Česko – Maďarsko 6:1 (kon.)
konec
Česko
6:1 (2:0, 1:0, 3:1)
Maďarsko
Čtvrtek 15.12.2016, 13:30 • Zimní stadion Púchov • Turnaj olympijských nadějí Visegrádské čtyřky (ženy)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Srdečně zdravím nejen všechny fanoušky ženského hokeje ze slovenského Púchova. Už třetím rokem v řadě je mi ctí přivítat vás přímo z dějiště Turnaje olympijských nadějí Visegrádské čtyřky, který zaujímá v našem reprezentačním kalendáři hodně specifické místo.

    Proti sobě totiž bojují čtyři výběry, z nichž tři jsou do osmnácti let – Slovensko, Polsko a Maďarsko –, zatímco Češky nasazují mladší kategorii. V roce 2014 to byla čistě patnáctka, loni patnáctka s pěti hráčkami staršího ročníku a nyní to je fakticky šestnáctka, byť znovu pod hlavičkou reprezentace U15. Pořád jde ale o jasně nejmladší tým turnaje.

    Když se jeho tradice otevírala, někteří se báli, aby mladičké české hokejistky neodcházely s brekem. Opak byl pravdou. Předloni jsme ve Zlíně brali zlato, loni v maďarském Debrecínu taky, a to dokonce po neuvěřitelně suverénních výkonech a skóre 24:2 ve třech zápasech! Děvčatům patří za úspěchy veškerý kredit, zejména loňská akce se nesla ve znamení úžasné party a stejně úžasných výkonů na ledě.

    Cíl letošního týmu v čele s ročníkem 2001 nemůže být jiný. Ale to je jakýkoli, jen ne snadný úkol. Zejména slovenské juniorky letos vypadají obzvlášť dobře, právě federální derby na závěr turnaje v sobotu by mělo být klíčovým zápasem celého turnaje. Předtím nás čekají Maďarky a Polky.
     
    Nominace českého týmu:

    Brankářky:
    Eva Štumbaurová (Český Krumlov), Viktorie Švejdová (Liberec).

    Obránkyně:
    Adéla Hanzlíková (Rokycany), Viktorie Chladová (Ledeč nad Sázavou), Daniela Pejšová (Chomutov), Adéla Škrdlová (Třebíč), Anna Kotounová (Tábor), Monika Krčková (Technika Brno), Klára Jandušíková (Cherokees), Vivien Šmajdová (Cheb).

    Útočnice:
    Valentýna Černá (Pardubice), Anna Fabšicová (Strakonice), Barbora Machalová (Žďár nad Sázavou), Natálie Mlýnková (Zlín), Klára Seroiszková, Patricie Škorpíková (obě Karviná), Agáta Sarnovská (Litoměřice), Kristýna Hájková (Skuteč), Sára Čajanová (Zlín), Tereza Mazancová (Mladá Boleslav), Kristýna Kaltounková (Jihlava), Gabriela Horáková (Letňany).
     
    Česká reprezentace by na Slovensku ráda dosáhla na zlatý hattrick, což potvrzuje i hlavní trenér Pavel Zuziak. „Turnaj chceme vyhrát, proto jsme sem přijeli. Oproti prvním dvěma akcím sezóny máme dvanáct holek ročníku 2001. Určitě to pro nás bude dobrá prověrka, ostatní soupeřky jsou do osmnácti let, my defakto do šestnácti. I přesto chceme vyhrát,“ opakuje český lodivod.

    Hrát proti starším soupeřkám je vždy náročné a ošidné, to platí i pro letošní ročník. „Uvědomujeme si sílu soupeřů, do každého zápasu musíme jít na sto procent. Týmy budou dobře bruslit, fyzicky na tom budou dobře, ale chceme je přehrát. V první řadě se musíme soustředit sami na sebe,“ říká kouč národního týmu.
     
