Č. Budějovice – Zlín 3:5 (kon.) | HC Plzeň – Pardubice 3:4 (0:1 po s.n.) | Sparta – Mountfield HK 3:1 (kon.)
Kolín – HC Litvínov 5:6 (0:1 po s.n.) | Vsetín – Letňany 3:9 (kon.) | Havířov – Písek 13:0 (kon.)
Chomutov – Jihlava 3:2 (4:3 po s.n.) | Olomouc – Slavia 5:8 (kon.) | Mladá Boleslav – Kladno 0:3 (kon.)
Vítkovice – Havlíčkův Brod 2:3 (kon.) | Liberec – Třinec 7:4 (kon.)
konec
HC Olomouc
5:8 (0:5, 2:1, 3:2)
HC Slavia Praha
Pátek 16.12.2016, 18:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Extraliga staršího dorostu • 3. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký páteční podvečer, nadstavbová skupina B NOEN extraligy staršího dorostu dnes pokračuje svým třetím kolem, v rámci něhož se proti sobě utkají i Olomouc se Slavií. Utkání startuje v 18:00!
     
    HC Olomouc
    Domácí skončili po základní části ve skupině Východ na předposledním místě, když za sebou nechali jen Vsetín. V nadstavbové fázi Extraligy staršího dorostu však zatím nepoznali přemožitele, když si odvezli minulý víkend dvě vítězství z ledu soupeřů, a to konkrétně z Havlíčkova Brodu a Písku. Svěřenci kouče Karla Berana se tak o čtyři body vzdálily sestupovému pásmu, když si díky zisku 16 bodů, do kterých je započten i bodový zisk ze úvodních 12 kol, posunuli na 9. příčku. Nejužitečnějším hráčem týmu je forvard Martin Pěcha s 23 kanadskými body (5+18).
     
    HC Slavia Praha
    Slavia sice skončila po základní části na první nepostupovém místě do nadstavbové skupiny A, avšak mezi ní a čtvrtou Spartou bylo propastných 15 bodů. Ve skupině B se však hokejisté pod taktovkou trenéra Miloše Pecky zatím neukázali ve stoprocentní formě, na úvod sice zdolala Mladou Boleslav, jenomže hned o den později prohrála těsným rozdílem s Kolínem. I díky této ztrátě patří prozatím Pražanům šesté místo. Nejproduktivnějším hráčem Slavie je momentálně je útočník Viktor Martínek, který ke 14 brankám přidal 21 asistencí, čímž se s 35 kanadskými body řadí na 17. pozici individuálních statistik celé soutěže.
     
    Poslední 3 zápasy obou týmů

    HC Olomouc
    10.12.2016 Písek x Olomouc 1:3 (nadstavba)
    09.12.2016 Havl. Brod x Olomouc 0:6 (nadstavba)
    03.12.2016 Kometa x Olomouc 6:1 (zákl. část)

    HC Slavia Praha
    10.12.2016 Slavia x Kolín 3:4 (nadstavba)
    09.12.2016 Slavia x Mladá Boleslav 6:3 (nadstavba)
    03.12.2016 Slavia x Karlovy Vary 3:4pr. (zákl. část)
     
    Poslední 3 vzájemné zápasy
    07.03.2016 Olomouc x Slavia 2:7 (osmifinále ELSD)
    04.03.2016 Slavia x Olomouc 5:1 (osmifinále ELSD)
    03.03.2016 Slavia x Olomouc 4:1 (osmifinále ELSD)
     
    Rozhodčím dnešního zápasu je Michal Dědek. Na čarách pak budou působit pánové Dominik Holibka a Karel Lukš.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Schejbal (Galuška) – Dajčar, Bahounek, Kažimír, Klesla, Holiš, Rutar – Palinek, Krátký, Podlaha, Aulehla, Paťava, Pěcha (C), Skopal, Karpíšek, Kořenek, Janečko, Štefka

    HC Slavia Praha: Vecka (Dusil) – Melovič, Erben, Vobořil (C), Zderadička, Macek, Holý, Stark – Brož, Všetečka, Grim, Hradil, Vaniš, Šilhan, Marek, Klapka, Martínek, Furch, Janča

    Rozhodčí: Dědek – Holibka, Lukš.
     
    Oba celky právě dorazili z kabin na led, utkání za malý okamžik začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Olomouc se hned od začátku snaží o aktivní hru, Slávističtí si však zatím na jejich hru daří reagovat přesným přebíráním hráčů.
     
