Detroit – Anaheim 6:4 (kon.) | Carolina – Buffalo 2:1 (2:0 po s.n.) | Toronto – Pittsburgh 2:1 (po pr.)
Ottawa – New Jersey 3:1 (kon.) | Washington – Montreal 1:2 (kon.) | St. Louis – Chicago 4:6 (kon.)
Nashville – NY Rangers 1:2 (0:2 po s.n.) | Edmonton – Tampa 3:2 (2:1 po s.n.) | Boston – Los Angeles 1:0 (kon.)
Winnipeg – Colorado 4:1 (kon.) | Vancouver – Columbus 3:4 (po pr.)
po s.n. (2:1)
Edmonton Oilers
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Tampa Bay Lightning
Neděle 18.12.2016, 04:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Connor MCDAVID - 3:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Edmonton Oilers.
    Autorem vítězné branky je CONNOR MCDAVID.
     
    64:50
    Pár vteřin před koncem prodloužení se ještě vylučuje na straně Tampy Bay. Point inkasuje dvě minuty za držení protihráče a ještě tu je malá šance pro Oilers rozhodnout v nastavených pěti minutách.
     
    61:41
    Naměstnikov měl na hokejce rozhodnutí, ale místo toho trefil pouze horní tyčku!
    47:03 Leon DRAISAITL - 2:2
     
    47:03
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Netrvalo to dlouho a máme v Edmontonu znovu vyrovnáno, zároveň se jedná o třetí trefu z početní výhody v tomto utkání. Navíc Oilers využili přesilovku opravdu rychle, hned po prvním vhazování. LEON DRAISAITL na nic nečekal, prostě se opřel do kotouče a propálil vše, co mu stálo v cestě, včetně brankáře Bena Bishopa. Takže ani nyní nemá nikdo k vítězství blíže a zbytek základní hrací doby ještě přinese zajímavé a napínavé momenty. Hala si vyrovnávací okamžik pochopitelně dosyta užívá a skanduje. Asistence: Mark Letestu, Andrej Sekera.
     
    46:56
    Šance pro Edmonton na vyrovnání skóre. Na trestnou lavici odjede jeden z hokejistů Lightning, konkrétně to bude Slater Koekkoek, jenž se provinil hákováním.
    42:35 Tyler JOHNSON - 1:2
     
    42:35
    Tampa právě vstřelila branku!
    Beck před Bishopem šance nevyužil, a tak se na druhé straně hrací plochy raduje Tampa Bay, která tím pádem otáčí skóre a na startu poslední dvacetiminutovky se dostává do těsného vedení o jednu branku. Kombinaci v útočném pásmu a také přečíslení dva na jednoho zakončoval z levé strany TYLER JOHNSON, jenž převzal přesnou nahrávku od Conachera a nedal Talbotovi šanci, aby stihl v horní polovině zařízení zasáhnout. Takže teď je těžká úloha naopak na obráncích a útočnících kanadského celku, který je malinko pod tlakem. Asistence: Cory Conacher, Nikita Nestěrov.
    38:59 Jonathan DROUIN - 1:1
     
    38:59
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla nádherná střela, kterou předvedl JONATHAN DROUIN, když dostal ukázkovou přihrávku kousek za pravý kruh a následně pěkně vymetl pavučinky v brance Cama Talbota. Takže i druhá branka tohoto zápasu padla v přesilovce, akorát na druhé straně hrací plochy. Drouin nikam zbytečně nespěchal a v pohodě si našel místečko, do kterého bude pálit. Do kabin se tedy velmi pravděpodobně půjde za vyrovnaného skóre a my se máme do třetí části na co těšit, lze nadále očekávat hodně vyrovnaný hokej a souboj o každý kotouč. Asistence: Victor Hedman, Brayden Point.
     
    38:06
    Hedman hledal Drouina, ale pak udělal chybu a Kassian se málem dostal do gólové možnosti. Jen tak tak, že bekhendem nedostal kotouč až za Bishopa.
     
    37:31
    Hosté si před koncem druhé třetiny zahrají přesilovou hru a mají tak dobrou šanci na vyrovnání před odchodem do kabin. Taylor Beck bude nucen pykat dvě minuty za sekání. Uvidíme, co na to Tampa.
     
