Boston – Anaheim 3:4 (kon.) | NY Islanders – Chicago 4:5 (kon.) | Toronto – Arizona 2:3 (0:1 po s.n.)
Detroit – Los Angeles 1:4 (kon.) | St. Louis – New Jersey 5:2 (kon.) | Nashville – Minnesota 2:5 (kon.)
Winnipeg – Florida 4:3 (2:1 po s.n.) | Dallas – NY Rangers 0:2 (kon.)
konec
St. Louis Blues
5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
New Jersey Devils
Pátek 16.12.2016, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    St. Louis Blues

    Blues se v Centrální divizi dělí o druhé místo s Minnesotou Wild, kvůli horšímu skóre jsou však za nimi. Po třiceti zápasech mají na svém kontě šestnáct výher a čtrnáct proher. Jejich skóre sice není nijak oslnivé. 82:85, ale se ziskem 36 bodů jsou na tom v tabulce stejně velice solidně.

    Jasným tahounem Blues je Vladimír Tarasenko, který si připsal již 34 kanadských bodů a je díky tomu druhý v celé NHL. Druhým nejproduktivnějším hráčem Bluesmanů je Kevin Shattenkirk (7+14).
     
    New Jersey Devils

    Devils vyhráli pouze jeden z posledních třinácti zápasu v základní hrací době. A na jejich tabulkovém postavení to jde vidět. Týmům v Metropolitní divizi se daří, naopak Devils v posledních zápasech opět spadli do podprůměru ligy. Výsledkem je předposlední místo v divizi se dvanácti výhrami a šestnácti prohrami (z toho šest po prodloužení či na nájezdy). Když k tomu přidáme skóre 69:82, tak se nemůžeme divit, že se Ďáblům nedaří.

    Nejproduktivnějším hráčem je Travis Zajac (8+13), hned za ním je Taylor Hall (8+12).
     
    Velká šance pro Jaškina a návrat Zachy

    Český útočník Dmitrij Jaškin by dnes měl hrát v první formaci po boku Jadena Schwartze a Paula Stastnyho. Do sestavy Ďáblů se pak po zranění vrací Pavel Zacha, který by měl zřejmě dělat centra třetí formace a po boku mít Cammalleriho s Lappinem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Allen (C. Hutton) – Edmundson, Pietrangelo (C), Hunt, Shattenkirk, Bouwmeester, Parayko – Schwartz, Stastny (A), Jakupov – Fabbri, Lehterä, Tarasenko (A) – Steen, Berglund, Perron – Upshall, Brodziak, Reaves.

    New Jersey Devils: Cory Schneider (Kinkaid) – A. Greene (C), Severson, Merrill, Lovejoy, J. Moore, Quincey – Hall, Zajac (A), Smith-Pelly – Wood, Henrique (A), Palmieri – Cammalleri, Zacha, Lappin – Gazdic, Fiddler, Kalinin.

    Rozhodčí: Rehman, Sutherland – Racicot, Heyer.
     
    Bystřejší z vás si již jistě všimli, že Dmitrij Jaškin nakonec vůbec nehraje! Ryan Reaves se totiž navzdory původním předpokladům cítil zdravý, a tak nastoupil do čtvrté lajny místo Naila Jakupova, který se posouvá hned do elitní formace.
     
    Utkání začne za několik minut, jak již už NHL bývá zvykem. Budeme startovat zhruba ve 2:08!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úvodní buly dnešního utkání dokázali vyhrát hokejisté New Jersey Devils.
     
    00:08
    Travis Zajac se hned po vtrhnutí do útočného pásma pokoušel přihrát Tayloru Hallovi před branku, ale obrana do toho na poslední chvíli zasáhla.
     
    00:53
    Jaden Schwartz držel kotouč za brankou a posléze nabil na volej Coltonu Paraykovi, jehož tvrdá dělovka zamířila přímo do Coryho Schneidera.
     
    01:12
    Po neúspěšné akci Blues se hostující tým vydal aktivně napadat, dobře si počínal hlavně Miles Wood. Defenziva St. Louis si s tím ale poradila.
     
