Boston – Anaheim 3:4 (kon.) | NY Islanders – Chicago 4:5 (kon.) | Toronto – Arizona 2:3 (0:1 po s.n.)
Detroit – Los Angeles 1:4 (kon.) | St. Louis – New Jersey 5:2 (kon.) | Nashville – Minnesota 2:5 (kon.)
Winnipeg – Florida 4:3 (2:1 po s.n.) | Dallas – NY Rangers 0:2 (kon.)
konec
St. Louis Blues
5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
New Jersey Devils
Pátek 16.12.2016, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    45:16
    Jon Merrill (NJD) u mantinelu podrazil Vladimira Tarasenka a dostává dvě trestné minuty, přesilovka pro St. Louis.
     
    39:03
    Kevin Shattenkirk (STL) inkasuje dvě minuty za podražení a Devils dostávají šanci vyrovnat v přesilové hře.
     
    35:17
    Poměr sil na ledě se na sedm sekund vyrovná a pak začne přesilová hra Blues. Skvěle to totiž udělal Vladimir Tarasenko, který se prodral před branku. Damon Severson (NJD) se ale provinil držením protihráče a inkasuje dvouminutový trest.
     
    33:23
    Domácí se budou muset poprvé bránit v oslabení, Scottie Upshall (STL) se u mantinelu provinil faulem na Kylea Quinceyho a dostává dvě minuty za hrubost.
     
    25:44
    Po vhazování střílel Pietrangelo a za bránou New Jersey se okamžitě strhla strkanice, která některé diváky dostala do varu. Vyloučeni za ni jsou Adam Henrique (NJD) a David Perron (STL), oba za sekání.
     
    15:33
    Kevin Shattenkirk to udělal tak šikovně, že vybojoval druhou přesilovku pro Blues. Vernon Fiddler (NJD) byl donucen ho hákovat.
     
    07:13
    Bluesmany čeká první přesilová hra v dnešním utkání. John Moore (NJD) podrazil za brankou Naila Jakupova a bude dvě minuty pykat.

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 18. Tarasenko (Schwartz, Hunt), 23. Lehterä (Fabbri, Tarasenko), 28. Pietrangelo (Tarasenko, Shattenkirk), 49. Jakupov (Stastny), 59. Berglund – 8. Henrique (Zajac), 12. Wood (Henrique, Palmieri)


    St. Louis Blues: Allen (C. Hutton) – Edmundson, Pietrangelo (C), Hunt, Shattenkirk, Bouwmeester, Parayko – Schwartz, Stastny (A), Jakupov – Fabbri, Lehterä, Tarasenko (A) – Steen, Berglund, Perron – Upshall, Brodziak, Reaves.
    New Jersey Devils: Cory Schneider (Kinkaid) – A. Greene (C), Severson, Merrill, Lovejoy, J. Moore, Quincey – Hall, Zajac (A), Smith-Pelly – Wood, Henrique (A), Palmieri – Cammalleri, Zacha, Lappin – Gazdic, Fiddler, Kalinin.

    Rozhodčí: Rehman, Sutherland – Racicot, Heyer.

    Diváci: 18 347
    thejrc.org