Detroit – Anaheim 6:4 (kon.) | Carolina – Buffalo 2:1 (2:0 po s.n.) | Toronto – Pittsburgh 2:1 (po pr.)
Ottawa – New Jersey 3:1 (kon.) | Washington – Montreal 1:2 (kon.) | St. Louis – Chicago 4:6 (kon.)
Nashville – NY Rangers 1:2 (0:2 po s.n.) | Edmonton – Tampa 3:2 (2:1 po s.n.) | Boston – Los Angeles 1:0 (kon.)
Winnipeg – Colorado 4:1 (kon.) | Vancouver – Columbus 3:4 (po pr.)
konec
Boston Bruins
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Los Angeles Kings
Neděle 18.12.2016, 19:10 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Boston Bruins
    Boston se momentálně nachází v tabulce Východní konference na osmé příčce s pětatřiceti body. Po dvaatřiceti odehraných zápasech má na svém kontě 12 výher v normální hrací době, 4 výhry po prodloužení či nájezdech, 3 prohry po prodloužení či nájezdech a 13 proher v normální hrací době. Na domácím kluzišti zatím Boston odehrál patnáct zápasů, ze kterých 5x vyhrál v normální hrací době, 2x vyhrál po prodloužení či nájezdech a 8x prohrál v normální hrací době.

    Posledních 5 zápasů
    Boston – Anaheim 3:4
    Pittsburgh – Boston 4:3 po prodloužení
    Montreal – Boston 1:2 po prodloužení
    Boston – Toronto 1:4
    Boston – Colorado 2:4
     
    Los Angeles Kings
    Los Angeles se momentálně nachází v tabulce Západní konference na sedmé příčce s čtyřiatřiceti body. Po třiceti odehraných zápasech má na svém kontě 9 výher v normální hrací době, 7 výher po prodloužení či nájezdech, 2 prohry po prodloužení či nájezdech a 12 proher v normální hrací době. Venku zatím Los Angeles odehrálo patnáct zápasů, ze kterých 4x vyhrálo v normální hrací době, 2x vyhrálo po prodloužení či nájezdech, 1x prohrálo po nájezdech a 8x prohrálo v normální hrací době.

    Posledních 5 zápasů
    Pittsburgh – Los Angeles 0:1 po prodloužení
    Detroit – Los Angeles 1:4
    Buffalo – Los Angeles 6:3
    Los Angeles – Ottawa 4:1
    Los Angeles – Carolina 1:3
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Carlo, Chára, McQuaid, Krug, C. Miller, K. Miller – Riley Nash, Bergeron, Marchand – Backes, Krejčí, Spooner – Acciari, Czarnik, Schaller – J. Hayes, D. Moore, Blidh.

    Los Angeles Kings: Budaj (Zatkoff) – Doughty, Forbort, Muzzin, Gilbert, Martinez, M. Greene – Pearson, Kopitar, Lewis – King, J. Carter, Toffoli – Andreoff, Dowd, Setoguchi – Clifford, N. Shore, Nolan.

    Rozhodčí: Romasko, Kowal – Miller, Kovachik.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Krásný večer všem fanouškům nejkvalitnější hokejové podívané. Za pár minutek startuje utkání mezi Bostonem Bruins a Los Angeles Kings. Jaký celek se bude dnes radovat?
     
    Na ledové ploše již bruslí oba celky. Utkání se nám tak pomalu a jistě blíží. Ještě před startem klání uslyšíme americkou hymnu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Vhazování vyhráli hokejisté LA, kteří poslali puk hned směrem dopředu. Tam se budou chtít dostat do nějaké první akce.
     
    00:33
    Jako první se do šance dostali domácí. David Backes ujel po levém křídle, ale svižnou střelou zápěstím se mu nepovedlo překvapit slovenského brankáře.
     
    00:54
    Peter Budaj následně přerušil hru, a tak se bude následně vhazovat po jeho levici. Uvidíme, zda bude muset potřetí v utkání zasahovat.
     
    01:20
    Útočná snaha Bostonu byla přerušena poté, co Brad Marchand fauloval v rohu kluziště Alece Martineze. První přesilovka utkání pro LA.
     