    01:46
    Po střele Nicka Lappina zprava dokázal Allen vyrazit puk, ovšem pouze jen do mezikruží, kam dojížděl Pavel Zacha. Dorazit ale nestihl.
     
    02:16
    Po přihrávce od obránce Kevina Shattenkirka zkusil své štěstí z pravé strany Vladimir Tarasenko, gólman hostí byl však připraven a podržel kotouč.
     
    02:22
    Z otočky krátce po vhazování střílel nepřesně Patrik Berglund, Cory Schneider byl tedy v této situaci bez práce a rozhodně za to byl rád.
     
    03:20
    Čtvrtá formace New Jersey dobře napadala rozehrávku soupeře a dostala se k puku, ten ale posléze odehrála jen na zakázané uvolnění.
     
    03:24
    Těsně po vyhraném vhazování se ke střele protlačil Robby Fabbri, mladý forvard ale zamířil jen do brankáře New Jersey Devils, který přerušil hru.
     
    04:00
    Kyle Palmieri poslal hrací předmět na modrou čáru, z níž nebezpečně nahazoval Jon Merrill. Jake Allen byl ale pozorný a puk chytil.
     
    04:10
    Po zrychlení Naila Jakupova se v útočném pásmu k zakončení z levého křídla dostal Kyle Brodziak, Schneider byl pozorný.
     
    04:56
    David Perron přihrál do nebezpečných prostor před brankou Coryho Schneidera, kde v soubojích byli lepší Ďáblové.
     
    05:41
    Vernon Fiddler parádně získal touš v útočném pásmu a hledal před Jakem Allenem své najíždějící spoluhráče. Bohužel pro hosty s tím nepochodil.
     
    06:15
    Colton Parayko dobře založil útočnou akci a poslal kupředu Fabbriho, který přihrál na Jaye Bouwmeestera. Obránce Blues zamířil přímo do Schneidera.
     
    06:38
    Na druhé straně dobrou střelu zápěstím obstaral Miles Wood, ale i Jake Allen si dával pozor a vyrazil puk do bezpečí.
     
    07:00
    Po nahození Merrilla podržel domácí gólman puk a postaral se o přerušení hry, které dává prostor komerční přestávce.
     
    07:13
    Bluesmany čeká první přesilová hra v dnešním utkání. John Moore (NJD) podrazil za brankou Naila Jakupova a bude dvě minuty pykat.
     
    07:29
    Kevin Shattenkirk nabil na volej nebezpečnému Huntovi, jehož tvrdou ránu vyrazil Schneider betonem do bezpečí.
     
    07:49
    Devils právě vstřelili branku!
    Tak pozor, jsou to Ďáblové, kteří se nakonec ujímají vedení při vlastním oslabení! Travis Zajac šikovnou přihrávkou poslal do brejku ADAMA HENRIQUEA, který se prodral k zakončení navzdory bránícímu Bradu Huntovi a bekhendem zavěsil. Asistence: Travis Zajac.
    07:49 Adam HENRIQUE - 0:1
     
    08:30
    Devils se vydávali do dalšího nebezpečného protiútoku a málem z toho bylo zakončení akce, jenomže obrana Blues se nyní vrátila včas.
     
    08:58
    Zatím se domácímu týmu přesilová hra moc nedaří, musí se totiž znovu vracet pro kotouč až k brance Allena.
     
    09:13
    Hosté v plném počtu.
     
    09:54
    Pokus Kylea Brodziaka krátce po přejetí modré čáry v pohodě podržel Cory Schneider, který před napadajícím soupeřem raději přerušil hru.
     
    10:35
    Joel Edmundson neměl moc možností na přihrávku, a tak volil střelu od modré. Tu v pohodě pokryl americký gólman hostí, který podržel touš.
     
    10:35
    Komerční přestávka.
     
    10:54
    Devante Smith-Pelly dnes dostal prostor v první formaci a nyní se to snažil oplatit koučovi gólovou přihrávkou před branku, ta ale nakonec neprošla.
     
