Boston – Anaheim 3:4 (kon.) | NY Islanders – Chicago 4:5 (kon.) | Toronto – Arizona 2:3 (0:1 po s.n.)
Detroit – Los Angeles 1:4 (kon.) | St. Louis – New Jersey 5:2 (kon.) | Nashville – Minnesota 2:5 (kon.)
Winnipeg – Florida 4:3 (2:1 po s.n.) | Dallas – NY Rangers 0:2 (kon.)
konec
Dallas Stars
0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
New York Rangers
Pátek 16.12.2016, 02:30 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.
     
    NEW YORK RANGERS

    Jezdci nadále patří k nejlepším celkům Východní konference a Metropolitní divize, spoustě soupeřů nahánějí strach, což nejspíše bude platit i nadále. Naposledy sice Rangers zaváhali, když na domácím ledě podlehli v odvetě Chicago Blackhawks 1:2, předtím nicméně dvakrát uspěli. Sestřelili Ďábly z New Jersey 5:0 a nejtěsnějším možným způsobem 1:0 už zmiňované Hawks. Není tak divu, že se klub z východního pobřeží Spojených států nadále rve o nejpřednější divizní pozice. Rangers ale musejí dávat pozor na rozjetou Philadelphii a také Washington s Pittsburghem. Všechny tyto celky jsou na tom bodově hodně podobně, každé zaváhání Newyorčanů tedy může být brzy zná. Aktuálně celek z Madison Square Garden na kontě vlastní jednačtyřicet bodů.

    Kanadské bodování mančaftu vede J. T. Miller (9 + 13), kterému dobře pomáhá Kevin Hayes (11 + 10) či Derek Stepan (5 + 16). Podaří se Rangers uhrát body na texaském kluzišti?
     
    DALLAS STARS

    Tahle sezóna zatím není rozhodně podle představ Dallasu. Pokud budeme porovnávat s loňskou základní částí, mohou Hvězdy jen vzpomínat, jak se tahaly o vrcholek Centrální divize. V tuto chvíli jsou na tom hůře pouze Winnipeg Jets a Colorado Avalanche. A pokud Stars nezaberou, může se klidně stát, že je Stíhačky přeskočí (přestože Jets mají o jedno odehrané utkání navíc). Z posledních tří duelů Dallas zvítězili jedinkrát, a to právě naposledy, když na domácím ledě vyzval Anaheim Ducks. Nejdříve to s klubem z Texasu nevypadalo dobře, ale pak zabral a přehrál Kačery poměrem 6:2. Na tento výsledek by zelenobílí jistě potřebovali navázat, pokud si chtějí ještě před vánočními svátky vylepši bilanci a potěšit své fanoušky. Ještě předtím stejný tým padl v boji s Chicagem.

    Kanadské bodování táhne Tyler Seguin (10 + 21), čtyři body za ním zůstává Jamie Benn (9 + 18). Podporuje je směrem do útoku i Patrick Eaves (11 + 8), trošku překvapivě nejlepší střelec Dallas v této sezóně. Co předvedou Hvězdy proti newyorskému výběru?
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu v této sezóně potkají vůbec poprvé, předchozí duel odehrály ještě v rámci minulé hokejové sezóny, a to konkrétně během měsíce února. Tenkrát New York Rangers zvítězili v Dallasu 3:2.
     
    Československá stopa v utkání

    Radek Faksa (DAL) (3 + 7)
    Jiří Hudler (DAL) (0 + 1)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat duel dvou celků z opačných konferencí. V Texasu proti sobě vyrukují Dallas Stars a New York Rangers.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Dallas Stars: Niemi (Lehtonen) – Lindell, Klingberg, Hamhuis, Johns, Oduya, Jo. Benn – Ja. Benn, Seguin, Spezza – Roussel, Faksa, B. Ritchie – Hudler, Eakin, Eaves – McKenzie, D. Shore, Cracknell.

    New York Rangers: Lundqvist (Raanta) – McDonagh, Girardi, M. Staal, Holden, Skjei, Klein – Kreider, Stepan, Zuccarello – Grabner, K. Hayes, Rick Nash – Hrivík, Pirri, J. T. Miller – Vesey, Lindberg, Fast.

    Rozhodčí: Chmielewski, Furlatt – Gibbs, Knorr.
     
