Detroit – Anaheim 6:4 (kon.) | Carolina – Buffalo 2:1 (2:0 po s.n.) | Toronto – Pittsburgh 2:1 (po pr.)
Ottawa – New Jersey 3:1 (kon.) | Washington – Montreal 1:2 (kon.) | St. Louis – Chicago 4:6 (kon.)
Nashville – NY Rangers 1:2 (0:2 po s.n.) | Edmonton – Tampa 3:2 (2:1 po s.n.) | Boston – Los Angeles 1:0 (kon.)
Winnipeg – Colorado 4:1 (kon.) | Vancouver – Columbus 3:4 (po pr.)
konec
Ottawa Senators
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
New Jersey Devils
Neděle 18.12.2016, 01:15 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a u NHL zase někdy nashledanou! (03:49:38)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Zack Smith (OTT) 1+1
    2. Bobby Ryan (OTT) 1+0
    3. Mike Condon (OTT) 29 zák., 1 gól, 96,7%
     
    Ve vyrovnaném utkání nakonec vítězí Ottawa, ta svou výhru potvrdila střelou do odkryté branky!


    Do vedení se na úplném konci čtvrté minuty dostali domácí, kteří se radovali z branky po celkem šťastné teči, na konci této akce byl Bobby Ryan. Vyrovnání přišlo až v polovině třetiny. K odraženému kotouči se prodral John Moore, který dal svou letošní pátou branku – pro něj kariérní, pět jich v základní části NHL nikdy totiž nedal.

    Domácí celek se hned na začátku druhé třetiny dostal po chybě v obraně do jednobrankového vedení. Úspěšným střelcem byl po teči Derick Brassard.

    Třetí třetina nám vyrovnání nepřinesla, ačkoliv měli hokejisté New Jersey nějaké šance. Senátoři potvrdili svou výhru gólem do prázdné branky – trefil se dnes aktivní Zack Smith.

    Střely na branku: 31:30 (15:10, 9:14, 7:6)
     
    Konec zápasu.
    59:46 Zack SMITH - 3:1
     
    59:46
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Následovala skrumáž ve středním pásmu, kterou nakonec ukončil ZACK SMITH. Ten se ujal kotouče a po pár sekundách jej dokázal poslat do prázdné branky. Je hotovo! Asistence: Jean-Gabriel Pageau a Chris Kelly.
     
    59:34
    Damon Severson byl na konci akce, která by mohla skončit vyrovnáním. Mladý obránce ovšem trefil jen bránícího hráče před sebou.
     
    58:47
    Velká šance na vyrovnání! Travis Zajac se dostal k volnému puku a zakončoval před Condonem. Ten ale domácí celek pohotovým zákrokem zachránil!
     
    58:29
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:29
    Jeden z nich se následně pokoušel trefit odkrytou branku, ale byl o pár centimetrů nepřesný. Následuje tak zakázané uvolnění.
     
    58:18
    Hrají se poslední minutky. Travis Zajac přihrával naslepo za brankou, což se jevila jako chybka. K touši se dostali domácí hokejisté.
     
    57:35
    Hosté mohli podniknout protiútok, ale dvakrát se útočící hráč zastavil. Devils se nedaří projít přes bránící hráče domácích.
     
    57:01
    Kyle Palmieri se v útočném pásmu dopustil chyby a ztratil v naprosto jednoduché situaci puk. Následně se ale domácím nepovedlo zakončit.
     
    56:43
    Následoval také rychlý útok domácích Sens, kteří se pokoušeli zakončit. Střela jednoho z hráčů byla ovšem přizvednuta nad branku.
     
    56:10
    Hned po skončení oslabení se vydal do útoku hodně rychlý Miles Wood. Ten se ale nakonec do zakončení nedostal.
     
    56:04
    Hosté v plném počtu.
     
    55:44
    Dlouhá kombinační hra byla zakončena střeleckým pokusem z levého kruhu. Jeden z hráčů ovšem trefil jen bránícího hráče.
     
    54:48
    Ottawa se až nyní dostala do klasické přesilovkové kombinace. Uvidíme, zda se jim povede vymyslet třetí a nejspíše rozhodující branku utkání.
     
    54:04
    Nick Lappin inkasuje 2+2 minuty za hrubost. Domácí celek si tak zahraje dvouminutovou přesilovku v době, kdy mu to nejvíce vyhovuje. Methot inkasuje pouze dvě minutky.
     
