Kobra – Chomutov 2:3 (po pr.) | Jihlava – Vítkovice 3:2 (kon.) | HK MD Šumperk – Warriors Brno 3:2 (kon.)
PZ Kladno – Kladno 3:4 (kon.) | Havířov – Zlín 1:6 (kon.) | Slavia – Pardubice 4:5 (kon.)
Kometa Brno – Liberec 2:3 (kon.) | Poruba – Přerov 3:2 (1:0 po s.n.) | Olomouc – Vsetín 3:6 (kon.)
Č. Budějovice – HC Plzeň 2:5 (kon.)
po prodl.
HC Kobra Praha
2:3 (1:0, 1:2, 0:0 - 0:1)
Piráti Chomutov
Čtvrtek 15.12.2016, 15:10 • Zimní stadion Kobra • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemné odpoledne!

    Kobra Praha, která se krčí na dně tabulky skupiny C, hostí na svém ledě favorizovaný Chomutov. Pirátům patří první příčka v tabulce. V základní části sice v západní skupině skončili pátí, ale na postup do vyšších skupin to nestačilo. Nicméně i tak se čeká, že Chomutov si v klidu dojde pro play-off. To Kobra zřejmě poputuje o ligu níže. Na posledním místě ztrácí už dvanáct bodů na kladenské PZ.

    Výsledky z minulých kol:
    K. Vary – Kobra 4:3
    PZ Kladno – Chomutov 1:4
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: O. Cichoň (Šmehlík) – Fiala, J. Cichoň, Střeštík, Ženíšek, Havlíček, Skalík – Černý, Jaroš, Koval, Kuracina, Doležal, Šubert, Dupal, Kapal, Ksandr "C", Rubeš "A".

    Piráti Chomutov: Dobeš (Svoboda) – Malický, Vaněk "A", Kastner, Klika, Němec – Králíček, Harkabus, Šafránek, Mežnar "A", Hofrichter, Prokop "C", Holka, Benda, Koláček, Gut, Vrhel.

    Rozhodčí: Luděk Pilný – Peter Holeček, Aleš Roischel.
     
    Hráči se nám rozbruslují na ledové ploše. Obě soupisky jsou bez poměrných překvapení. Kobře chybí třetí neproduktivnější hráč Dejan Ribarovski, za Piráty si premiéru odbude Jakub Malický.
     
    Už tu máme i pruhované trio. Jako hlavní akademik Luděk Pilný, který startoval kariéru v Pardubickém kraji. Zápas je připraven. Začne každým momentem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Chomutov rozjíždí útočnou parádu hned zkraje. Po chybě Střeštíka pálil z pravého kruhu Eric Mežnar, ale místo poloprázdné brány trefil jen zadní mantinel.
     
    01:08
    Jakoby se domácí mužstvo svého soupeře zaleklo a od úvodu mu nechává až příliš pozoru. Oldřich Cichoň má přemnoho práce.
     
    01:33
    Kobra právě vstřelila branku!
    Kobra se vymanila z náporu svého soupeře a hned z první akce se prosazuje! Piráti nechali ve své obraně okénko, do kterého se protáhl jako kočka cítící čerstvé mléko do stáje ONDŘEJ DUPAL, který převzal puk a s bekem na zádech si najel před branku, kde pak prohodil touš přes Dobešovu lapačku do sítě! Asistence: Jan Ksandr.
     
    02:48
    Chomutovští po tomto zásahu začali hrát zodpovědněji a zběsile se nikam nevrhají. Tím trochu usnadňují práci Kobře, která se také dostává dopředu.
     
    03:21
    Po icingu Chomutova mají teď pražští hokejisté nápor. Jejich kombinace ale nevede do nějakého perspektivního zakončení.
     
    04:21
    Matěj Kastner vystřelil od modré čáry, ale jeho pokus trefil jen unaveného bránícího hráče, od nějž se puk odrazil do rohu.
     
    05:00
    Lukáš Kapal jel sám na branku, ale parádní zákrok betonem proti jeho backhandové kličce předvedl Jakub Dobeš!
     
    05:45
    Na druhé straně přesprintoval beky Tobiáš Holka, které se ale utopil ve svých "náznacích náznaků" kliček a před Cichoněm přišel o puk.
     
    06:23
    Chomutov vyhodil na zakázané uvolnění. Domácí tým začal kombinovat v pásmu a od modré vystřelil Kristián Ženíšek, jenž však trefil jen Dobešovy betony.
     