    Vítejte u dnešního utkání. Jak je u NHL zvykem, začneme o pár minutek později.
     
    Už jen pár okamžiků a budeme moci začít, chystá se úvodní buly.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Jako první se kotouče na buly zmocnili Rangers, do šance se ale nedostali, nepodařilo se jim totiž překlenout modrou čáru.
     
    00:45
    Až nyní možnost pro McDonagha, který vypálil od modré čáry. Jeho pokus ale bylo ještě potřeba někým tečovat, a to se nestalo, Niemi nemusel zasahovat.
     
    01:16
    Hra přerušena, Antti Niemi zalehl kotouč na brankovišti a zajistil nové vhazování po své levé ruce. Důležitý zákrok pro domácí mužstvo.
     
    01:30
    Za Stars to zkoušel Klingberg, jenže ani on neuspěl, vůbec se mu totiž nepodařilo trefit Lundqvistovo zařízení.
     
    01:53
    Nadále jsou o něco aktivní hostující hokejisté, i ti by však potřebovali o něco lepší střeleckou mušku.
     
    02:25
    Jako by se oba týmy chtěly společně uvítat hrou ze strany na stranu a až poté nás začít bavit hokejem. Rozjezd první třetiny vskutku hodně vlažný.
     
    03:05
    Stars potřebovali vystřídat, a tak kotouč vyhodili pouze ta klec New Yorku a pak už poslali mezi mantinely čerstvé síly.
     
    03:37
    Rick Nash si zkoušel dělat místo na pravém křídle, jenže místo aby střílel, ještě hledal někoho pro přihrávku. A to se mu nevyplatilo.
     
    04:08
    Už se hrálo docela dlouho bez přerušení, až nyní Dallas Stars vyhazují na zakázané uvolnění a bude se vhazovat u jejich zařízení.
     
    04:20
    Okamžitě po vhazování přišla střela od někoho z beků Rangers, nicméně Antti Niemi připraven vytáhnout levý beton a vyrazit tento kotouč před sebe.
     
    04:54
    Zkoušeli to také muži v zelených dresech, Jordie Benn nedokázal trefit nahozením z dálky klec a Lundqvist zůstává v klidu.
     
    05:13
    Vhazovat by se mělo ve středním pásmu, puk skončil mimo hrací plochu.
     
    05:29
    Další hostující snaha o útok, která skončila ještě dříve, než se domácí bojovníci dostali do nějaké snahy o vystřelení kotouč na branku.
     
    05:56
    Máme tu první trest zápasu. Hostující Ryan McDonagh zasáhl soupeře vysokou hokejkou, takže musí jít pykat na dvě minuty za katr. Stars tedy čeká úvodní početní výhoda utkání.
     
    06:40
    Domácím ale úvod přesilovky vůbec nejde, až asi po čtyřiceti sekundách získali útočné pásmo.
     
    07:03
    Teď už to vypadá s Dallasem o něco lépe, Lundqvist se má co otáčet, aby pochytal všechny kotouče, jeden takový teď lovil někde na brankovišti a těsně jen na levé straně zachytil.
     
    07:19
    Následně ještě Spezzova střela, i tu brankář newyorského celku kryje a přerušuje hru.
     
    07:39
    V přesilovce za Dallas také Jiří Hudler, který nyní pálil. Lundqvist však drží svůj tým nad vodou a nedovoluje, aby za něj propadl nějaký puk.
     
    07:57
    Rangers se osvobozují a už jsou v plném počtu, první oslabení v zápase tedy zvládli bez inkasování.
     
    08:10
    Jenže sotva skončila domácí přesilovka, začne oslabení Dallasu. Na trestnou lavici je odeslán útočník Jason Spezza, který dle soudu rozhodčího fauloval Dana Girardiho kolenem.
     
    08:20
    Hned po buly první pokus o zakončení od Rangers, Niemi se ale za pukem jen ohlédl a nemusel zasahovat.
     
    08:43
    Už se Dallasu podařilo vyhodit přes všechny čáry, zatím ani Rangers nemají dobrý úvod početní výhody.
     
    08:49
    Postavení mimo hru, dokonce úmyslné, newyorský klub musí zpátky před svého brankáře, takže musí začít opět zezadu.
     