    00:37
    Před domácí klecí se zčistajasna objevil Martínek, který lehce tečoval přihrávku zpoza branky. Schejbal však na přízemní pokus bez potíží reaguje.
     
    00:46
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté se ujímají vedení! Ve skrumáži před brankou našel puk nejrychleji ROBIN VŠETEČKA, který tak otevírá skóre zápasu. Asistence: Jakub Marek.
     
    01:35
    Olomouc se snaží o odpověď, zatím však nedokáže najít potřebný klid v rozehrávce a velice jednoduše ztrácí puk ještě ve středním pásmu.
     
    02:23
    Slavia posílá puk přes všechny čáry, Olomouc se tak snad poprvé v zápase dostane před brankáře Vecku.
     
    02:44
    Aulehla se pokusil najít Kořenka, jenže jeho pas ztečovala soupeřova obrana z plexisklo. Olomoucký tým se tak přece jen usadí v útočné třetině.
     
    03:33
    Šilhan vypálil od modré sice tvrdě, jenže kotouč dostal díky zvláštnímu prohnutí hokejky nesprávnou rotaci. Schejbal bez větších potíží schovává letící puk do lapačky.
     
    04:04
    Kohoutům se zatím nedaří úspěšně rozehrát, na řadu totiž přichází zapískání dalšího zakázaného uvolnění.
     
    04:26
    Olomouc způsobila první velký nápor u soupeřovy svatyně, když si do předbrankového prostoru najel Pěcha. Slavia však i díky odvážnosti beků prozatím drží čisté konto.
     
    04:43
    Olomouc si zahraje první přesilovku. Robin Všetečka (SLA) je totiž vykázán na trestnou lavici díky jemnému háčku.
     
    05:59
    Hanákům se prozatím nedaří tvořit významnější tlak u branky hostí, Slavia tak nemá ani moc práce s bráněním a povětšinou i drží puk pod svou kontrolou.
     
    06:43
    Všetečka je zpátky na ledě, domácí i přes nedávný nápor na brankovišti Vecky svou první početní výhodu nevyužívají.
     
    06:51
    Ovšem domácí dostávají možnost k nápravě. Slavii totiž na dvě minuty oslabí Jakub Zderadička za zdržování.
     
    07:57
    Kontr vedený Kořenkem a Janečkem vypadal ze začátku nadějně, slavistická defenzíva se však během chvilky s oběma forvardy bez potíží popasovala.
     
    08:51
    Slavia je znovu kompletní. Olomouc se zatím neukazuje v přesilovkách v nejlepší pohodě.
     
    09:26
    Slavia jde však po chvilce znovu do čtyř. Tentokrát je to způsobeno faulem Filipa Macka, který si jde odsedět trest za podražení.
     
    10:13
    Podlaha vypálil z kruhu po přehrání slávistické čtyřky, jenže jeho pokus z velkého úhlu končí pouze v ochranné síti, kam jej přizvedl pozorný Vecka.
     
    10:52
    Aulehla se dostával do jednoznačné možnosti na skórování, nicméně Vecka spolu s Holým tomu zabránili perfektní souhrou při vystiňování jeho střely. Olomouc se tak musí vrátit do obranného postavení.
     
    11:26
    Ani třetí přesilovka krátce po sobě nebyla využita, Slavia se tak může v této chvíli soustředit i na útočné choutky.
     
    12:27
    Grim předvedl před Schejbalovou bránou parádní akci, jenže vytrvalá obrana domácích dalšímu inkasovanému gólu zabraňuje. Slavie je v posledních minutách velice nebezpečná.
     
    13:01
    Hosté se ale znovu dostávají do oslabení. Tentokrát je vyloučen David Stark (SLA) za dohrání souboje u mantinelu.
     
    14:25
    Olomouc je v početní výhodě znovu nekoncentrovaná, slavistická čtveřice nemá z jejich pokusy větší starosti.
     
    15:01
    Stark je zpátky na ledě, ovšem právě v tento moment si zapisuje velkou možnost Janečko, který si Vecku položil na led, ovšem v poslední chvíli ztroskotal při zakončení.
     
