Detroit – Anaheim 6:4 (kon.) | Carolina – Buffalo 2:1 (2:0 po s.n.) | Toronto – Pittsburgh 2:1 (po pr.)
Ottawa – New Jersey 3:1 (kon.) | Washington – Montreal 1:2 (kon.) | St. Louis – Chicago 4:6 (kon.)
Nashville – NY Rangers 1:2 (0:2 po s.n.) | Edmonton – Tampa 3:2 (2:1 po s.n.) | Boston – Los Angeles 1:0 (kon.)
Winnipeg – Colorado 4:1 (kon.) | Vancouver – Columbus 3:4 (po pr.)
po s.n. (2:1)
Edmonton Oilers
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Tampa Bay Lightning
Neděle 18.12.2016, 04:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Connor MCDAVID - 3:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Edmonton Oilers.
    Autorem vítězné branky je CONNOR MCDAVID.
    47:03 Leon DRAISAITL - 2:2
     
    47:03
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Netrvalo to dlouho a máme v Edmontonu znovu vyrovnáno, zároveň se jedná o třetí trefu z početní výhody v tomto utkání. Navíc Oilers využili přesilovku opravdu rychle, hned po prvním vhazování. LEON DRAISAITL na nic nečekal, prostě se opřel do kotouče a propálil vše, co mu stálo v cestě, včetně brankáře Bena Bishopa. Takže ani nyní nemá nikdo k vítězství blíže a zbytek základní hrací doby ještě přinese zajímavé a napínavé momenty. Hala si vyrovnávací okamžik pochopitelně dosyta užívá a skanduje. Asistence: Mark Letestu, Andrej Sekera.
    42:35 Tyler JOHNSON - 1:2
     
    42:35
    Tampa právě vstřelila branku!
    Beck před Bishopem šance nevyužil, a tak se na druhé straně hrací plochy raduje Tampa Bay, která tím pádem otáčí skóre a na startu poslední dvacetiminutovky se dostává do těsného vedení o jednu branku. Kombinaci v útočném pásmu a také přečíslení dva na jednoho zakončoval z levé strany TYLER JOHNSON, jenž převzal přesnou nahrávku od Conachera a nedal Talbotovi šanci, aby stihl v horní polovině zařízení zasáhnout. Takže teď je těžká úloha naopak na obráncích a útočnících kanadského celku, který je malinko pod tlakem. Asistence: Cory Conacher, Nikita Nestěrov.
    38:59 Jonathan DROUIN - 1:1
     
    38:59
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla nádherná střela, kterou předvedl JONATHAN DROUIN, když dostal ukázkovou přihrávku kousek za pravý kruh a následně pěkně vymetl pavučinky v brance Cama Talbota. Takže i druhá branka tohoto zápasu padla v přesilovce, akorát na druhé straně hrací plochy. Drouin nikam zbytečně nespěchal a v pohodě si našel místečko, do kterého bude pálit. Do kabin se tedy velmi pravděpodobně půjde za vyrovnaného skóre a my se máme do třetí části na co těšit, lze nadále očekávat hodně vyrovnaný hokej a souboj o každý kotouč. Asistence: Victor Hedman, Brayden Point.
    23:58 Milan LUCIC - 1:0
     
    23:58
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Máme tu první branku utkání, Edmonton Oilers využili zkrácenou přesilovou hru a prostřelili Bishopa, ten tentokráte už neměl moc šancí zasáhnout, dostával totiž kotouč přesně mezi betony. Postaral se o to domácí útočník MILAN LUCIC, jenž zužitkoval svou zkušenost a hlavně luxusní nahrávku od spoluhráče z levé strany útočného pásma. Potom už neměl tolik těžkou úlohu. Navíc Benu Bishopovi moc nepomohli ani jeho vlastní obránci, takže měl situaci docela zkomplikovanou. Bolts budou muset dotahovat, uvidíme, jak si s tím poradí. Asistence: Leon Draisaitl, Andrej Sekera.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 24. Lucic (Draisaitl, Sekera), 48. Draisaitl (Letestu, Sekera), rozh. náj. McDavid – 39. Drouin (Hedman, Point), 43. T. Johnson (Conacher, Nestěrov)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Mark Letestu (EDM)
    1:0   Brayden Point (TBL)
    2. série:
    1:0   Leon Draisaitl (EDM)
    1:1   Jonathan Drouin (TBL)
    3. série:
    2:1   Connor McDavid (EDM)
    2:1   Brian Boyle (TBL)


    Edmonton Oilers: Talbot (Gustavsson) – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Russell, Davidson, Benning – Lucic, McDavid (C), Eberle – Caggiula, Nugent-Hopkins, Pitlick – Maroon, Draisaitl, Beck – Hendricks, Letestu, Kassian.
    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Hedman, Strålman, Garrison, Šustr, Coburn, Nestěrov, Koekkoek – Conacher, T. Johnson, Condra – Boyle, Filppula, Drouin – Killorn, Naměstnikov, Point – Vermin, J.T. Brown, Paquette.

    Rozhodčí: Nicholson, McCauley – Mills, Rody
    thejrc.org