Slovensko – Česko 0:4 (kon.)
konec
Slovensko
0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Česko
Sobota 17.12.2016, 14:00 • Zimní stadion Púchov • Turnaj olympijských nadějí Visegrádské čtyřky (ženy)
Partner:
     
    Je hotovo! České hokejistky do 16 let pod hlavičkou patnáctky porážejí tým Slovenska do 18 let po naprosto perfektním taktickém výkonu 4:0 a na turnaji Visegrádské čtyřky završují zlatý hattrick!
     
    59:22
    Závěr zápasu odehrajeme ve čtyřech – doufejme. Kristýna Kaltounková (CZE) je vyloučena za pád pod nohy.
     
    59:14
    Ještě musí Eva Štumbaurová zasahovat. Při střele Honečkové udržela betony na ledě.
     
    52:31
    Ještě že tak. Za českou obranou zůstaly dvě Slovenky, jedna z nich ale nezpracovala kotouč a šance byla fuč.
     
    51:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká střídačka počtvrté vybouchla nadšením, tohle už nemůžeme pustit! Třetí formace předvedla nádhernou akci, která končí gólem VALENTÝNY ČERNÉ. Ta na brankovišti skvěle vybojovala puk, který zůstal po střele Sarnovské vedle betonu gólmanky, a dorážkou zvyšuje už na 0:4! Asistence: Agáta Sarnovská.
     
    50:11
    Sára Čajanová si před brankou počkala na parádní přihrávku Kristýny Kaltounkové, někteří už zvedali ruce nad hlavu, ale Adriána Štofanková teď předvedla skvělý zákrok a puk udržela před čarou!
     
    49:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    Joo, je tady hrozně důležitý třetí gól, který už nás posouvá zase o kus blíž ke zlatu!! Dneska podruhé se prosazuje BARBORA MACHALOVÁ, jež znovu zaujala pozici před brankovištěm. Po střele Kaltounkové se zorientovala nejrychleji a poslala kotouč k tyči – 0:3! Asistence: Kristýna Kaltounková.
     
    45:11
    Machalová znovu vyjela zpoza branky, ale puk do branky neprotlačila ani ona, ani dorážející Mlýnková!
     
    42:34
    Další chybu v rozehrávce mohly Slovenky potrestat, v přečíslení však Štumbaurová zastavila střelu Dominiky Sedlákové maskou.
     
    38:12
    Tohle bude důležité ubránit. Adéla Škrdlová (CZE) raději faulovala ujíždějící soupeřku a pyká za nedovolené bránění.
     
    33:35
    Dobrý tlak elitní formace! Škrdlová se Šmajdovou od modré přestřelily, ale pak vykroužila oblouk od zadního mantinelu Bára Machalová a zblízka dorážela Klára Seroiszková. Skákavý puk bylo těžké trefit prudce, Štofanková zasahuje.
     
    29:12
    Zpoza brány vyjela Tereza Mazancová, jenže Adriána Štofanková ji pozičně vykryla a nepustila puk za záda. Ani dorážející Češky neuspěly.
     
    28:05
    Do volného kotouče se opřela Adéla Škrdlová, jenže slovenskou klec zblízka přestřelila!
     
    26:22
    Slovenky to s napadáním rozehrávky občas trochu přeženou a pak pykají. Patrícia Agóštonová (SVK) je vyloučena za podražení, máme další přesilovku.
     
    23:48
    Machalová poslala puk před odkrytou klec Mlýnkové, té k němu ale scházelo pár centimetrů!
     
    23:12
    Dominika Sedláková (SVK) – 2 minuty za hákování.
     
    23:12
    Natálie Mlýnková vyjela ze strany až před gólmanku, chtěla ji překonat bekhendovou kličkou, ale v té byla faulována.
     
    21:28
    Celý náš druhý útok se vydal dopředu proti jediné obránkyni. Kaltounková vyzvala Terezu Mazancovou, ale ta nedokázala Štofankovou prostřelit!
     
    19:42
    Ránu Diany Vargové tečovala slovenská útočnice, ale Eva Štumbaurová fantasticky vykopla špičku levého betonu! To byl superzákrok!
     
    18:48
    Jenže to platilo jenom chvíli. Tenhle trest je zbytečný, hráli jsme totiž v šesti. Dvě minuty odsadí Valentýna Černá (CZE).
     
    16:38
    Bohužel však následuje oslabení, Anna Kotounová (CZE) pyká za podražení.
     
    16:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým se s průběhem hry trochu uklidnil a teď střílí druhý gól! Po situaci vyjela od mantinelu NATÁLIE MLÝNKOVÁ a pak natáhla ke skvělé střele, která zaplula do bližšího růžku slovenské branky. Skvěle – 0:2! Asistence: Vivien Šmajdová.
     
    14:43
    Přečíslení českého týmu zakončovala Agáta Sarnovská, po dorážce se ještě natahovala Valentýna Černá, ale Slovenky se na poslední chvíli vrátily a pomohly gólmance!
     
    12:37
    Zpoza brány skvěle našla Kaltounková Sáru Čajanovou, ta střílela z první a slovenská brankářka vytěsnila kotouč jen pár čísel vedle levé tyčky!
     
    11:44
    Zákrok, který by byl v mužském hokeji zcela legitimní, ale v ženském nikoli, nám přináší druhou přesilovku. Júlia Matejková (SVK) je vyloučena za hru tělem.
     
    10:11
    Šance v oslabení! Do přečíslení ujely Machalová s Mlýnkovou, zakončovala Natálie Mlýnková, ale gólmanku nepřekonala!
     
    08:26
    Po dojetém souboji u hrazení si naopak zahrajeme ve čtyřech. Agáta Sarnovská (CZE) si odpyká menší trest za napadení.
     
    06:00
    A právě centr naší první lajny vybojoval první přesilovku. Kristína Fáberová (SVK) je vyloučena za hákování.
     
    01:36
    Slovenky ale měly hned dvě velké šance na srovnání. Nejdřív zůstala před brankou sama Nikola Rumanová, ale přestřelila, Ágoštonovou pak v přečíslení zastavila Štumbaurová.
     
    00:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je famózní vstup našich hokejistek, hned po 35 sekundách jdeme do vedení! Od modré čáry vystřelil Adéla Škrdlová a na brankovišti byla důrazná BARBORA MACHALOVÁ, která poslal kotouč do protipohybu gólmanky Štofankové – 0:1! Asistence: Adéla Škrdlová.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 1. Machalová (Škrdlová), 17. Mlýnková (Šmajdová), 50. Machalová (Kaltounková), 52. Černá (Sarnovská)


    Slovensko: Štofanková (Rišianová) – Hajniková, Kleinová, Králiková, Kučerková, Šuliková, Vargová, Vysokajová – Ágoštonová, Čorňáková, Fáberová, Halušková, Honečková, L. Ištocyová, Košecká, Kúbeková, Maťašová, Matejková, Rumanová, Sedláková. Trenér: Peter Kúdelka.
    Česko: Štumbaurová (Švejdová) – Škrdlová, Šmajdová, Jandušíková (A), Hájková, Kotounová, Krčková, G. Horáková, Hanzlíková – Mlýnková (A), Machalová, Seroiszková – Čajanová, Mazancová, Kaltounková (C) – Fabšicová, V. Černá, Sarnovská – Škorpíková, Chladová. Trenér: Pavel Zuziak.

    Rozhodčí: Lokšík – Ševčík, Durmis.
    thejrc.org