    54:04
    Již se rýsovala šarvátka mezi Methotem a Lappinem, ale nakonec k ničemu nedošlo. Lappin se chtěl mstít za hit na Halla, ale nakonec rozhodčí šarvátku uťal.
     
    53:45
    Domácí pár sekund kouzlili v útočné třetině, kde ale nakonec nic nevymysleli, a tak jsou u puku hokejisté New Jersey.
     
    52:58
    New Jersey následně vybojovalo útočné pásmo, jen málo minutek jim ale na vyrovnání zbývá. Povede se jim to?
     
    52:30
    Po menším pochybení obrany se pokoušel prostřelit Kinkaida Derick Brassard. Ten ale od levého mantinelu tvrdou střelou mířil jen vedle.
     
    51:56
    Mike Condon se nyní předvedl dobrým zákrokem! Adam Henrique se dostal ke kotouči před brankou, ale z blízkosti trestuhodně neskóroval!
     
    51:04
    Devils kombinují ve vlastní třetině a pokoušejí se něco vymyslet. Moc času na vyrovnávací akci nemají. New Jersey na prahu třetí porážky v řadě.
     
    Dnešní utkání sleduje 15 111 diváků.
     
    50:29
    Snažení Devils pokračovalo. Taylor Hall z levého kruhu posílal přihrávku na zadní tyčku, kde se jeho spoluhráč nedokázal trestuhodně prosadit!
     
    49:49
    Travis Zajac poslal od levého mantinelu přihrávku do brankoviště, kde byl Gazdic. Tomu se ale z blízkosti nepovedlo nějak překonat Condona!
     
    49:02
    Kinkaid se musel následně předvést proti střeleckému pokusu. Následovat bude vhazování právě před americkým brankářem.
     
    48:54
    Devils snaha nelze upřít, ale to jejich snažení je opravdu špatné. Dnes si body nejspíše neodvezou, pokud tedy nepřidají na tempu.
     
    48:09
    Michael Cammalleri si nyní vyměnil puk a po levé straně postupoval do zakončení. To by ho ale nesměl od puku odstavit pozorný obránce.
     
    47:45
    Erik Karlsson nyní dlouhou přihrávkou hledal najíždějícího spoluhráče. Ten ovšem přihrávku nezachytil, a tak se píská zakázané uvolnění.
     
    47:27
    První přerušené obstarali domácí. Curtis Lazar nadvakrát nedokázal překonat Kinkaida, ten si následně poradil i s třetí dorážkou!
     
    46:52
    Ani nyní zde Devils nic nevymysleli, a tak se do útoku ženou hokejisté z hlavního města Kanady. Ti stále vedou o jedinou branku.
     
    46:13
    Stále se nepřerušovalo a stále sledujeme pro oko diváka nehezké utkání. Puk je aktuálně za brankou Mikea Condona.
     
    45:33
    Andy Greene bojoval za brankou Kinkaida s dvojicí domácích hráčů. Ani jeden mu puk nesebral a hostující kapitán nakonec vyhodil do útočného pásma.
     
    44:40
    Stále sledujeme puk na hokejkách hráčů Devils, kterým se nedaří vstřelit vyrovnávací branku. Hraje se ovšem v celkem rychlém tempu.
     
    43:55
    Hraje se od začátku třetiny bez přerušení, ale žádné šance nevidíme. Hosté jsou aktivnější na puku, ale směrem dopředu je jejich kombinace horší.
     
    43:20
    Následně zavezl kotouč do třetiny Henrique, kterému se ovšem nikoho ze svých nepovedlo najít. Situaci tak zbrzdil a musel hrát dozadu.
     
    42:36
    Do zajímavé pozice se dostával Smith-Pelly, ke kterému se odrazil kotouč. Rychlý útočník se ovšem ke střele nakonec nedostal.
     
    41:42
    Poprvé se dostávali hosté v této třetině do nějaké akce, ale nakonec k ničemu nedošlo. Merrill v útočném výpadu nikoho nenašel.
     
    40:57
    Jean-Gabriel Pageau vybojoval kotouč za brankou a posouval jej na Ceciho. Tomu se ale vystřelit nepovedlo, a tak se pokračuje hrou Devils.
     
