Interobal Plzeň – Helas Brno 5:1 (kon.) | Chrudim – Vysoké Mýto 5:1 (kon.) | Zruč n/S – Třinec 9:1 (kon.)
Hradec Králové – Slavia 5:1 (kon.) | Česká Lípa – Hodonín 3:1 (kon.)
konec
FC Démoni Česká Lípa
3:1 (0:0)
FC Tango Hodonín
Pátek 16.12.2016, 20:30 • Sportovní hala Česká Lípa • 1. Futsal liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Příjemný páteční večer při sledování textového online přenosu z utkání 12. kola Chance Futsal ligy mezi týmy FC Démoni Česká Lípa a FC Tango Hodonín.
     
    FC TANGO HODONÍN


    Futsalisté Hodonína se minulý víkend v rámci předehrávky 17. kola střetli s Třincem, jemuž na vlastní palubovce podlehli těsně 3:4. V tabulce nejvyšší soutěže se Tango nachází až na 10. místě, přičemž dosud nasbíralo 12 bodů.


    Ačkoliv jsou Jihomoravané až desátí, patří k nejofenzivnějším celkům ligy. Se 44 vstřelenými góly jim v této statistice patří třetí pozice za Benagem a Litoměřicemi.


    Hodonínští nejsou mančaftem, který by na cizích hřištích naháněl kdovíjaký strach. Z pěti dosud odehraných venkovních zápasů vytěžili jen čtyři body za výhru a remízu.


    Nejproduktivnějším hráčem týmu je Milan Svoboda, který zapsal už dvanáct kanadských bodů za čtyři trefy a osm asistencí. Nejlepším střelcem je s osmi zásahy Tomáš Veselovský.

     
    FC DÉMONI ČESKÁ LÍPA


    Démoni v předchozím kole doma nestačili na Rádio Krokodýl Helas Brno, s nímž prohráli 0:3, a momentálně jim patří se ziskem osmi bodů předposlední 11. příčka. Jisté je, že Českolipští zůstanou v sestupovém pásmu i po tomto hracím víkendu, protože na desátý Hodonín ztrácí čtyři body.


    Jednou z příčin, proč se svěřenci trenéra Karla Kruliše nachází na sestupových příčkách, je špatná ofenziva i defenziva. Česká Lípa dosud vstřelila jen 24 branek, což je nejméně ze všech týmů v soutěži. Inkasovala naopak šestačtyřicetkrát, což značí třetí nejhorší obranu v lize.


    Démonům se na domácím hřišti moc nedaří, v pěti utkáních před vlastními fanoušky získali jen šest bodů za dvě vítězství.


    Nejproduktivnějšími hráči českolipského A-mužstva jsou Ondřej Havrda a Tomáš Fichtner. Oba nasbírali shodně devět bodů, Havrda za sedm gólů a dvě asistence, a Fichtner za tři zásahy a šest přihrávek. Havrda je zároveň i nejlepším střelcem.

     
    Úvodní sestavy:


    FC Démoni Česká Lípa: Kirov (Kroupa) – Mažári, Vobořil, Kotek, Ladra, Tvrzník, Bejda, Švec, Bialek, Bažant, Fichtner, Havrda


    FC Tango Hodonín: Lupač (Dvořák) – Chadzidis, Cenek, Svoboda, Řezníček, Buršík, Levčík, Veselovský, Doubravský.


    Rozhodčí: Šmíd, Dragoun.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    K první střele se dostal Svoboda, ale své bohaté bodové konto nerozšířil. Jeho pokus skončil v zámezí.
     
    3
    Bejda zakombinoval s Bažantem, ale jemu chyběl k míči krok. Celou situaci se snažil zachránit pohotovým skluzem, ale balonu se přesto ujmou hosté.
     
    4
    Nejproduktivnější hráč Hodonína Milan Svoboda si vzal mičudu do své správy a nakonec celou akci sám zakončil. Jeho navštívenku Kirov vyrazil ukázkovým semaforem a v držení míče tak zůstanou futsalisté Tanga.
     
    6
    Ondřej Havrda se pokusil o individuální akci, v průniku ho zastavili Hodonínští jen za cenu faulu. Nařízeného trestného kopu se zhostil sám faulovaný a jeho obstřel vyrazil Lupač na roh.
     
