Detroit – Anaheim 6:4 (kon.) | Carolina – Buffalo 2:1 (2:0 po s.n.) | Toronto – Pittsburgh 2:1 (po pr.)
Ottawa – New Jersey 3:1 (kon.) | Washington – Montreal 1:2 (kon.) | St. Louis – Chicago 4:6 (kon.)
Nashville – NY Rangers 1:2 (0:2 po s.n.) | Edmonton – Tampa 3:2 (2:1 po s.n.) | Boston – Los Angeles 1:0 (kon.)
Winnipeg – Colorado 4:1 (kon.) | Vancouver – Columbus 3:4 (po pr.)
konec
Winnipeg Jets
4:1 (0:0, 1:0, 3:1)
Colorado Avalanche
Neděle 18.12.2016, 21:15 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli ode mne vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (23:40:54)
     
    Československá stopa v utkání

    Marko Daňo (WPG) – 0+0, 2 střely, čas na ledě 13:21
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Nikolaj Ehlers (WPG) 2+0
    2. Patrik Laine (WPG) 1+2
    3. Connor Hellebuyck (WPG) 27 zák., 1 gól, 96,4%
     
    Utkání sledovalo 15 294 diváků.
     
    Střely na branku: 30 – 28
     
    Je dobojováno. Domácí hokejisté o svém vítězství rozhodli ve třetí třetině a Laviny tak z ledu Winnipegu odjedou s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
    59:31 Nikolaj EHLERS - 4:1
     
    59:31
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté pečetí své vítězství, když do opuštěné klece dokázal i přes snahu obránce hostů prostrčit kotouč NIKOLAJ EHLERS a to je pro hosty už opravdu konečná. Domácí tak v tomto zápase zvítězí – 4:1. Asistence: Patrik Laine, Jacob Trouba.
     
    58:45
    Hosté jsou stále v šesti a bez brankáře, ale zatím se jim nedaří znovu prostřelit domácího brankáře.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
    57:59 Jarome IGINLA - 3:1
     
    57:59
    Colorado právě vstřelilo branku!
    A hostům tento tah vyšel. JAROME IGINLA se napřáhl kousek za modrou čárou a dokázal propálit Hellebuycka, který tak přichází o čisté konto – 3:1. Asistence: Mikko Rantanen, Matt Duchene.
     
    57:42
    MacKinnon střílel z pravé strany, ale kotouč si cestu mezi tři tyče nenašel.
     
    57:13
    Pickard je na střídačce a hosté to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    57:00
    Tyson Barrie střílel od modré čáry, ale nebylo mu to nic platné. Kotouč byl už za modrou čárou a je z toho postavení mimo hru. Ta se stěhuje zpět do středního pásma.
     
    56:48
    Domácí Thorburn dostává dvě minuty za sevření kotouče rukou a už sedí na trestné lavici. Přesilovka pro hosty.
     
    56:07
    Michail Grigorenko sebral domácím kotouč ve středním pásmu a uháněl s ním sám před Hellebuycka, ten ale neponechal nic náhodě a znovu přesným zákrokem podržel svůj tým.
     
    54:42
    A další náznak jejich akce zkazil obranný zákrok Jacoba Trouby, jenž hned poté posílá kotouč do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    53:42
    Hráči Colorada vrhají své poslední síly do útoku a snaží se o první branku z jejich strany v tomto utkání. Zatím se jim to ale stále nedaří a moc času na to, aby s utkáním ještě něco udělali, nemají.
     
    52:40
    Söderbergovu jedovku z pravého kruhu musel hasit Hellebuyck, jenž si připisuje další přesný zákrok a stále tak drží nulu na svém kontě.
     
    51:43
    Marko Daňo si nabruslil na levou stranu a poté se dostal k přízemní střele, kterou likviduje svým příložníkem Pickard.
     
    51:29
    Na řadě je další komerční pauza.
     
    51:07
    A znovu aktivní Scheifele. Těsně před brankou Colorada vystřelil a jeho přízemní střela jen těsně minula Pickardovu svatyni.
     
    50:20
    Scheifele nejdříve naznačil přihrávku na Ehlerse, poté si to ovšem rozmyslel a jal se ke střele z levé strany a Pickard musel znovu zasahovat.
     
    49:20
    Blíží se nám polovina třetí třetiny a domácí hráči mají stále velmi slibný tříbrankový náskok. Hosté zatím nedokázali vsítit ani jednu branku a budou mít hodně těžké dostat se domácím na dostřel.
     
    48:32
    Lowry vyslal z vrcholu levého kruhu nebezpečnou střelu na branku hostů, Pickard ovšem jeho ránu dokázal znovu zneškodnit. Raději pak přerušil hru a bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    47:46
    Podél levého mantinelu ujížděl Andreas Martinsen, ale byl tísněn obranou domácího celku a nic víc tak nemohl předvést. Domácí hráči tak budou znovu u kotouče.
     
    46:51
    Nyní byla k vidění pohledná akce Colorada, ale tu hosté nedokázali dotáhnout do zdárného konce a stále tak jsou bez vstřelené branky.
     
    45:35
    Tryskáči se znovu usadili před hostující brankou, kde pálil Chris Thorburn, ale Pickard svou lapačkou jeho střelu dokázal zastavit.
     
