Detroit – Anaheim 6:4 (kon.) | Carolina – Buffalo 2:1 (2:0 po s.n.) | Toronto – Pittsburgh 2:1 (po pr.)
Ottawa – New Jersey 3:1 (kon.) | Washington – Montreal 1:2 (kon.) | St. Louis – Chicago 4:6 (kon.)
Nashville – NY Rangers 1:2 (0:2 po s.n.) | Edmonton – Tampa 3:2 (2:1 po s.n.) | Boston – Los Angeles 1:0 (kon.)
Winnipeg – Colorado 4:1 (kon.) | Vancouver – Columbus 3:4 (po pr.)
konec
Boston Bruins
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Los Angeles Kings
Neděle 18.12.2016, 19:10 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:05
    Peter Budaj opustil branku a jeho celek hraje v šesti bruslařích na ledě! Uvidíme, zda se jim povede vyrovnat.
     
    50:42
    Hned po vhazování ovšem pláchl obraně Kings Brad Marchand, jenž se dostal po levé straně před branku. Budaje svou svižnou ránou ovšem nepřekonal!
     
    50:33
    Hodně riskantně si vjel od modré čáry až před branku Drew Doughty. Nakonec jeho průnik ale přinesl úspěch, Tim Schaller míří na trestnou lavici za podražení.
     
    44:13
    Na podobné pozici jako předtím Clifford se nyní objevil Zdeno Chára. Ten přeskočil Toffoli a následně se skácel k ledu. Důvod? Vysoká hůl hostujícího hokejisty.
     
    35:46
    Podruhé v utkání putuje na trestnou lavici hostující hráč. Anže Kopitar za brankou poslal na mantinel Kruga a inkasuje tak trest za vražení na hrazení.
     
    32:37
    Snad první zajímavá střela Brada Marchanda v tomto utkání. Patrice Bergeron si najel do útoku a přenechal svému parťákovi puk. Ten svým pokusem napálil břevno!
     
    27:45
    Boston se následně dostal do zajímavé akce. V závaru sice nikdo branku nedal, ale domácí vybojovali přesilovku. Drew Doughty sekl přes rukavici jednoho z domácích.
     
    25:47
    Velká šance hostujícího celku. Puk se z levé strany dostal až před branku, kde byl Jordan Nolan. Ten stál sám před Raskem, kterého ovšem trestuhodně nepřekonal!
     
    23:06
    Následovat bude třetí přesilovka LA v tomto utkání. Zdeno Chára se pokoušel poslat puk po mantinelu, místo toho jej ovšem poslal nad mantinel.
     
    19:28
    David Krejčí se následně dostával do dobré příležitosti na zvýšení skóre. Před Budajem ovšem neuspěl a slovenský brankář si připsal zákrok ramenem!
     
    17:10
    To se ale nestane. Ryan Spooner během vhazování bránil jednoho z hostů tak, jak by nejspíše neměl. Uvidíme tak druhou přesilovku LA.
     
    14:12
    Oba kohouti inkasují klasický pětiminutový trest za šarvátku. Pokračovat se bude v pěti bruslařích na obou stranách.
     
    05:17
    Ta přišla až nyní! Dwight King se od pravého mantinelu prodral až před Raska, kterého ovšem nepřekonal. Hostující forvard nezasunul kotouč za finského brankáře.
     
    04:20
    Bruins právě vstřelili branku!
    A toto nahození od Backese přineslo ovoce! Hned po vhazování se do puku totiž opřel zápěstím Colin Miller, jehož střelu před brankářem tečoval ještě JIMMY HAYES. Boston tak jde do vedení! Asistence: Colin Miller a Dominic Moore.
     
    01:20
    Útočná snaha Bostonu byla přerušena poté, co Brad Marchand fauloval v rohu kluziště Alece Martineze. První přesilovka utkání pro LA.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 5. J. Hayes (C. Miller, D. Moore)


    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Carlo, Chára, McQuaid, Krug, C. Miller, K. Miller – Riley Nash, Bergeron, Marchand – Backes, Krejčí, Spooner – Acciari, Czarnik, Schaller – J. Hayes, D. Moore, Blidh.
    Los Angeles Kings: Budaj (Zatkoff) – Doughty, Forbort, Muzzin, Gilbert, Martinez, M. Greene – Pearson, Kopitar, Lewis – King, J. Carter, Toffoli – Andreoff, Dowd, Setoguchi – Clifford, N. Shore, Nolan.

    Rozhodčí: Romasko, Kowal – Miller, Kovachik

    Diváci: 17 565
    thejrc.org