomohl sekáním a je vyloučen na dvě minuty. Penguins si tedy zahrají přesilovou hru.
     
    33:55
    Malkin po návratu na led ujel hostující obraně a jel sám na Raska. Toho si dokázal položit, ale posléze trefil pouze brankovou konstrukci.
     
    31:31
    Malkin si při plnění obranných povinností pomohl hákováním a putuje na trestnou lavici.
    29:47 Nick BONINO - 2:2
     
    29:47
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Přesilová hra je využita a v Pittsburghu je tedy znovu srovnáno! Daley našel rozjetého NICKA BONINA, který zavezl kotouč do útočného pásma, uvolnil se a střelou přes obránce prostřelil Raska. Jeho ránu navíc Miller drobně tečoval a tudíž byl brankář Bruins bez šance. Asistence: Trevor Daley a Matt Murray.
     
    28:08
    Marchand trefil Crosbyho holí do obličeje a je po zásluze vyloučen. Pittsburgh si zahraje přesilovou hru.
    26:40 David KREJČÍ - 1:2
     
    26:40
    Bruins právě vstřelili branku!
    Trocha štěstí před brankou a Boston se vrací do vedení! Pastrňák nahodil kotouč před branku, kde se od Schallera odrazil na hůl DAVIDA KREJČÍHO a ten si již při zakončení dokázal poradit. Asistence: Tim Schaller a David Pastrňák.
     
    18:21
    Marchand zůstal úplně volný u levé tyčky a pohotově vypálil. Murray se však rychle přesunul a parádním zákrokem zabránil brance. Hra je přerušena.
     
    17:12
    Letang velice důrazně dohrál souboj s Pastrňákem a je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění. Bruins si zahrají přesilovou hru pět na tři. Dostanou se znovu do vedení?
     
    16:31
    Hörnqvist si při napadání nepočínal čistě a fauloval Marchanda. Přesilová hrá Penguins končí.
     
    14:34
    Hayes tvrdě narazil na mantinel Dumoulina a je vyloučen na dvě minuty. Penguins si zahrají přesilovou hru.
    12:49 Justin SCHULTZ - 1:1
     
    12:49
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Rychlá odpověď ze strany Penguins! Crosby šikovně uvolnil na pravé straně rozjetého JUSTINA SCHULTZE, který vypálil z pravého kruhu zápěstím a trefil se přesně do protější šibenice. Asistence: Sidney Crosby a Conor Sheary.
    10:48 Brad MARCHAND - 0:1
     
    10:48
    Bruins právě vstřelili branku!
    Penguins sice začali hrát aktivně a vyrovnali hru, nicméně inkasují úvodní branku utkání. BRAD MARCHAND obdržel od Backese pas na levý kruh a střelou do středu branky prostřelil Murrayho, který rozhodně nemá čisté svědomí. Asistence: David Backes a Patrice Bergeron.
     
    03:49
    Kunitz si v útočném pásmu počínal za hranicí pravidel a je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění. Boston si zahraje úvodní přesilovou hru.

    Jan Šlapáček

    Branky a nahrávky: 13. J. Schultz (Crosby, Sheary), 30. Bonino (Daley, M. Murray), 50. Sheary (Dumoulin, J. Schultz), 62. Rust (Malkin, J. Schultz) – 11. Marchand (Backes, Bergeron), 27. Krejčí (Schaller, Pastrňák), 54. Pastrňák


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (M.-A. Fleury) – Letang, Dumoulin, Daley, Määttä, J. Schultz, Cole – Hörnqvist, Crosby (C), Sheary – Kessel, Malkin (A), Hagelin – Rust, Bonino, Kunitz (A) – Kühnhackl, Cullen, S. Wilson.
    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Carlo, Chára (C), McQuaid, Krug, K. Miller, Grzelcyk – Backes, Bergeron (A), Marchand – Pastrňák, Krejčí (A), Schaller – J. Hayes, Czarnik, Spooner – Acciari, Riley Nash, D. Moore.

    Rozhodčí: Watson, Schlenker – Amell, Barton

    Diváci: 18 415
    bahis siteleri