    11:36
    Devils právě vstřelili branku!
    New Jersey se ve Scottrade Center ujímá dovubrankového vedení! Adam Henrique nejprve nepřesně střílel z levého křídla, kotouč se ale od zadního mantinelu odrazil před branku na MILESE WOODA, který byl rychlejší než Brad Hunt a dočkal se své druhé branky v kariéře v NHL. 2:0 pro Devils! Asistence: Adam Henrique a Kyle Palmieri.
    11:36 Miles WOOD - 0:2
     
    12:15
    Pavel Zacha nahrál v útočném pásmu do lepší pozice Nicku Lappinovi, který zápěstím mířil až příliš vysoko.
     
    12:27
    Na modré se do kotouče dobře opřel Kyle Quincey, Allen byl ale pozorný a pokryl ho.
     
    12:43
    V pokleku od modré napálil odražený puk Alex Pietrangelo jen do betonu Coryho Schneidera, ten v pohodě zakročil.
     
    13:06
    Devils se dostali do přečíslení tři na dva a Jake Allen měl opět dost práce! Po přihrávce od Taylora Halla střílel John Moore a k dorážce se dostával Kyle Quincey, brankář domácích však svůj tým podržel.
     
    13:49
    Scottie Upshall byl, stejně jako jeho spoluhráči, pod tlakem od protihráčů. Jako jediný ale dokázal odehrát puk do bezpečí.
     
    14:14
    Pokus Kylea Palmieriho z levého kruhu pro vhazování trefil jen hokejku obránce Jaye Bouwmeestera, od kterého začíná akce Bluesmanů.
     
    14:45
    Jenže ta nepřinesla vůbec nic kloudného a u kotouče jsou opět skvěle hrající Devils. Tým kouče Hynese je jako vyměněný od posledního utkání na ledě Rangers.
     
    15:18
    Tak tenhle zákrok si Cory Schneider náležitě vychutnal. Robby Fabbri se prokličkoval do mezikruží, nakonec ale zamířil jen do parádně nastavené lapačky gólmana hostujícího mužstva!
     
    15:18
    Komerční přestávka.
     
    15:33
    Kevin Shattenkirk to udělal tak šikovně, že vybojoval druhou přesilovku pro Blues. Vernon Fiddler (NJD) byl donucen ho hákovat.
     
    16:00
    Alexander Steen se ocitl pod tlakem, v důsledku toho přišel o puk a Travis Zajac ho po chvíli poslal až bránu Jakea Allena.
     
    16:24
    O další výhoz se postaral Kyle Quincey, v hale je nyní ticho jako v hrobě, St. Louis se totiž nemůže dostat do pásma.
     
    16:44
    A to platí i nadále, když přes útočnou modrou čáru nedokázal projet Robby Fabbri. Nyní se ale již pár fanoušků probralo a snaží se pomoci svému týmu z trápení ven.
     
    17:06
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A to mělo ten správný účinek, jelikož přesilovku Blues dokázali nakonec proměnit! Byl u toho kdo jiný než VLADIMIR TARASENKO, který si na pravém křídle vyjel do o něco lepší pozice a nádhernou střelou zápěstím překvapil Coryho Schneidera. Domácí snižují na rozdíl jediné branky! Asistence: Jaden Schwartz a Brad Hunt.
    17:06 Vladimir TARASENKO - 1:2
     
    17:49
    Zakázané uvolnění Devils, hra se vrací před Coryho Schneidera.
     
    18:08
    Nail Jakupov nahrával před branku, kde číhal Paul Stastny. Kombinaci ale dokázal přerušit obránce Jon Merrill, takže z toho nakonec nic nebylo.
     
    18:29
    John Moore na modré čáře nabil na volej Quinceymu, jehož tvrdou střelu dokázal Jake Allen vyrazit betonem do bezpečí.
     
    18:49
    Kyle Brodziak z rychlého protiútoku vyslal ke střele Scottieho Upshalla, který mířil jen těsně vedle branky New Jersey!
     