    09:17
    Ajajaj. Tohle nebyl hezký pohled. Henrik Lundqvist se vydal rozehrávat kotouč za branku a jeden z hráčů Stars jej tam nepříjemně srazil. Nevypadalo to dobře, gólman hostů dostal zásah do hlavy od Eakina. Ale snad bude moci pokračovat ve hře.
     
    09:19
    Není to tak, do branky jde Antti Raanta!
     
    09:19
    Střídání v týmu New York Rangers: ze hřiště odchází Henrik Lundqvist, přichází Antti Raanta.
     
    09:19
    A pozor, Cody Eakin je za zákrok na Lundqvista odeslán na trestnou lavici, takže hosté nyní budou hrát skoro minutu přesilovku pět na tři. Jedná se navíc o pětiminutový trest, k tomu ještě Eakin inkasuje desítku.
     
    09:36
    Hosté vyhráli buly v útočném pásmu a zatím kombinují, McDonaghova střela se napoprvé vůbec nevydařila.
     
    09:56
    Ještě stále muži v bílých trikotech nepřišli o kotouč. Pokud ale chtějí v této přesilovce skórovat, budou muset daleko více střílet.
     
    10:25
    Dallas už je ve čtyřech mužích, přesto jej ještě Jezdci drží pod zámkem a Antti Niemi má co dělat na brankovišti, aby zabránil všem problémům..
     
    10:34
    Až nyní gólman Hvězd přerušuje hru a uklidňuje situaci. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    11:18
    Ještě tři minuty ale budou hostující muži hrát přesilovku pět na čtyři, takže mají dost času na to, aby se pokusili Niemiho něčím překvapit.
     
    11:33
    Ale Dallas vypadá, že dnes zatím má dobře pohlídanou taktiku ve vlastním oslabení. Když už se Jezdci k něčemu dostanou, je na svém místě Niemi.
     
    12:19
    Antti Niemi teď skvěle likviduje hostující střelce. Nejdříve vytáhl levý beton proti Zuccarellovi, pak musel ještě reagovat na šanci jednoho z beků.
     
    12:58
    Fanouškům se líbí, jak Stars zvládají toto oslabení. Jamie Benn se dokonce v početní nevýhod pokusil zaútočit.
     
    13:30
    Rangers už jsou ale zpátky v útočné třetině a hledají místo, kudy by se jenom prosadili. Zatím jej nacházejí velmi těžko.
     
    13:57
    Henrik Lundqvist je zpátky ve hře, Antti Raanta jej na chvíli zastoupil, ale vypadá to, že už švédský lapač kotoučů bude v pohodě.
     
    13:55
    Už jen pár vteřin do návratu Codyho Eakina na ledovou plochu a vypadá to, že zelenobílí toto dlouhé oslabení dotáhnout do úspěšného konce.
     
    14:23
    Obrovské ovace v hale pro domácí hráče. Eakin je zpátky na ledě a skóre stále bez branek, obrovskou zásluhu na tom bezesporu má Antti Niemi.
     
    14:50
    Finský gólman ve službách Stars znovu na místě, přerušuje hru po zákroku lapačkou. Následuje komerční pauza, poté hned pokračujeme.
     
    14:58
    Opět se pokračuje ve hře a jde vidět, že Dallas v plném počtu dostal chuť útočit. Bude se ale potřebovat důrazněji prosadit před brankou soka.
     
    15:25
    Zatím žádná větší práce pro Lundqvista, nahození beka Stars z dálky trefilo pouze mantinel za brankou.
     
    15:46
    Hokej se trošku uklidnil, emoce malinko vyprchaly a už se zase hraje v pohodě. To by mohlo zajistit klidný závěr první části. Dočkáme se v ní ještě gólu?
     
    16:06
    Hrivík neměl moc času a místa na rozehrávku, tak pouze poslal kotouč po mantinelu takovým způsobem, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    16:39
    Radek Faksa zlomil hokejku a musel odjet na střídačku poslat do hry někoho jiného. Rangers toho ale nevyužili útočnou šancí.
     
    17:09
    Dobrá střela Chrise Kreidera z pozice za pravým kruhem. Niemi však dobře viděl a zakončení si s klidem našel. Ještě jedna reklamní přestávka, pak budeme pokračovat ve zbytku úvodní části.
     
