Boston – Anaheim 3:4 (kon.) | NY Islanders – Chicago 4:5 (kon.) | Toronto – Arizona 2:3 (0:1 po s.n.)
Detroit – Los Angeles 1:4 (kon.) | St. Louis – New Jersey 5:2 (kon.) | Nashville – Minnesota 2:5 (kon.)
Winnipeg – Florida 4:3 (2:1 po s.n.) | Dallas – NY Rangers 0:2 (kon.)
konec
St. Louis Blues
5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
New Jersey Devils
Pátek 16.12.2016, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji Vám za pozornost a přeji dobrou noc! (04:40:24)
     
    Československá stopa v utkání:
    Pavel Zacha (NJD) 0+0, 0 střel, čas na ledě 15:18
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Vladimir Tarasenko (STL) 1+2
    2. Alex Pietrangelo (STL) 1+0
    3. Robby Fabbri (STL) 0+1

     
    A je hotovo, Blues posedmé v řadě porazili Devils, když se jim podařil pěkný obrat a vyhráli 5:2!

    Do zápasu mnohem lépe vstoupilo New Jersey. Ačkoliv bylo jako první vyloučeno, ujalo se vedení. V osmé minutě se při vlastním oslabení ze samostatného úniku prosadil bekhendem Adam Henrique a bylo to 1:0. O chvíli později po střele téhož forvarda zamířil od zadního mantinelu puk před bránu, kam si sjel Miles Wood, jenž navýšil na rozdíl dvou branek. Domácí celek se ale posléze v další početní výhodě probral a snížil, když krásnou střelu vyslal Vladimir Tarasenko. Po první třetině tak stále bylo vše otevřené.

    Druhá perioda vyšla daleko lépe týmu Kena Hitchocka. Nejprve na počátku 23. minuty srovnal Jori Lehterä jemnou tečí Fabbriho střely, aby posléze parádní obrat po skvělé příhře od Vladimira Tarasenka dovršil kapitán Alex Pietrangelo. Devils se dlouho hledali a ve 34. minutě stále měli jen jednu střelu na bránu za druhou třetinu. Pak už se ale trochu probrali a na konci dějství vybojovali přesilovku, kterou si přenesli do třetí třetiny.

    Tu ale nevyužili, New Jersey působilo celkově neškodným dojmem od té doby, co Blues snížili. Domácí toho využili v čase 48:50, kdy si nenápadnou střelu Naila Jakupova srazil Andy Greene za záda vlastního brankáře a bylo to 4:2. Necelé tři minuty před koncem zkusili hosté hru bez brankáře, toho však využil pouze Patrik Berglund, který dopravil puk do prázdné brány a upravil na konečných 5:2.

    Střely: 31:26 (15:11, 11:5, 5:10).
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Na druhé straně se okolo branky nebezpečně ke střele vymotal Nail Jakupov, Cory Schneider však zabránil šesté brance Blues v utkání!
     
    59:05
    John Moore se snažil ještě něco vymyslet v mezikruží, neměl ale moc prostoru na to, aby si stihl zpracovat hrací předmět.
    58:39 Patrik BERGLUND - 5:2
     
    58:39
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A o vítězi dnešního duelu je definitivně rozhodnuto, PATRIK BERGLUND se dostal ke kotouči v obranném pásmu poté, co zblokoval střelu Damona Seversona. Díky tomu tak mířil sám na prázdnou branku a v pohodě do ní dopravil kotouč, 5:2! Bez asistence.
     
    57:51
    Alexander Steen se snažil usměrnit skákavý puk v útočném pásmu, ale nepodařilo se mu to uskutečnit.
     
    57:30
    Dobrý pokus Kylea Palmieriho lehce postrádal přesnost, puk byl posléze vystřelen do hlediště, ovšem s tečí od protihráčů. Vhazovat se bude ve středním pásmu a Schneider se na chvíli vrací do branky.
     
    57:03
    Cory Schneider již zůstává na střídačce a Devils to zkouší se šesti hráči v poli!
     
    57:03
    Taylor Hall si šikovně narazil puk s Michaelem Cammallerim a zakončoval z pravé strany bekhendem, ovšem pouze do Jakea Allena, domácí opory.
     
    56:32
    Icing hostujících.
     
    56:25
    Po pokusu Alexe Pietrangela ztečoval Miles Wood puk do ochranné sítě. Buly následuje po pravici Coryho Schneidera.
     
    56:03
    Kotouč byl sražen mimo ledovou plochu a došlo k přerušení hry, po němž se bude vhazovat před obranným pásmem Blues.
     
    55:52
    Taylor Hall nahrál na modrou čáru Greeneovi, který po váhání přeci jen nahodil puk. Jake Allen byl ale připraven a zakročil.
     
    55:22
    Po neúspěšné akci rychlíka Milese Wooda je nařízena komerční přestávka, Jake Allen se totiž postaral o přerušení hry.

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 18. Tarasenko (Schwartz, Hunt), 23. Lehterä (Fabbri, Tarasenko), 28. Pietrangelo (Tarasenko, Shattenkirk), 49. Jakupov (Stastny), 59. Berglund – 8. Henrique (Zajac), 12. Wood (Henrique, Palmieri)


    St. Louis Blues: Allen (C. Hutton) – Edmundson, Pietrangelo (C), Hunt, Shattenkirk, Bouwmeester, Parayko – Schwartz, Stastny (A), Jakupov – Fabbri, Lehterä, Tarasenko (A) – Steen, Berglund, Perron – Upshall, Brodziak, Reaves.
    New Jersey Devils: Cory Schneider (Kinkaid) – A. Greene (C), Severson, Merrill, Lovejoy, J. Moore, Quincey – Hall, Zajac (A), Smith-Pelly – Wood, Henrique (A), Palmieri – Cammalleri, Zacha, Lappin – Gazdic, Fiddler, Kalinin.

    Rozhodčí: Rehman, Sutherland – Racicot, Heyer.

    Diváci: 18 347
    ocianews.com