    07:25
    Kobra má k dispozici přesilovku. Za hrubost je vyloučen Jan Šafránek (CHM). V signalizované výhodě byly oba týmy blízko ke gólu. Kobra si nejdříve málem dala vlastenec, Zoran Fiala pak z dobré pozice nedokázal trefit kasu.
     
    08:43
    Pirátům se povedlo hned několikrát vyhodit. Teď si našel cestu k první střele v početní převaze Zoran Fiala, ale z levého křídla našel jen Dobešovu náruč.
     
    09:16
    Kristán Ženíšek po zmatcích na modré plácl do puku a Dobeš musel znovu na led.
     
    09:38
    Chomutov je kompletní a hned si vytvořil šanci. Josef Koláček jel zprava směrem k brance, ale střelu do růžku vytáhl Cichoň ramenem.
     
    10:15
    Ač se zprvu zdálo, že Piráti rozstřílejí domácí ekipu, tak se Kobra nyní dostala do řádného tlaku. Jan Ksandr z osy kluziště trefil jen dobře vyjetého Dobeše.
     
    10:44
    Na druhé straně se prokličkoval do prostoru mezi kruhy Eric Mežnar, leč ostrou ránu mu vytáhl lapačkou pohotový Oldřich Cichoň.
     
    11:29
    Po boji ve středním pásmu se hra na chvilku přesunula před Cichoně. Beci Kobry si ale kličky hostů pohlídali.
     
    12:15
    Útočné choutky si ukájí hráči z hlavního města, ale zřejmě nejsou tak hladoví, a proto si nepodají výslednou laskominu.
     
    13:02
    Eric Mežnar dostal nabito na pravý kruh, jeho ránu na zadní skvěle zneškodnil Oldřich Cichoň, jenž se roztáhl do šíře a touš uzamkl v široké rukavici.
     
    13:55
    Po tlaku hostů se dostala Kobra do brejku, ale střelu z levého křídla zneškodnil v klíně Jakub Dobeš.
     
    14:40
    Piráti dnes opravdu nemají svůj den. Do útoku jim to moc nejde a v obraně místy také hoří. Právě proto vede domácí tým, který sice nemá ideální rozehrávku, ale aspoň aktivně napadá.
     
    15:38
    Zakázané uvolnění domácího týmu. Hra se stěhuje před Oldřicha Cichoně.
     
    16:03
    Před Dobešem teď vznikl pořádný požár. Začal to průnik Zorana Fialy, jehož střelu vyrazil Dobeš do rohu. Tam vybojovali domácí kotouč a ve finále měl gól na holi Lukáš Koval, ale z jasné pozice katastrofálně minul bránu!
     
    17:18
    Útočný záchvěv Pirátů skončil jen jednoduchým obranným zákrokem. Na druhé straně si pražští hokejisté vyrobili šanci, ale dobrým obranným zákrokem se prezentovali také beci Chomutova.
     
    17:50
    Úmyslný ofsajd Kobry a buly před Cichoněm. Hned po ně přišla rána od modré, kterou ukryl maskovaný muž domácích v klíně.
     
    18:48
    Puk se teď stěhoval mezi hokejkami, ale ve finální fázi nikdy nedoletěl do cíle. Výsledkem byly pouze vzruchy na modrých čarách.
     
    19:33
    Zakázané uvolnění Chomutova přineslo buly před Jakubem Dobešem. Po jeho provedení střílel z osy Jan Ksandr. Přízemní pokus si gólman Pirátů pohlídal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První perioda je za námi a vede po ní Chomutov. Pirátům se povedl nástup, poté však udělali rychlou chybu a inkasovali gól. Kobra překvapivě v některých fázích zápasu svého soupeře předčila a po dvaceti minutách vede.

    Druhá perioda započne koloběh života cca v 15:52.
     
    Hráči jsou na ledě, rozhodčí také. Rolbař je ve své kukani a stroj uklizen za mantinelem. Nevidím jedinou překážku, která by bránila začátku druhé třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Chomutov opět začíná druhou třetinu náporem. Od modré čáry zakončoval Dominik Vaněk, ale Oldřich Cichoň měl připravenou vyrážečku.
     
    20:54
    Kobra právě vstřelila branku!
    A opět končí tlak Pirátů gólem Kobry! Domácí celek zavezl kotouč na zadní mantinel k Janu Ksandrovi, od nějž se dostal na brankoviště. Tam stál ADAM RUBEŠ, který udělal to nejlepší, co mohl. Opřel se do puku a střelou na přední tyč dokonale zaskočil Jakuba Dobeše! Asistence: Jakub Cichoň a Jan Ksandr.
     