    Čeští trenéři museli pro akci oželet zraněnou Nikolu Dýckovou, kterou v nominaci nahradila Kristýna Hájková. Dnešní dopolední rozbruslení na ledě púchovského stadionu vynechala Natálie Mlýnková, nicméně na zápas by už měla být připravena.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Štumbaurová (Švejdová) – Škrdlová, Šmajdová, Jandušíková, Pejšová, Kotounová, Krčková, Chladová, Hanzlíková – Machalová, Mlýnková, Seroiszková – Čajanová, Kaltounková (C), Mazancová – Fabšicová, V. Černá, Sarnovská – Škorpíková, G. Horáková, Hájková. Trenér: Pavel Zuziak.

    Maďarsko: Maruyamaová (Tóthová) – Faggyasová, Fodorová, Gaitzová, Kreiszová, Preisingerová, Szücsová – Cselényiová, D. Horváthová, I. Horváthová, Kerekesová, Páterkaová, Puskásová, Sándor-Székelyová, Seregélyová, Sölédová, Stroblová, Szamosfalviová, Szicková, Váradiová. Trenér: Norbert Bulas.

    Rozhodčí: Krist – Peterka, Ševčík.
     
    Dozněly nám obě státní hymny a můžeme začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Maďarky mají aktivní start a vyslaly první střelu. Oblouček z levé strany zkrotila Eva Štumbaurová, která v české brance na turnaji začíná.
     
    01:03
    Ofsajd Maďarska přerušuje hru podruhé.
     
    01:29
    Mira Seregélyová přejela modrou čáru a z dálky opět pozdravila Evu Štumbaurovou.
     
    01:44
    A je tu první útok českého týmu. Barbora Machalová dala puk na střed Natálii Mlýnkové, ale soupeřky byly u našich hráček včas. Bekhend Machalové pak minul branku.
     
    02:15
    Natálie Mlýnková nahazovala puk kolem obránkyně a brankářka Maruyamaová ho hokejkou poslala do ochranné sítě.
     
    02:37
    Daniela Pejšová pohotově vystoupila z obranného postavení a vydala se proti puku, aby ho stihla dřív než Maďarka. Odměnou jí pak byla střelecká pozice, její pokus z levého puntíku pro vhazování zblokovala obránkyně a kotouč přistál na hrudi gólmance.
     
    02:51
    Následuje další ofsajd Maďarska. Hra se teprve rozjíždí.
     
    03:31
    Valentýna Černá se ladně vydala kolem pravého mantinelu a skončilo to střelou, která zastavila Maruyamaová lapačkou. Mezitím ale Maďarky faulovaly a jdeme na první přesilovku!
     
    03:31
    Dominika Horváthová (HUN) je vyloučena za hákování.
     
    04:05
    Úvodní střelu Natálie Mlýnkové soupeřky zblokovaly a vyhodily, ale podařilo se nám velmi rychle usadit v pásmu znovu. Vivien Šmajdová se s tím nepárala, ale její pokus byl zpomalen a brankářka si našla kotouč jako první.
     
    04:39
    Chce to střílet, vyrážečku Maruyamaové vyzkoušela Sára Čajanová a pak to do chumlu před bránou zkoušela Daniela Pejšová.
     
    05:22
    Maďarská obránkyně byla včas u Valentýny Černé, kotouč jí sebrala a poslala ho přes všechny čáry.
     
    05:44
    Maďarsko je kompletní, úvodní početní výhoda nám nepřinesla žádnou šanci.
     
    06:24
    Klára Seroiszková čekala volná u tyče, Mlýnková jí chtěla procpat nahrávku, tu ale poslední Maďarka odrazila.
     
    06:57
    Teď už střídání první formace končí, Natálie Mlýnková překonala modrou čáru v ofsajdu. Daší se nám ale stupňovat tlak.
     
    07:23
    Za brankou si zřídila pracoviště Kristýna Kaltounková. Naznačila výjezd k jedné tyčce, rychle to zkusila ke druhé, ale už u ní byla soupeřka.
     
    07:38
    A střela Kláry Jandušíkové ze střední vzdálenosti šla spíše doprostřed brány.
     
    08:02
    Škoda, že spoluhráčka zrovna opustila prostor před brankou, když jí tam Valentýna Černá posílala zpoza brány kotouč. I tak si ho Maďarky málem srazily do klece samy.
     
    08:23
    Dělovka Adély Škrdlové neprošla tlačenicí, Bára Machalová pak zblízka poslala puk jen podél brankové čáry.
     