    01:30
    Čtvrté nejlepší oslabení NHL začalo vyhozením kotouče mimo obrannou třetinu. Boston začal hru ve čtyřech bruslařích výborně.
     
    02:01
    Následně se sice hosté na pár sekund v útoku udrželi, ale nic z toho nebylo. Bránící hráči Bruins poslali kotouč za branku Budaje podruhé.
     
    02:09
    Následoval tak třetí útočný pokus, který ale nevyšel. Hokejisté v bíločerných dresech byli nachytáni v ofsajdovém postavení.
     
    02:45
    Opět se hostům povedlo proháčkovat se do pásma a puk následně ztratit. Bruins ukazují, proč je jejich oslabení jedno z nejlepších v NHL.
     
    03:20
    Domácí v plném počtu.
     
    03:30
    Los Angeles nyní jen nahodilo kotouč za branku Raska a šlo střídat. Domácí tak budou moci rozehrávat akci od své branky.
     
    03:39
    Směrem dopředu to ale nebylo ono. I domácí celek byl totiž nachytán v postavení mimo hru. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    04:14
    David Backes se pokoušel vybojovat pásmo, což se mu nakonec povedlo takovým nahozením ze střední třetiny. Budaj puk ukryl, a tak následuje vhazování po jeho levici.
     
    04:20
    Bruins právě vstřelili branku!
    A toto nahození od Backese přineslo ovoce! Hned po vhazování se do puku totiž opřel zápěstím Colin Miller, jehož střelu před brankářem tečoval ještě JIMMY HAYES. Boston tak jde do vedení! Asistence: Colin Miller a Dominic Moore.
     
    04:38
    Domácí pokračovali v aktivitě a napadali rozehrávku svého soupeře. Ten se s pukem nemůže dostat do nějaké zajímavé akce.
     
    05:17
    Ta přišla až nyní! Dwight King se od pravého mantinelu prodral až před Raska, kterého ovšem nepřekonal. Hostující forvard nezasunul kotouč za finského brankáře.
     
    05:54
    Tanner Pearson to zkoušel taktéž po pravé straně, ale i nyní mu byla zastavena stopka pozornými bránícími hráči Bostonu Bruins.
     
    06:25
    Hra pokračovala za brankou domácího brankáře. Celek z Kalifornie se ovšem nedokázal dostat do nějaké nebezpečné akce.
     
    06:58
    Celé snažení Kings bylo zakončeno spíše takovým nahozením od levého mantinelu. Andy Andreoff trefil jen připravenou lapačku Tuukky Raska.
     
    06:58
    Po této akci a zákroku Raska následuje první komerční přestávka dnešního utkání. Boston se po přežití oslabení dostal do vedení a aktuálně je na tom tedy lépe.
     
    07:04
    Hosté hned po vhazování zkoušeli překonat Raska v brance nahozením od modré čáry. Teč před brankou finského mága ovšem nepřišla, a tak se pokračuje útokem domácího celku.
     
    07:34
    Ten se dostal do útoku a vyslal na brankáře Budaje pokus. Slovenský brankář ovšem nemusel ani zasahovat, puk skončil vedle jeho pravé tyčky.
     
    08:18
    David Krejčí se pokoušel u pravého mantinelu něco vymyslet, ale byl hodně dobře bráněn a ke střele ani přihrávce se nakonec nedostal.
     
    08:54
    Hosté hodně dobře brání modrou čáru a domácí se nemohou do ničeho dostat. Brad Marchand nyní zkoušel projít do třetiny, ale byl povalen pozorným obráncem.
     
    09:02
    Následně tak Bruins zkoušeli prostě nahodit puk za branku. Ze založení útoku bylo ovšem jen zakázané uvolnění. Vhazovat se tak bude před brankou Raska.
     
    09:15
    Následoval hned útok hokejistů v černožlutém. Ti ani nyní neohrozili slovenského brankáře, jeden z hráčů byl totiž nachytán v ofsajdovém postavení.
     