    18:56
    Hosté nyní raději zahráli na zakázané uvolnění, svěřenci kouče Kena Hitchcocka tedy budou moci v nastoleném tlaku pokračovat díky buly v útočném pásmu.
     
    19:14
    A mohlo být srovnáno, neboť v obrovské šanci se objevil Vladimir Tarasenko! Ruský útočník ale nyní po perfektním pasu z levé strany minul odkrytou branku soupeře.
     
    19:32
    Další zakončení útoku St. Louis obstaral finský centr Jori Lehterä, Cory Schneider dával pozor a puk chytil. Bluesmani se po snížení výrazně probudili!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně ve 3:04.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Lépe do ni vstoupili hosté, kteří se ujali dvoubrankového vedení, přičemž jednou se prosadili i ve vlastním oslabení. Blues ale dokázali v přesilové hře snížit a vrátili se do zápasu, který zcela jistě bude ještě zajímavý.

    Střely: 15:11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Alexander Steen se vydal za branku Schneidera, kde se snažil udržet puk před prvním obranným párem Devils Greene – Severson. Kapitán New Jersey byl ale úspěšnější v soubojích.
     
    21:10
    Miles Wood se nedokázal prosadit v útočném pásmu a Nail Jakupov založil protiakci, díky které jsou Blues usazení v útočném pásmu.
     
    21:30
    Jay Bouwmeester nahozením od modré čáry vybízel spoluhráče k teči, těm to ale nevyšlo úplně dle představ.
     
    22:05
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Máme vyrovnáno, parádní práce Blues! JORI LEHTERÄ v útočném pásmu předal puk Robbymu Fabbrimu, který vypálil zápěstím z vrcholku levého kruhu přes clonícího obránce Bena Lovejoye. Puk v cestě do brány posléze ještě jemně tečoval právě finský centr mimo dosah Coryho Schneidera, jenž tedy nestihl zareagovat a kapituluje. 2:2! Asistence: Robby Fabbri a Vladimir Tarasenko.
    22:05 Jori LEHTERÄ - 2:2
     
    22:48
    Třetí formace Ďáblů operovala v útočném pásmu, nedokázala si z toho ale vytvořit žádnou větší gólovou šanci.
     
    23:17
    Blues rozjeli dobrý protiútok a Patrik Berglund z něj vyzval k zakončení Alexe Pietrangela, domácí kapitán zamířil jen těsně vedle branky.
     
    23:48
    Joel Edmundson střílel od modré, trefil ovšem jen hokejku bránícího Smith-Pellyho, která byla přelomena vejpůl.
     
    24:33
    Alexander Steen z levého křídla přihrál najíždějícímu Bradu Huntovi, jehož pokus z voleje zamířil těsně vedle brány New Jersey.
     
    25:05
    Blues mají solidní tlak a hrají velice kvalitně, od modré nyní nahazoval Jaden Schwartz a jen tak tak, že nikdo z jeho spoluhráčů neškrtl puk.
     
    25:30
    Colton Parayko využil v útočném pásmu možnosti střely, narazil ale na připraveného gólmana Ďáblů, který přerušil hru.
     
    25:44
    Po vhazování střílel Pietrangelo a za bránou New Jersey se okamžitě strhla strkanice, která některé diváky dostala do varu. Vyloučeni za ni jsou Adam Henrique (NJD) a David Perron (STL), oba za sekání.
     
    25:51
    Patrik Berglund trefil tyčku! Ihned po buly se domácí útočník dostal ke střele, Schneidera ale zachránila branková konstrukce.
     
    26:51
    Od levého mantinelu zakončoval aktivní Robby Fabbri, jeho vysokou střelu však v pohodě chytil Cory Schneider. Následuje komerční přestávka.
     
    27:30
    Kevin Shattenkirk se na levé straně dostal k vypadlému kotouči a snažil se překonat Schneidera, to však neprošlo.
     
