Vsetín – Slavia 3:5 (kon.) | Olomouc – Letňany 0:6 (kon.) | Mladá Boleslav – HC Litvínov 3:0 (kon.)
Havířov – Havlíčkův Brod 3:2 (2:1 po s.n.) | HC Plzeň – Mountfield HK 0:4 (kon.) | Kolín – Kladno 3:11 (kon.)
Chomutov – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Pardubice – Sparta 3:5 (kon.) | Vítkovice – Písek 7:0 (kon.)
K. Vary – Jihlava 4:2 (kon.)
konec
HC Olomouc
0:6 (0:2, 0:3, 0:1)
HC Letci Letňany
Sobota 17.12.2016, 12:00 • Zimní stadion Olomouc • Extraliga staršího dorostu • 4. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.
     
    Příjemné sobotní poledne z olomoucké Plecharény. Dnes máme na programu 4. kolo NOED extraligy staršího dorostu a s ním střetnutí mezi HC Olomouc a HC Letci Letňany.
     
    HC Olomouc (9.místo – 25b)
    Východní skupina se HC Olomouc příliš nevydařila a zpočátku dokázali vítězit jen nad VHK Vsetín. Postupně však přibyla i dvě vítězství nad PSG Zlín a dva body za dvě prohry v prodloužení získali Kohouti i proti AZ Havířov.

    Ve druhé skupině nadstavbové části naposled Kohouti čelili jen HC Slavia Praha, s nimiž však prohráli 5:8. O výsledku přitom rozhodla už první třetina, kterou domácí prohráli 0:5 a soupeřův náskok už nedokázali smazat.
     
    HC Letci Letňany (7. místo – 33b)
    Letňany si v první části sezóny vedly obdobně a vítězství vytěžili jen proti Litvínovu, jeden bod pak také proti Kladnu. V dalším průběhu hosté stačili jen na Litvínov, Kladno a dvakrát na Slávii, formu chytili až v posledních týdnech, kdy deklasovali Chomutov 8:0 a o bod okradli Litvínov i Kladno.

    V posledním utkání druhé skupiny narazily Letňany na VHK Vsetín, který porazily jednoznačně 9:3, když utkání držely po celou dobu jeho trvání zcela pod kontrolou.
     
    Nejproduktivnější hráči:
    Martin Pěcha (OLO) – 8b (3+5)
    Lukáš Rousek (LET) – 9b (5+4)
    Úspěšnost brankářů:
    Adam Schejbal (OLO) – 92,96% (3 zápasy)
    Lukáš Pařík (LET) – 95,06% (3 zápasy)
     
    Kdo si povede lépe? Naváží Letňanští na úspěšné utkání ve Vsetíně, nebo se bude z vítězství radovat Olomouc? Utkání začíná ve 12:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Schejbal (Galuška) – Dajčar, Bahounek, Kažimír, Klesla, Holiš, Rutar – Krátký, Podlaha, Spatharis, Aulehla, Paťava, Pěcha, Skopal, Karpíšek, Kořenek, Janečko, Štefka.

    HC Letci Letňany: Hamalčík (Pařík) – Klikorka, Gebel, Antoš, Schönbauer, Lytvynov – Nárovec, Nedorost, Kocík, Fabiánek, Soukup, Bílek, Larsen, Rousek, Jelínek.

    Rozhodčí: Kika – Doležel, Nazad.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    07:07
    Hosté si vyzkouší přesilovou hru jako první. Dvěma minutami za podražení byl potrestán David Karpíšek (OLO).
     
    08:16
    Letňany právě vstřelily branku!
    Letňany svou první početní výhodu využívají. Po souhře Kocíka s Lytvynovem se puk dostal k LUKÁŠI NEDOROSTOVI, a ten otevírá skóre dnešního zápasu. Asistence: Petr Kocík, Ivan Lytvynov.
     
    11:56
    Letňanům se nabízí další přesilová hra! Podražením se provinil domácí Martin Pěcha a půjde si tak odpykat dvouminutový trest.
     
    12:16
    A domácí půjdou dokonce do tří! Jan Janečko (OLO) neodhadl své vyhození a puk končí mimo hrací plochu. Odchází na trestnou lavici za zdržování hry.
     