    09:42
    Delší dobu se bojovalo o puk za brankou Tuukky Raska. Vítězem se nakonec stal domácí obránce, jenž se pokouší založit útočnou akci.
     
    10:24
    To se nepovedlo a do protiakce míří hokejisté dvojnásobného vítěze Stanley Cupu. Zatím sledujeme hodně defenzivní utkání.
     
    11:04
    Až nyní se hosté dostali před branku, kde ale ani jeden z hráčů nedokázal zakončit. Skvěle nyní zafungovala obranná hra Bostonu.
     
    11:37
    Nějakou delší dobu se čeká i na střelecký pokus. Aktuálně jsme viděli na obou stranách dohromady sedm střel, což odpovídá průběhu utkání.
     
    12:14
    Střelecký pokus přišel až nyní. Domácí zkoušeli pozornost Budaje střelou z pravého kruhu, slovenský brankář byl ovšem připraven.
     
    12:49
    Patrice Bergeron nyní na pravém křídle spíše nahazoval na najíždějícího spoluhráče. Puk se ale neobjevil před brankou, ale jen za ní.
     
    13:22
    Delší dobu se hraje bez nějakého přerušení. Oba celky se snaží nechybovat a neriskovat. Sledujeme tedy celkem opatrné utkání.
     
    13:43
    Plynulost hry ukončil až hostující Andy Andreoff, který z pravé strany zkoušel překvapit Raska. Toho ale jeho pokus nedokázal překonat. Následuje komerční přestávka.
     
    14:09
    Domácí obránce Carlo zachyboval v rozehrávce a Tyler Toffoli mohl postupovat individuálně na branku. Předtím se ale objevil v ofsajdu.
     
    14:12
    Hned po vhazování odhodili rukavice Kevan Miller a Kyle Clifford. Oba kohouti se pár sekund přetahovali, padlo pár ran, ale vítěz bitky nejspíše nebyl.
     
    14:12
    Oba kohouti inkasují klasický pětiminutový trest za šarvátku. Pokračovat se bude v pěti bruslařích na obou stranách.
     
    14:48
    Trevor Lewis vyzkoušel pozornost finského brankáře střelou z levého kruhu. Přízemní pokus byl ovšem domácím brankářem vyražen betonem.
     
    15:00
    Následně Bostonští vyhodili kotouč až za branku Budaje. Puk doputoval za branku bez teč, a tak se píská zakázané uvolnění.
     
    15:20
    Po ztečované střele jednoho z hostujících hráčů následuje třetí komerční přestávka první třetiny. Po ní se bude pokračovat, domácí stále vedou nejtěsnějším rozdílem.
     
    15:25
    Krásnou kombinací se nyní předvedli hokejisté Los Angeles. Jordan Nolan byl na konci ťukecu, hostující útočník z mezikruží ovšem nezakončil přesně.
     
    16:05
    Jordan Nolan nyní dostával přihrávku na levé křídlo, odkud se mu ale nepovedlo zakončit. Hostující útočník přihrávku nedokázal zachytit.
     
    16:37
    Boston se po delší době udržel v útočné třetině, kde by určitě rád zakombinoval a dostal se do nějaké šance. V posledních minutkách jsou aktivnější hosté.
     
    17:07
    Domácímu celku se nyní povedlo vybojovat vhazování po levici slovenského brankáře. Podobná situace jako před první brankou.
     
    17:10
    To se ale nestane. Ryan Spooner během vhazování bránil jednoho z hostů tak, jak by nejspíše neměl. Uvidíme tak druhou přesilovku LA.
     
    17:25
    Která začíná naprosto stejně, jako ta první. Bostonu se hned povedlo vyhodit kotouč až za branku Budaje. LA musí tak začít odsud.
     
    17:51
    To sice udělali, ale dopadlo to stejně. Puk byl opět vyhozen až k Budajovi, a tak musí hokejisté ze slunné Kalifornie začít od začátku.
     
    18:26
    A do třetice všeho dobrého. Oslabení Bostonu je opravdu výborné, dnes se o tom přesvědčují hokejisté Los Angeles.
     