    27:45
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Vladimir Tarasenko je prostě neskutečný hráč. Na této brance má ruský forvard lvý podíl, když nádhernou přihrávkou z levého křídla našel před brankou zcela nepokrytého ALEXE PIETRANGELA. Domácí kapitán už jen zasouval do prázdné branky a dovršil mohutný obrat St. Louis! Asistence: Vladimir Tarasenko a Kevin Shattenkirk.
    27:45 Alex PIETRANGELO - 3:2
     
    28:11
    Colton Parayko pálil zprava, Schneider byl pozorný a raději přerušil hru.
     
    29:05
    Devils musí zapracovat na svém výkonu, v této třetině se jim zatím vůbec nedaří. Nyní se ale čtvrtá formace dostala do útočného pásma a snaží se něco vymyslet.
     
    29:30
    Po neúspěšném pokusu Damona Seversona zamířili Blues do protiútoku, Ryan Reaves se dostal k mantinelu, tam ale o touš přišel.
     
    29:52
    Paraykova střela byla ztečována do ochranné sítě, vhazovat by se mělo v útočném pásmu Blues.
     
    30:36
    Nail Jakupov dobrou prací přihrál na pravou stranu Stastnymu, jenž střílel z první. Cory Schneider se ale stačil přesunout včas.
     
    30:58
    Další dobrá přihrávka Jakupova, který vyzval k zakončení Joela Edmundsona. Člen prvního obranného páru domácích ale mířil z první mimo tři tyče.
     
    31:25
    Na druhé straně pak nebezpečně zakončoval i Miles Wood, kterému přihrával Kyle Palmieri. Tísněný obráncem ovšem střílel vedle branky.
     
    32:25
    Hra je nyní poměrně rozháraná a plná nepřesností, odehrává se spíše ve středním pásmu, kde se oba celky marně snaží o zakládání akcí.
     
    33:02
    Scottie Upshall byl až příliš rychlý při snaze o útok a dostal se do ofsajdu, prostor tak má komerční pauza.
     
    33:23
    Domácí se budou muset poprvé bránit v oslabení, Scottie Upshall (STL) se u mantinelu provinil faulem na Kylea Quinceyho a dostává dvě minuty za hrubost.
     
    33:47
    Puk se odrazil před bránu Jakea Allena, kde číhal nebezpečně Travis Zajac! Jeho zakončení bekhendem ale skončilo pod brankářem Blues.
     
    33:59
    Klasický zakončovatel při přesilovce Devils – Kyle Palmieri – zamířil do pozorného Allena. Na ledovou plochu tak míří druhá přesilovková formace.
     
    34:25
    Neskutečné šance Kylea Brodziaka! Ten si nejprve krásně obhodil protihráče, posléze přihrál a najel si před bránu, kde zakončoval snad třikrát. Ve všech případech ale narazil na pozorného Coryho Schneidera.
     
    34:50
    Zprava poměrně povedeně zakončoval Michael Cammalleri, gólman Jake Allen byl však pozorný, ačkoliv moc práce v této třetině neměl.
     
    35:17
    Poměr sil na ledě se na sedm sekund vyrovná a pak začne přesilová hra Blues. Skvěle to totiž udělal Vladimir Tarasenko, který se prodral před branku. Damon Severson (NJD) se ale provinil držením protihráče a inkasuje dvouminutový trest.
     
    35:23
    Domácí v plném počtu.
     
    36:10
    Bluesmani mají puk v útočném pásmu a pomalu si přihrávají, ke střele se ale zatím moc nemají.
     
    36:29
    A jelikož Kevin Shattenkirk nedokázal zachytit přihrávku, vyhnalo se St. Louis z útočného pásma samo a dopředu musí znovu z obrany.
     
    37:17
    Hosté v plném počtu.
     
    37:23
    Tlak ale nadále trvá, Paul Stastny se dostal k odraženému kotouči a okamžitě střílel, naštěstí pro tým z Newarku branku minul.
     
    37:52
    Vladimir Tarasenko přihrál na pravou stranu Coltonu Paraykovi, jehož střela zápěstím byla až příliš vysoká. Blues nadále pokračují v presu!
     
    38:23
    Robby Fabbri nyní vybízel k zakončení Joriho Lehteru, který se ale přes bránícího hráče neprodral ke střele. Devils se nemohou dostat ven z pásma.
     