    21:49
    Matěj Harkabus se probil na střed kluziště, odkud vystřelil z bližší tyči. Tam měl však svůj beton Oldřich Cichoň.
     
    22:17
    Eric Mežnar se zjevil v zajímavé pozici, ale jakoby znervózněl a na poslední chvíli místo brány pouze orazítkoval zadní mantinel.
     
    22:31
    Jan Klika jí teď při střele od modré neměl. Oldřich Cichoň na puk dobře viděl a pohlídal si jí. Po zákroku ramenem a spadnutí puku do ochranné sítě je přerušená hra.
     
    23:04
    V útočném pásmu se chvilku usadili i domácí hokejisté a Adam Rubeš se ocitl sám před brankou. Jeho zakončení backhandem ale vyrazil překvapený Dobeš betonem!
     
    23:23
    Přesilovka pro Chomutov. Za nedovolené bránění je vykázán Zoran Fiala (KOB), který při snaze zastavit brejk soupeře pouze fauloval. S nájezdem si poradil Cichoň.
     
    24:23
    Kobře se dvakrát povedlo vyhodit. V mezihře se zapotil její brankář Oldřich Cichoň, který zastavil dvě střely od modré čáry.
     
    24:39
    Nyní jsme dokonce svědky nepřesnosti ve hře Chomutova a následného zakázaného uvolnění.
     
    25:04
    Průjezd pirátské bárky do útočných vod znemožnil odpálením puku na modré Jakub Střeštík.
     
    25:14
    Napotřetí už se Chomutov do pásma dostal, ale jeho zakončení podržel pod lapačkou Oldřich Cichoň.
     
    25:52
    Chomutov je v plném počtu. Nejprve se musel bránit akci soupeře, následně si na levý kruh projel Jan Šafránek, ale z první nechal vyniknout jen Cichoňovu lapačku.
     
    26:40
    Zakázané uvolnění celku z oblasti Krušných hor. Pražané se drželi v blízkosti soupeřovy svatyně a několikrát i zahrozili, ale bez přesné střelby.
     
    27:31
    Domácí celek napadá v útočném pásmu a není na něm vůbec znát, že by byl poslední v tabulce. Svou houževnatostí toho Pirátům mnoho nepovoluje.
     
    28:36
    Ze středu hrací plochy se probil k brance Josef Koláček, který pak zvedal puk nad beton Oldřicha Cichoně, jenž ale zvedl lapačku a touš v ní schoval.
     
    29:15
    Jan Ksandr zavezl puk do pásma a nahodil ho směrem na Dobešovu klec. Kotouč byl ale sražen a zůstal ležet před maskovaným mužem hostů, který následně zneškodnil dorážku Adama Rubeše i Jakuba Cichoně!
     
    30:21
    Po sérii nepřesností na obou stranách je nařízeno vhazování ve středním pásmu. Kotouč totiž lízl rukavice domácích hráčů na střídačce.
     
    31:05
    Lukáš Kapal nahodil z levého křídla kotouč na kasu. Jakub Dobeš puk pouze sklepl na zadní mantinel a následně musel ještě čelit výjezdu zpoza brány. Vše si ale pohlídal.
     
    31:47
    Na střelu Jakuba Malického od modré čáry Cichoň moc neviděl. Na poslední chvíli ale zasáhl betonem. Před hrozbou dorážky odpálili domácí beci kotouč pryč!
     
    32:38
    Kobra nevyužila náznak své šance a poté mohla děkovat svému brankáři! Na osu dostal zpoza brány nalito Michal Gut, ale jeho dělovku z první zastavil Oldřich Cichoň bravurní vyrážečkou! Následně padl pod nohy dorážejícímu Ericu Mežnarovi a udržel vedení Kobry o dva góly!
     
    33:33
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tým z oblastí mezi uhelnými pánvemi Mostu a Sokolova snižuje na rozdíl jediného gólu! Kontaktní branku zaznamenal JOSEF KOLÁČEK, který dostal parádní nahrávku na střed útočného pásma, načež vyslal dělovku pod horní tyč, na kterou Oldřich Cichoň neměl šanci dosáhnout. Asistence: Lukáš Benda.
     
    34:42
    Domácí budou hrát přesilovou hru. Na trestné lavici sedí za svůj přečin Lukáš Benda (CHM). Šance pro Pražany, aby se dostali zpět do dvougólového vedení.
     
    35:24
    Pirátům se povedlo vyhodit a po dobrém forčekingu na zadním mantinelu pošetřit několik vteřinek.
     