    18:48
    Alec Martinez vyzkoušel štěstí střelou od modré čáry. Hostující obránce ovšem trefil jen připraveného obránce před ním.
     
    19:10
    Domácí v plném počtu.
     
    19:28
    David Krejčí se následně dostával do dobré příležitosti na zvýšení skóre. Před Budajem ovšem neuspěl a slovenský brankář si připsal zákrok ramenem!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Prvních dvacet minut je u konce! Boston vede díky brance Jimmyho Hayese, který tečoval střeli z hranice pravého kruhu. Moc jiných šancí jsme neviděli, sledujeme utkání nepropustných obran. Věříme, že druhá třetina přinese více branek i šancí.

    Střely na branku: 6:4
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Boston hned nahodil kotouč za branku Budaje, kde se k němu jako první dostali hráči Kings. Ti se tak budou pokoušet rozjet nějakou akci.
     
    20:35
    Jeden z hráčů nahazoval na branku od modré čáry, tu ale nakonec ani netrefil. Ke kotouči se tak dostávají hokejisté Bostonu.
     
    20:57
    Těm se ovšem nic vymyslet nepovedlo a jejich rozehra skončila jen zakázaným uvolněním. Vhazuje se tak po pravici Tuukky Raska.
     
    21:21
    Po pár sekundách je tu další vyhození za branku slovenského brankáře. Sudí pískají další zakázané uvolnění. Opět se bude vhazovat po pravici Fina.
     
    21:57
    Aktivně se pokoušeli něco vymyslet hosté, ale ti jsou dobře bránění a ke střelám se jim nedaří dostat se. Podobně tomu tak je i na straně druhé.
     
    22:14
    Nyní se pokoušeli ujet ve třech domácí, ale jejich zajímavé snažení ukončil rozhodčí, jenž odpískal ofsajd. Následovat tak bude vhazování ve středu hřiště.
     
    22:50
    Tyler Toffoli se zmocnil kotouče za brankou a pokoušel se něco vymyslet. Přihrát ani zakončit se mu ovšem nepovedlo. Pokračuje se ovšem v jejich útočné třetině.
     
    23:06
    Následovat bude třetí přesilovka LA v tomto utkání. Zdeno Chára se pokoušel poslat puk po mantinelu, místo toho jej ovšem poslal nad mantinel.
     
    23:40
    Po pár přihrávkách vyzkoušel pozornost Raska Jeff Carter. Tomu se ale z mezikruží nepovedlo trefit ani branku. To byla první zajímavá přesilovková akce hostů.
     
    23:53
    Další kombinace byla zakončena pokusem Alece Martineze od modré čáry. Střela hostujícího beka byla ovšem zblokována dříve, než se dostala k brance.
     
    24:28
    Bostonu se následně povedlo během pár sekund dvakrát vyhodit kotouč mimo jejich obrannou třetinu. Přesilovka Kings se pomalu a jistě krátí.
     
    24:58
    Na konci početní výhody se před branku po levé straně prodral Devin Setoguchi, kterému se ovšem v blízkosti brankáře nepovedlo skórovat.
     
    25:06
    Domácí v plném počtu.
     
    25:47
    Velká šance hostujícího celku. Puk se z levé strany dostal až před branku, kde byl Jordan Nolan. Ten stál sám před Raskem, kterého ovšem trestuhodně nepřekonal!
     
    26:17
    Následně se přerušuje hra a uvidíme první komerční přestávku třetiny. Boston stál drží hubené vedení 1:0. Uvidíme, jestli se jim jejich náskok povede zvýšit.
     
    26:41
    Andy Andreoff dostával přihrávku a dostával se přes obránce. Toho ovšem nakonec neobešel, a tak se ke kotouči dostávají domácí.
     
    27:24
    Domácí celek nyní klidně kombinuje ve svém pásmu a nikam se moc nežene. Za každou cenu nechce nějakou riskovat.
     
    27:45
    Boston se následně dostal do zajímavé akce. V závaru sice nikdo branku nedal, ale domácí vybojovali přesilovku. Drew Doughty sekl přes rukavici jednoho z domácích.
     
