Detroit – Anaheim 6:4 (kon.) | Carolina – Buffalo 2:1 (2:0 po s.n.) | Toronto – Pittsburgh 2:1 (po pr.)
Ottawa – New Jersey 3:1 (kon.) | Washington – Montreal 1:2 (kon.) | St. Louis – Chicago 4:6 (kon.)
Nashville – NY Rangers 1:2 (0:2 po s.n.) | Edmonton – Tampa 3:2 (2:1 po s.n.) | Boston – Los Angeles 1:0 (kon.)
Winnipeg – Colorado 4:1 (kon.) | Vancouver – Columbus 3:4 (po pr.)
po s.n. (0:2)
Nashville Predators
1:2 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
New York Rangers
Neděle 18.12.2016, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Nováček Jimmy Vesey byl v roce 2012 draftován Nashvillem Predators, proti kterému se v neděli v noci představí v dresu New Yorku Rangers. Predators prohráli tři z posledních pěti zápasů, zatímco Rangers během posledních pěti utkání hned čtyřikrát vyhráli. Oba týmy se v letošní sezóně NHL střetnou poprvé.
     
    Nashville Predators

    Nashville v pátek v noci podlehl 5:2 Minnesotě, ačkoliv byl výrazně střelecky aktivnější. S čím ale Predators nebyli po zápase spokojeni, byla defenziva, kterou se pokusí zlepšit proti Rangers. Nashville doma během prosince vyhrál pouze dva ze sedmi zápasů. Nejproduktinějším hráčem týmu je útočník Ryan Johansen, který nasbíral 21 bodů a během posledních tří zápasů vstřelil gól, k němuž připadal tři asistence.
     
    New York Rangers

    Jimmy Vesey má před sebou velký zápas, když se poprvé v kariéře představí proti Predators, kteří ho draftovali v roce 2012. Talentovaný útočník se ovšem nerozhodl s Nashvillem podepsat smlouvu a raději svůj talent rozvíjel v Harvardu. Jimmy Vesey přišel do New Yorku 20. srpna letošní roku jako volný hráč. V bráně Rangers začne podruhé v řadě Henrik Lundqvist poté, co brankář Antti Raanta odchytal čtyři zápasy v řadě.
     
    Vzájemné zápasy

    29.12.15 Nashville – New York Rangers 5:3
    24.11.15 New York Rangers – Nashville 3:0
     
    Slovenská stopa v utkání

    Marek Hrivík (NYR) 0+0, +/- 0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Ekholm, Granberg, Josi (A), Ellis, Irwin, Y. Weber – Forsberg, Johansen, Neal (A) – Fiala, Ribeiro, Arvidsson – C. Wilson, Fisher (C), C. Smith – Sissons, Järnkrok, Watson.

    New York Rangers: Lundqvist (Raanta) – McDonagh (C), Girardi, M. Staal (A), Holden, Skjei, Klein – Kreider, Stepan (A), Zuccarello – J. T. Miller, K. Hayes, Rick Nash – Vesey, Lindberg, Fast – Grabner, Hrivík, Puempel.

    Rozhodčí: Kevin Pollock, Jon McIsaac. Čároví: Bryan Pancich, David Brisebois.
    Hokejisté New Yorku Rangers během protažení před zápasem.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:44
    Rangers se po pouhých 44 sekundách ocitli v blízkosti pravé tyče v obrovské brankové příležitosti, Juuse Saros ale předvedl fantastický zákrok, když hrudí puk vyrazil mimo!
     
    02:57
    Hokejisté New Yorku Rangers vstoupili do utkání pořádně zostra a bránu Juuseho Sarose během pár okamžiků zasypali třemi střelami, brankář Nashvillu si ale se všemi poradil.
     
    03:52
    Filip Forsberg se snažil mezi kruhy pro vhazování dostat do zakončení, prudký kotouč ale před ním na ledě rychle přikryl lapačkou připravený Henrik Lundqvist.
     