    36:01
    Jakub Dobeš si připsal první zákrok v oslabení. Po průjezdu ze středního pásma vyslal domácí forvard středu z levého křídla, kterou si gólman pohlídal v náručí.
     
    36:13
    Piráti právě vstřelili branku! (Gól v oslabení)
    Kobra propadla po prohraném vhazování a př vlastní přesilovce ztrácí nadějný náskok! Do úniku dva na jednoho se dostal JOSEF KOLÁČEK, jenž pak místo nahrávky na obsazeného spoluhráče zvolil rychlou střelu pod horní tyč, na kterou Oldřich Cichoň nemohl reagovat! Asistence: Jan Prokop.
     
    37:22
    Dvě minuty za hákování jdou za Lukášem Kovalem (KOP), který ve středním pásmu zastavil nedovoleně pronikajícího soupeře. Přesilovka pro Piráty.
     
    38:04
    Kobra dvakrát v řadě vyhodila puk až k brance Jakuba Dobeše.
     
    38:25
    Další puk u hostujícího muže s maskou. Pražští hokejisté se zatím brání výborně.
     
    39:03
    Domácí výběr držel kotouč před brankářem soupeře. Nakonec došlo k zašlápnutí puku a je tu buly ve středním pásmu.
     
    39:30
    Kobra je kompletní a vybojovala ve vlastním obranném pásmu puk, její následný útok ale žádné vzrušení na tribunách nepřinesl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také ve druhé třetině se povedlo dát domácím hráčům rychlý gól. Jenže pak se prosadil také pirátský výběr. Nejprve poslal Koláček bombu pod břevno, pak se trefil v oslabení. Do třetí části jdeme za stavu 2:2.

    Druhé dějství začne ukrajovat čas v 16:42.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Chomutov se hned od úvodu znovu cpal před branku Kobry, ale nepřesnou rozehrávkou na beka se sám vyhnal z pásma.
     
    40:42
    Po vyhraném vhazování chtěl vystřelit z kruhu Jan Ksandr. Nejproduktivnější hráč Kobry ale trestuhodně promáchl.
     
    41:33
    Piráti ve svém útočném snažení neuspěli a na druhé straně se procpal na levém kruhu k zakončení Adam Doležal, ale trefil jen Dobešův beton.
     
    42:38
    Chomutovští mají v tento moment problémy se soupeřovou hrou a Kobra je tak usazená v útočném pásmu.
     
    43:12
    Aktivním napadáním dokonce donutila Piráty vyhodit puk přes všechny čáry. Zakázané uvolnění a buly před Jakubem Dobešem.
     
    43:35
    Jan Ksandr to zkoušel zblízka, ale lehký backhand si maskovaný muž Chomutova pohlídal. Následně pokryl pod lapačkou zakončení od modré.
     
    44:07
    Jakub Střeštík dvakrát v akci. Nejprve donutil svým nahozením od modré Dobeše k zákroku, na opačném pólu kluziště pak vypíchl puk najíždějícímu Jan Šafránkovi.
     
    44:35
    Hra nemá žádné valné tempo. Nyní je hodně kouskovaná, což svědčí spíše Kobře. Chomutov se svým stylem potřebuje plynulý tok a prostor pro kombinaci.
     
    44:42
    Michal Gut (CHM) v rohu obranného pásma namotal na manťák protihráče a za nesouhlasného projevu rodičů na tribunách vůči jeho zákroku odjíždí na trestnou.
     
    45:39
    Snaha o kombinační hru domácích nikam nevedla. Piráti následně odpálil puk přes všechny čáry.
     
    46:23
    Matěj Harkabus se prodral po pravém křídle k brance, ale při zakončení minul horní tyč. Na druhé straně ukryl Dobeš puk pod lapačku po odrazu od zadního mantinelu.
     
    47:05
    Popravdě řečeno, za stavu 2:2 jsem začal nabývati mylného dojmu, že začíná jízda Pirátů za výhrou. Jenže teď bych to viděl spíš na nájezdy. Cichoň nemá práci vůbec a Kobra zas nedokáže ze svých šancí vytěžit zakončení hodné branky.
     
    48:22
    Teď se Pirátům jakási kombinace povedla, ale nevytěžili z ní nic a na modré čáře navíc přišli díky zásahu Matěje Jaroše o puk.
     
    48:39
    Matěj Harkabus mohl zlomit mé předchozí proroctví, ale sám před gólmanem vyloženě zklamal diváky. Se svým zakončením nenaložil ideálně a trefil jen lapačku nataženého Oldřicha Cichoně. Tomu zase patří obdiv za to, že se stihl alespoň roztáhnout!
     
