Boston – Anaheim 3:4 (kon.) | NY Islanders – Chicago 4:5 (kon.) | Toronto – Arizona 2:3 (0:1 po s.n.)
Detroit – Los Angeles 1:4 (kon.) | St. Louis – New Jersey 5:2 (kon.) | Nashville – Minnesota 2:5 (kon.)
Winnipeg – Florida 4:3 (2:1 po s.n.) | Dallas – NY Rangers 0:2 (kon.)
konec
St. Louis Blues
5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
New Jersey Devils
Pátek 16.12.2016, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:39 Patrik BERGLUND - 5:2
     
    58:39
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A o vítězi dnešního duelu je definitivně rozhodnuto, PATRIK BERGLUND se dostal ke kotouči v obranném pásmu poté, co zblokoval střelu Damona Seversona. Díky tomu tak mířil sám na prázdnou branku a v pohodě do ní dopravil kotouč, 5:2! Bez asistence.
    48:50 Nail JAKUPOV - 4:2
     
    48:50
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí celek odskakuje na rozdíl dvou branek, tohle byla velice smolná branka pro Ďábly! Paul Stastny přenechal v útočném pásmu puk NAILU JAKUPOVOVI, jehož nenápadnou střelu ztečoval obránce Andy Greene tak nešikovně, že z toho byl oblouček, který zapadl za Schneidera. 4:2! Asistence: Paul Stastny.
    27:45 Alex PIETRANGELO - 3:2
     
    27:45
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Vladimir Tarasenko je prostě neskutečný hráč. Na této brance má ruský forvard lvý podíl, když nádhernou přihrávkou z levého křídla našel před brankou zcela nepokrytého ALEXE PIETRANGELA. Domácí kapitán už jen zasouval do prázdné branky a dovršil mohutný obrat St. Louis! Asistence: Vladimir Tarasenko a Kevin Shattenkirk.
    22:05 Jori LEHTERÄ - 2:2
     
    22:05
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Máme vyrovnáno, parádní práce Blues! JORI LEHTERÄ v útočném pásmu předal puk Robbymu Fabbrimu, který vypálil zápěstím z vrcholku levého kruhu přes clonícího obránce Bena Lovejoye. Puk v cestě do brány posléze ještě jemně tečoval právě finský centr mimo dosah Coryho Schneidera, jenž tedy nestihl zareagovat a kapituluje. 2:2! Asistence: Robby Fabbri a Vladimir Tarasenko.
    17:06 Vladimir TARASENKO - 1:2
     
    17:06
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A to mělo ten správný účinek, jelikož přesilovku Blues dokázali nakonec proměnit! Byl u toho kdo jiný než VLADIMIR TARASENKO, který si na pravém křídle vyjel do o něco lepší pozice a nádhernou střelou zápěstím překvapil Coryho Schneidera. Domácí snižují na rozdíl jediné branky! Asistence: Jaden Schwartz a Brad Hunt.
    11:36 Miles WOOD - 0:2
     
    11:36
    Devils právě vstřelili branku!
    New Jersey se ve Scottrade Center ujímá dovubrankového vedení! Adam Henrique nejprve nepřesně střílel z levého křídla, kotouč se ale od zadního mantinelu odrazil před branku na MILESE WOODA, který byl rychlejší než Brad Hunt a dočkal se své druhé branky v kariéře v NHL. 2:0 pro Devils! Asistence: Adam Henrique a Kyle Palmieri.
    07:49 Adam HENRIQUE - 0:1
     
    07:49
    Devils právě vstřelili branku!
    Tak pozor, jsou to Ďáblové, kteří se nakonec ujímají vedení při vlastním oslabení! Travis Zajac šikovnou přihrávkou poslal do brejku ADAMA HENRIQUEA, který se prodral k zakončení navzdory bránícímu Bradu Huntovi a bekhendem zavěsil. Asistence: Travis Zajac.

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 18. Tarasenko (Schwartz, Hunt), 23. Lehterä (Fabbri, Tarasenko), 28. Pietrangelo (Tarasenko, Shattenkirk), 49. Jakupov (Stastny), 59. Berglund – 8. Henrique (Zajac), 12. Wood (Henrique, Palmieri)


    St. Louis Blues: Allen (C. Hutton) – Edmundson, Pietrangelo (C), Hunt, Shattenkirk, Bouwmeester, Parayko – Schwartz, Stastny (A), Jakupov – Fabbri, Lehterä, Tarasenko (A) – Steen, Berglund, Perron – Upshall, Brodziak, Reaves.
    New Jersey Devils: Cory Schneider (Kinkaid) – A. Greene (C), Severson, Merrill, Lovejoy, J. Moore, Quincey – Hall, Zajac (A), Smith-Pelly – Wood, Henrique (A), Palmieri – Cammalleri, Zacha, Lappin – Gazdic, Fiddler, Kalinin.

    Rozhodčí: Rehman, Sutherland – Racicot, Heyer.

    Diváci: 18 347
    thejrc.org