    17:25
    Klein se chtěl vydat na útočný výlet, ale spoluhráč mu špatně přihrál kotouč, ten následně skončil na zakázaném uvolnění.
     
    17:35
    Mohli to zkusit střelecky domácí, ale ti se nedostali na delší dobu do útočné třetiny, kde mají zatím hodně komplikací.
     
    18:13
    Už to skoro vypadá, jako by se zbytek první části jen dohrával, ani jedna strana nyní neprojevuje větší snahu jít do zakončení.
     
    18:48
    Radek Faksa bojoval u mantinelu u kotouč, ale měl kolem sebe hned dva soupeře, takže se mu situace pořádně zkomplikovala.
     
    19:04
    Hned dva tresty udělují rozhodčí, bude se hrát čtyři na čtyři. Radek Faksa a Nick Holden musejí na trestnou lavici, oba se provinili hrubostí.
     
    19:04
    Už se hraje poslední minuta první třetiny, ale ledaři musejí upravit díru v ledě, která vznikla na brankovišti Henrika Lundqvist, je to tedy pořádná trhlina.
     
    19:35
    Čas na poslední akci pro Hvězdy. Ty sice získaly útočné pásmo, ale velmi rychle o něj zase přišly.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu utkání. Branku jsme zatím nemohli sledovat, přestože New York Rangers hráli přesilovku dokonce pět na tři. Hostující brankář Henrik Lundqvist v polovině úvodní periody opustil brankoviště, pak se do něj ale zase vrátil. Uvidíme, co se bude dít dále.
     
    Střely na branku v první třetině

    Dallas Stars: 6

    New York Rangers: 11
     
    Za okamžik odstartuje druhá třetina utkání. Dostane se konečně někdo do vedení a uvidíme góly?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Na vhazování uspěli hráči Rangers, ale než vyrazili dopředu, raději vyvezli puk za svou klec.
     
    20:45
    Henrik Lundqvist si připisuje první zákrok ve druhé třetině, i když nešlo o nic vyloženě vážného, musel dávat veliký pozor.
     
    21:20
    Až nyní hosté dostávají kotouč aspoň do středního pásma. Stars se očividně snaží svého soupeře zaskočit rychlým začátkem prostředního dějství.
     
    22:09
    Oduyova střela nevypadala vůbec špatně, ale nikdo ji před gólmanem hostů nedokázal přesměrovat do sítě.
     
    22:42
    Puk sražený mimo hrací plochu, vhazovat by se mělo ve středním pásmu.
     
    23:15
    Spezza a jeho velmi dobrá střela, který ale neměla přesnost a nakonec trefila pouze mantinel za branko Lundqvista.
     
    23:48
    Na druhé straně to zkoušel Kreider, avšak Antti Niemi připraven řešil problémy také na startu druhé části.
     
    24:28
    Už máme odehráno skoro pět minut z prostřední periody a ani jedna strana nedokázala výrazněji zahrozit. Pokusil se o to nyní Jamie Benn.
     
    25:10
    Chris Kreider unikal úplně sám na branku, zkoušel zakončit bekhendem ale Antti Niemi jej zlikvidoval na poslední chvíli betonem a nedovolil inkasování.
     
    25:38
    Stars vyhráli na buly a Lndqvist měl práci, pouze vyrazil kotouč před sebe.
     
    25:50
    Zakázané uvolněn New York Rangers, hra se přesunuje před hostující zařízení.
     
    26:08
    Fast to zkusil sám nahozením do útočného pásma. Ale ani on, ani nikdo z jeho spoluhráčů nedojel touš jako první. A tak mohl pokračovat novou akcí Dallas.
     
    26:38
    Přehazování kotouče ze strany na stranu, ale už by to chtělo nějakou branku.
     
    26:48
    Mohl jí docílit Radek Faksa, jenže u levé tyčky na Lundqvista nevyzrál, brankář Rangers ukryl puk zavčas pod lapačku. Následuje komerční přestávka, za okamžik pokračujeme.
     
    27:15
    McDonagh nahazoval kotouč dopředu na spoluhráče, nakonec si musel puk dojet sám a poradit si s celou situací. Bránící hokejisté hvězd jej následně obrali o kotouč.
     
