Švédsko – Rusko 3:1 (kon.) | Finsko – Česko 4:2 (kon.)
konec
Finsko
4:2 (2:0, 2:1, 0:1)
Česko
Čtvrtek 15.12.2016, 17:30 • Helsingin Jäähalli, Helsinky • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:15
    Český útočník byl v útočném pásmu příliš aktivní a fauloval.
     
    53:57
    Česká střídačka využila vhazování ve vlastním pásmu. Polášek totiž vyslal dlouhou přihrávku na útočnou modrou čáru na Roberta Kousala, který naskočil rychle do hry, jenomže trefil pouze tyčku Ortiovi branky!
    47:12 Michal JORDÁN - 4:2
     
    47:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak jsem Ortia před malou chvílí přechválil, tato branka jde na jeho vrub. Od levého mantinelu prostřelil domácího brankáře z velkého úhlu MICHAL JORDÁN. Bez asistence.
     
    42:57
    Sobotka měl na holi kotouč sám před Ortiem, ale také naprosto zbytečně místo střelby ještě hledal Kubalíka.
    32:52 Antti ERKINJUNTTI - 4:1
     
    32:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jenže ze střely Radila domácí založili rychlý brejk, který ukázkově sehrál Haapala, jenž položil Francouze a přesnou přihrávkou skrz pásmo našel ANTTIHO ERKINJUTTIHO, a ten neměl problém trefit odkrytou klec českého týmu. Asistence: Henrik Haapala, Oskar Osala.
     
    32:31
    Hlavní rozhodčí dlouho avizoval vyloučení. Nakonec na trestnou lavici usedne Vitásek za držení protihráče.
    27:02 Roope HINTZ - 3:1
     
    27:02
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je studená sprcha pro výběr trenéra Jandače. Ve vlastním pásmu si vzal kotouč na hůl ROPE HINTZ, který nikým nehlídaný vlétl až do útočného pásma a střelou přes obránce ke vzdálenější tyči překonal Francouze. Asistence: Ari Gröndahl.
     
    24:48
    Mimo hru teď zasáhl českého hráče holí do obličeje Suoranta a míří na trestnou lavici.
     
    24:25
    Horák nahazoval kotouč na branku Ortia a trefil projíždějícího Kubalíka, jenž málem nevědomky tečoval puk do branky domácích!
    22:45 David TOMÁŠEK - 2:1
     
    22:45
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český výběr tlačil Finy a je z toho srovnávací branka. Od modré se do kotouče opřel Říčka, který nastřelil hůl DAVIDA TOMÁŠKA, jenž krásně tečoval nad vyrážečku Ortia. Asistence: Robert Říčka, Jakub Jeřábek.
     
    17:30
    Do dalšího přečíslení se hnal Erkinjuntti, který přehrál na Osalu. Finský útočník z první netrefil českou branku, což bylo velké štěstí pro výběr trenéra Jandače.
     
    14:27
    Kotouč se prapodivně odrazil přímo do jízdy Kemppainenovi, jenž se ocitl sám před Francouzem. Český brankář ale jeho úmysl poslat puk mezi betony, vystihl.
    11:12 Miro AALTONEN - 2:0
     
    11:12
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Více ze hry mají Češi, ale podruhé udeřili domácí. Střelu od modré čáry z hole Koivista krásně tečoval ke vzdálenější tyči MIRO AALTONEN, který nedal Francouzovi sebemenší šanci. Asistence: Miika Koivisto, Sami Lepistö,
     
    03:10
    Velká šance pro český výběr na odpověď. Vyloučen byl Pesonen za podražení.
    02:49 Miro AALTONEN - 1:0
     
    02:49
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Polášek vyhazoval kotouč do rohu, trefil Jeřábka od nějž se odrazil puk za záda bezmocného Francouze. Branka bude připsána MIRO AALTONNENOVI. Bez asistence.
     
    02:10
    A z druhé strany brejk domácích! Přečíslení dva na jednoho zakončil Lajunen, který ale trefil beton skvěle přesunujícího se Francouze.
    Marken.cz

    Ondřej Krásný

    Branky a nahrávky: 3. M. Aaltonen, 12. M. Aaltonen (Koivisto, Lepistö), 28. Hintz (Gröndahl), 33. Erkinjuntti (Haapala, Osala) – 23. Tomášek (Říčka, Jeřábek), 48. Jordán


    Finsko: Ortio (Säteri) – Koivisto, Lepistö, Gröndahl, Eronen, Rissanen, Lehtonen, Mikkola – Hartikainen, M. Aaltonen, Haapala – Mankinen, Kemppainen, Pesonen – Erkinjuntti, Hintz, Osala – Nättinen, J. Lajunen (A), Suoranta.
    Česko: Francouz (Furch) – Jeřábek (A), Polášek, Jordán (A), Vitásek, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Pláněk – D. Kubalík, Sobotka (C), Radil – Horák, R. Kousal, Kämpf – T. Zohorna, R. Hanzl, Červený – Říčka, Tomášek, Lhoták – Forman.

    Rozhodčí: Linde, Holm – Suominen, Hägerström

    Diváci: 5 056
    ocianews.com