    40:08
    Devils sice vyhráli vhazování, ale o kotouč hned přišli a nyní jsou u něj domácí. Ti budou chtít své vedení udržet a druhořadě také navýšit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je u konce. Viděli jsme zajímavý hokej a jednu branku. Domácí celek se hned na začátku třetiny dostal po chybě v obraně do jednobrankového vedení. Vedoucím střelcem utkání je aktuálně Derick Brassard.

    Střely na branku: 24:24 (9:14 v této třetině)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    A ještě to stálo za to! Zack Smith projel po levé straně před branku, kde místo střelby přihrával. Marc Methot se dostal ke kotouči, který mohl posílat do odkryté branky, ale místo toho bekhendem zamířil naprosto vedle.
     
    39:31
    Hosté dlouho bojovali o pásmo a vytvoření nějaké akce, což se ovšem nepovedlo a do útoku tak vyráží domácí. Nejspíše k tomu poslednímu v této třetině.
     
    38:46
    Nepovedená střela Quinceyho od modré čáry se ještě odrazila k volnému hostujícímu hráči, který puk nedokázal poslat do poloodkryté branky.
     
    38:22
    Hosté se delší dobu pokoušeli projít do zakončení, až se jim to povedlo. Projíždějící hráč byl ovšem nachytán v ofsajdovém postavení.
     
    37:59
    Hodně důrazně se po pravé straně prodral až do brankoviště Jacob Josefson. Švédský útočník ovšem ani nadvakrát nedostal puk do branky!
     
    37:13
    Rychlá akce hostujícího celku byla zakončena střelou Travise Zajaca z pravého kruhu. Ten ale pokusem mezi betony nepřekonal pozorného Condona!
     
    36:27
    Devils se těžko dostávají do zakončení či do nějakých šancí, které by mohli skončit brankou. Domácí celek hodně pozorně brání.
     
    35:30
    Mark Stone se hned po vhazování pokoušel dostat do zakončení, ale přes bránící hostující hráče se nedostal. Pokračuje se i tak hrou Ottawy.
     
    35:22
    Následně si Keith Kinkaid poradil proti pokusu Ryana Dzingela z úhlu. Po komerční přestávce se tak bude vhazovat před americkým brankářem.
     
    34:47
    Po levé straně ujel Andy Greene, který poslal od mantinelu spíše takovou přihrávku do brankoviště. Domácí brankář neměl problém puk jen vyrazit.
     
    34:04
    Devils nyní ubránili nájezd domácích hokejistů a mohou se tak s kotoučem vydat do útočného pásma. Uvidíme, zda budou úspěšní.
     
    33:29
    V něm se bude vhazovat i nyní. Devils totiž poslali kotouč po levém mantinelu až za branku Condona, píská se zakázané uvolnění.
     
    33:19
    Po neúspěšné akci hostujícího Palmieriho se prodrali dopředu domácí. Ti pokusem z úhlu dokázali vybojovat pásmo.
     
    32:36
    Ryan Dzingel přejel útočnou modrou a poslal nebezpečný pokus. Kinkaid ovšem vytrčil svůj beton a jeho pokus vyrazil mimo jeho nebezpečí.
     
    32:23
    Vernon Fiddler mohl být tím, jenž vyrovná. Zkušený bojovník projel do zakončení po levé straně, ale brankáře Condona svým pokusem nepřekonal.
     
    31:55
    John Moore následně klidní hru kombinačně za svou brankou. Ottawa stále vede o jediný zásah, který obstaral Zack Smith.
     
    31:16
    Hosté nyní motali defenzivní hráče Senators. Ani jeden z hráčů ovšem nezakončil tak, aby byl stav utkání opět vyrovnaný.
     
    30:34
    Chris Kelly si vedl puk v útočné třetině, ale do zakončení neprošel. Puk mu sice ujel, ale tělem ho nepustil hostům.
     
    29:47
    Až nyní přišla velká šance. Kyle Palmieri se dostal před Condona, před kterým zakončoval bekhendem. Puk ale pod svého krajana nedokázal umístit!
     
    29:24
    Hostující Miles Wood zabojoval o kotouč za brankou, ale spoluhráči jej v útoku nepodpořili. U puku jsou tak domácí.
     
    28:53
    Po další sedmi sekundách hokejisté v bíločernočervené kombinaci opět vyhazují na zakázané uvolnění. Vhazování na stejném místě.
     