    27:49
    Nash se vydal na útočný výlet, bránil jej český forvard Jiří Hudler, který se pak zkusil prosadit na druhé straně.
     
    28:24
    J. T. Miller nevyslal vůbec špatnou střelu z pozice za levým kruhem, Niemi ji stačil jen tak tak vyrazit před sebe, i když na celou situaci dobře viděl.
     
    28:55
    Dallas si dával hodně dlouho záleže na rozehrávce. Tak dlouho, že ji nakonec překombinoval a nechtě odevzdal kotouč soupeřům přímo na hokejky.
     
    29:35
    Antti Niemi vyjel za branku a zahrál si s kotoučem, pak už měl ale daleko více práce, hned dvojice útočníků New Yorku jej prověřila střelou z první.
     
    30:03
    Dallas Stars si zahraj ve druhé třetině první přesilovou hru, na trestnou lavici je totiž nucen odejít hostující hokejista Oscar Lindberg, provinil se podražením.
     
    30:35
    Zatím se prezentují Stars v přesilovce docela dobře, ale jejich první střela šla mimo, Rangers toho okamžitě využívají a vyhazují kotouč pryč.
     
    31:10
    Eaves ještě dokázal udržet kotouč v útočném pásmu, pak jeden z útočníků na pravé straně trefil tyčku branky Henrika Lundqvista.
     
    31:40
    Šancí na gól je tedy i ve druhé třetině dostatek, ale puk do sítě ani ne jedné straně ne a ne padnout.
     
    32:08
    Jezdci jsou v plném počtu a Haes se hned vydal na výlet do útočného pásma. Rangers se pokusili puk za každou cenu natlačit do brankoviště, ale nakonec bez výsledku.
     
    32:39
    A už zase práce pro hostujícího brankáře, Lundqvist vyrazil puk před sebe pravým betonem.
     
    33:18
    I když zatím nepadají góly, sledujeme poměrně atraktivní hokej a skoro to vypadá, že musí být jen otázka času, než se jedna či druhá strana prosadí.
     
    34:03
    Seguin si velmi dobrým hitem vyšlápl na Lindberga, fanoušci to oceňují potleskem. Pak je svou střelou potěšil Jason Spezza z pravé strany.
     
    34:37
    Jiří Hudler je dnes na ledě hodně vidět. Teď se nečekaně zjevil na levé straně před brankovištěm a málem dostal puk až za brankáře soka.
     
    34:53
    Hrivík si dělal místo u levého mantinelu, kudy se následně zkoušel protáhnout. Ale moc mu to nevyšlo, neměl totiž s kým jít následně do kombinace.
     
    35:22
    Henrik Lundqvist má puk ve své rukavici, už nechtěl moc riskovat, a tak raději nerozehrával.
     
    35:40
    Jamie Benn tak dlouho kličkoval s kotoučem, až se do situace zamotal a hráči Rangers jej pak celkem v pohodě o kotouč obrali.
     
    36:12
    Práce pro Niemiho, ale spíš symbolická.
     
    36:14
    Jsou tu další komplikace pro hosty, ti hráli totiž v šesti a budou hrát na konci druhé třetiny další oslabení. Týmový trest zamířil odpykat Chris Kreider.
     
    36:39
    Hostům se podařilo ve vlastním oslabení uniknout do přečíslení dva na jednoho. Hayesovi se však moc nepovedla přihrávka, a tak Rangers nakonec ani nezakončili.
     
    37:20
    Už mají prostor Newyorčané vystřídat, přesto se do šance dostal Spezza. A vše řeší pohotový Lundqvist. Toto je zatím jednoznačně zápas brankářů.
     
    37:44
    A znovu Jason Spezza se svou střelou, ten je dnes naladěn často střílet. Jenže v tomto případě se mu vůbec nepodařilo trefit prostor mezi třemi tyčemi.
     
    38:02
    Už jen pár okamžiků do konce domácí početní výhody, ještě minimálně jednou se bude vhazovat před klecí Rangers.
     
    38:17
    Newyorský celek je kompletní, Jezdci už se mohou zase soustředit na hru dopředu.
     
    38:50
    Už se asi bude jen dohrávat zbytek druhé třetiny. Situaci na ledě je docela klidná a poslední vteřiny plynou.
     