    39:03
    Ben Lovejoy tvrdě zakončoval rychlý protiútok přímo do betonů Jakea Allena, který jej vyrazil. Chystá se vyloučení, ještě před ním ale komerční přestávka.
     
    39:03
    Kevin Shattenkirk (STL) inkasuje dvě minuty za podražení a Devils dostávají šanci vyrovnat v přesilové hře.
     
    39:38
    Devils se snaží prosadit v útočném pásmu, u mantinelů si ale velice dobře počínají bránící hokejisté Blues.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně ve 3:57.
     
    Blues ve druhé třetině dokonali velmi dobrý obrat a dostali se do vedení, ačkoliv v utkání prohrávali již o dvě branky. A nutno uznat, že zcela zaslouženě, za 14 minut totiž New Jersey vyslalo jen jedinou střelu na branku. Uvidíme, co přinese třetí perioda, kde Devils budou dohrávat 64 sekund z přesilovky.

    Střely: 26:16 (11:5 v této třetině)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Devils tedy třetinu zahájili přesilovou hrou a na levém křídle se do puku tvrdě opřel Kyle Palmieri, Allen se ale stačil přesunout a puk chytil!
     
    40:41
    Kotouč byl po střele Henriquea z levé strany sražen do ochranné sítě, zřejmě ale vlastním spoluhráčem, takže New Jersey přichází o pásmo.
     
    41:04
    Domácí v plném počtu.
     
    41:22
    Bluesmani už potřebovali vystřídat, a tak se Jori Lehterä v útočném pásmu spíše věnoval držení puku než tvoření akce. A udělal to hodně dobře...
     
    41:49
    St. Louis si díky tomu vytvořilo tlak a po šikovném nahození Edmundsona se k dorážce snažil dostat Fabbri, naštěstí pro hosty neuspěl.
     
    42:18
    Po spolupráci s Michaelem Cammallerim operoval okolo Allenovy branky dobře postavený Vernon Fiddler, k zakončení se ale nedostal.
     
    42:50
    Nahození Jona Merrilla skončilo jen v ochranné síti. Tomu ještě předcházela pěkná akce Sergeje Kalinina, hrajícího stý zápas v NHL, jež byla ukončena střelou do Jakea Allena.
     
    43:35
    Oba celky se rozhodly střídat, za bránou tedy s kotoučem vyčkává Jon Merrill, který zatím nezažívá vůbec dobrou sezonu. Devils s ním v sestavě ani jednou nevyhráli.
     
    43:53
    Zakázané uvolnění Blues.
     
    44:20
    John Moore natáhl na modré čáře ke střele zápěstím, jenomže Jake Allen je, až na dva momenty, naprostou jistotou domácích v brance.
     
    44:48
    Adam Henrique vniknul do útočného pásma, krátce po přejetí modré čáry ale ztratil puk a Blues jdou kupředu.
     
    44:56
    Před branku se protlačil Jaden Schwartz, který zkusil bekhendem po zemi posunout kotouč ke Stastnymu. To už ale nevyšlo a puk pokryl Cory Schneider.
     
    45:16
    Jon Merrill (NJD) u mantinelu podrazil Vladimira Tarasenka a dostává dvě trestné minuty, přesilovka pro St. Louis.
     
    45:40
    Ďáblové už dokázali dvakrát za sebou vyhodit, zatím se jim tedy obranná hra velmi daří. Blues ale zkouší znovu vyrazit kupředu.
     
    46:20
    Nahození Kevina Shattenkirka nebylo nikým tečováno, k puku se ale za brankou dostal Alexander Steen, takže snaha domácích o střelu pokračuje.
     
    46:39
    Adam Henrique společně s Benem Lovejoyem osvobodili celek z Newarku posláním touše přes všechny čáry.
     
    47:03
    Colton Parayko střílel a před bránou ještě vyčkával Jori Lehterä, finský útočník se ale k puku nestihl dostat včas.
     
    47:16
    Hosté v plném počtu.
     