    09:18
    Kristýna Kaltounková se ještě vracela s pukem do útočného pásma, ale Maďarka jí nadzvedla hokejku. Pak ovšem vyhodila na icing.
     
    09:24
    Hned po buly tečuje Kaltounková nahození Pejšové těsně vedle branky, gólmanka už odklouzala na druhou stranu.
     
    09:45
    Gólových šancí už přibývá a chtělo by to nějakou využít! Tereza Mazancová skvěle přihrála Sáře Čajanové, která to neméně dobře zkusila do protipohybu. Maruyamaová si připisuje výborný zákrok.
     
    10:19
    Poprvé od druhé minuty se Maďarky dostaly ke střele. Ta však nezamířila mezi tři tyče, takže Štumbaurová na svůj další zásah čeká.
     
    10:52
    Machalová přenechala puk zadovkou Mlýnkové, ta v rychlosti netrefila branku.
     
    11:30
    Přes obránkyni pálila Sára Čajanová a gólmance zařídila další těžký zákrok levým betonem.
     
    11:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už české hokejistky proměňují svůj trvalý tlak a zcela po zásluze otevírají skóre prvního zápasu! KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ se rozhodla rychle vyjet z rohu před branku. První pokus ještě gólmanka zastavila, ale naše kapitánka byla jako vždy neústupná a dostrkala kotouč za brankovou čáru – 1:0! Asistence: Vivien Šmajdová.
     
    12:31
    Maďarkám se rýsovalo přečíslení. Jenže Söledová zakopla na modré čáře o zajíce.
     
    13:01
    A tak přišly protiútoky naší třetí formace. Agáta Sarnovská byla ve vynikající pozici, ale příklepem o kousek minula! Střelu Fabšicové pak už brankářka kontrolovala.
     
    13:39
    Na pěti metrech před maďarskou brankou je opravdu husto. I proto teď neprošla dělovka Adély Škrdlové.
     
    14:30
    Ale pozor musí dávat i Eva Štumbaurová. Váradiová ze strany dobře tušila, že by se už naše gólmanka mohla přesouvat, a pálila na první tyčku. Ale dobře to dopadlo.
     
    14:56
    Po ofsajdu české reprezentace následuje zakázané uvolnění Maďarska. Monika Krčková v bruslařském souboji o kousek předčila svou soupeřku.
     
    15:12
    Po chybě v české rozehrávce zůtala před Štumbaurovou úplně volná Szamosfalviová, naštěstí ale naši brankářku neprostřelila!
     
    15:12
    Za hodně váhavý okamžik pykáme prvním oslabením. Anna Kotounová (CZE) přibrousila a odpočine si zna dvě minuty za napadení.
     
    15:39
    Ač se to zprvu nezdálo, nakonec Seregélyová zvládla prokličkovat českou sestavou až do gólovky. Zakončení po ledě však Štumbaurová znovu chytá.
     
    16:19
    Naše gólmanka má teď víc práce než bychom chtěli. Vyrážečkou vystihla i zakončení Váradiové, která zůstala za naší čtveřicí úplně sama.
     
    17:14
    Češky hrají v plném počtu, ale ještě se musejí bránit.
     
    17:32
    Teď už jsme konečně uklidnili hru. Na Adéle Škrdlové je od začátku sezóny vidět velký posun v sebevědomí, odvážně zatáhla puk přes celé kluziště.
     
    18:04
    Do ofenzivy se zapojila i Anna Kotounová, ta chtěla z úhlu najít místo ve výstroji Maruyamaové.
     
    18:26
    Na hranici brankoviště se neúnavně praly Mazancová s Pejšovou, ale za čáru kotouč nedostaly!
     
    18:54
    Pronikající Barboře Machalové nastavily pod nohy hokejku rovnou dvě soupeřky, pro jistotu. Tohle neměla Machalová nárok ustát, jenže faul se nepíská.
     
