Buffalo – NY Islanders 3:2 (po pr.) | Pittsburgh – Los Angeles 0:1 (po pr.) | Montreal – San Jose 2:4 (kon.)
Carolina – Washington 3:4 (0:2 po s.n.) | Colorado – Florida 1:3 (kon.) | Calgary – Columbus 1:4 (kon.)
Vancouver – Tampa 4:2 (kon.) | Dallas – Philadelphia 3:1 (kon.) | Minnesota – Arizona 4:1 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
4:2 (0:1, 2:0, 2:1)
Tampa Bay Lightning
Sobota 17.12.2016, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Brandon Sutter (VAN) 1+0
    2. Victor Hedman (TBL) 1+1
    3. Luca Sbisa (VAN) 1+0 (06:44:04)
     
    Československá stopa v utkání:
    Andrej Šustr (TBL) 0+0,0 střel, čas na ledě 22:43
     
    Domácí hokejisté vyhrávají tento zápas poměrem 4:2. Důležitý krok udělal Vancouver ve druhé třetině, ve které se dostal do vedení 2:1. Ve třetí třetině dokázala Tampa vyrovnat. Pak se ale dvakrát prosadili Canucks. Body zůstávají po dobrém taktickém výkonu ve Vancouveru.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Ještě jedno buly, ale víc už nic.
    59:13 Alexandre BURROWS - 4:2
     
    59:13
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí zvládli ubránit tlak soupeře a dávají gól do prázdné branky. Do puku se opřel ALEXANDRE BURROWS, který dokázal z velké dálky zamířit přesně. Asistence: Bo Horvath
     
    59:00
    Hosté mají tlak v útočném pásmu, poslední minuta hry.
     
    58:27
    Andrej Vasilevskij míří na střídačku, hosté to zkouší v útočném pásmu se šesti bruslaři.
     
    58:14
    Probíhají poslední dvě minuty hry ve třetí třetině a hráči Vancouveru mají vše pod kontrolou. Navíc nyní Tampa odehrála jen na icing, a tak musí Andrej Vasilevskij zůstat v brance.
     
    57:35
    Tampa Bay Lightning dostává kotouč do středního pásma, kde se srovnali domácí a znovu se probojovali před branku soupeře.
     
    57:07
    Tvrdá rána Daniela Sedina končí ve výstroji hostujícího brankáře. Momentálně hrají domácí velmi aktivně, takže hosté nemohou pomýšlet na odvolání brankáře.
     
    56:24
    Vhazovalo se ve středním pásmu, Blesky se dostaly do útočného pásma poměrně rychle, ale znovu měly velké problémy se zakončením. Tato činnosti hostům opravdu poslední minuty nevychází.
     
    55:54
    Erik Condra se pokoušel vést protiakci, ale byl od kotouče odstavený malý kousek po přejetí modré čáry. Tampa tento útočný výpad nedokázala zakončit střelou na branku.
     
    55:36
    Hostující brankář Andrej Vasilevskij si celkem snadno poradil se střelou domácího zkušeného Markuse Granlunda. Ten vybojoval pro své spoluhráče buly v útočném pásmu.
     
    55:01
    Dostáváme se do finální části třetí třetiny, pět minut zbývá do konce této části hry a domácí celek stále drží jednobrankový náskok. Hosté musí výrazně zlepšit svou hru, pokud chtějí vyrovnat.
     
    54:31
    Andrej Vasilevskij kryje další střelecký pokus domácích hokejistů. Ti jsou nyní lepší, snaží se hrát podle pokynů, které přicházejí ze střídačky od trenérů.
     
    54:13
    Vancouver Canucks hraje takticky velmi dobře, nedává soupeři mnoho prostoru pro kombinační hru. Následovat bude po přerušení hry komerční přestávka.
     
    53:20
    Pomalu ale jistě se dostáváme do finální části třetí třetiny, hostující celek se snaží vyrovnat. Snaha se Tampě odepřít nedá. Otázkou je, zda to bude stačit na zdramatizování zápasu.

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 22. Brandon Sutter (Markus Granlund, Eriksson), 34. Sbisa (Burrows, Baertschi), 48. Horvat (Eriksson, Markus Granlund), 60. Burrows (Horvat) – 7. Hedman (Filppula, Boyle), 44. Conacher (Drouin, Hedman)


    Vancouver Canucks: R. Miller (Markström) – B. Hutton, Ch. Tanev, Sbisa, Stecher, Trjamkin, Biega – D. Sedin, H. Sedin, Hansen – Baertschi, Horvat, Burrows – Markus Granlund, Brandon Sutter, Eriksson – Skille, Chaput, Megna.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Bishop) – Hedman, Strålman, Garrison, Šustr, Koekkoek, Coburn – Conacher, T. Johnson, Condra – Boyle, Filppula, Drouin – Killorn, Naměstnikov, Point – Vermin, Paquette, J.T. Brown.

    Rozhodčí: McCauley, Nicholson – Murchison, Gibbons

    Diváci: 16 685
    thejrc.org