    39:16
    Běží závěrečná minuta druhé části, Zuccarello se ještě zkusil prosadit, ale kotouč mu v rozhodující chvíli sjel z hokejky.
     
    39:38
    Tak ještě jedno vhazování před Henrikem Lundqvistem, hosté totiž vytečovali puk někam do ochranné sítě.
     
    39:53
    Zakázané uvolnění New York Rangers, hráči v bílých trikotech si nedali pozor na to, aby rozehráli přesně.
     
    39:54
    Další technický chyba Rangers a další trest. Šest vteřin před druhou sirénou dostává dvě minuty za zdržování hry Ryan McDonagh. Vyhodil totiž kotouč přes mantinel.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou čtyřicet minut hry a neviděli jsme ještě ani jednu branku. Nedá se ale říci, že sledujeme nudný zápas, šancí je dostatek. Ale všechny možnosti na obou stranách skvěle likvidují brankáři. Tak se nechme překvapit, kdo tento duel nakonec strhne na svou stranu.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    New York Rangers: 25

    Dallas Stars: 20
     
    Blíží se začátek třetí třetiny. Rozhodne se v základní hrací době, nebo dnes půjdeme i do prodloužení?
     
    Vše je připraveno k úvodnímu buly třetí třetiny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Také na začátku třetí třetiny pro sebe vyhráli úvodní buly Rangers, následně ale mohl hrát Spezza.
     
    40:35
    Stars mají samozřejmě na začátku třetí třetiny k dispozici přesilovku, takže se jim nabízí ideální možnost, jak se dostat do vedení.
     
    41:18
    Eaves ale nyní musel za kotoučem až za svou branku a vypadá to, že hosté zatím vůbec nemají problémy bránit toto oslabení.
     
    41:39
    Vyloučený hokejista Rangers bude za chvíli zpátky na ledě. Hudler si hledal místo na střelu, ale už prováhal ten nejlepší moment.
     
    42:09
    Hamhuis ještě udržel útočné pásmo pro Hvězdy, to už jsou hosté kompletní a zvládli toto důležité oslabení.
     
    42:20
    Zakázané uvolnění New Yorku, vhazovat se bude před Lundqvistem.
     
    42:45
    Je jasné, že ani jedna strana nebude chtít zbytečně chybovat. Je hodně pravděpodobné, že dnes může rozhodnout o vítězi utkání jediný přesný zásah.
     
    43:02
    Hodně se nyní kouskuje hra, Stars nemohli přes modrou čáru, byli v postavení mimo hru.
     
    43:20
    Rangers nechtěli zbytečně riskovat kombinaci přes střední pásmo, tak jen nastřelili kotouč o zadní mantinel. Jako první se k němu však dostal jejich soupeř.
     
    43:50
    Kreider to zkusil sám proti dvěma hokejistům v zeleném dresu, ale neuspěl, protože jeho soupeři měli přesilu.
     
    43:59
    Henrik Lundqvist možná mohl rozehrávat, ale raději přerušil hru. Všiml si totiž pozorně, že k němu dojíždějí hned dva soupeři tropit nepříjemnosti na hostující brankoviště.
     
    44:19
    A další ofsajd Dallsu, tentokrát se do něj dostal český forvard Jiří Hudler.
     
    44:39
    Roussel se mohl protáhnout do dobré možnosti, když na útočné modré čáře oklamal hned dva soupeře. Ale v rozhodující situaci mu sjel puk z hokejky a bylo po příležitosti.
     
    45:00
    Seguin prověřil Lundqvistovu pozornost, vypálil sice lehce a z velkého úhlu, ale klidně puk mohl propadnout do branky, kdyby se sešla štěstěna s náhodou.
     
    45:03
    Johns pálil od modré čáry a před brankou Rangers sestřelil svého spoluhráče Seguina pukem. Ale vypadá to, že Seguin bude v pořádku a připraven pokračovat v zápase.
     
    45:29
    Chris Kreider mohl otevřít skóre, ale ani jeho další dnešní šance nekončí brankou. Niemi pohotově sevřel betony a pohlídal si mezírky.
     
    46:08
    Oscar Lindberg neváhal a pálil i z poměrně nevýhodné pozice. Nakonec vůbec netrefil branku.
     