    16:07
    Slavia právě vstřelila branku!
    A hosté jdou už do dvoubrankového vedení! Střela Holého přibližně z mezikruží se ještě tečována dostala k Schejbalovi, který jej ovšem vytěsnil jen k tyči, kde už čekal pozorný ROBIN VŠETEČKA a puk pouze setrvačností doklepl do sítě. Asistence: Ondřej Holý, Jakub Marek.
     
    16:49
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slavia se dostává do pohody! Samostatný únik totiž bez většího přemýšlení zakončuje přímo do šibenice hbitou střelou zápěstím JAKUB ŠILHAN. Asistence: Jakub Janča.
     
    16:56
    Jan Janečko (OLO) nezvládá emoční vypětí a po přerušení hry je sudími vyloučen za nesportovní chování.
     
    18:31
    Slavia právě vstřelila branku!
    S Olomoucí to vypadá opravdu špatně. Slavia se totiž po kompletním překombinování defenzivní pětice domácích v poklidu došla pro čtvrtou branku v utkání, když se do poloodkryté sítě prosazuje JAKUB JANČA. Asistence: Damien Hradil.
     
    18:31
    Kouč Beran odvolává z olomoucké brány Adama Schejbala a nahrazuje ho zatím ne moc rozcvičeným Petrem Galuškou, kterého tak čeká těžký vstup do špatně rozehrávaného zápasu od svých spoluhráčů.
     
    18:59
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slavia potvrzuje svou sílu! Po nenápadné střele se totiž i možná díky nerozcvičenému Galuškovi jednoduše prosazuje VIKTOR MARTÍNEK, když se trefuje přesně mezi betony. Asistence: David Vobořil.
     
    19:26
    Hanáci se snaží ještě o útočnou aktivitu, Pražané však díky nabytému sebevědomí soupeře bez potíží vynulovávají.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině se Slavia dostala do velice pohodlného vedení, když se prosadila během dvaceti minut hned pětkrát. Olomouc si za to může i trošku sama, když neproměnila hned čtyři přesilovky těsně za sebou a nechala soupeře nakopnout ke kanonádě, která byla částečně i podpořená střídáním golmanů. Uvidíme, zda si již pražský klub tři body pohlídá nebo se v Olomouci ještě stane překvapení. Druhá perioda začne v cca 18:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Olomoucká pětice se okamžitě snaží o forchecking, jenže slávističtí beci je v poklidu přehrávají. Brož pak dokonce z breaku ohrozil soupeřovu, avšak pálil přece jen o kousek nad.
     
    21:23
    Slavia málem vedla už o šest branek! Galuška si však proti dorážce Klapky připisuje vynikající zákrok, když se ještě stačil roztáhnout o celé brankové čáře a dostal puk do rohu hřiště.
     
    22:35
    Kohoutům se v této třetině nedaří pořádně přehrát slávistickou obranu, důkazem je i poslední akce, při které se hosté jednoduše dostali ke kotouči po olomoucké ztrátě.
     
    23:09
    Vecka si musel dávat pozor při olomoucké akci, po které se Podlaha snažil dorazit poskakující kotouč za jeho záda, avšak brankář hostí byl přece jen úspěšnější.
     
    23:23
    Olomouc je ale za svou snahu potrestána. Přehnanou agresivitou se totiž před bránou Pražanů provinil Miroslav Skopal.
     
    23:43
    A Slavia má možnost dvojnásobné početní výhody! Za přerušení soupeřova breaku je totiž vyloučen Tomáš Holiš.
     
    24:24
    Olomouc se zatím srdnatě brání, většina slávistických pokusů končí ještě u domácích beků, kteří situaci řeší vyhozením přes celé kluziště.
     
    25:31
    Ovšem i Slavia se dostane do oslabení, Jaroslav Brož je totiž vyloučen na dvě minuty za sekání. Na krátkou chvilku tak budou hrát obě družstva po čtyřech hráčích.
     
    25:43
    Domácí jsou v plném počtu, může tak začít jejich snaha za první dnešní brankou.
     
    26:42
    Olomouc se dostala v přesilovce do velké šance, když se k dorážce Podlahova pokusu připletl Skopal, jenomže mířil pouze do vyjetého Vecky, který tak zabraňuje možnému snížení.
     
    27:51
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc opravdu snižuje! Po protiútoku se totiž prosazuje přesně mířenou střelou navrátivší JAN JANEČKO. Asistence: Matěj Kořenek, Tomáš Holiš.
     