    48:00
    Lehterä hledal na pravém křídle najíždějícího Davida Perrona, přes obránce New Jersey ale nedokázal poslat přesnou přihrávku.
     
    48:25
    Miles Wood sice rozehrávku z obrany zachytil, ale šlo o ofsajd, takže akce byla záhy ukončena. Následuje komerční přestávka.
     
    Dnešní utkání sleduje 18 347 diváků.
     
    48:50
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí celek odskakuje na rozdíl dvou branek, tohle byla velice smolná branka pro Ďábly! Paul Stastny přenechal v útočném pásmu puk NAILU JAKUPOVOVI, jehož nenápadnou střelu ztečoval obránce Andy Greene tak nešikovně, že z toho byl oblouček, který zapadl za Schneidera. 4:2! Asistence: Paul Stastny.
    48:50 Nail JAKUPOV - 4:2
     
    49:44
    K dalšímu zakončení na pravé straně se dokázal dostat David Perron, ale touš byl ztečovaný do ochranné sítě.
     
    50:17
    Nahoení Smith-Pellyho skrze obránce v pohodě chytil Jake Allen do lapačky, Devils jsou momentálně neškodní. Následuje komerční přestávka.
     
    50:43
    Zakázané uvolnění St. Louis Blues, hostující celek se tedy dostane do útočného pásma, kde dosud moc nepobyl.
     
    51:32
    Adam Henrique nahrál na modrou čáru Jonu Merrillovi, jenž ale trefil pouze prvního hráče před sebou. Ne, tomuto obránci se zkrátka nedaří.
     
    51:57
    Přihrávka Nicka Lappina se od brusle Sergeje Kalinina odrazila na střídačku Blues, vhazovat se bude před útočným pásmem New Jersey.
     
    52:53
    Colton Parayko dobře zvládl obranný úkol a navzdory tlaku velkého množství protihráčů vyvezl puk do bezpečných míst.
     
    53:21
    Vladimir Tarasenko – na tohohle hráče je radost pohledět! Domácí hvězda to opět udělala skvěle, přes obránce soupeře se prodrala před Schneiderovo bránu, ale zakončit již ruský forvard nedokázal ideálně. Přesto to byla krásná akce!
     
    54:15
    Vernon Fiddler bojoval za bránou statečně o puk, dokázal ho udržet, ale spoluhráči ho nepodpořili dostatečně. Z akce tedy nebylo nic.
     
    55:10
    Scottie Upshall nahodil puk do útočného pásma St. Louis Blues, aby umožnil svým spoluhráčům vystřídat.
     
    55:22
    Po neúspěšné akci rychlíka Milese Wooda je nařízena komerční přestávka, Jake Allen se totiž postaral o přerušení hry.
     
    55:52
    Taylor Hall nahrál na modrou čáru Greeneovi, který po váhání přeci jen nahodil puk. Jake Allen byl ale připraven a zakročil.
     
    56:03
    Kotouč byl sražen mimo ledovou plochu a došlo k přerušení hry, po němž se bude vhazovat před obranným pásmem Blues.
     
    56:25
    Po pokusu Alexe Pietrangela ztečoval Miles Wood puk do ochranné sítě. Buly následuje po pravici Coryho Schneidera.
     
    56:32
    Icing hostujících.
     
    57:03
    Taylor Hall si šikovně narazil puk s Michaelem Cammallerim a zakončoval z pravé strany bekhendem, ovšem pouze do Jakea Allena, domácí opory.
     
    57:03
    Cory Schneider již zůstává na střídačce a Devils to zkouší se šesti hráči v poli!
     
    57:30
    Dobrý pokus Kylea Palmieriho lehce postrádal přesnost, puk byl posléze vystřelen do hlediště, ovšem s tečí od protihráčů. Vhazovat se bude ve středním pásmu a Schneider se na chvíli vrací do branky.
     
    57:51
    Alexander Steen se snažil usměrnit skákavý puk v útočném pásmu, ale nepodařilo se mu to uskutečnit.
     