    46:22
    Bude se vylučovat opět na straně New York Rangers, je tu tedy nová příležitost pro Hvězdy dostat se do vedení a případně pro sebe i získat tento duel. Dvě minuty za nedovolené bránění si musí jít odsedět Jesper Fast.
     
    46:30
    Klingberg nedokázal udržet puk na modré čáře a Rangers se hned na úvod oslabení osvobozují.
     
    47:08
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Tak toto známé pravidlo se nyní potvrdilo, protože Dallas Stars dnes poněkolikáté nechali Rangers, aby ve vlastním oslabení unikli na jejich branku. A tentokrát už je z toho gól, na nějž jsme čekali skoro do poloviny závěrečného dějství zápasu. Po chybě Hvězd prchl sám na Anttiho Nemiho RICK NASH, který nic nevymýšlel a jednoduše poslal kotouč do sítě. Těžko říct, zda ještě dnes padne nějaký další gól, toto je nicméně pro tým z Východní konference hodně důležitý zásah. Bez asistence.
    47:08 Rick NASH - 0:1
     
    48:18
    Dallas se ale nevzdává, nadále v přesilovce obléhá Lundqvistovu klec. Zanedlouho se ale vrátí na led vyloučený Jesper Fast.
     
    48:44
    Hosté jsou znovu kompletní a ve vlastní oslabení tedy dali zatím jednou branku zápasu. Dallas je teď malinko pod dekou a má problém se dostat na kotouč.
     
    49:28
    Poměrně dlouhá pasáž bez přerušení, takový styl hry bude nyní pochopitelně vyhovovat hokejistům v bílých dresech.
     
    50:20
    Newyorčané sice poslali puk přes všechny čáry až za Anttiho Niemiho, ale někdo jej ještě tečoval, takže se nemusí přerušovat hra.
     
    50:48
    Rick Nash je zpátky na ledě a tropí defenzívě Stars pořádné starosti, Niemi musí nadále zůstat v pohotovosti.
     
    51:24
    Následuje krátká komerční přestávka, za pár okamžiků pokračujeme. Vhazovat se bude po levé ruce gólmana domácího výběru.
     
    51:27
    Antti Niemi se prezentoval skvělým zákrokem u levé tyče a ještě tak zachránil šance Dallas na body z tohoto zápasu. Kdyby puk skončil v brance, šance domácích budou o dost menší.
     
    51:29
    Další problémy pro Dallas Stars. Jason Spezza je hlavním rozhodčím odeslán na trestnou lavici, hákoval totiž Oscara Linderga. Uvidíme, jak si Rangers s přesilovkou poradí.
     
    52:22
    Hosté nezačali početní výhodu vůbec špatně, ale byl to Jamie Benn, kdo se vydal do solidní možnost v oslabení. Ale nezopakoval výkon Ricka Nashe a nevsítil branku, Lundqvist jej zastavil.
     
    52:40
    A další vyhození přes všechny čáry, obranné taktiky Dallasu v oslabení dnes fungují na jedničku, to se musí nechat.
     
    53:15
    Další dvě střely rychle po sobě. Jedna šla vedle branky, druhou Antti Niemi viděl a vyrazil ji betonem. To už se Jason Spezza chystá zpátky do hry.
     
    53:46
    Stars jsou kompletní, mají tedy ještě nějaký čas na to, aby smazali nejtěsnější možná náskok Jezdců.
     
    54:18
    Johns zkoušel založit novou akci pro texaský výběr, ale hosté si nyní velmi dobře hlídal prostor kolem vlastní modré čáry. Vůbec nechtějí propadat a riskovat směrem dozadu.
     
    54:50
    Jakmile to jen trošku jde, Rangers vyhazují puk směrem k brance Anttiho Niemiho. Tam se jej nyní snažil držet Lindberg, jenže ne moc dlouho. Nikdo ze spoluhráčů mu nepomohl.
     
    55:38
    Jordie Benn ztratil puk za brankou, snažil se toho využít Hayes. Jenže ten už nedokázal lépe zakončit z otočky a dát druhou branku Rangers.
     
    55:51
    Je tu poslední komerční přestávka utkání, pak budeme pokračovat ve zbytku třetí třetiny. Dallas bude muset začít promýšlet taktiku pro vytvoření závěrečného tlaku.
     
