Česko – Maďarsko 6:1 (kon.)
konec
Česko
6:1 (2:0, 1:0, 3:1)
Maďarsko
Čtvrtek 15.12.2016, 13:30 • Zimní stadion Púchov • Turnaj olympijských nadějí Visegrádské čtyřky (ženy)
Partner:
     
    53:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už naše kapitánka může slavit, do černého míří podruhé v zápase. Skvělou práci odvedla Klára Seroiszková, která v souboji hlídala maďarskou obránkyni, a obě navíc společně clonily ve výhledu. Když se tak KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ rozjela, neměla to moc těžké trefit – 6:1! Asistence: Barbora Machalová.
     
    49:53
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Jenže Maďarky vzápětí střílejí svůj první gól a kazí Evě Štumbaurové čisté konto. Jednu střelu ještě naše gólmanka odvrátila, ale pak z otočky bleskově vystřelila DOMINIKA HORVÁTHOVÁ a mířila přesně – 5:1. Asistence: Emma Kreiszová, Lilla Páterkaová.
     
    49:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Využíváme druhou přesilovku ze tří a dál suverénně kráčíme za jasným prvním vítězstvím! Brankářka teď trochu nedávala pozor, navíc před ní bojovaly hráčky a měla chvíli zakrytý výhled. Když vzala puk DANIELA PEJŠOVÁ a poslala ho mezi betony, Tóthová reagovala až když se puk vracel zpátky ven – 5:0. Bez asistence.
     
    40:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Chtěl jsem psát, že začínáme v pokračující přesilovce, ale než jsem to stihl, za maďarskou brankou se rozsvítilo červené světlo. Gól dal vždycky ten, kdo se nejvíc raduje, v tomto případě tedy BARBORA MACHALOVÁ. Právě ona na hraně brankoviště nejspíš tečovala střelu Kaltounkové a je to 4:0! Asistence: Kristýna Kaltounková.
     
    37:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    No konečně! Už jsem myslel, že maďarská branka je nadobro zakletá, ale po 17 minutách druhé třetiny konečně dáváme gól. Střelu Natálie Mlýnkové ještě gólmanka výborně vytáhla, ale KLÁRA SEROISKOVÁ z dorážky už uspěla a našla místečko u tyče – 3:0! Asistence: Natálie Mlýnková, Barbora Machalová.
     
    19:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ještě před přestávkou je tu důležitý druhý gól, který může našemu týmu dodat potřebný klid do dalšího průběhu zápasu! Adéla Škrdlová přiťukla NATÁLII MLÝNKOVÉ, která se rozjela k velkolepému sólu. Krásnou kličkou zmátla soupeřku, pak už byla před gólmankou sama a zamířila do bližšího růžku – 2:0! Asistence: Adéla Škrdlová, Klára Seroiszková.
     
    11:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už české hokejistky proměňují svůj trvalý tlak a zcela po zásluze otevírají skóre prvního zápasu! KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ se rozhodla rychle vyjet z rohu před branku. První pokus ještě gólmanka zastavila, ale naše kapitánka byla jako vždy neústupná a dostrkala kotouč za brankovou čáru – 1:0! Asistence: Vivien Šmajdová.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 12. Kaltounková (Šmajdová), 20. Mlýnková (Škrdlová, Seroiszková), 38. Seroiszková (Mlýnková, Machalová), 41. Machalová (Kaltounková), 50. Pejšová, 54. Kaltounková (Machalová) – 50. D. Horváthová (Kreiszová, Páterkaová)


    Česko: Štumbaurová (Švejdová) – Škrdlová, Šmajdová, Jandušíková, Pejšová, Kotounová, Krčková, Chladová, Hanzlíková – Machalová, Mlýnková, Seroiszková – Čajanová, Kaltounková (C), Mazancová – Fabšicová, V. Černá, Sarnovská – Škorpíková, G. Horáková, Hájková. Trenér: Pavel Zuziak.
    Maďarsko: Maruyamaová (41. Tóthová) – Faggyasová, Fodorová, Gaitzová, Kreiszová, Preisingerová, Szücsová – Cselényiová, D. Horváthová, I. Horváthová, Kerekesová, Páterkaová, Puskásová, Sándor-Székelyová, Seregélyová, Sölédová, Stroblová, Szamosfalviová, Szicková, Váradiová. Trenér: Norbert Bulas.

    Rozhodčí: Krist – Peterka, Ševčík.
    thejrc.org