    28:46
    Devils se osvobodili pouze za cenu zakázaného uvolnění. Po jeho odpískání se bude vhazovat po pravici amerického brankáře.
     
    28:28
    Po přežití oslabení jsou opět aktivní domácí,, kteří by se rádi dostali do dvoubrankového vedení. Uvidíme, zda se jim to povede.
     
    28:00
    Domácí v plném počtu.
     
    27:23
    V ještě větší šanci byl Michael Cammalleri, ke kterému se odrazil puk do zadního mantinelu a před ním tak byla prázdná branka. Tu ale netrefil, Condon se bleskově přesunul!
     
    26:49
    Do první šance se dostali hosté až nyní. V hodně dobré pozici zakončoval Taylor Hall, jenž prostřelil brankáře, ale kotouč skončil jen na tyčce. Travis Zajac byl u dorážky o sekundu později.
     
    26:00
    Hosté následně delší dobu hráli početní výhodu. Miles Wood byl totiž před brankou zasažen vysokou hokejkou, Mark Borowiecki je tak prvním vyloučeným za dvě minuty.
     
    25:20
    Až nyní se hostující hráč dostal do nebezpečné akce. Kyle Palmieri zakončoval před brankou, kde ale bekhendem nepřehodil Condona!
     
    24:55
    Damon Severson rozjížděl akci přihrávkou na Palmieriho. Ten ale kotouč jen prohodil za branku, kde se k němu nikdo nedostal.
     
    24:17
    Devils nyní svého soupeře svírali, ale do nějaké šance se nedostali. Celé to bylo zakončeno střelou Johna Moorea, která byla ale zblokovaná.
     
    23:27
    Pokračuje se v aktivní hře na obě strany, ale o něco aktivnější a také efektivnější jsou domácí. Uvidíme, zda jim to vydrží i po zbytek zápasu.
     
    22:46
    Po vhazování se do protiútoku dostal ruský útočník Sergej Kalinin. Ten zakončoval bekhendovým pokusem, ale Condona na přední tyčce nepřekvapil!
     
    22:38
    Přišla tak další střela od levého mantinelu směrem na branku Kinkaida. Ten si ale nyní s pokusem dokázal poradit. Vhazovat se bude před ním.
     
    22:06
    Hosté tak musejí podruhé v utkání dotahovat. Nick Lappin se pokoušel za brankou něco vymyslet, ale přihrát do lepší pozice nedokázal.
    21:15 Zack SMITH - 2:1
     
    21:15
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Michael Cammalleri zaváhal v rozehrávce. K puku se tak dostal Zack Smith, který hned nezakončoval. Po pár sekundách převzal kotouč a z levého kruhu ho důraznou střelou zápěstím poslal na branku, kde ještě jemnou tečí změnil skóre DERICK BRASSARD! Asistence: Zack Smith a Mark Stone.
     
    20:44
    Hra se tak přesunula ke Kinkaidovi, který likvidoval nahození na jeho branku přikrytím. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    20:36
    Další snažení amerického celku bylo přerušeno rozhodčím. Ten nachytal trojnásobného vítěze Stanley Cupu v ofsajdovém postavení.
     
    20:22
    Do snažení se ovšem dostali hokejisté New Jersey. Andy Greene posílal nahazovanou střelu, který ale skončila v rukavici připraveného Condona.
     
    20:06
    Hosté vyhráli vhazování. John Moore nahazoval kotouč, ale odpískáno bylo zakázané uvolnění. Vhazovat se tak bude před Kinkaidem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba celky se vrací na ledovou plochu Canadian Tire Center, a tak nám nic nebrání v zahájení druhé třetiny utkání. Po první třetině je stav 1:1.
     
    První třetina je u konce. Do vedení se na úplném konci čtvrté minuty dostali domácí, kteří se radovali z branky po celkem šťastné teči, na konci této akce byl Bobby Ryan. Vyrovnání přišlo až v polovině třetiny. K odraženému kotouči se prodral John Moore, který dal svou letošní pátou branku – pro něj kariérní, pět jich v základní části NHL nikdy totiž nedal.

    Střely na branku: 15:10
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:56
    Senátoři přišli ještě s jednou nebezpečnou akcí. Domácí hráč dobruslil kotouč a z pravého úhlu jej hodil do brankoviště. Kinkaid byl u své tyčky pozorný a puk za svá záda nepropustil.
     