    49:50
    Hra se nyní odbývá především ve středním pásmu. Obě mužstva si dobře brání modrou čáru.
     
    50:09
    Teď ale Piráti zle propadli a Ondřeji Dupalovi chybělo po brejku dvou na jednoho asi dvacet sedm a půl milimetru k tomu, aby trkl puk nad beton Jakuba Dobeše! Takhle trefil jen chránič chomutovského gólmana.
     
    51:18
    Další chyba v obraně Chomutova a fantastický Jakub Dobeš! Adam Doležal stál zcela sám před jeho klecí, zakončoval po ledě k tyči, ale maskovaná opora Pirátů předvedla dva skvělé zákroky betonem!
     
    52:07
    Také bárka plná Pirátů z Chomutova zaplula do pásma a spustila salvu. Chytla se jen jedna střela od modré, kterou zastavil hrudí Cichoň.
     
    52:56
    Kobra se snažila posunout hru z obranného pásma do útočné třetiny, ale Piráti jí na modré zkazili tento pokus zašlápnutím puku.
     
    53:28
    Chomutovu je odpískáno zakázané uvolnění, načež se trenér Pirátů poškádlil na duo čárových slovy: "Tohle ale není icing,ne?" "Je." Taková byla odpověď rozhodčího.
     
    54:29
    Po nepřesnostech na obou stranách při snaze o založení útoku se píská další icing Pirátů. Tentokrát jsme se obešli bez debat mezi střídačkou a sudími.
     
    54:47
    Průnik po levém křídle zakončili hostující hráči střelou do středu branky, kterou si Oldřich Cichoň pohlídal.
     
    55:21
    Eric Mežnar vyslal z osy kluziště parádí dělovku, které ale chyběl jeden aspekt. Přesnost. Dva metry od ledu opravdu není výška hokejové brány. Následně je pro přihrávku rukou vytažená hra do středního pásma.
     
    56:39
    Chomutovští se snažili něco vymyslet v prostoru před Oldřichem Cichoněm, jenže díky dobrému forčekingu Kobry na mantinelech se jim to nepovedlo.
     
    57:51
    Pražští hráči se snažili o smysluplnou kombinaci. Ondřej Dupal pak zakončil z levého křídla, ale našel jen nastavenou lapačku Jakuba Dobeše.
     
    58:56
    Nejprve Chomutov, nyní se do tlaku hnala i Kobra. Jenže ani jeden z týmů si nedokázal poradit s aktivitou soupeřových obránců. Dělba bodů je blízko.
     
    59:55
    Chomutov je sice v útočném pásmu, ale bez šance. Kobra se výtečně zapřela a na mantinelech nedovolila průnik do střeleckého zakončení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    V základní hrací době jsme vítěze nepoznali. Kobra vedla po gólech Dupala s Rubešem už 2:0, na konci druhé části ale dvě brankami srovnal Koláček. Kobra získává svůj sedmý bod do tabulky v této sezoně. Uvidíme, zda v nastavení nepřidá osmý.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:25
    Piráti právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto a poměrně rychle! Za Kobru v dobré pozici netrefil bránu Vítek Šubert, načež se na druhé straně dostal do samostatného úniku MICHAL GUT, který si vykoupal Oldřicha Cichoně a rozhodl o bonusovém bodu pro Piráty!
     
    Konec zápasu.
     
    Dámy a pánové, děkuji Vám za sledování tohoto onlajnu. Pokud mi to plynulost dopravy dovolí, budu pro Vás pokračovat na zápase Slavie s Pardubicemi. Zatím se těší na počtenou Richard Wagner. (17:17:01)

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 2. Dupal (Ksandr), 21. Rubeš (J. Cichoň, Ksandr) – 34. Koláček (Benda), 37. Koláček (Prokop), 61. Gut


    HC Kobra Praha: O. Cichoň (Šmehlík) – Fiala, J. Cichoň, Střeštík, Ženíšek, Havlíček, Skalík – Černý, Jaroš, Koval, Kuracina, Doležal, Šubert, Dupal, Kapal, Ksandr "C", Rubeš "A".
    Piráti Chomutov: Dobeš (Svoboda) – Malický, Vaněk "A", Kastner, Klika, Němec – Králíček, Harkabus, Šafránek, Mežnar "A", Hofrichter, Prokop "C", Holka, Benda, Koláček, Gut, Vrhel.

    Rozhodčí: Luděk Pilný – Peter Holeček, Aleš Roischel
    thejrc.org