    05:34
    J. T. Miller si najel před bránu na krásné nahození z levého křídla a puk ze vzduchu usměrnil těsně vedle pravé tyče!
     
    06:24
    Kevin Klein na levém křídle vypálil od modré čáry, jeho následná střela ale zamířila pouze doprostřed brány, kde byl připravený Juuse Saros a puk ukryl ve své náruči.
     
    07:18
    Rangers už se dostali k šesti střelám na bránu, zatímco Predators před vlastními fanoušky pouze k jedné. Hosté vstoupili do zápasu pořádně zostra a jsou lepší.
     
    07:47
    Rangers právě vstřelili branku!
    RICK NASH se sice na levém křídle ocitl v ostrém střeleckém úhlu, přesto dokázal Juuseho Sarose zaskočit, když nad jeho pravým ramenem zamířil pod horní tyč a poslal Rangers do vedení 1:0. Asistence: Kevin Hayes a Nick Holden.
    07:47 Rick NASH - 0:1
     
    09:14
    Colin Wilson se řítil do samostatného úniku a po nádherném bekhendovém blafáku mířil k pravé tyči, jenže Henrik Lundqvist vytáhl fantastický zákrok a puk ukryl ve své lapačce!
     
    09:14
    Marc Staal sekl zezadu unikajícího Colina Wilsona a na trestné lavici si odsedí dvě minuty.
     
    11:14
    Vyloučený Marc Staal naskočil zpět na led a Predators si během první přesilové hry žádnou slibnou šanci nevytvořili.
     
    12:13
    Filip Forsberg dostal menší trest za podražení a také New York Rangers si v první třetině zahraje přesilovou hru.
     
    14:13
    Juuse Saros během přesilové hry New Yorku Rangers vytáhl fantastický zákrok a vyloučený Filip Forsberg naskočil zpět na led!
     
    17:00
    New York Rangers je stále střelecky aktivnější, velkých brankových příležitostí ovšem k vidění není. Hosté vedou na střely 8:4, co je ovšem důležitější, na skóre 1:0.
     
    17:55
    Mark Ribeiro zkoušel na levém křídle vypálit z ostrého úhlu, jeho následný pokus byl ale sražen za bránu.
     
    17:59
    Brady Skjei dostal menší trest za hákování a Nashville Predators si zahraje v závěru první třetiny přesilovou hru, která v případě nevyužití potrvá až do jejího konce.
     
    18:45
    Predators na levém křídle dvakrát tvrdě vypálili od modré čáry, obě dvě střely ale zamířily mimo. Brankář Henrik Lundqvist tak v bráně New Yorku Rangers zasahovat nemusel.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:16
    Colin Wilson na pravém křídle z ostrého úhlu nebezpečně nahazoval puk před bránu a Henrik Lundqvist musel vytáhnout skvělý zákrok, aby neskončil za jeho zády!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Rick Nash v osmé minutě utkání zaskočil domácího Juuseho Sarose střelou zápěstím z ostrého úhlu, která nad jeho pravým ramenem zamířila pod horní tyč. Predators vzápětí mohli odpovědět během dvou přesilových her, ani jednu ale nevyužili. Skóre po první třetině. Nashville Predators 0 New York Rangers 1.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 2:59.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    V Bridgestone Areně právě začala prostřední část utkání, do které New York Rangers zásluhou trefy zkušeného útočníka Ricka Nashe vstupuje s jednobrankovým vedením.
     
    21:40
    Ryan Johansen v levém kruhu pro vhazování napřáhl po krásné diagonální přihrávce Jamese Neala k prudké střele zápěstím, jeho pokus ovšem zamířil pouze doprostřed brány a Henrik Lundqvist si připsal snadný zákrok.
     
    22:12
    Predators vstoupili do druhé třetiny mnohem lépe a vzápětí se dostali k další střele, Henrik Lundqvist si s ní ale opět hravě poradil, když ji tentokrát ukryl ve své lapačce.
     
    23:05
    Predators se po nepřesné střele dostali na pravém křídle k odraženému puku a bez přípravy od mantinelu napřáhli k prudké střele, kterou Henrik Lundqvist po rychlém přesunu v blízkosti své levé tyče brány ukryl v náručí.
     