    19:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ještě před přestávkou je tu důležitý druhý gól, který může našemu týmu dodat potřebný klid do dalšího průběhu zápasu! Adéla Škrdlová přiťukla NATÁLII MLÝNKOVÉ, která se rozjela k velkolepému sólu. Krásnou kličkou zmátla soupeřku, pak už byla před gólmankou sama a zamířila do bližšího růžku – 2:0! Asistence: Adéla Škrdlová, Klára Seroiszková.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetinu bych rozdělil na tři části. Ta první trvala minutu a půl a lépe začaly Maďarky, ale od té doby dostaly Češky hru pod jednoznačnou kontrolu. Vytrvalý tlak proměnila v první branku Kristýna Kaltounková.

    V posledních pěti minutách před sirénou ale přibylo chyb v české obraně a můžeme být rádi, že to Maďarky nedokázaly potrestat. Zatím výtečně chytá Eva Štumbaurová. Důležitá trefa Natálie Mlýnkové nám vzápětí přisoudila dvoubrankový náskok.

    Druhá třetina začne přibližně ve 14:18.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Česko – 17
    Maďarsko – 8
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Barbora Machalová mohla druhou část hned otevřít gólem, ale to by si na ní nesměla lapačkou smlsnout Maruyamaová.
     
    20:28
    A ve stejné části výstroje skončila rána Adély Škrdlové z dálky, na niž brankářka dobře viděla.
     
    20:50
    Kaltounková si přiťukla s Čajanovou a nabruslila si do velké šance. Míjí však druhou tyčku.
     
    21:34
    Druhý útok dál mačká soupeřky. Pravděpodobně střílela od mantinelu Tereza Mazancová a gólmanka udělala ze snadného zákroku drama, když jí puk projel výstrojí! Bohužel těsně za tyčku.
     
    21:58
    Škoda, že Viktorie Chladová byla po souboji ještě na kolenou. Kristýna Hájková jí totiž posílala na hranu brankoviště ideální kotouč. Následuje maďarský icing.
     
    22:37
    Maďarsko dokázalo náš tlak zastavit, ale díky tomu se nám pak podařilo ujet ve třech na jednu. Mlýnková přenechala Machalové, té však zakončení nesedlo a roztažená gólmanka znovu zasahueje!
     
    22:45
    V soubojích to docela jiskří. Ani me to nepřekvapuje – když si vzpomenu na loňský vzájemný zápas v Debrecínu, tak ten byl ostřejší než pálivý maďarský guláš.
     
    23:09
    Asi první zakázané uvolnění české reprezentace v zápase. Naše hokejistky předtím stihly dojet situaci, po níž Maďarka trefila od hrazení jen bližší oblouk konstrukce.
     
    23:27
    Ouu! I fanoušci mohutně vydechli. Kaltounková si v rychlosti fantasticky obhodila dvě soupeřky, ale Sára Čajanová pak nedosáhla na kotouč.
     
    24:22
    Vzpětí jsme v klidu ustáli maďarský útok, Kaltounková vypíchla puk a už musela střídat.
     
    24:51
    Oblouček z hokejky Adély Škrdlové se snesl na břevno, od něhož se odrazil před prázdnou branku. Tu ale Viktorie Chladová minula!
     
    25:31
    Další ránu Škrdlové odrazila gólmanka, český nápor dál trvá.
     
    26:14
    Škrdlová dál zůstává na modré čáře, její další střelu tečovala Bára Machalová. Gólmanka udržela kotouč před sebou!
     
    26:25
    Až teď si Maďarky mohou po přerušení hry odpočinou. Mačkáme je jako citrón, už to mělo být tak 5:0.
     
    27:08
    Úplně zbytečná chyba na útočné modré čáře a maďarská útočnice uháněla dopředu sama. Naštěstí ji dojela Daniela Pejšová a v poslední chvíli odpálila puk z její hokejky.
     
    27:48
    Už se zase hraje na druhé straně, kde Čajanová zpoza branky vyzvala Škorpíkovou. Ta se musela prosazovat přes blokující soupeřku, i tak poslala puk na branku a donutila brankářku k zásahu.
     
    28:57
    Eva Štumbaurová zkontrolovala nahození, které šlo snad ještě ze středního pásma. Ve druhé třetině se nudí.
     
    29:24
    Škoda! Natálie Mlýnková nabrala rychlost u pravého hrazení, ale v útočném pásmu jí kotouč ujel z hokejky a skončila až v rohu.
     