    19:32
    Zatím ne. Jejich snažení bylo nyní ukončeno odpískáním ofsajdového postavení, a tak se osmadvacet sekund před koncem periody bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    18:54
    Následuje další snažení kanadského celku. Vše v době, kdy do konce první dvacetiminutovky zbývá poslední minuta. Dokáží domácí ještě skórovat?
     
    18:15
    Kteří se dostali do zajímavých střeleckých pozic, ale ani jedna neskončila brankou či jejím ohrožením. Kinkaid se zapotil, ale zasahovat nemusel.
     
    17:37
    Po rychlém protiútoku mohl zakončovat z levého kruhu Kyle Palmieri. Tomu se ale nepovedlo prostřelit obránce, a tak následuje snažení domácích.
     
    16:58
    Po následném vhazování přišla další střela Karlssona. Následně se puk motal kolem branky hostujícího brankáře, ale žádný z hráčů puk do branky neposlal.
     
    16:51
    Podobná situace i na druhé straně. Aktivitu zakončoval střelou od modré čáry Erik Karlsson, jenž trefil přímo lapačku připraveného Kinkaida.
     
    16:02
    První lajna Devils nyní kroužila v útočném pásmu. Taylor Hall hledal na pravém křídle Zajaca, který ale jeho přihrávku nečekal, a tak zakončení nepřišlo.
     
    15:26
    Keith Kinkaid i jeho spoluhráči jsou nyní rádi, že puk skončil v lapačce mladého brankáře. Přerušuje se a následuje komerční přestávka.
     
    15:17
    Curtis Lazar dojel kotouč za brankou a posílal jej před ní. Tam se ale nikdo v červeném k dorážce nedostal. Snažení domácích ovšem pokračuje.
     
    14:32
    Ottawa nyní zamkla svého soupeře a vymyslela střelecký pokus od levého mantinelu. Ten se odrážel od branky, k dorážce ale nikdo nepřispěchal.
     
    13:51
    I nyní byl Keith Kinkaid pozorný proti pokusu Kylea Turrise. Ten zkoušel štěstí od pravého mantinelu. Americký brankář ale jen máchl lapačkou a puk chytil.
     
    13:20
    Casey Bailey se hnal za nahozeným kotoučem, ale proti dvojici bránících hostů se do zakončení nedostal. Následuje tak útok Devils.
     
    12:31
    Třetí lajna Devils se dostala do útočného zámku, ale ani jeden z hráčů nedokázal vystřelit na domácího brankáře. U puku jsou tak hráči Sens.
     
    11:59
    Za vyrovnaného stavu se vhazuje před brankou New Jersey. Přesněji po levici Keitha Kinkaida, který v posledních sekundách neměl žádnou práci.
     
    11:19
    Hned se hosté mohli dostat ke druhé brance. Adam Henrique dostal puk před branku, kde ovšem tváří v tvář Condonovi dnes podruhé neuspěl!
     
    10:50
    Branka Moorea platí, Hall nijak Condonovi ve výhledu nebránil. Máme tedy srovnáno a hrajeme opět od nuly!
     
    10:50
    Domácí celek si ještě vyžádal přehodnocení situace. Nelíbilo se jim přejetí Taylora Halla před brankou a nějaký téměř neviditelný kontakt!
    10:50 John MOORE - 1:1
     
    10:50
    Devils právě vstřelili branku!
    Devils se hned po vhazování před Kinkaidem dostali do šance, kterou využili. Nejdříve se sice z blízkosti neprosadili, ale to neplatilo o druhém pokusu. Odražený kotouč se totiž dostal na hokejku JOHNA MOOREA, jenž se trefil přímo mezi betony Mikea Condona. Svým pokusem tak srovnal na 1:1! Asistence: Michael Cammalleri a Travis Zajac.
     
    10:20
    Která se dokázala dostat do zajímavé šance. Tom Pyatt se po pravé straně dostal až před Kinkaida, kterého střelou na zadní tyčku nedokázal překvapit. Následuje komerční pauza.
     
    09:57
    Další přihrávka mířila na hokejku Travise Zajace. Hostující centr ovšem rychlejší přihrávku nezachytil, a tak se pokračuje ve hře Ottawy.
     
    09:37
    Vernon Fiddler byl hledán dlouhým dloubáčkem přes téměř celé hřiště. Zkušený útočník se ale k puku nedostal a signalizován mu byl dokonce ofsajd.
     