    24:50
    Kevinovi Kleinovi se vyloučení hodně nelíbilo, musel ovšem usednou na trestnou lavici na dvě minuty za sekání.
     
    25:04
    Predators v útočném pásmu rychle rozpohybovali puk a po sérii přihrávek na jeden dotek pálil z vrcholu mezikruží Roman Josi, jeho střela ale byla přizvednuta a skončila v ochranné síti.
     
    26:18
    Mike Ribeiro a zřejmě Mike Fisher dělali vše možné, aby puk po obrovském závaru před bránou Rangers dorazili do brány, Henrik Lundqvist se ale překonat nenechal!
     
    27:00
    Kevin Klein naskočil na led z trestné lavice a po pár sekundách se krásně natlačil před jednoho z hráčů Nashvillu, bekhendem ale puk z blízkosti mezi betony Jusseho Sarose poslat do brány nedokázal!
     
    29:22
    Nashville právě vstřelil branku!
    MIKE FISHER napřáhl na vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování ke krásné střele zápěstím, která po ledě zamířila k levé tyči. Henrik Lundqvist toho příliš neviděl a Predators vyrovnali na 1:1!
    29:22 Mike FISHER - 1:1
     
    33:14
    Rangers na pravém křídle dobře vypálili od mantinelu, Juuse Saros byl ale připraven a jejich pokus hrudí vyrazil mimo.
     
    33:27
    Juuse Saros musel vzápětí předvést další dobrý zákrok, se střelou Rangers z levého kruhu pro vhazování si ale poradil a ukryl ji ve své lapačce. Následuje komerční přestávka.
     
    34:27
    Mats Zuccarello se ocitl v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci, Juuse Saros se ale skvěle roztáhl na brankové čáře a jeho prudkou střelu hrudí vyrazil mimo!
     
    35:28
    Derek Stepan vypálil v pravém kruhu pro vhazování na přední tyč, Juuse Saros ale opět dobře zasáhl a nadvakrát jeho pokus zastavil. Následuje krátká reklamní přestávka.
     
    37:00
    Petter Granberg dostal menší trest za sekání a New York Rangers si zahraje v závěru druhé třetiny druhou přesilovou hru. První využít nedokázal.
     
    37:56
    Rangers nebezpečně vypálili z levého kruhu pro vhazování, Juuse Saros byl ale připraven a puk ukryl ve svém náručí.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Stejně jako v úvodní, i ve druhé třetině padl jeden gól. Tentokrát ovšem na domácí straně, když nádhernou střelou po ledě k levé tyči vyrovnal stav utkání kapitán Predators Mike Fisher. Skóre po druhé třetině. Nashville Predators 1 New York Rangers 1.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:52.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:52
    New York Rangers je sice v dnešním utkání stále střelecky aktivnější, do závěrečné části utkání v Bridgestone Areně ale vstupují oba celky za nerozhodného stavu 1:1.
     
    41:37
    Petter Granberg zkusil vypálit s příklepem od modré čáry, jeho tvrdá střela ale byla zablokována.
     
    41:51
    Filip Forsberg nejprve v blízkosti pravé tyče pálil těsně mimo a vzápětí to zkoušel na opačné straně útočného pásma Craig Smith, jeho pokus ale vyklepal pouze pravý beton Henrika Lundqvista, který přečkal dvě velice horké chvilky!
     
    44:02
    Mike Fisher na levém křídle nabral rychlost a zápěstím vypálil od mantinelu, na přední tyči ale našel pouze připraveného Henrika Lundqvista, který jeho pokus ukryl ve výstroji.
     
    45:04
    Kapitán Nashvillu vzápětí nabral rychlost na pravém křídle, jeho střela zápěstím, která letěla těsně nad ledem, ale tentokrát zamířila vedle vzdálenější levé tyče.
     