    27:57
    Na modré čáře zachyboval David Krejčí a hosté mohli do úniku. Český útočník ovšem nakonec situaci ustál a pohroma nepřišla.
     
    28:28
    Následně se Boston dostal zpátky do třetiny. Po jednom ze soubojů se puk ocitl na střídačce Bostonu. Vhazovat se bude v útočné třetině domácího celku.
     
    28:36
    Hned po vhazování, které vyhráli hosté, se puk objevil až u Raska. Nevypadá to zatím na nějakou výhodu, kterou by si hosté pamatovali jako příkladnou.
     
    29:14
    Nyní se domácím povedlo zakončit, ale ani jedna střela se nakonec nedostala k Budajovi, jenž by musel předvádět nějaký zákrok.
     
    29:31
    Až nyní před Zdenem Chárou zívala prázdná branka. Slovenský obránce zakončoval, ale těsně před dojetím puku do branky se do střely položil obětavý obránce.
     
    29:45
    Hosté v plném počtu.
     
    30:39
    Stále se tak hraje bez přerušení. Kings, jenž byli nějakou dobu pod tlakem, zkouší vymyslet nějakou akci, jenž by je vrátila do utkání.
     
    31:07
    Bostonská obrana dnes ovšem funguje na jedničku a hosté se prostě nemohou dostat do nějaké akce, která by mohla skončit brankou.
     
    31:32
    Bruins se po menším tlaku hostů chtěli dostat do protiútoku. Místo něj ovšem vyhodili kotouč jen na zakázané uvolnění. Vhazovat se tak bude před Raskem.
     
    31:39
    Který se následně vytáhl proti pokusu Setoguchiho. Po této akci následuje komerční přestávka a i po dvatřiceti minutách je stav stále stejný – Boston vede 1:0.
     
    31:54
    Matt Greene zkoušel své štěstí střeleckým pokusem od modré čáry. Rána byla ovšem zblokována a k brance ani nedošla.
     
    32:37
    Snad první zajímavá střela Brada Marchanda v tomto utkání. Patrice Bergeron si najel do útoku a přenechal svému parťákovi puk. Ten svým pokusem napálil břevno!
     
    32:57
    Následoval další zákrok Petera Budaje. Pozorný byl proti spíše nahození od obránce Carla. Ten měl v úmyslu vybojovat útočnou třetinu.
     
    33:13
    Nyní musel být v pozoru Tuukka Rask. Tanner Pearson zakončoval v těžké pozici pro střelce z pravého kruhu, toto by nenadělalo problémy žádnému brankáři v NHL.
     
    33:41
    Po pravé straně si najel do střelecké pozice domácí Ryan Spooner. Ten zakončoval až když byl v blízkosti Budaje. Toho ale nedokázal prostřelit.
     
    33:56
    Rýsovala se dobrá akce. Propadnutý puk se dostal před Budaje, kde jeden z hráčů hledal u druhé tyčky lépe postaveného spoluhráče. Ten ovšem jeho nabídku netrefil.
     
    34:25
    Domácí pokračovali v aktivní hře. Jeden z hráčů zakončoval z mezikruží, odkud ale trefil bránícího hráče. Puk nakonec propadl až k Budajovi, který jej na ledě přikryl lapačkou.
     
    34:57
    Domácí se opět pokoušeli dostat do nějaké akce a opět to skončilo zakázaným uvolněním. Vhazovat se tak bude před finským brankářem.
     
    35:19
    Matt Greene to opět zkoušel dělovou ránou od modré čáry, ale i nyní byl jeho pokus zablokován. Zkusil to tedy z druhé strany Martinez, který ale trefil jen připraveného Raska.
     
    35:46
    Podruhé v utkání putuje na trestnou lavici hostující hráč. Anže Kopitar za brankou poslal na mantinel Kruga a inkasuje tak trest za vražení na hrazení.
     
    36:00
    Hostům se celkem rychle povedlo vyhodit kotouč mimo obrannou třetinu. Bostonští tak musejí pro černou gumu spěchat až k brance Raska.
     