    7
    Domácí si nerozuměli při rozehrávce, ale jejich zaváhání hráči Tanga nepotrestali. Chadzidis se už chystal zakončit, leč Kirov zůstal nakonec bez práce, protože střelu zblokovala pozorná českolipská obrana.
     
    8
    Na pravé křídlo si naběhl Břetislav Tvrzník, s jehož pozdravem neměl Lupač sebemenší problém. Po následném rohu se napřáhl Mažári, na první dobrou ale Lupačovu bránu minul.
     
    9
    Tvrzník si narazil s Bažantem, jemuž chtěl přihrávku záhy vrátit, ale Bažant se už k zakončení nedostal, neboť jej zastavil v rozporu s futsalovými pravidly jeden z hodonínských hráčů.
     
    10
    Havrda se zmocnil hracího předmětu, načež jej okamžitě adresoval nabíhajícímu Vobořilovi. Ten nakonec Lupače neohrozil, protože k balonu mu scházel necelý metr.
     
    11
    Fichtner nabil na střed hřiště Havrdovi, který se s ničím nepáral a vypálil, ovšem místo hodonínské branky málem trefil znak města Česká Lípa visíci nad Lupačovou svatyní.
     
    12
    Bažant vyrazil do rychlého protiútoku, avšak akci sám pokazil nepřesnou přihrávkou. Prostor k založení kontru budou mít hráči Hodonína.
     
    13
    Hosté byli blízko vedoucímu gólu! Levčík našel před brankou Chadzidise, který se zbavil svého protihráče, ale tváří v tvář Kirovovi neuspěl. To byla dobrá šance pro Hodonín!
     
    14
    Vobořil vypálil z první a pořádně provětral Lupačovy ruce. Ten měl co dělat, aby Vobořilovu dělovku zlikvidoval.
     
    15
    Veselovský předložil míč do strany nabíhajícímu Levčíkovi. Kirov zmenšil střelecký úhel a hodonínský futsalista zařízení minul.
     
    16
    Řezníček obdržel dlouhou zásilku od Buršíka, načež se ocitl nikým nehlídán před Kirovem. Českolipský brankář si opět poradil i s nasazením vlastního zdraví, protože po tvrdé Řezníčkově ráně zůstal chvíli ležet na hrací ploše.
     
    17
    Doubravský přihrál na středu hřiště velmi ležérně a Hodonínští lacino přichází o balon. Nabídnutou šanci ale hostitelé nedokázali využít, Tvrzník totiž nastřelil stojícího protihráče.
     
    18
    Z ostřejšího úhlu vyzkoušel Kirovovu pozornost Veselovský, ale po zakončení moc veselý nebyl, protože Kirov předvedl opět dobrý zákrok. V dnešním zápase působí spíš jako hokejový gólman, neboť znovu předvedl menší semafor.
     
    19
    Doubravský si nabíhal do zajímavé pozice, ale míč ke smůle Hodonína nakonec nedoběhl. Bolonu se tak ujmou Českolipští.
     
    20
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, v němž žádná branka nepadla. Oba týmy si ale vypracovaly pár zajímavých šancí, ani jedna z nich se však neujala. Nechme se překvapit, jak se bude vyvíjet druhá půle, která začne přibližně ve 21:21.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    21
    Démoni právě vstřelili branku!
    Hned zkraje druhého dějství se domácí ujímají vedení. Svůj důraz před brankou předvedl PATRIK MAŽÁRI, který doslova protlačil míč za Lupačova záda. Asistence: Ondřej Havrda.
     
    22
    Svododa se na středu hřiště dobře uvolnil, ale na jeho střelu si Kirov počkal. Českolipský brankář je jednoznačně nejlepším hráčem svého týmu v dosavadním průběhu utkání.
     
    24
    Čeněk Cenek se snažil proniknout po levém křídle, ukrojil si však příliš velké sousto a jeho úmysl skončil v zámezí. Rozehrávat tak budou domácí.
     
    25
    Čeněk Cenek se provinil proti futsalovým pravidlům, za což od rozhodčího Dragouna vyfasoval žlutou kartu.
     
