Boston – Anaheim 3:4 (kon.) | NY Islanders – Chicago 4:5 (kon.) | Toronto – Arizona 2:3 (0:1 po s.n.)
Detroit – Los Angeles 1:4 (kon.) | St. Louis – New Jersey 5:2 (kon.) | Nashville – Minnesota 2:5 (kon.)
Winnipeg – Florida 4:3 (2:1 po s.n.) | Dallas – NY Rangers 0:2 (kon.)
po s.n. (0:1)
Toronto Maple Leafs
2:3 (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0)
Arizona Coyotes
Pátek 16.12.2016, 01:30 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Peter HOLLAND - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Arizona Coyotes.
    Autorem vítězné branky je PETER HOLLAND.
    64:57 Radim Vrbata mohl v posledních vteřinách rozhodnout, ale trefil pouze horní tyč!
     
    64:57
    To je neskutečné!! Hanzal fantasticky udržel pásmo pro Arizonu, velmi šťastně přitom přihrál před branku úplně, ale úplně volnému Radimu Vrbatovi, který měl hromadu času na zakončení do odkryté branky, jenže to nasměroval pouze do horní tyče! Český útočník nevěří vlastním očím!
     
    62:58
    Tohle byla obrovská šance k rozhodnutí! Hyman si položil Ekmana-Larssona a počkal si na ideální moment pro přihrávku k vzdálenější tyči, kde Matthews tečoval puk jen těsně vedle!
     
    55:39
    Shane Doan byl blízko 400. gólu v kariéře! Dlouholetý kapitán Arizony dostala dlouhý pas přes celé střední pásmo od DeAngela, ve svých čtyřiceti letech se pak jediným krokem dostal před všechny soupeře, jenomže Andersen jeho zakončení zlikvidoval skvělým zákrokem lapačkou.
     
    42:45
    Velmi smolné vyloučení na domácí straně! Auston Matthews po přihrávce od Nylandera pálil zápěstím. Smithe ale nepřekonal a letící holí navíc udeřil do obličeje Whitea, za což inkasuje 2+2 minuty za vysokou hůl.
     
    37:24
    Matthews byl Lukem Schennem zezadu naražen na mantinel. Celá situace vypadala dost nebezpečně a sudí tak ani nemuseli váhat s udělením dvouminutového trestu pro hostujícího beka.
     
    36:09
    Javorové listy si zahrají třetí přesilovku v zápase. Nestíhající Martin Hanzal u útočné modré čáry trochu zbytečně fauloval Kadriho a poslal svůj tým do čtyř.
    33:56 Mitchell MARNER - 2:2
     
    33:56
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Na konci čtyřiatřicáté minuty je v Air Canada Centre znovu vyrovnáno! Rozehrávající gólman Andersen se společně s obránci vymanil z tlaku napadajícího soupeře, kotouč se poté dostal na hůl Romana Poláka, jenž skvělou dlouhou přihrávkou do jízdy nastartoval MITCHELLA MARNERA a ten z pravého kruhu nekompromisním švihem zakončil nechytatelně pod horní tyč. Asistence: Roman Polák, Matt Hunwick.
     
    32:21
    Jenom to zahučelo! Duclair se v rohu obtočil okolo Matthewse a skvělou přihrávkou našel McGinna, který z pravého kruhu překonal Andersena, ale horní tyč jeho klece už nepropálil.
    23:24 Oliver EKMAN-LARSSON - 1:2
     
    23:24
    Arizona právě vstřelila branku!
    Takovýto úvod druhé třetiny si zřejmě nepředstavovali ani ti nejoptimističtější fanoušci Coyotes! Krátkou chvíli po vyrovnávající trefě tu máme obrat ve skóre, o který se zasloužil OLIVER EKMAN-LARSSON. Švédský zadák si za pravým kruhem zpracoval přihrávku od Riedera a svou klasickou střelou švihem rozvlnil síť za Andersenovými zády! Asistence: Tobias Rieder, Anthony DeAngelo.
     