    36:38
    Stále se domácímu celku nepovedlo usadit se v pásmu a nějak zakombinovat. Kings mezitím podruhé vyhodili kotouč z jejich třetiny.
     
    37:13
    Domácí mají nejspíše poslední pokus na to, aby něco vymysleli. Zatím kombinují za brankou Tuukky Raska.
     
    37:25
    Colin Miller to tvrdě zkoušel od modré čáry, Budaj sice jeho pokus vyrazil, ale kotouč se k němu dostal hned zpět a nyní jej slovenský brankář ukryl v lapačce.
     
    37:46
    Hosté v plném počtu.
     
    38:02
    Skvěle byl v dobré pozici vytlačen Trevor Lewis. Ten se s pukem prodíral po pravé straně za branku, kde byl ale obranným zákrokem precizně odtlačen.
     
    38:46
    Na druhé straně zkoušel štěstí střeleckým pokusem od levého mantinelu Anton Blidh. Ten ale trefil jen obránce postaveného před ním.
     
    39:05
    Mezitím se rozeběhla poslední minuta druhé třetiny, která nám nenabídla ani jednu branku. Kings se pokouší tento fakt v posledních sekundách změnit.
     
    39:47
    Domácí ale snažení kalifornského celku ukočírovali a nyní jsou s pukem za brankou Raska. Nikam se hnát nebudou a půjde jim o udržení skóre.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je u konce a skončila stejným stavem, jako ta první. Ani jeden celek se nedokázal prosadit a stále tak sledujeme ten urputný hokej spíše o obraně. Uvidíme, co nám přinese třetina s pořadovým číslem tři.

    Střely na branku: 17:10 (v této třetině 11:5)
     
    Dnešní utkání sleduje 17 565 diváků.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Hosté opět vyhráli vhazování a nyní vidíme jejich kombinaci v obranné třetině. Povede se jim do konce šedesáté minuty vyrovnat?
     
    40:51
    Jejich postupování po levé straně bylo nyní utnuto hvízdem rozhodčího. Ten odpískal zakázané uvolnění a vhazovat se tak bude před Budajem.
     
    41:18
    První lajna Bruins se pokoušela něco vymyslet, ale ani jeden z hráčů se nedokázal prosadit. Každopádně jejich kombinační hra pokračuje i nadále.
     
    41:59
    Tim Schaller to zkoušel individuálně a obhodil si obránce. Puk mu ale následně ujel, a tak bylo odpískáno zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Raskem.
     
    42:13
    Hosté se hned po buly pokoušeli nějakým způsobem konečně překonat Raska v brance. Ten se ale zdá být nepřekonatelný, poradil si i s dalším pokusem.
     
    42:49
    Kings jsou aktivní v útočné třetině, ale bránící hráči Bruins fungují opravdu skvěle a zamezují tak jakoukoliv akci. Co s tím hosté udělají?
     
    43:24
    Hodně nepříjemně byl na mantinel přišpendlen hostující Kyle Clifford. Ten v souboji s McQuaidem uklouzl a s pomocí jeho kolena naboural do mantinelu.
     
    43:24
    Kyle Clifford po pár sekundách s doktorem opustil za potlesku tribun ledovou plochu a zamířil přímo do kabin. Kamera si logicky vybírá McQuaida, který ovšem za nic nemohl.
     
    43:34
    Následně Kings pokoušeli projít podél levého mantinelu, ale ani toto nevyšlo. Jeden z rozhodčích totiž značil ofsajdové postavení.
     
    43:57
    Z dobré pozice to nyní zkoušel Brad Marchand, kterému se ale nepovedlo překonat dobře postaveného Budaje v brance.
     
    44:13
    Na podobné pozici jako předtím Clifford se nyní objevil Zdeno Chára. Ten přeskočil Toffoli a následně se skácel k ledu. Důvod? Vysoká hůl hostujícího hokejisty.
     
    44:25
    První střela na branku Budaje šla od modré čáry, ale slovenský brankář tento pokus celou dobu viděl a povedlo se mu jej betony vyrazit.
     