    09:29
    Místo ní přišel útok zakončen zákrokem Keitha Kinkaida. Mladý brankář musel být připraven proti ataku z pravé strany do jeho brankoviště.
     
    09:05
    Hokejisté New Jersey ovšem u kotouče zůstávají a snaží se stupňovat svůj tlak. Uvidíme, zda se jim povede dostat se nějaké další šance.
     
    08:27
    Hodně nebezpečný byl následně Kyle Palmieri. Ten vyjel zpoza branky a z blízkosti zakončoval. Americký snajpr ale nedokázal val před Condonem prostřelit!
     
    08:16
    Hra byla přerušena až nyní. Hosté se nahrnuli do brankoviště Condona, kde se pokoušel být aktivní Smith-Pelly. Branku ale vstřelit nedokázal.
     
    07:35
    Rychlé tempo pokračovalo tvrdou střelou Baileyho z levého kruhu. Kinkaid se ale proti přízemní střele dokázal ideálně přesunout.
     
    06:51
    Následoval protiútok zakončený střelou Taylora Halla z levé strany. Kanadský útočník ovšem nebyl svým pokusem nebezpečný.
     
    06:40
    Hned po vhazování to tvrdým zakončením zápěstím zkoušel Erik Karlsson. Tomu se ale nepovedlo nakonec ani trefit branku Keitha Kinkaida.
     
    06:36
    Následně se pokoušeli domácí hokejisté dostat do zakončení, ale jejich rozehrávka skončila jen za brankou Mikea Condona. Píská se tedy zakázané uvolnění.
     
    06:17
    Nahozený kotouč do útočné třetiny se dostal k jednomu z bránícímu hráči Devils, který jej raději odehrál na střídačku. Píská se a následuje komerční přestávka.
     
    05:50
    K odraženému kotouči v útočném pásmu se dostal hostující obránce John Moore, který zakončoval z levého kruhu. Jeho střílená přihrávka byla ale Condonem vyražena nad branku do ochranné sítě.
     
    05:02
    Následoval další útok domácích. Jeden z hráčů se prodral po pravé straně až před branku, kde ale hostujícího brankáře nadvakrát nepřekonal!
    03:59 Bobby RYAN - 1:0
     
    03:59
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A ti se dostali do útočné třetiny, kde se jim povedlo vstřelit úvodní branku střetnutí. Chris Kelly se na levém kruhu otočil s pukem, který následně nahodil na branku. Ještě před brankou se touš odrazil od BOBBYHO RYANA a skončil za zády amerického brankáře! Asistence: Chris Kelly a Ryan Dzingel.
     
    03:38
    Sergej Kalinin se s pukem dostal za branku Condona, ale následně nic nevymyslel. Hodně důrazně byl totiž bráněn domácími hráči.
     
    02:57
    Následoval útok hostujícího celku, kterému se ovšem nepovedlo nic vymyslet. Svěřenci mladého kouče ovšem u puku zůstávají.
     
    02:26
    Domácí se usadili v útočném pásmu a pokoušeli se vymyslet nějakou útočnou akci. Přihrávka na modrou čáru ovšem nebyla přesná a Senátoři musí začít ze středního pásma.
     
    01:48
    Oba kohouti inkasují za vzájemný souboj totožný trest. Pět minutek si posedí na trestné lavici za rvačku.
     
    01:48
    Hned po vhazování se do sebe pustili oba bijci. Chris Neil nakonec v tvrdé bitce poslal k zemi Lukea Gazdice, pro nějž to byla první bitka v červenobílém dresu.
     
    01:46
    Devils byli následně stále u kotouče a pokoušeli se dostat do zakončení. Přihrávka na kanadského Taylora Halla šla ovšem do ofsajdu.
     
    01:08
    Jean-Gabriel Pageau se prodíral středem hřiště a následným nahozením hledal spoluhráče. Našel ovšem hokejku připraveného hostujícího obránce.
     
    00:35
    Na druhé straně zakončoval z levého kruhu Kyle Turris. Tomu se ovšem amerického a hlavně nepřipraveného brankáře překonat nepovedlo.
     
    00:11
    Hned po vhazování se ovšem Henrique prodral po levé straně do zakončení. Z pravého kruhu ovšem trefil jen beton Condona. Dorážka Greenea šla jen vedle branky.
     