    29:55
    Také kličkující Bára Machalová při své cestě před gólmanku ztratila černou gumu z dosahu hokejky.
     
    30:54
    Čajanová tečovala nahození Jandušíkové, kotouč si tím ovšem sklepla pod nohy a pak se jako první zorientovala její soupeřka.
     
    31:20
    Přestože české hokejistky mají hru jasně ve své moci, na gólové příležitosti teď čekáme. Stav 2:0 ale samozřejmě nestačí, a to ani zdaleka.
     
    32:05
    Ve dvou se protáhly Češky za maďarskou obranu. Chladová přenechala Škorpíkové, ta přestřelila břevno o pár centimetrů.
     
    32:49
    Pane bože, za co nás trestáš?? Natálie Mlýnková nádherně zatáhla puk a pak ho přenechala ke skórování Báře Machalové. Ta ale trefila tyčku napoprvé a pak i z dorážky! To je neskutečný pech...
     
    33:38
    Maďarky se jen dívají, co s nimi provedeme. Ale moc se nám nedaří tlačit do prostoru, ze kterého padají branky. Je to přes ten autobus těžké.
     
    34:24
    Nápor dál pokračuje, Maďarky musejí být na ledě už tak tři minuty, protože to mají na střídačku daleko.
     
    34:58
    Ani střela Sáry Čajanové neukončila tenhle kolotoč, Maruyamaová snadho zasáhla vyrážečkou.
     
    35:23
    Obránkyně Daniela Pejšová se vydala před branku, aby to konečně protrhla, ale ani jí se nezadařilo!
     
    35:46
    A nepřerušený tlak, během něhož nemohly Maďarky několik minut střídat, končí. Jak jinak než trefenou tyčkou po obratu Kristýny Kaltounkové.
     
    36:32
    Adéla Škrdlová vybojovala kotouč pro Kláru Seroiszkovou, která naskočila do hry ze střídačky. V samostatném úniku si gólmanku chtěla rozhýbat, ale ta jí pak vychytala lapačkou.
     
    37:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    No konečně! Už jsem myslel, že maďarská branka je nadobro zakletá, ale po 17 minutách druhé třetiny konečně dáváme gól. Střelu Natálie Mlýnkové ještě gólmanka výborně vytáhla, ale KLÁRA SEROISKOVÁ z dorážky už uspěla a našla místečko u tyče – 3:0! Asistence: Natálie Mlýnková, Barbora Machalová.
     
    37:35
    Maďarské brankářce, která má evidentně japonské kořeny, pokračuje šichta při střídání druhé lajny. Z levé strany ji prověřila Tereza Mazancová.
     
    38:07
    Právě naše drobná útočnice pak operovala na brankovišti společně s Danielou Pejšovou, ale na místo určení kotouč nedostrkaly.
     
    38:33
    Skvělá Eva Štumbaurová musela pochytat dvě ojedinělé, zato obří šance Maďarkek! Nejdřív se natáhla před prázdnou bránu a famózně vychytala Puskásovou, potom se i bez hokejky vrátila do svého postavení a zasáhla lapačkou.
     
    39:11
    Čeká nás druhá přesilovka. Opět pyká Dominika Horváthová (HUN) za podražení.
     
    39:47
    Gólmanka byla po několika odrazech dezorientová, ale střela přišla až z hokejky Vivien Šmajdové, a to vedle branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Obraz hry vypadá naprosto jednoznačně. Jenom nevím, proč si u toho musíme rvát vlasy. Česká šestnáctka si s maďarskou osmnáctkou pohrává jako pes s míčkem, ale druhá třetina nabídla jenom obrovské trápení v koncové fázi. Naštěstí aspoň Klára Seroiszková dala třetí gól.

    Slovenští fanoušci tady drží palce českému týmu a před zápasem mě doslova přemlouvali, abychom dali Maďarkám dvacítku. To asi nedopadne.

    Třetí třetina začne přibližně v 15:02.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Česko – 21 (39)
    Maďarsko – 3 (11)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Chtěl jsem psát, že začínáme v pokračující přesilovce, ale než jsem to stihl, za maďarskou brankou se rozsvítilo červené světlo. Gól dal vždycky ten, kdo se nejvíc raduje, v tomto případě tedy BARBORA MACHALOVÁ. Právě ona na hraně brankoviště nejspíš tečovala střelu Kaltounkové a je to 4:0! Asistence: Kristýna Kaltounková.
     