    28:04
    Časté vylučování ve druhé třetině pokračuje, tentokrát je odeslán na trestnou lavici za krosček domácí Hendricks, kterému se to sice nelíbí, ale nemá na vybranou.
     
    25:16
    Hra přerušena před domácím zařízením, bude se totiž znovu vylučovat. Alex Killorn srazil soupeře a je tedy po zásluze odeslán na trestnou lavici za hrubost. Další příležitost pro Oilers.
    23:58 Milan LUCIC - 1:0
     
    23:58
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Máme tu první branku utkání, Edmonton Oilers využili zkrácenou přesilovou hru a prostřelili Bishopa, ten tentokráte už neměl moc šancí zasáhnout, dostával totiž kotouč přesně mezi betony. Postaral se o to domácí útočník MILAN LUCIC, jenž zužitkoval svou zkušenost a hlavně luxusní nahrávku od spoluhráče z levé strany útočného pásma. Potom už neměl tolik těžkou úlohu. Navíc Benu Bishopovi moc nepomohli ani jeho vlastní obránci, takže měl situaci docela zkomplikovanou. Bolts budou muset dotahovat, uvidíme, jak si s tím poradí. Asistence: Leon Draisaitl, Andrej Sekera.
     
    22:53
    Ben Bishop už ležel na brankovišti, přesto dokázal skvěle zasáhnout proti střele, která mířila na jeho klec. Toto mohl být jinak potíže pro hosty.
     
    22:45
    Počet hráčů na ledě se srovná, poté začne zkrácená přesilová hra Edmontonu. Za katr je nucen zamířit Naměstnikov, rozhodčí tohoto zápasu si totiž všiml, že hákoval. Takže následuje krátká hra čtyři na čtyři.
     
    21:30
    Budeme sledovat druhou přesilovou hrou Tampa Bay v tomto zápase. Útočník domácích Leon Draisaitl se provinil vysokou holí, takže teď bude sledovat spoluhráče pouze z trestné lavice a doufat, že neinkasují.
     
    15:05
    Tentokrát už se vylučuje také z řad Edmontonu. Na dvě minuty odjel na trestnou lavici domácí hokejista Ryan Nugent-Hopkins, který zahákoval soupeře a oslabuje tedy svůj celek.
     
    11:42
    Cam Talbot a jeho důležitý zákrok. Sám se na něj ve vlastním oslabení hnal Alex Killorn, ale neuspěl, protože jej domácí brankář dokázal zlikvidovat.
     
    10:31
    A budeme sledovat druhou početní výhodu Edmonton Oilers v první třetině, dvě minuty je nucen jít pykat J. T. Brown. Je tu tedy další dobrá možnost pro domácí barvy, jak se pokusit otevřít skóre. Uvidíme, jak s tím OIejáři naloží.
     
    04:04
    Poměrně brzy uvidíme první vyloučení zápasu a přesilovou hru si zahrají domácí Edmonton Oilers. Na trestnou lavici už odjel hostující hráč Cory Conacher, který se provinil vysokou holí ve tváři soupeře.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 24. Lucic (Draisaitl, Sekera), 48. Draisaitl (Letestu, Sekera), rozh. náj. McDavid – 39. Drouin (Hedman, Point), 43. T. Johnson (Conacher, Nestěrov)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Mark Letestu (EDM)
    1:0   Brayden Point (TBL)
    2. série:
    1:0   Leon Draisaitl (EDM)
    1:1   Jonathan Drouin (TBL)
    3. série:
    2:1   Connor McDavid (EDM)
    2:1   Brian Boyle (TBL)


    Edmonton Oilers: Talbot (Gustavsson) – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Russell, Davidson, Benning – Lucic, McDavid (C), Eberle – Caggiula, Nugent-Hopkins, Pitlick – Maroon, Draisaitl, Beck – Hendricks, Letestu, Kassian.
    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Hedman, Strålman, Garrison, Šustr, Coburn, Nestěrov, Koekkoek – Conacher, T. Johnson, Condra – Boyle, Filppula, Drouin – Killorn, Naměstnikov, Point – Vermin, J.T. Brown, Paquette.

    Rozhodčí: Nicholson, McCauley – Mills, Rody
    thejrc.org