Švýcarsko – Rakousko 5:0 (kon.)
konec
Švýcarsko
5:0 (3:0, 1:0, 1:0)
Rakousko
Čtvrtek 15.12.2016, 16:00 • RT Torax Aréna, Ostrava-Poruba • Euro Hockey Tour (ženy)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Druhý zápas na Turnaji čtyř je v Ostravě u konce a vítězství si připisují Švýcarky. Ty měly skvělý vstup do zápasu a již po první třetině vedly třígólovým rozdílem. Následně se sice Rakušanky dostaly do nějakých šancí, avšak Alina Müllerová celkem čtyřmi trefami dirigovala vysoké vítězství švýcarských reprezentantek, které si do tabulky připisují tři body a skóre 5:0! Ode mě je to k tomuto utkání vše, ale již zítra se na vás budu těšit opět u zápasů tohoto turnaje. Na shledanou! (18:00:18)
     
    NEJLEPŠÍ HRÁČKY UTKÁNÍ

    Švýcarsko – Alina Müllerová (4+1)
    Rakousko – Theresa Schafzahlová (0+0)
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Brändliová si poradila se dvěma závěrečnými pokusy rakouských hokejistek a definitivně si tak pojistil čisté konto!
     
    59:27
    Nicole Gassové (SUI) se vůbec nepovedla rozehrávka po mantinelu a kotouč si to namířil přímo na tribunu. Jsou z toho dvě trestné minuty.
     
    58:49
    Zdá se,že Rakušanky se dnes branky nedočkají. Nyní se sice dostaly do dobré pozice, avšak zakončením z přebrankového prostoru trefily pouze Brändliovou.
     
    58:08
    Před chvílí byly oznámeny poslední dvě minuty třetí třetiny a Lisa Rüediová je zahájila střelou, která si to namířila pouze do lapačky rakouské brankářky.
     
    56:54
    Týmy teď kombinují převážně ve středním pásmu či před vlastní bránou. Nutno říci, že zápas má jistého vítěze a nikdo se už nikam moc netlačí.
     
    56:12
    Jedna ze Švýcarek se po ubráněném oslabení dobře tlačila před bránu Hornichové, ale v rozhodujícím momentu jí kotouč trochu odskočil.
     
    55:54
    Domácí v plném počtu.
     
    54:48
    A teď už je navíc kotouč vyhozen přes všechny čáry. Obě reprezentace na led posílají čerstvé síly.
     
    54:21
    Rakušanky se usadily v útočném pásmu. Za nějakých patnáct vteřin ale nedokázaly vystřelit a zatím pouze kombinují.
     
    53:54
    Alina Müllerová (SUI) sice nesouhlasí s rozhodnutím sudí Růžičkové, ale i přesto si odsedí dvouminutový trest za sekání.
     
    53:23
    Hra má poměrně dobrý spád, avšak nějaké zajímavější zakončení už jsme několik desítek vteřin nezaregistrovali.
     
    52:57
    Teď již se sice hrálo před Brändliovou, ale ani Rakušanky puk nedokázaly vyslat tak, aby prošel až k brankářce Švýcarska.
     
    51:56
    Švýcarky se rychle vrátily do útočného pásma. Hornichová však ale nyní zatím nemusela čelit nějakému dalšímu zakončení.
     
    51:28
    Do hry se zapojila i Brändliová, avšak hned poté, co se dotkla kotouče, je pískáno. Jedna ze Švýcarek se totiž dopustila hry vysokou holí.
     
    50:47
    Po delší době musela zasahovat i Hornichová. Střelu Sarah Forsterové ale rakouská brankářka dokázala vyrazit do rohu kluziště.
     
    49:54
    Wittichová nyní ve středním pásmu neměla rychlost. Zvolila proto pouhé nahození a odjela střídat.
    Marken.cz

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 4. Müllerová, 4. Müllerová (Enzlerová, Forsterová), 7. N.Weidacherová (Enzlerová, Müllerová), 40. Müllerová (Enzlerová), 44. Müllerová (Enzlerová)


    Švýcarsko: Brändliová (Bolingerová) – Forsterová, Gassová, Benzová (A), Sigristová, Staigerová, Scheurerová, Rüediová, Blackburneová – N.Waidacherová, Müllerová (C), Enzlerová – I.Waidecherová (A), Thalmannová, Fortinová – M.Waidecherová, Rüeggová, Allemannová – Fischerová, Ryserová, Michielinová
    Rakousko: Hornichová (Arnbergerová) – Hummelová, Lopezová, Kantorová (C), Hyblerová (A), Grascherová, Granitzová – Mazureková, Volggerová, Wittichová – Altmannová (A), Pesendorferová, Vlceková – Schafzahlová, Trummerová, Brunnerová – Killisch von Hornová

    Rozhodčí: Radka Růžičková – Veronika Dopitová, Michaela Štefková
    ocianews.com