    26
    Švec se dostal do výhodné střelecké pozice a chtěl zahrát Lupačovi na housle. Hodonínský gólman ale nohy sklapl včas a příležitost Švecovi zmařil. Švec se ovšem vzápětí dostal k odraženému míči, ale tentokrát mířil mimo.
     
    27
    Hosté se nastěhovali na útočnou polovinu, obléhání českolipské branky zakončil Svoboda, který však trefil jen stojícího Bejdu před sebou.
     
    28
    Hráči Tanga přidali na aktivitě. Doubrovský oslovil svým pasem Veselovského, jehož pokus skončil těsně vedle. Českolipská obrana v čele s brankářem Kirovem má plné ruce a nohy práce.
     
    29
    Řezníček tvrdě zastavil unikajícího Fichtnera, načež od sudího Šmída dostal žlutou kartu.
     
    31
    Slabou střelu vyslal na Kirova Levčík, Kirov se ale s pozdravem snášející pouze propagační parametry zaskočit nenechal. Záhy své štěstí zkusil i Veselovský, ani on však neuspěl.
     
    32
    Trenér Hodonína Marian Berky sáhl ke hře bez brankáře, hodonínská branka je prázdná!
     
    33
    Hodonín právě vstřelil branku!
    Proníkající Levčík byl faulován a rozhodčí Dragoun nařídil penaltu! Její exekuce se zhostil MILAN SVOBODA, jenž přesnou střelou překonal Kirova. Bez asistence.
     
    34
    Hodonín i po vstřeleném gólu hraje stále power-play. Není divu, i Tango potřebuje z dnešního zápasu nutně tři body.
     
    35
    Kartu žluté barvy dostal za nesportovní chování Martin Švec, který počastoval rozhodčího Dragouna ne moc příjemnými slovy.
     
    37
    Hodonín se teď usadil na útočné polovině, ale Kirova zatím nikrerak nezaměstnal. Pakliže by se z tohoto utkání pořizovala statistika držení míče, nejspíš by vyhrálo Tango.
     
    38
    Hosté měli velkou šanci! Doubrovský nejprve neuspěl sám před Kirovem, načež k odraženému míči se dostal Levčík, ale on trefil tyč!
     
    38
    Démoni právě vstřelili branku!
    Domácí se znovu dostávají do vedení. Buršík si počínal nedovoleně a nařízenou penaltu proměnil bez problémů ONDŘEJ HAVRDA. Bez asistence.
     
    39
    Démoni právě vstřelili branku!
    Hostitelé získali zřejmě rozhodující náskok. Rychlý útok zakončil po přiihrávce Fichtnera PATRIK MAŽÁRI, který neměl problém trefit poloodkrytou bránu. Asistnece: Tomáš Fichtner.
     
    39
    Žluté karty za nesportovní chování obdrželi Chadzidis a Fichtner.
     
    Konec zápasu.
     
    Je za námi zápas o šest bodů, který se dlouho vyvíjel nerozhodně, ale v posledních dvou minutách rozhodli o svém vítězství Démoni. Ve 38. minutě se nejprve prosadil Ondřej Havrda, který proměnil penaltu, a po něm podtrhl zisk tří bodů Patrik Mažári. Česká Lípa tak ubojovala veledůležitou výhru, která jí dává reálnou naději na záchranu v nejvyšší soutěži. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a z České Lípy přeji hezký víkend. (22:00:16)

    Michal Šandor

    Branky: 21. Mažári (Havrda), 38. Havrda, 39. Mažári (Fichnter) – 33. Svoboda (pen.)

    Karty:   35. Švec (CLI), 39. Fichtner (CLI) – 25. Cenek (HOD), 29. Řezníček (HOD), 39. Chadzidis (HOD)


    FC Démoni Česká Lípa: Kirov (Kroupa) – Mažári, Vobořil, Kotek, Ladra, Tvrzník, Bejda, Švec, Bialek, Bažant, Fichtner, Havrda
    FC Tango Hodonín: Lupač (Dvořák) – Chadzidis, Cenek, Svoboda, Řezníček, Buršík, Levčík, Veselovský, Doubravský.

    Rozhodčí: Šmíd, Dragoun
    thejrc.org