Kanada East – Česko 2:1 (po pr.)
po prodl.
Kanada East
2:1 (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Česko
Pátek 16.12.2016, 03:30 • R.J. Lalonde Arena, Bonnyville • World Junior A Challenge
Partner:
    62:20 Lucas THIERUS - 2:1
     
    62:20
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    Bohužel je rozhodnuto a do finále postoupí domácí výběr. Velkou rychlost totiž ještě v kanadském obranném pásmu nabral LUCAS THIERUS, který si to podél mantinelu namířil k pravému kruhu u Kváčovy brány a poté skvělou střelou na vzdálenější tyč rozsekl toto krásné utkání. Asistence: Tim Theocharidis
     
    58:26
    Jeden z Kanaďanů si sjel do výborné pozice, ale z mezikruží trefil jen obětavě blokujícího obránce českého výběru.
    58:13 Kristián REICHEL - 1:1
     
    58:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Máme vyrovnáno! Vracovský sice nejprve neuspěl nabídkou na teč, ale poté zleva dostal kotouč před brankoviště na KRISTIÁNA REICHELA. Útočník litvínovské Vervy provedl rychlý manévr, čímž zaskočil gólmana a poté vypálil přesně do volné části brány. Asistence: Tomáš Vracovský, David Kvasnička
     
    57:38
    Dvě minuty a dvaadvacet vteřin před závěrečnou sirénou to Češi zkoušejí bez brankáře. V pásmu Kanady je tedy šest hráčů v bílém dresu.
     
    56:36
    Obrovská šance! Daniel Kurovský se dokázal uvolnit, z pravé strany skvěle vypálil, avšak kotouč se zastavil o vzdálenější tyč!
    51:36 Vincent CHAPLEAU - 1:0
     
    51:36
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    Teď už se ale domácí hokejisté radují. I po předchozích dobrých zákrocích Petra Kváčy se totiž udrželi v útočném pásmu a kotouč se následně zjevil na holi volného VINCENTA CHAPLEAUA, jenž už si s českým gólmanem věděl rady. Velká škoda! Asistence: Bryce Misley, Lucas Thierus
     
    51:24
    Velká šance Kanady! Kváče pravým betonem pouze vyrazil střelu ze strany, ale poté se stihl přesunout proti nebezpečné dorážce.
     
    50:31
    Zřejmě od brusle Siroty se teď kotouč nebezpečně odrazil do brankoviště, avšak kanadský gólman je stále naprosto bezchybný.
     
    49:46
    Po rychlé kombinaci se puk od mantinelu dostal na hokejku Adámka, avšak ten z mezikruží vypálil pouze do připraveného Cantaliho.
     
    48:19
    A nyní si svěřenci kouče Bruka zahrají přesilovou hru. Dvě trestné minuty za nedovolené bránění totiž dostává Sebastian Dirven (CAE).
     
    46:26
    Tentokrát se Kubík výborně vložil do souhry mezi kanadskými obránci a okamžitě se Češi dočkali přečíslení. Kubík to ale trochu sobecky vzal na sebe a střelou z úhlu vypálil příliš vysoko.
     
    42:32
    Kanaďané se nevymanili z vlastního pásma a Cantali musel vytáhnout výborný zákrok, proti střele z pravé strany! Stále však zůstává nepřekonán.
     
    39:07
    Po střele z levé strany se hned tři čeští hokejisté tlačili do brankoviště a zdálo se, že Kubík bude moct dorážet za ležícího gólmana Kanady. Sudí ale hru již předtím zastavil.
     
    38:15
    Je tady šance pro české hráče. Na lavici hanby totiž usedá Logan Johnston (CAE), který se provinil vysokou holí.
     
    28:16
    Kanaďané výborně zakombinovali před Kváčovou bránou a ten se musel hodně ohánět. Zakončení z bezprostřední blízkosti však dokázal zlikvidovat.
     
    24:46
    Tak teď byli Češi blízko! Jeden z nich založil dobrý útok na levé straně, Cantali poté pouze vyrazil střelu z vrcholu kruhu, ale dojíždějící Kodýtek nezvládl pohotovou dorážku do prázdné brány.
     
    11:13
    Přesilovou hru si zahrají také hokejisté Kanady! Na trestnou lavici jde Adam Kubík (CZE), který si pomohl držením protihráče.
     
    07:17
    Přichází první vyloučení zápasu. Za podražení je dvěma trestnými minutami potrestán Owen Grant (CAE).

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 52. Chapleau (Misley, Thierus), 63. Thierus (Theocharidis) – 59. Reichel (Vracovský, Kvasnička)


    Kanada East: Cantali (Jones) – Crotty, Girduckis, Wichers, Hould, Grant, Dirven, Tcheocharidis – Guy, Hill, Levesque, Mucci, Lalonde, Chapleau, Keenan, Misley, Dow, Evans, Thierus, McBain, Johnstone
    Česko: Kváča (Růžička) – Adámek, Hanousek, Doudera, Kvasnička, Kachyňa, Sirota, Novák – Vildumetz, Dvořák, Kodýtek, Havránek, Pavlík, Procházka, Werbik, Kousal, Zachar, Vracovský, Kubík, Kurovský, Reichel
    thejrc.org