    41:04
    Teď ale Češky polevily a Štumbaurová musela roztáhnout betony, aby zastavila pěknou kličku Seregélyové!
     
    41:37
    Do třetí třetiny nastoupily Maďarky s novou gólmankou, vynikající Yumi Maruamaovou nahradila Zsófia Tóthová. Účel tohoto střídání bych rád věděl.
     
    42:36
    Od vstřeleného gólu se nám bohužel nepodařilo najít správný rytmus a hraje se daleko od Tóthové.
     
    43:36
    Po průniku Kaltounkové už zívala na českou kapitánku i její spoluhráčku Sáru Čajanovou už jenom prázdná branka. Ale gólem to nekončí.
     
    44:03
    Po pravé straně se protáhla Daniela Pejšová a zkusila to po zemi. Tóthová měla betony na svém místě, její spoluhráčky následně vyhazují na icing.
     
    44:14
    Valentýna Černá vyhrála buly a hned se vydala do branky. Ani ona nenašla místo ve výstroji brankářky.
     
    44:27
    Vzápětí byla až příliš důrazná Tereza Mazancová, takže je hra vykázána do středního pásma za postavení v brankovišti.
     
    44:40
    Anna Kotounová se nenechala zahanbit a v bruslařském souboji snadno zařídila maďarský icing.
     
    45:18
    Klára Seroiszková obrala váhající Maďarku o puk, pak byla faulována a sama před gólmankou zakončila těsně vedle. Hra pokračuje.
     
    46:05
    Hra aktuálně nenabízí divákům moc zábavy, je tu další zakázané uvolnění Maďarska.
     
    46:55
    České hokejistky zdlouhavě hledají recept, jak rozehrát takovou útočnou akci, která by měla nárok na úspěch.
     
    47:50
    Anna Fabšicová hledala z pravého kruhu Agátu Sarnovskou, Před ní ale kotouč skákal, takže ho sklepnout nedokázala.
     
    48:24
    Kaltounková si s hokejkou v jedné ruce obhodila soupeřku a pak mířila na druhou tyčku, tam měla Tóthová vyrážečku.
     
    48:39
    Krásná teč Kláry Seroiszkové, ale ještě lepší zákrok Tóthové! Střídající maďarská gólmanka se neuvěřitelně natáhla do protipohybu a špičkou betonu zabránila naší páté radosti.
     
    48:56
    Náš výběr si vyzkouší třetí početní výhodu. Lara Stroblová (HUN) si odpočine za podražení.
     
    49:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Využíváme druhou přesilovku ze tří a dál suverénně kráčíme za jasným prvním vítězstvím! Brankářka teď trochu nedávala pozor, navíc před ní bojovaly hráčky a měla chvíli zakrytý výhled. Když vzala puk DANIELA PEJŠOVÁ a poslala ho mezi betony, Tóthová reagovala až když se puk vracel zpátky ven – 5:0. Bez asistence.
     
    49:53
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Jenže Maďarky vzápětí střílejí svůj první gól a kazí Evě Štumbaurové čisté konto. Jednu střelu ještě naše gólmanka odvrátila, ale pak z otočky bleskově vystřelila DOMINIKA HORVÁTHOVÁ a mířila přesně – 5:1. Asistence: Emma Kreiszová, Lilla Páterkaová.
     
    51:55
    Za poslední dvě minuty jsme neviděli ani jeden přesný střelecký pokus, teď přichází zakázané uvolnění Maďarek. Svou trefu slavily opravdu s obrovským nadšením.
     
    52:17
    Ofsajd přerušuje akci našeho třetího útoku, zatímco z reproduktorů zní Indiana Jones.
     
    52:34
    Kaltounková si hezky počkala na druhou vlnu a Kláru Seroiszkovou, k níž ale rychle přistoupila soupeřka.
     
    52:59
    Kristýna Kaltounková teď dostala puk před brankoviště, jenže v té chvíli byla na kolenou. Potom už se gólmanka přesunula a závar vyřešila.
     