    44:34
    Následovala hned druhá střela, nyní to zkoušel bek Krug. Ani jemu se ovšem nepovedlo překonat dobře postaveného a hlavně připraveného brankáře.
     
    44:53
    Králům se následně povedlo dvakrát poslat kotouč až k brance Raska. Dlouhá přesilovka domácího celku ovšem stále pokračuje.
     
    45:39
    Domácímu celku zbývají z přesilovky ještě dvě a půl minuty. Nyní se bude vhazovat před Raskem, který i nadále drží čisté konto.
     
    46:00
    Domácí se hned dostali do útočné třetiny, kde ale puk ztratili. K puku se tak dostali hosté, jenž s rozehrávkou počkali a po pár sekundách puk vyhodili.
     
    46:33
    Po dalším přejetí pásmo to zkusil Zdeno Chára. Jeho dělovka ale nenadělala brankáři nějaké problémy, pokračuje se v aktivitě domácích.
     
    47:14
    Právě začala poslední minuty čtyřminutové přesilovky. Přesně v ten moment se hostům povedlo již poněkolikáté poslat kotouč až k brance Raska.
     
    47:49
    Torey Krug to opět zkoušel z pravého kruhu. Jeho střela na zadní tyčku ale nepřekonala Budaje podruhé, slovenský brankář zasáhl svou hokejkou.
     
    48:08
    Přišel ještě jeden střelecký pokus Ryana Spoonera. Tomu se ale z pravého kruhu střelou nyní na přední tyčku nepovedlo dát branku. Přesilovka zůstane nevyužita.
     
    48:13
    Hosté v plném počtu.
     
    48:49
    Dlouho se bojovalo o kotouč v útočném pásmu Kings. Ti nakonec kotouč vydolovali a aktuálně se pokouší svého soupeře nějakým způsobem zamknout.
     
    49:26
    Domácí se nyní dostali do útoku a Carlo dostal dobrou přihrávku na modrou čáru. Zakončit se mu ale přes bránící hráče nepovedlo.
     
    49:34
    Následoval pokus Davida Krejčího, jenž se zjevil osamocen před Budajem. Na slovenského brankáře dlouho mířil, ale nakonec jej nepřekonal.
     
    49:48
    Následně si zkušený brankář připsal zákrok a ukončil hru. Po jeho zásahu následuje komerční přestávka, první v této třetině.
     
    50:33
    Hodně riskantně si vjel od modré čáry až před branku Drew Doughty. Nakonec jeho průnik ale přinesl úspěch, Tim Schaller míří na trestnou lavici za podražení.
     
    50:42
    Hned po vhazování ovšem pláchl obraně Kings Brad Marchand, jenž se dostal po levé straně před branku. Budaje svou svižnou ránou ovšem nepřekonal!
     
    51:19
    Na druhé straně střelecky aktivní Doughty. Ten pálil od modré čáry, odkud se mu ovšem nepovedlo trefit branku. Rask přes obránce neviděl nic.
     
    51:49
    Po této akci se domácím povedlo hned dvakrát vyhodit, a tak se v posledních sekundách celkem dobře brání. Hosté mají poslední sekundy.
     
    52:33
    Domácí v plném počtu.
     
    52:47
    Tim Schaller naskočil na led a hned se po levé straně pokoušel něco vymyslet. U mantinelu ovšem tvrdě narazil, rameno bránícího hráče jej poslalo k ledu.
     
    53:22
    Domácí chtějí přidat pojistku. Ryan Spooner to na levé straně zkoušel střelou přes obránce. Brankáře se mu ovšem překonat nepovedlo, netrefil totiž branku.
     
    54:12
    Čas pomalu a jistě ubývá a my stále čekáme na druhou branku utkání. Hraje se aktivně nahoru i dolů, branky ovšem tomuto střetnutí opravdu chybí.
     
    54:29
    Hra je přerušena a následuje komerční přestávka poté, co projel do pásma Riley Nash. Mladý forvard byl ovšem nachytán v ofsajdovém postavení.
     
    54:36
    Hodně zajímavě to zkoušel z pravé strany Brad Marchand. Produktivní hokejista svižnou střelou ovšem nepřekonal pozorného Budaje v brance.
     
