Č. Budějovice – Zlín 3:5 (kon.) | HC Plzeň – Pardubice 3:4 (0:1 po s.n.) | Sparta – Mountfield HK 3:1 (kon.)
Kolín – HC Litvínov 5:6 (0:1 po s.n.) | Vsetín – Letňany 3:9 (kon.) | Havířov – Písek 13:0 (kon.)
Chomutov – Jihlava 3:2 (4:3 po s.n.) | Olomouc – Slavia 5:8 (kon.) | Mladá Boleslav – Kladno 0:3 (kon.)
Vítkovice – Havlíčkův Brod 2:3 (kon.) | Liberec – Třinec 7:4 (kon.)
konec
HC Olomouc
5:8 (0:5, 2:1, 3:2)
HC Slavia Praha
Pátek 16.12.2016, 18:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Extraliga staršího dorostu • 3. kolo
Partner:
     
    Třetí třetina sice přinesla ještě závěrečné napětí, zda se Olomouci povede vyrovnat, avšak Slavia si s vypětím sil koncovku přece jen pohlídala a zapisuje si tak důležité tři body do tabulky. Olomouc naopak přerušuje sérii dvou výher v řadě a bude muset na další zisk bodů čekat minimálně do zítřka. Ode mě je to z Olomouce pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (20:18:33)
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Zápas už se prakticky jen dohrává, Olomouc už je se svou porážkou asi smířena.
     
    58:20
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slavia se už podle všeho může radovat! Po Bahounkově ztrátě za vlastní bránou se do šance procpal VIKTOR MARTÍNEK, který si tak zapisuje hattrick dorážkou přes ne úplně jistého Galušku. Asistence: Adam Klapka.
     
    56:29
    Na hřišti došlo k bitce mezi Petrem Melovičem a Danielem Paťavou. Rozhodčí je po férovém souboji vylučují současně na trestnou lavici.
     
    55:56
    Hosté jsou v jasné převaze, Kohouti se musí pořádně ohánět, aby se dokázali ještě udržet v naději.
     
    54:54
    Kažimír měl problémy za vlastní bránou, avšak nakonec se i s přispěním pomoci Rutara Olomouc ubránila. Slavia zařadila znovu rychlejší tempo a začíná se znovu více prosazovat.
     
    53:32
    Paťava poslal před bránu krásný pas přímo na Janečka, jenomže ten se nakonec i díky přispění hole slávistického beka netrefuje. Domácí přesto zůstávají v tlaku.
     
    52:35
    Olomouc ve svém tlaku neustává, hosté mají v zadních řadách velké problémy s nabíráním hráčů.
     
    51:41
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Po zajímavém kombinačním způsobu obehrání brány se naponěkolikátě přece jen Kohouti brankově prosazují., když se dorážkou do kolonky statistik zapisuje MIROSLAV SKOPAL. Asistence: Martin Pěcha, Josef Podlaha.
     
    49:58
    Janečko se pokusil vyslat nahození na Vecku, avšak nakonec si to rozmyslel a kombinuj s beky. Hanáci se nikam svéhlavě neženou.
     
    48:48
    Kohouti se osvobozují zakázaným uvolněním, Slavia se tak vrátí před Galuškovu branku.
     
    47:55
    Olomouc se i po znovuzvýšení slávistického náskoku snaží o aktivní hru. Hosté však pro tentokrát drží.
     
    46:22
    Slavia právě vstřelila branku!
    Jenomže hosté si nechtějí nic připouštět! JAKUB ŠILHAN si tak po breaku zapisuje učebnicovou kličku po "forsberkovsku", když dokonal vymícháním puku obalumucuje brankáře Galušku. Bez asistence.
     
    46:05
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc je při chuti! Po typické přesilovkové ráně od modré se přesně mezi betony trefuje TADEÁŠ AULEHLA, a spouští tak olomouckou euforii. Asistence: Tomáš Holiš, Petr Bahounek.
     
    45:56
    Hosté se dostávají do zapeklité situace. Kapitán David Vobořil je totiž vyloučen na dvě minuty za vyhození puku do hlediště
     
    45:15
    Dajčar pálil příklepem od modré jen do na správném místě stojícího Vecky. Olomouc tak zůstane natlačena v útočné třetině.
     
    44:38
    Slavia v těchto chvílích znovu nachází formu z první třetiny a Olomouc se jen s vypětím všech sil dostává z jejího presu. Naposledy se do šance dostal rychlý Filip Macek, ovšem mířil nepřesně.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 28. Janečko (Kořenek, Holiš), 38. Dajčar (Pěcha), 43. Skopal (Rutar), 47. Aulehla (Holiš, Bahounek), 52. Skopal (Pěcha, Podlaha) – 1. Všetečka (Marek), 17. Všetečka (Holý, Marek), 17. Šilhan (Janča), 19. Janča (Hradil), 19. Martínek (Vobořil), 36. Martínek (Hradil, Janča), 47. Šilhan, 59. Martínek (Klapka)


    HC Olomouc: Schejbal (19. Galuška) – Dajčar, Bahounek, Kažimír, Klesla, Holiš, Rutar – Palinek, Krátký, Podlaha, Aulehla, Paťava, Pěcha (C), Skopal, Karpíšek, Kořenek, Janečko, Štefka
    HC Slavia Praha: Vecka (Dusil) – Melovič, Erben, Vobořil (C), Zderadička, Macek, Holý, Stark – Brož, Všetečka, Grim, Hradil, Vaniš, Šilhan, Marek, Klapka, Martínek, Furch, Janča

    Rozhodčí: Dědek – Holibka, Lukš
    bahis siteleri