    28:57
    Vecka má v posledních chvílích plné ruce práce s olomouckou aktivitou, Slávia začíná opticky tahat za kratší konec, ovšem zatím nemusí vůbec panikařit.
     
    29:48
    Olomouc jenom potvrzuje předchozí slova, Slavia je totiž donucena vysokým napadáním domácích hokejistů k icingu.
     
    30:41
    Martínek vyslal parádní přihrávku k protilehlé tyčce přesně před dobruslujícího Brože, ten však kotouč těsně netrefuje.
     
    31:23
    Rutar a následně i Karpíšek měli v posledních sekundách velké gólovky, jenomže ani jeden se nedokázal s nabídnutou možnosti popasovat. Hra je v těchto chvílích divácky atraktivní.
     
    32:35
    Šilhan promarnil obrovitánskou příležitost! Galuška se však může pochválit za až nevídaný zákrok, kterým zabránil v proměnění kličky do forhandu a dostal puk špičkou vyrážečky nad horní tyčku. Olomouc tak může jít do přečíslení.
     
    33:58
    Olomouc se opravdu osmělila, Slavia má z její taktikou viditelné problémy, když si zapisuje už poněkolikáté za krátkou chvíli zakázané uvolnění.
     
    34:48
    Karpíšek mířil od mantinelu jen milimetry vedle slávistické tyčky. Kohouti zůstávají v držení puku.
     
    35:29
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slavia však odmítá zápletku! Po rychlém přečíslení se totiž dorážkou z předbrankového prostoru prosazuje VIKTOR MARTÍNEK a zvyšuje už na 6:1. Asistence: Damien Hradil, Jakub Janča.
     
    36:43
    Galuška si musel dávat veliký pozor při nahození Grima, které mířilo těsně nad bránu. Olomoucký brankař jej však pro jistotu ještě odehrával před dojíždějícími soupeři. Domácí tuto situaci nakonec s vypětím všech sil zvládli.
     
    37:10
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti ale ještě přece jen reagují! Po vyhraném buly poslal kapitán Pěcha kotouč přímo na hokejku TOMÁŠE DAJČARA, který se trefuje přesně do šibenice soupeřovy klece. Asistence: Martin Pěcha.
     
    38:23
    Podlaha se pokusil vyvézt puk až před Veckovu branku, ale po krátké kombinaci se spoluhráči se jeho rána podařila slávistům vyrazit do ochranné sítě. Hra tak zůstane právě v obranné třetině hostů.
     
    39:45
    Domácí celek se ještě snažil vymyslet nějakou kulišárnu na svého rivala, Rutar tak trefuje střelou příklepem horní tyč!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se zdálo, že se ještě Olomouc pokusí o stíhací jízdu, jenomže Pražané se po inkasovaném gólu znovu soustředili na hru a dokázali reagovat. Mora se však přesto ještě vzchopila a potvrdila svou zlepšenou hru další brankou, kterou snížila svou ztrátu na slávisty na rozdíl čtyř branek, což hi ještě stále drží v mlhavé naději na zvrat. Třetí třetina odstartuje v cca 19:38.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Podlaha mířil hned na začátku třetí třetiny těsně vedle brány, Olomouc je viditelně aktivní a nabuzená.
     
    41:35
    Janečko se tlačil do šance po Pěchově narážečce, nicméně Vecka mu šikovně zabránil ve střele pozorným vyjetím z brankoviště.
     
    42:15
    Slavia se znovu dostává k několika nepřesnostem, což ji donucuje k dalšímu icingu v krátké době.
     
    42:25
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají k dalšímu snížení! Po rychlé akci po levém křídle se před brankou objevil přesně najetý MIROSLAV SKOPAL, který svou možnost chladnokrevně proměňuje. Asistence: Ludvík Rutar.
     
    43:21
    Klapka vyslal záludnou stelu z úhlu, s kterou měl Galuška velké problémy. Nakonec ji však vyrážečkou dostal mimo dosah dobruslujících soupeřů.
     
    44:38
    Slavia v těchto chvílích znovu nachází formu z první třetiny a Olomouc se jen s vypětím všech sil dostává z jejího presu. Naposledy se do šance dostal rychlý Filip Macek, ovšem mířil nepřesně.
     
    45:15
    Dajčar pálil příklepem od modré jen do na správném místě stojícího Vecky. Olomouc tak zůstane natlačena v útočné třetině.
     