    58:39
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A o vítězi dnešního duelu je definitivně rozhodnuto, PATRIK BERGLUND se dostal ke kotouči v obranném pásmu poté, co zblokoval střelu Damona Seversona. Díky tomu tak mířil sám na prázdnou branku a v pohodě do ní dopravil kotouč, 5:2! Bez asistence.
    58:39 Patrik BERGLUND - 5:2
     
    59:05
    John Moore se snažil ještě něco vymyslet v mezikruží, neměl ale moc prostoru na to, aby si stihl zpracovat hrací předmět.
     
    59:28
    Na druhé straně se okolo branky nebezpečně ke střele vymotal Nail Jakupov, Cory Schneider však zabránil šesté brance Blues v utkání!
     
    Konec zápasu.
     
    A je hotovo, Blues posedmé v řadě porazili Devils, když se jim podařil pěkný obrat a vyhráli 5:2!

    Do zápasu mnohem lépe vstoupilo New Jersey. Ačkoliv bylo jako první vyloučeno, ujalo se vedení. V osmé minutě se při vlastním oslabení ze samostatného úniku prosadil bekhendem Adam Henrique a bylo to 1:0. O chvíli později po střele téhož forvarda zamířil od zadního mantinelu puk před bránu, kam si sjel Miles Wood, jenž navýšil na rozdíl dvou branek. Domácí celek se ale posléze v další početní výhodě probral a snížil, když krásnou střelu vyslal Vladimir Tarasenko. Po první třetině tak stále bylo vše otevřené.

    Druhá perioda vyšla daleko lépe týmu Kena Hitchocka. Nejprve na počátku 23. minuty srovnal Jori Lehterä jemnou tečí Fabbriho střely, aby posléze parádní obrat po skvělé příhře od Vladimira Tarasenka dovršil kapitán Alex Pietrangelo. Devils se dlouho hledali a ve 34. minutě stále měli jen jednu střelu na bránu za druhou třetinu. Pak už se ale trochu probrali a na konci dějství vybojovali přesilovku, kterou si přenesli do třetí třetiny.

    Tu ale nevyužili, New Jersey působilo celkově neškodným dojmem od té doby, co Blues snížili. Domácí toho využili v čase 48:50, kdy si nenápadnou střelu Naila Jakupova srazil Andy Greene za záda vlastního brankáře a bylo to 4:2. Necelé tři minuty před koncem zkusili hosté hru bez brankáře, toho však využil pouze Patrik Berglund, který dopravil puk do prázdné brány a upravil na konečných 5:2.

    Střely: 31:26 (15:11, 11:5, 5:10).

     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Vladimir Tarasenko (STL) 1+2
    2. Alex Pietrangelo (STL) 1+0
    3. Robby Fabbri (STL) 0+1
     
    Československá stopa v utkání:
    Pavel Zacha (NJD) 0+0, 0 střel, čas na ledě 15:18
     
    Děkuji Vám za pozornost a přeji dobrou noc! (04:40:24)

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 18. Tarasenko (Schwartz, Hunt), 23. Lehterä (Fabbri, Tarasenko), 28. Pietrangelo (Tarasenko, Shattenkirk), 49. Jakupov (Stastny), 59. Berglund – 8. Henrique (Zajac), 12. Wood (Henrique, Palmieri)


    St. Louis Blues: Allen (C. Hutton) – Edmundson, Pietrangelo (C), Hunt, Shattenkirk, Bouwmeester, Parayko – Schwartz, Stastny (A), Jakupov – Fabbri, Lehterä, Tarasenko (A) – Steen, Berglund, Perron – Upshall, Brodziak, Reaves.
    New Jersey Devils: Cory Schneider (Kinkaid) – A. Greene (C), Severson, Merrill, Lovejoy, J. Moore, Quincey – Hall, Zajac (A), Smith-Pelly – Wood, Henrique (A), Palmieri – Cammalleri, Zacha, Lappin – Gazdic, Fiddler, Kalinin.

    Rozhodčí: Rehman, Sutherland – Racicot, Heyer.

    Diváci: 18 347
    thejrc.org