    00:03
    Úvodní vhazování vyhrál hostující Adam Henrique. Následné nahození od obránců ovšem skončilo mezi střídačky, a tak se píská.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Za pomoci orchestru zní Canadian Tire Center americká hymna, která doprovází spíše hostující celek. Zanedlouho uslyšíme také hymnu domácího celku.
     
    Start utkání se nám klasicky protáhne. Po zaznění kanadské a americké hymny bude následovat úvodní vhazování. Začneme tak přibližně za osm minutek.
     
    Krásné ráno všem fanouškům kvalitního zámořského hokeje. Pomalu a jistě se blíží start utkání mezi Ottawou Senators a New Jersey Devils. Přeji příjemnou zábavu!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: Condon (Hammond) – E. Karlsson, Methot, Ceci, Phaneuf, Ch. Wideman, Harpur – B. Ryan, Turris, Dzingel – Mark Stone, Brassard, Z. Smith – Lazar, Pageau, Pyatt – Neil, Kelly, C. Bailey.

    New Jersey Devils: Kinkaid (Cory Schneider) – Severson, A. Greene, Lovejoy, Merrill, Quincey, J. Moore – Palmieri, Zajac, Hall – Cammalleri, Henrique, Wood – Lappin, Josefson, Kalinin – Smith-Pelly, Fiddler, Gazdic.

    Rozhodčí: Lee, Peel – Cormier, Cameron.
     
    Československá stopa v týmech

    Pavel Zacha (NJD) – 25 zápasů, 2+5
     
    New Jersey Devils

    New Jersey nevstoupilo do sezony vůbec špatně, poslední dobou se ale velmi trápí. V důsledku toho padlo až na čtvrté místo od konce ve své konferenci a na postupové pozice aktuálně ztrácí přes 10 bodů. Skóre má 71:87.

    Ani Ďáblové si dlouho neužili radost z výhry. Za sebou momentálně mají čtyři prohry v řadě! Dvakrát nestačili na St. Louis (doma 1:4, venku 2:5), pak podlehli Montrealu 2:5 a posléze schytali debakl v derby od Rangers 0:5.

    Nejproduktivnějším hráčem Devils je útočník Travis Zajac s bilancí 8+14. Nejvíce gólů pak nasázel Michael Cammalleri, který skóroval devětkrát. V brance toho nejvíce odchytal Cory Schneider (90,5%).
     
    Ottawa Senators

    Týmu z hlavního kanadského města se v této sezoně daří poměrně překvapivě dobře. Po 30 zápasech nasbírali Senators 35 bodů a skóre 73:82, což jim momentálně stačí na druhé místo v Atlantické divizi.

    Tři zápasy v řadě ale nepoznali chuť vítězství. Nejprve prohráli na ledě Los Angeles 1:4, aby posléze v Anaheimu inkasovali ještě o gól více. V posledním utkání na domácí půdě prohráli se San Jose 3:4 po samostatných nájezdech.

    V čele klubové produktivity je obránce Erik Karlsson. Švédská hvězda má na kontě již 28 bodů (7+21). Nejlepším střelcem je pak s 12 zásahy Kyle Turris, v brance dostává nejvíce prostoru Craig Anderson (92,4%).
     
    Zdravím všechny hokejové nadšence u sledování textového přenosu z NHL! Na programu dnes máme utkání mezi Ottawou Senators a New Jersey Devils. Přeji příjemné počtení!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 4. B. Ryan (Kelly, Dzingel), 22. Brassard (Z. Smith, Mark Stone), 60. Z. Smith (Pageau, Kelly) – 11. J. Moore (Cammalleri, Zajac)


    Ottawa Senators: Condon (Hammond) – E. Karlsson, Methot, Ceci, Phaneuf, Ch. Wideman, Borowiecki – B. Ryan, Turris, Dzingel – Mark Stone, Brassard, Z. Smith – Lazar, Pageau, Pyatt – Neil, Kelly, C. Bailey.
    New Jersey Devils: Kinkaid (Cory Schneider) – Lovejoy, A. Greene, Severson, Merrill, Quincey, J. Moore – Palmieri, Zajac, Hall – Cammalleri, Henrique, Wood – Lappin, Josefson, Kalinin – Smith-Pelly, Fiddler, Gazdic.

    Rozhodčí: Lee, Peel – Cormier, Cameron

    Diváci: 15 111
    thejrc.org