    45:56
    Hosté se dostávají do zapeklité situace. Kapitán David Vobořil je totiž vyloučen na dvě minuty za vyhození puku do hlediště
     
    46:05
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc je při chuti! Po typické přesilovkové ráně od modré se přesně mezi betony trefuje TADEÁŠ AULEHLA, a spouští tak olomouckou euforii. Asistence: Tomáš Holiš, Petr Bahounek.
     
    46:22
    Slavia právě vstřelila branku!
    Jenomže hosté si nechtějí nic připouštět! JAKUB ŠILHAN si tak po breaku zapisuje učebnicovou kličku po "forsberkovsku", když dokonal vymícháním puku obalumucuje brankáře Galušku. Bez asistence.
     
    47:55
    Olomouc se i po znovuzvýšení slávistického náskoku snaží o aktivní hru. Hosté však pro tentokrát drží.
     
    48:48
    Kohouti se osvobozují zakázaným uvolněním, Slavia se tak vrátí před Galuškovu branku.
     
    49:58
    Janečko se pokusil vyslat nahození na Vecku, avšak nakonec si to rozmyslel a kombinuj s beky. Hanáci se nikam svéhlavě neženou.
     
    51:41
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Po zajímavém kombinačním způsobu obehrání brány se naponěkolikátě přece jen Kohouti brankově prosazují., když se dorážkou do kolonky statistik zapisuje MIROSLAV SKOPAL. Asistence: Martin Pěcha, Josef Podlaha.
     
    52:35
    Olomouc ve svém tlaku neustává, hosté mají v zadních řadách velké problémy s nabíráním hráčů.
     
    53:32
    Paťava poslal před bránu krásný pas přímo na Janečka, jenomže ten se nakonec i díky přispění hole slávistického beka netrefuje. Domácí přesto zůstávají v tlaku.
     
    54:54
    Kažimír měl problémy za vlastní bránou, avšak nakonec se i s přispěním pomoci Rutara Olomouc ubránila. Slavia zařadila znovu rychlejší tempo a začíná se znovu více prosazovat.
     
    55:56
    Hosté jsou v jasné převaze, Kohouti se musí pořádně ohánět, aby se dokázali ještě udržet v naději.
     
    56:29
    Na hřišti došlo k bitce mezi Petrem Melovičem a Danielem Paťavou. Rozhodčí je po férovém souboji vylučují současně na trestnou lavici.
     
    58:20
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slavia se už podle všeho může radovat! Po Bahounkově ztrátě za vlastní bránou se do šance procpal VIKTOR MARTÍNEK, který si tak zapisuje hattrick dorážkou přes ne úplně jistého Galušku. Asistence: Adam Klapka.
     
    59:35
    Zápas už se prakticky jen dohrává, Olomouc už je se svou porážkou asi smířena.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina sice přinesla ještě závěrečné napětí, zda se Olomouci povede vyrovnat, avšak Slavia si s vypětím sil koncovku přece jen pohlídala a zapisuje si tak důležité tři body do tabulky. Olomouc naopak přerušuje sérii dvou výher v řadě a bude muset na další zisk bodů čekat minimálně do zítřka. Ode mě je to z Olomouce pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (20:18:33)

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 28. Janečko (Kořenek, Holiš), 38. Dajčar (Pěcha), 43. Skopal (Rutar), 47. Aulehla (Holiš, Bahounek), 52. Skopal (Pěcha, Podlaha) – 1. Všetečka (Marek), 17. Všetečka (Holý, Marek), 17. Šilhan (Janča), 19. Janča (Hradil), 19. Martínek (Vobořil), 36. Martínek (Hradil, Janča), 47. Šilhan, 59. Martínek (Klapka)


    HC Olomouc: Schejbal (19. Galuška) – Dajčar, Bahounek, Kažimír, Klesla, Holiš, Rutar – Palinek, Krátký, Podlaha, Aulehla, Paťava, Pěcha (C), Skopal, Karpíšek, Kořenek, Janečko, Štefka
    HC Slavia Praha: Vecka (Dusil) – Melovič, Erben, Vobořil (C), Zderadička, Macek, Holý, Stark – Brož, Všetečka, Grim, Hradil, Vaniš, Šilhan, Marek, Klapka, Martínek, Furch, Janča

    Rozhodčí: Dědek – Holibka, Lukš
    thejrc.org