    55:16
    Doughty na hranici modré čáry nahazoval kotouč do brankoviště. Ten tam ovšem nedoputoval a dostal se k němu bránící hráč. Ten základ útok.
     
    55:48
    Následné snažení Králů ukončeno poté, co tečovaná rána skončila mimo kluziště. Vhazovat se tak bude po další komerční přestávce před Raskem.
     
    55:51
    Hned po vhazování to zkoušel Drew Doughty. Střela řízného obránce byla ovšem zablokována, každopádně hosté u puku zůstávají.
     
    56:27
    Hodně zajímavá střela letěla na branku Raska. Už to vypadalo, že se puk objeví mezi jeho betony, ale nakonec tomu tak nebylo a kotouč skončil mimo tři tyče.
     
    57:11
    Boston hrál pod velkým tlakem a jediné, co mu zbývalo, bylo vyhodit na zakázané uvolnění. Domácí také tak udělali.
     
    57:21
    Bostonští to nyní udělali chytře. Vjeli do středního pásma a takovým lehkým vyhozením se osvobodili. Celá pětka tak stihla vystřídat.
     
    58:08
    Kings se sice dostali do útoku, ale tam se neudrželi ani nic nevymysleli. Poslední dvě minuty před malou chviličkou začaly.
     
    58:44
    Bostonu se v posledních sekundách daří vyhazovat kotouče mimo obrannou třetinu. To je to, co je v posledních sekundách pro ně nejdůležitější.
     
    59:05
    Peter Budaj opustil branku a jeho celek hraje v šesti bruslařích na ledě! Uvidíme, zda se jim povede vyrovnat.
     
    59:35
    Jednou domácí branku netrefili. Nyní jí Riley Nash trefil, ale stál v ní pozorný obránce, jenž ještě vykřesal naději pro svůj celek.
     
    59:54
    V posledním útoku se hosté dostali do ofsajdové pozice. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu. Tuukka Rask je zatraceně blízko k čistému kontu.
     
    59:54
    Oddechový čas pro hosty.
     
    Konec zápasu.
     
    Jediná branka Jimmyh Hayese rozhodla o nejtěsnější výhře Bostonu Bruins v tomto utkání!

    Ta padla již v páté minutě utkání a málokdo by v ten moment řekl, že jsme viděli rozhodující trefu. Po vhazování před Budajem Colin Miller nahodil a těsně před slovenským brankářem tečoval kotouč Jimmy Hayes.

    Následně jsme viděli vyrovnané utkání s dobrými obrany na obou stranách. K vidění bylo i pár příležitostí, branka ovšem již žádná nepadla, a tak se z hubené výhry radují domácí.

    Střely na branku: 30:18 (6:5, 11:5, 13:8)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jimmy Hayes (BOS) 1+0
    2. Tuukka Rask (BOS) 18 zák., 0 gólů, 100%
    3. Peter Budaj (LAK) 29 zák., 1 gól, 96,7%
     
    Československá stopa v utkání:

    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 0 střel, čas na ledě 23:50
    David Krejčí (BOS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 17:33
    Peter Budaj (LAK) 56 minut, 29 zák., 1 gól, 96,7% , třetí hvězda utkání
     
    Ode mě je to pro dnešní den vše. Děkuji za pozornost a u NHL zase někdy nashledanou. (21:49:40)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 5. J. Hayes (C. Miller, D. Moore)


    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Carlo, Chára, McQuaid, Krug, C. Miller, K. Miller – Riley Nash, Bergeron, Marchand – Backes, Krejčí, Spooner – Acciari, Czarnik, Schaller – J. Hayes, D. Moore, Blidh.
    Los Angeles Kings: Budaj (Zatkoff) – Doughty, Forbort, Muzzin, Gilbert, Martinez, M. Greene – Pearson, Kopitar, Lewis – King, J. Carter, Toffoli – Andreoff, Dowd, Setoguchi – Clifford, N. Shore, Nolan.

    Rozhodčí: Romasko, Kowal – Miller, Kovachik

    Diváci: 17 565
    thejrc.org