    53:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už naše kapitánka může slavit, do černého míří podruhé v zápase. Skvělou práci odvedla Klára Seroiszková, která v souboji hlídala maďarskou obránkyni, a obě navíc společně clonily ve výhledu. Když se tak KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ rozjela, neměla to moc těžké trefit – 6:1! Asistence: Barbora Machalová.
     
    54:02
    Po zbloudilé střele zachránila Maďarky pravá tyčka, následnou křižou přihrávku jsme zakončili střelou těsně vedle.
     
    55:04
    Dál se hraje v pásmu našich soupeřek. Škorpíková si narazila s Čajanovou, nakonec se skutečně dostala do šance, ale nevyužila ji.
     
    55:27
    Podruhé v zápase se musí český tým bránit ve čtyřech hráčkách. Monika Krčková (CZE) je vyloučena za sekání.
     
    55:59
    Zatím se bráníme výborně, dopředu se vydala Valentýna Černá a div že jí Szamosfalviová nepřesekla vejpůl.
     
    56:57
    Skutečně poctivá práce české sestavy pokračuje. Maďarky mají kotouč na hokejkách, ale nemají tušení, jak přes nás rozehrát z obranného pásma.
     
    57:27
    Česko v plném počtu, až v závěru přesilovky čekala před naší bránou Páterkaová. Naštěstí česká hokejka v poslední chvíli nazdvedla puk do bezpečí.
     
    58:13
    Bára Machalová dojela za brankou svůj kotouč a vyzvala Kristýnu Kaltounkovou k završení hattricku. Naše kapitánka ale míjí.
     
    58:53
    Ve třetí třetině už nehrají Natálie Mlýnková, Klára Jandušíková, Vivien Šmajdová a Adéla Škrdlová, které trenér za rozhodnutého stavu šetří na další zápasy a dává prostor jiným.
     
    59:28
    Kombinovaná sestava znovu motala Maďarkám hlavy v bezprostřední blízkosti brankoviště, ale přesnou střelou to neskončilo.
     
    Konec zápasu.
     
    Jasná práce. České hokejistky do 16 let pod hlavičkou patnáctky nedaly v prvním zápase na Turnaji olympijských nadějí Visegrádské čtyřky šanci maďarské osmnáctce, mohly zvítězit ještě mnohem vyšším rozdílem než 6:1.
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny gólmanky – za Česko Eva Štumbaurová a za Maďarsko Yumi Maruyamaová. Naše brankářka to neměla snadné a chytala výborně, škoda že jí uniklo čisté konto.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Česko – 14 (53)
    Maďarsko – 3 (14)
     
    Věřme, že první výhra našim hokejistkám pomůže k rozehrání i nabytí sebevědomí, které budou potřebovat zejména v sobotu proti Slovenkám. Druhý zápas nás tady v Púchově čeká zítra znovu od 13:30, kdy se utkáme s Polskem. Do té doby se s vámi těším na shledanou! (15:39:36)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 12. Kaltounková (Šmajdová), 20. Mlýnková (Škrdlová, Seroiszková), 38. Seroiszková (Mlýnková, Machalová), 41. Machalová (Kaltounková), 50. Pejšová, 54. Kaltounková (Machalová) – 50. D. Horváthová (Kreiszová, Páterkaová)


    Česko: Štumbaurová (Švejdová) – Škrdlová, Šmajdová, Jandušíková, Pejšová, Kotounová, Krčková, Chladová, Hanzlíková – Machalová, Mlýnková, Seroiszková – Čajanová, Kaltounková (C), Mazancová – Fabšicová, V. Černá, Sarnovská – Škorpíková, G. Horáková, Hájková. Trenér: Pavel Zuziak.
    Maďarsko: Maruyamaová (41. Tóthová) – Faggyasová, Fodorová, Gaitzová, Kreiszová, Preisingerová, Szücsová – Cselényiová, D. Horváthová, I. Horváthová, Kerekesová, Páterkaová, Puskásová, Sándor-Székelyová, Seregélyová, Sölédová, Stroblová, Szamosfalviová, Szicková, Váradiová. Trenér: Norbert Bulas.

    Rozhodčí: Krist – Peterka, Ševčík.
    thejrc.org