    22:42
    Tak tohle bude zajímavé! Zach Hyman zezadu postrčil Ekmana-Larssona na mantinel a rovněž si vysloužil menší trest za krosček! Kojoti tak mají k dispozici dlouhou přesilovku 5 na 3.
     
    22:09
    Ben Smith si v souboji s Chychrunem pomohl hákováním, za které míří na trestnou lavici, odkud bude sledovat první přesilovku Arizony.
    21:10 Jordan MARTINOOK - 1:1
     
    21:10
    Arizona právě vstřelila branku!
    Kojoti zničeho nic vyrovnávají na 1:1! DeAngelo se vydal na útočný výlet, po objetí branky ale zvolil místo střely přihrávku, po které se Perliniho zablokovaná střela z mezikruží ještě neujala. Tak se stalo až po přiťuknutí od Vrbaty, po kterém zakončoval JORDAN MARTINOOK do odkryté části branky nad pravý beton přesunujícího se Andersena. Asistence: Radim Vrbata, Brendan Perlini.
    19:52 Auston MATTHEWS - 1:0
     
    19:52
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Pár sekund před první přestávkou jsou domácí přece jenom odměněni za svou aktivitu! Gardiner zachytil puk na modré a ihned ho předal Nylanderovi, po jehož přihrávce přes celou šíři hřiště se dělovkou z golfáku prosadil AUSTON MATTHEWS! Pro toho to musí být zvláštní moment, v Arizoně totiž vyrůstal a nikterak se netají tím, že Coyotes jsou tým jeho srdce. Asistence: William Nylander, Jake Gardiner.
     
    19:18
    Stone otravoval Gardinera u mantinelu tak dlouho, až hlavní sudí zvedl paži a za držení ho poslal na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    16:58
    Největší šance zápasu překvapivě vznikla na straně týmu, který hraje v oslabení! Z nedorozumění dvou hráčů mohl těžit Rieder, který se chopil zcela volného puku, jenomže v úniku proti Andersenovi nabídnutou možnost nevyužil.
     
    15:31
    První přesilová hra bude k vidění v provedení Toronta. Luke Schenn se položil na břicho, aby znemožnil Nylanderovi vystřelit nebo přihrát. Švédský talent ale rychle zareagoval a vyrazil za branku, přičemž ho ležící zadák Arizony jednoznačně podrazil.
     
    13:45
    Domácí zbytek akce zbytečně překombinovali a vzápětí měli velké štěstí, že DeAngelo v samostatném úniku se svým bekhendovým blafákem neuspěl!

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 20. Matthews (W. Nylander, Gardiner), 34. Marner (R. Polák, Hunwick) – 22. Martinook (Vrbata, Perlini), 24. Ekman-Larsson (Rieder, DeAngelo), rozh. náj. Holland

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Tyler Bozak (TOR)
    0:0   Anthony Duclair (ARI)
    2. série:
    0:0   Mitchell Marner (TOR)
    0:0   Radim Vrbata (ARI)
    3. série:
    0:0   James van Riemsdyk (TOR)
    0:1   Peter Holland (ARI)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (Bibeau) – N. Zajcev, Rielly (A), C. Carrick, Gardiner, R. Polák, Hunwick (A) – Co. Brown, Kadri, Komarov (A) – Marner, Bozak, J. van Riemsdyk – W. Nylander, Matthews, Hyman – Sošnikov, Ben Smith, M. Martin.
    Arizona Coyotes: M. Smith (Domingue) – Schenn, Ekman-Larsson (A), DeAngelo, Goligoski, Stone, Chychrun – Vrbata, Hanzal (A), Perlini – Duclair, Holland, J. McGinn – Doan (C), Martinook, Rieder – White, Dvorak, Crouse.

    Rozhodčí: StPierre, Peel – Alphonso, Kovachik

    Diváci: 18 903
    bahis siteleri