    56:00
    Niemi drží svůj tým stále nad vodou! Další přečíslení hostujícího celku dva na jednoho, který dokázal zlikvidovat. Tentokráte se finský brankář blýskl zásahem lapačkou na brankovišti.
     
    56:21
    Rangers až moc uspěchali rozehrávku, poslali puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění a musejí tedy zpátky před Henrika Lundqvista.
     
    56:45
    Dallasu se nedaří v klíčových momentech zápasu usadit na delší dobu v útočném pásmu, což může být samozřejmě problém, pokud domácí chtějí pomýšlet na případné vyrovnání.
     
    57:19
    Dobrá práce útočníků Jezdců. Sice nemají další vyložené možnosti, ale kvalitně pracují ve středním pásmu tak, aby nepustili soupeře do větší možnosti.
     
    57:57
    Když už to vypadalo, že by domácí tým mohl získat na delší dobu útočné pásmo, končí puk sražený mimo hrací plochu. Vhazovat se bude po levé ruce Lundqvista.
     
    57:57
    Domácí trenéři si ale nejdříve vybírají oddechový čas.
     
    57:57
    Antti Niemi už zůstává na střídačce, branka Dallasu je tedy prázdná a domácí mužstvo to zkouší se šesti muži v poli.
     
    58:08
    Zuccarello uháněl co nejrychleji za kotoučem, ale už jej nestihl tak rychle, aby stihl uklidit puk do odkryté klece. Dallas tedy stále živí naděje.
     
    58:56
    Rangers právě vstřelili branku!
    Napoprvé se netrefil, teď už ale MATS ZUCCARELLO odkryté zařízení Dallas Stars našel přesně a pravděpodobně úplně rozhoduje toto střetnutí. Do konce základní hrací doby totiž zbývá odehrát už jen něco málo přes minutu. Zuccarello nebyl úplně blízko kleci, přesto oslavil gól na 2:0. Asistence: Michael Grabner, Marc Staal.
    Mats ZUCCARELLO - 0:2
     
    59:43
    Ještě jedno přerušení hry ve středním pásmu, ale to už je spíše symbolické. Na tvářích domácích hokejistů jde vidět, jak moc jsou zklamaní, jak moc je tato prohra mrzí.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec utkání, ve kterém jsme sice neviděli moc branek, ale k vidění bylo dost šancí. Dá se říci, že duel ovládli hlavně brankáři, Antti Niemi i Henrik Lundqvist předvedli skvělé výkony. A nakonec je to švédský gólman, kdo vychytal pro svůj tým čisté konto (i když na pár chvil přepustil brankoviště Anttimu Raantovi) a dovedl Rangers k výhře na ledě Dallasu. Obě branky padly až ve třetí třetině, rozhodující trefu zaznamenal gólem ve vlastním oslabení útočník New Yorku Rick Nash. Texaský tým je tedy bez bodu a bude se muset snažit v dalším utkání. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    Střely na branku v zápase

    Dallas Stars: 27

    New York Rangers: 30
     
    Československá stopa v utkání

    Radek Faksa (DAL) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 16:30)
    Jiří Hudler (DAL) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 14:24)
    Marek Hrivík (NYR) (0 + 0, 0 střel na branku, čas na ledě 6:45)
     
    Tři hvězdy utkání

    Henrik Lundqvist (NYR) (27 zásahů)
    Antti Niemi (DAL) (28 zásahů)
    Rick Nash (NYR) (1 + 0) (05:18:41)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 48. Rick Nash, 59. Zuccarello (Grabner, M. Staal)


    Dallas Stars: Niemi (Lehtonen) – Lindell, Klingberg, Hamhuis, Johns, Oduya, Jo. Benn – Ja. Benn, Seguin, Spezza – Roussel, Faksa, B. Ritchie – Hudler, Eakin, Eaves – McKenzie, D. Shore, Cracknell.
    New York Rangers: Lundqvist (10. Raanta) – McDonagh, Girardi, M. Staal, Holden, Skjei, Klein – Kreider, Stepan, Zuccarello – Grabner, K. Hayes, Rick Nash – Hrivík, Pirri, J. T. Miller – Vesey, Lindberg, Fast.

    Rozhodčí: Chmielewski, Furlatt – Gibbs, Knorr

    Diváci: 18 212
    thejrc.org