    13:19
    Letňany právě vstřelily branku!
    Kohouti minutu vzdorovali dvojnásobné početní převaze, potom se ale k puku dostal LUKÁŠ ROUSEK, který posílá Letňany do dvoubrankového vedení. Asistence: Karel Klikorka, Ivan Lytvynov.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Utkání dosud přinášelo celkem vyrovnaný souboj, Letňany však v deváté minutě potrestaly faul domácích a gólem Lukáše Nedorosta se ujaly vedení. To pak navíc ještě navýšil při dvojnásobné početní výhodě Lukáš Rousek a hosté proto odcházejí do šaten o poznání spokojenější. Další třetina začne přibližně ve 12:48,
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Letňany právě vstřelily branku!
    Letňany se do druhé třetiny vřítily jak divoká voda a už po třiceti vteřinách se prosazuje TOMÁŠ FABIÁNEK! Asistence: Lukáš Rousek, Peter Eg Larsen.
     
    21:30
    Přesilovou hru si vyzkouší také domácí. Hákováním se provinil Karel Klikorka (LET) a je odeslán na trestnou lavici.
     
    23:30
    Olomouc svou první výhodu nevyužila, Letňany jsou opět v plném počtu.
     
    34:19
    Letňany právě vstřelily branku!
    Letňany dál prokazují svou střeleckou produktivitu. Po souhře Larsen – Rousek – TOMÁŠ FABIÁNEK jdou do vedení už o čtyři branky. Asistence: Lukáš Rousek, Peter Eg Larsen.
     
    35:43
    Olomouc má asi poslední šanci ještě se vrátit do hry. Dvěma minutami za faul kolenem byl potrestán zákrok Matěje Jelínka (LET).
     
    36:10
    Letňany právě vstřelily branku!
    Neuplynuly ani dvě minuty od posledního gólu a TOMÁŠ FABIÁNEK při oslabení kompletuje svůj hattrick! Asistence: Lukáš Rousek.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Vstup do druhé třetiny vyšel Letňanům na výbornou a už po třiceti vteřinách je poslal do vedení Tomáš Fabiánek. Olomouc mohla odpovědět v přesilové hře, to se jí však nepodařilo a hosté tak šli v 35. minutě už do čtyřbrankového vedení, opět po zásahu Tomáše Fabiánka, který o dvě minuty později zkompletoval hattrick i navzdory početní nevýhodě. K obratu ve třetí třetině už by Kohouti nejspíš potřebovali zázrak, ale to se dozvíme přibližně v 13:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Dnešní utkání sleduje 45 diváků.
     
    46:14
    Kohouti mají další šanci připravit brankáře Hamalčíka o čisté konto! Dvě minuty za faul kolenem si jde odsedět Martin Schönbauer (LET).
     
    48:14
    I tentokrát se hosté bez potíží ubránili a drží Hamalčíkovo čisté konto.
     
    50:19
    Do čtyř půjdou pro změnu domácí. Dvě minuty za hrubost si odsedí Josef Podlaha (OLO).
     
    50:31
    Letňany právě vstřelily branku!
    Uplynulo jen dvanáct vteřin z přesilovky a síťka za zády Schejbala se opět rozvlnila. Úspěšným střelcem byl MARTIN GEBELL. Asistence: Karel Klikorka, Adam Bílek.
     
    59:37
    V poslední třiadvaceti vteřinách čeká Letňany ještě poslední přesilovka. Dvě minuty za sekání obdržel Ludvík Rutar (OLO).
     
    Konec zápasu.
     
    V poslední části už se Letňany nikam nehnaly a držely si svůj pohodlný náskok. Olomouci se naskytla ještě jedna přesilová hra, tu však nedokázala využít. Oproti tomu Letňany svou početní výhodu využily a na konečných 0:6 tak upravil Martin Gebell.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám, že jste s námi sledovali změny stavu na olomouckém zimním stadionu a budu se těšit zase někdy příště, napočtenou. (14:05:13)

    Martin Vavruša

    Branky a nahrávky: 9. Nedorost (Kocík, Lytvynov), 14. Rousek (Klikorka, Lytvynov), 21. Fabiánek (Rousek, Larsen), 35. Fabiánek (Rousek, Larsen), 37. Fabiánek (Rousek), 51. Gebell (Klikorka, Bílek)


    HC Olomouc: Schejbal – Dajčar, Bahounek, Kažimír, Klesla, Holiš, Rutar – Krátký, Podlaha, Spatharis, Aulehla, Paťava, Pěcha, Skopal, Karpíšek, Kořenek, Janečko, Štefka.
    HC Letci Letňany: Hamalčík – Klikorka, Gebel, Antoš, Schönbauer, Lytvynov – Nárovec, Nedorost, Kocík, Fabiánek, Soukup, Bílek, Larsen, Rousek, Jelínek.

    Rozhodčí: Kika – Doležel, Nazad

    Diváci: 45
    thejrc.org