    45:39
    Colton Sissons mohl po levém křídle podél střídaček vyrazit do rychlého protiútoku, jeden z hráčů New Yorku Rangers mu ale čistým způsobem hůl vyrazil z ruky.
     
    47:20
    Juuse Saros vyjel za svou bránu, aby zastavil nahození Rangers a pomohl s rozehrávkou Mattiasovi Ekholmovi.
     
    48:01
    Ryan Johansen nádhernou střelou zápěstím z pravého kruhu pro vhazování mířil do bližšího horního rohu brány a už zvedal ruce nad hlavu, Henrik Lundqvist mu ale ukradl gól spektakulárním semaforem a puk našel v lapačce!
     
    48:38
    Viktor Arvidsson na pravém křídle vypálil po nabrání velké rychlosti a jeho puk mířil z blízkosti ke vzdálenější levé tyči, Henrik Lundqvist měl obrovské problémy, nakonec ale kotouč dokázal dopravit do bezpečí!
     
    49:37
    New York Rangers se nepodařilo rozehrát a puk se po zakázaném uvolnění vrátil zpět před Henrika Lundqvista.
     
    49:51
    Vzápětí byla hra přerušena opět kvůli zakázanému uvolnění a znovu na straně hostujícího New Yorku Rangers.
     
    50:14
    Henrik Lundqvist ukryl střelu Predators v lapačce a za jeho bránou se strhla strkanice, vylučovat se ale nebude.
     
    51:05
    Střela Kevina Fialy byla zablokována a v blízkosti pravé tyče mohl pálit z otočky Colton Sissons, jenže skákavý kotouč nedokázal zkrotit a do zakončení se nakonec nedostal.
     
    51:22
    Predators si začínají vytvářet obrovský tlak, který umocnila prudká střela z levého křídla, Henrik Lundqvist si s ní ale poradil a po spolehlivém zákroku hru přerušil.
     
    52:05
    Predators se nepodařilo rozehrát a po zakázaném uvolnění se vhazovalo před bránou Juuseho Sarose.
     
    53:33
    Fanoušci v Bridgestone Areně se fantasticky baví a rozjeli v hledišti mexickou vlnu!
     
    54:04
    Hra je v závěru utkání hodně kouskována, což jen potvrdilo další zakázané uvolnění na domácí straně.
     
    54:22
    Predators na pravém křídle napřáhli k prudké a nebezpečně střele, Henrik Lundqvist ale podržel New York Rangers nad vodou a připsal si velice dobrý zákrok!
     
    55:44
    James Neal se pokusil rozhodnout střelou z mezikruží, Henrik Lundqvist ale řekl ne a puk vyrazil mimo.
     
    56:49
    Viktor Arvidsson obral o puk rozehrávajícího Marka Hrivíka a na levém křídle po krásném zamíchání s pukem mířil z téměř nulového úhlu mezi betony Henrika Lundqvista, brankář Rangers ale opět skvěle zareagoval a puk zastavil!
     
    57:27
    James Neal mohl potrestat další ledabylou rozehrávku Rangers, když z levého kruhu pro vhazování mířil k bližší tyči, Henrik Lunqvist ale vytáhl fantastický zákrok, když vyrážečkou puk vyrazil do ochranné sítě!
     
    59:00
    Do konce normální hrací doby zbývá odehrát 1 minuta.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Mike Fisher ve druhé třetině odpověděl na úvodní gól Ricka Nashe z první části a vzhledem k tomu, že závěrečná dvacetiminutovka žádný gól nenabídla, bude muset o osudu zápasu rozhodnout prodloužení nebo samostatné nájezdy. Souboj brankářů vrcholí! Skóre po třetí třetině. Nashville Predators 1 New York Rangers 1.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:01
    Začíná posledních pět minut dnešního zápasu. Prodloužení se hraje ve třech hráčích na obou stranách, takže prostoru na rozhodnutí je opravdu hodně.
     
    60:54
    Oba týmy vstoupily do prodloužení hodně opatrně a zatím nabízí hodně pomalý hokej. Nikdo nechce udělat chybu.
     
