Detroit – Anaheim 6:4 (kon.) | Carolina – Buffalo 2:1 (2:0 po s.n.) | Toronto – Pittsburgh 2:1 (po pr.)
Ottawa – New Jersey 3:1 (kon.) | Washington – Montreal 1:2 (kon.) | St. Louis – Chicago 4:6 (kon.)
Nashville – NY Rangers 1:2 (0:2 po s.n.) | Edmonton – Tampa 3:2 (2:1 po s.n.) | Boston – Los Angeles 1:0 (kon.)
Winnipeg – Colorado 4:1 (kon.) | Vancouver – Columbus 3:4 (po pr.)
konec
Ottawa Senators
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
New Jersey Devils
Neděle 18.12.2016, 01:15 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a u NHL zase někdy nashledanou! (03:49:38)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Zack Smith (OTT) 1+1
    2. Bobby Ryan (OTT) 1+0
    3. Mike Condon (OTT) 29 zák., 1 gól, 96,7%
     
    Ve vyrovnaném utkání nakonec vítězí Ottawa, ta svou výhru potvrdila střelou do odkryté branky!


    Do vedení se na úplném konci čtvrté minuty dostali domácí, kteří se radovali z branky po celkem šťastné teči, na konci této akce byl Bobby Ryan. Vyrovnání přišlo až v polovině třetiny. K odraženému kotouči se prodral John Moore, který dal svou letošní pátou branku – pro něj kariérní, pět jich v základní části NHL nikdy totiž nedal.

    Domácí celek se hned na začátku druhé třetiny dostal po chybě v obraně do jednobrankového vedení. Úspěšným střelcem byl po teči Derick Brassard.

    Třetí třetina nám vyrovnání nepřinesla, ačkoliv měli hokejisté New Jersey nějaké šance. Senátoři potvrdili svou výhru gólem do prázdné branky – trefil se dnes aktivní Zack Smith.

    Střely na branku: 31:30 (15:10, 9:14, 7:6)
     
    Konec zápasu.
    59:46 Zack SMITH - 3:1
     
    59:46
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Následovala skrumáž ve středním pásmu, kterou nakonec ukončil ZACK SMITH. Ten se ujal kotouče a po pár sekundách jej dokázal poslat do prázdné branky. Je hotovo! Asistence: Jean-Gabriel Pageau a Chris Kelly.
     
    59:34
    Damon Severson byl na konci akce, která by mohla skončit vyrovnáním. Mladý obránce ovšem trefil jen bránícího hráče před sebou.
     
    58:47
    Velká šance na vyrovnání! Travis Zajac se dostal k volnému puku a zakončoval před Condonem. Ten ale domácí celek pohotovým zákrokem zachránil!
     
    58:29
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:29
    Jeden z nich se následně pokoušel trefit odkrytou branku, ale byl o pár centimetrů nepřesný. Následuje tak zakázané uvolnění.
     
    58:18
    Hrají se poslední minutky. Travis Zajac přihrával naslepo za brankou, což se jevila jako chybka. K touši se dostali domácí hokejisté.
     
    57:35
    Hosté mohli podniknout protiútok, ale dvakrát se útočící hráč zastavil. Devils se nedaří projít přes bránící hráče domácích.
     
    57:01
    Kyle Palmieri se v útočném pásmu dopustil chyby a ztratil v naprosto jednoduché situaci puk. Následně se ale domácím nepovedlo zakončit.
     
    56:43
    Následoval také rychlý útok domácích Sens, kteří se pokoušeli zakončit. Střela jednoho z hráčů byla ovšem přizvednuta nad branku.
     
    56:10
    Hned po skončení oslabení se vydal do útoku hodně rychlý Miles Wood. Ten se ale nakonec do zakončení nedostal.
     
    56:04
    Hosté v plném počtu.
     
    55:44
    Dlouhá kombinační hra byla zakončena střeleckým pokusem z levého kruhu. Jeden z hráčů ovšem trefil jen bránícího hráče.
     
    54:48
    Ottawa se až nyní dostala do klasické přesilovkové kombinace. Uvidíme, zda se jim povede vymyslet třetí a nejspíše rozhodující branku utkání.
     
    54:04
    Nick Lappin inkasuje 2+2 minuty za hrubost. Domácí celek si tak zahraje dvouminutovou přesilovku v době, kdy mu to nejvíce vyhovuje. Methot inkasuje pouze dvě minutky.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 4. B. Ryan (Kelly, Dzingel), 22. Brassard (Z. Smith, Mark Stone), 60. Z. Smith (Pageau, Kelly) – 11. J. Moore (Cammalleri, Zajac)


    Ottawa Senators: Condon (Hammond) – E. Karlsson, Methot, Ceci, Phaneuf, Ch. Wideman, Borowiecki – B. Ryan, Turris, Dzingel – Mark Stone, Brassard, Z. Smith – Lazar, Pageau, Pyatt – Neil, Kelly, C. Bailey.
    New Jersey Devils: Kinkaid (Cory Schneider) – Lovejoy, A. Greene, Severson, Merrill, Quincey, J. Moore – Palmieri, Zajac, Hall – Cammalleri, Henrique, Wood – Lappin, Josefson, Kalinin – Smith-Pelly, Fiddler, Gazdic.

    Rozhodčí: Lee, Peel – Cormier, Cameron

    Diváci: 15 111
    ocianews.com