Boston – Anaheim 3:4 (kon.) | NY Islanders – Chicago 4:5 (kon.) | Toronto – Arizona 2:3 (0:1 po s.n.)
Detroit – Los Angeles 1:4 (kon.) | St. Louis – New Jersey 5:2 (kon.) | Nashville – Minnesota 2:5 (kon.)
Winnipeg – Florida 4:3 (2:1 po s.n.) | Dallas – NY Rangers 0:2 (kon.)
konec
Dallas Stars
0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
New York Rangers
Pátek 16.12.2016, 02:30 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Henrik Lundqvist (NYR) (27 zásahů)
    Antti Niemi (DAL) (28 zásahů)
    Rick Nash (NYR) (1 + 0) (05:18:41)
     
    Československá stopa v utkání

    Radek Faksa (DAL) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 16:30)
    Jiří Hudler (DAL) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 14:24)
    Marek Hrivík (NYR) (0 + 0, 0 střel na branku, čas na ledě 6:45)
     
    Střely na branku v zápase

    Dallas Stars: 27

    New York Rangers: 30
     
    Je konec utkání, ve kterém jsme sice neviděli moc branek, ale k vidění bylo dost šancí. Dá se říci, že duel ovládli hlavně brankáři, Antti Niemi i Henrik Lundqvist předvedli skvělé výkony. A nakonec je to švédský gólman, kdo vychytal pro svůj tým čisté konto (i když na pár chvil přepustil brankoviště Anttimu Raantovi) a dovedl Rangers k výhře na ledě Dallasu. Obě branky padly až ve třetí třetině, rozhodující trefu zaznamenal gólem ve vlastním oslabení útočník New Yorku Rick Nash. Texaský tým je tedy bez bodu a bude se muset snažit v dalším utkání. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Ještě jedno přerušení hry ve středním pásmu, ale to už je spíše symbolické. Na tvářích domácích hokejistů jde vidět, jak moc jsou zklamaní, jak moc je tato prohra mrzí.
    Mats ZUCCARELLO - 0:2
     
    58:56
    Rangers právě vstřelili branku!
    Napoprvé se netrefil, teď už ale MATS ZUCCARELLO odkryté zařízení Dallas Stars našel přesně a pravděpodobně úplně rozhoduje toto střetnutí. Do konce základní hrací doby totiž zbývá odehrát už jen něco málo přes minutu. Zuccarello nebyl úplně blízko kleci, přesto oslavil gól na 2:0. Asistence: Michael Grabner, Marc Staal.
     
    58:08
    Zuccarello uháněl co nejrychleji za kotoučem, ale už jej nestihl tak rychle, aby stihl uklidit puk do odkryté klece. Dallas tedy stále živí naděje.
     
    57:57
    Antti Niemi už zůstává na střídačce, branka Dallasu je tedy prázdná a domácí mužstvo to zkouší se šesti muži v poli.
     
    57:57
    Domácí trenéři si ale nejdříve vybírají oddechový čas.
     
    57:57
    Když už to vypadalo, že by domácí tým mohl získat na delší dobu útočné pásmo, končí puk sražený mimo hrací plochu. Vhazovat se bude po levé ruce Lundqvista.
     
    57:19
    Dobrá práce útočníků Jezdců. Sice nemají další vyložené možnosti, ale kvalitně pracují ve středním pásmu tak, aby nepustili soupeře do větší možnosti.
     
    56:45
    Dallasu se nedaří v klíčových momentech zápasu usadit na delší dobu v útočném pásmu, což může být samozřejmě problém, pokud domácí chtějí pomýšlet na případné vyrovnání.
     
    56:21
    Rangers až moc uspěchali rozehrávku, poslali puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění a musejí tedy zpátky před Henrika Lundqvista.
     
    56:00
    Niemi drží svůj tým stále nad vodou! Další přečíslení hostujícího celku dva na jednoho, který dokázal zlikvidovat. Tentokráte se finský brankář blýskl zásahem lapačkou na brankovišti.
     
    55:51
    Je tu poslední komerční přestávka utkání, pak budeme pokračovat ve zbytku třetí třetiny. Dallas bude muset začít promýšlet taktiku pro vytvoření závěrečného tlaku.
     
    55:38
    Jordie Benn ztratil puk za brankou, snažil se toho využít Hayes. Jenže ten už nedokázal lépe zakončit z otočky a dát druhou branku Rangers.
     
    54:50
    Jakmile to jen trošku jde, Rangers vyhazují puk směrem k brance Anttiho Niemiho. Tam se jej nyní snažil držet Lindberg, jenže ne moc dlouho. Nikdo ze spoluhráčů mu nepomohl.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 48. Rick Nash, 59. Zuccarello (Grabner, M. Staal)


    Dallas Stars: Niemi (Lehtonen) – Lindell, Klingberg, Hamhuis, Johns, Oduya, Jo. Benn – Ja. Benn, Seguin, Spezza – Roussel, Faksa, B. Ritchie – Hudler, Eakin, Eaves – McKenzie, D. Shore, Cracknell.
    New York Rangers: Lundqvist (10. Raanta) – McDonagh, Girardi, M. Staal, Holden, Skjei, Klein – Kreider, Stepan, Zuccarello – Grabner, K. Hayes, Rick Nash – Hrivík, Pirri, J. T. Miller – Vesey, Lindberg, Fast.

    Rozhodčí: Chmielewski, Furlatt – Gibbs, Knorr

    Diváci: 18 212
    ocianews.com