    61:38
    Rick Nash na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele, kterou Juuse Saros sice na bližší tyči nedokázal udržet, vzápětí mu ale pomohli spoluhráči!
     
    62:38
    Filip Forsberg na levém křídle z ostrého úhlu mířil ke vzdálenější pravé tyči, Henrik Lundqvist ale skvěle zasáhl a po stažení puku lapačkou puk ukryl ve svém náručí!
     
    63:35
    Ryan Johansen mezi kruhy pro vhazování promeškal ideální okamžik pro střelu a jeho následný pokus zápěstím byl sražen jedním z ležících hráčů Rangers mimo. Mats Zuccarello byl hráčem, od jehož helmy se puk odrazil do rohu ledové plochy.
     
    64:15
    Predators na pravém křídle prudce vypálili od mantinelu, Henrik Lundqvist ale rychle sklapl betony k sobě a puk vyrazil.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Zajímavý brankářský souboj nováčka Jusseho Sarose se zkušeným Henrikem Lundqvistem nerozhodlo ani prodloužení a na řadu přichází samostatné nájezdy. Skóre po prodloužení. Nashville Predators 1 New York Rangers 1.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Ryan Johansen nabral rychlost a před bránou zpomalil. Následovala míchačka s pukem, kterou zasekl holí pozorný Henrik Lundqvist.
     
    1. série
    0:1
    Jimmy Vesey také před bránou zamíchal s pukem a nad pravým betonem Juuseho Sarose zamířil k levé tyči!
     
    2. série
    0:1
    Craig Smith se rozhodl pro prudkou střelu zápěstím, která zamířila vedle pravého horního rohu brány.
     
    2. série
    0:2
    Mats Zuccarello předvedl nádherný bekhendový blafák a pod levým betonem Juuseho Sarose puk poslal do sítě! Příliš mnoho prostoru mu mladý brankář nenechal, zkušený mazák se ale přece jen prosadil a ukončil dnešní zápas.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým New York Rangers.
    Autorem vítězné branky je JIMMY VESEY.
    Jimmy VESEY - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Souboj talentovaného a skvěle chytajícího Juusseho Sarose se zkušeným Henrikem Lundqvistem musely rozhodnout až samostatné nájezdy, v nichž se prosadili Jimmy Vesey a Mats Zuccarello. Zajímavostí je, že rozstřel rozhodl nováček, který se poprvé v kariéře představil proti svému bývalému týmu, jenž ho v roce 2012 draftoval, ale nepodepsal s ním smlouvu. Konečný výsledek. Nashville Predators 1 New York Rangers 2 po samostatných nájezdech.
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Juuse Saros (NSH) 26 zák., 1 gól, 96,3%
    2. Mike Fisher (NSH) 1+0
    3. Jimmy Vesey (NYR) 0+0
     
    Slovenská stopa v utkání

    Marek Hrivík (NYR) 0+0, 2 střely, čas na ledě 9:25 (04:54:35)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 30. Fisher – 8. Rick Nash (K. Hayes, Holden), rozh. náj. Vesey

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Ryan Johansen (NSH)
    0:1   Jimmy Vesey (NYR)
    2. série:
    0:1   Craig Smith (NSH)
    0:2   Mats Zuccarello (NYR)


    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Ekholm, Granberg, Josi (A), Ellis, Irwin, Y. Weber – Forsberg, Johansen, Neal (A) – Fiala, Ribeiro, Arvidsson – C. Wilson, Fisher (C), C. Smith – Sissons, Järnkrok, Watson.
    New York Rangers: Lundqvist (Raanta) – McDonagh (C), Girardi, M. Staal (A), Holden, Skjei, Klein – Kreider, Stepan (A), Zuccarello – J. T. Miller, K. Hayes, Rick Nash – Vesey, Lindberg, Fast – Grabner, Hrivík, Puempel.

    Rozhodčí: Kevin Pollock, Jon McIsaac. Čároví: Bryan Pancich, David Brisebois

    Diváci: 17113
    thejrc.org