    45:08
    Hosté jsou pochopitelně zaskočeni a nyní je jejich hra spíše rozháraná. Domácí jsou naopak na koni a dostávají se do dalších šancí.
    44:03 Nikolaj EHLERS - 3:0
     
    44:03
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    No a rázem je to už o tři branky. NIKOLAJ EHLERS z pravé strany dělovkou prostřelil znovu Pickarda a ten tak musel lovit kotouč ze své sítě dnes už potřetí – 3:0. Asistence: Mark Scheifele, Patrik Laine.
    42:54 Blake WHEELER - 2:0
     
    42:54
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    A místo toho přichází sprcha v podobě druhé branky domácích a hosté tak budou muset dohánět už dvoubrankovou ztrátu. BLAKE WHEELER dostal od Perreaulta přihrávku na pravou stranu, odkud dokázal prostrčit kotouč za záda Pickarda – 2:0. Asistence: Mathieu Perreault, Bryan Little.
     
    42:19
    Laviny se do svého soupeře nyní doslova zakously a další střela mířila na domácí branku. Hosté se však zatím marně snaží o vyrovnání.
     
    41:16
    A další akce hostů. Bourque střílel z pravého kruhu, ale Hellebuyck byl opět na svém místě. Hned však puk rozehrál mezi své spoluhráče a nechává tak hru plynout.
     
    40:25
    Gabriel Landeskog objel domácí branku a snažil se zaskočit Hellebuycka, ale ten se nenechal. Jeho úmysl dobře viděl a o kotouč ho následně připravil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 21 – 15
     
    Ve druhé třetině jsme se už úvodního gólu dočkali. Domácí se ujali vedení díky finskému mladíkovi Patriku Lainemu, který z levého kruhu prostřelil Pickarda. Hosté ale zabrali a i oni hrozili několikrát před brankou Tryskáčů, ovšem Hellebuyck znovu ani jednou neinkasoval. Vzhledem k průběžnému výsledku je zápas pro oba celky stále otevřený. Třetí perioda začne přibližně ve 22:55.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:42
    Rene Bourque sebral ve středním pásmu domácím kotouč a sám se poté dostal v útočné třetině do zakončení. Hellebuyck však svou lapačkou nepovolil prvně jmenovanému srovnat s jeho týmem krok.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:37
    Byfuglien poslal puk do útočného pásma, nikdo tam ale nebyl, kdo by ho převzal a domácí tak nyní před brankou Colorada nezahrozili.
     
    37:36
    Paul Postma se dostal k odraženému kotouči před hostující brankou, ale nedokázal ho usměrnit mezi tři tyče. Hosté tak stále prohrávají pouze o jednu branku.
     
    36:29
    Tyson Barrie neudržel kotouč na modré čáře a hosté tak musí opustit útočné pásmo.
     
    35:35
    U puku jsou znovu Tryskáči a kombinují před brankou Colorada. Postma vypálil z prostoru mezi kruhy, ale Pickard byl opět připraven.
     
    35:22
    Z levé strany mířil na Pickarda Bryan Little, ale svou střelou ho nechal pouze vyniknout. Brankář hostů vytasil další přesný zákrok a drží tak šance svého týmu i nadále.
     
    34:24
    Delší dobu se nyní drželi v útočném pásmu hosté, ale Hellebuyck znovu nedovolil hráčům Colorada skórovat. Kotouč tak znovu míří na opačnou stranu, domácí zakládají další útočnou akci.
     
    33:41
    Hellebuyck musel zasahovat po střele Barrieho od modré čáry a znovu tak neinkasuje. Drží tak nejen těsné vedení svého celku, ale také nulu na svém kontě.
     
    32:38
    Domácí znovu pokračují v útočné hře a na Pickarda vyslal další tvrdou střelu Patrik Laine. Druhý střelecký příspěvek v tomto utkání ale nepřidal.
     
    31:33
    Byfuglien je na ledové ploše a Winnipeg tak ubránil další své oslabení.
     
    30:57
    Hráči Winnipegu znovu vyhazují kotouč až před brankáře Pickarda a ukrajují tak cenné vteřiny svého oslabení.
     
    30:17
    Rene Bourque nadvakrát dorážel střelu svého spoluhráče těsně před Hellebuyckem, ale brankáře domácích se mu překonat nepodařilo. Poté se domácí hráči osvobozují.
     
    29:33
    Na trestnou lavici odchází domácí Dustin Byfuglien, jenž se provinil držením. Colorado tak má k dispozici přesilovou hru.
     
    29:17
    Hosté se z tlaku domácích dokázali vymanit a nyní v klidu zakládají další akci. Jenže po přechodu do útočného pásma pak přišli o kotouč.
     
    28:46
    Pickard předvedl fantastický zákrok. Dustin Byfuglien na něho vyslal jedovku z prostoru levého kruhu a hostující brankář mu ukázal efektní semafor, kterým zachránil svůj tým od druhého gólu!
     
    28:30
    A hned z další akce měli hráči Winnipegu další šanci. Marko Daňo si převzal kotouč na svoji hůl a poté střílel z těsné blízkosti před Pickardem, který ale jeho projektil vykryl.
    27:06 Patrik LAINE - 1:0
     
    27:06
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté otevírají účet tohoto utkání. PATRIK LAINE dostal přesnou přihrávku na levý kruh, odkud svou střelou nedal šanci Pickardovi v brance Colorada a jeho tým tak jde do vedení – 1:0. Asistence: Mark Scheifele, Paul Postma.
     
    26:38
    Hosté znovu kousali a v útočném pásmu předvedli další pěknou akci, na jejímž konci byl Jarome Iginla, který vyzkoušel pozornost domácího brankáře.
     
    26:06
    Kotouč letěl přímo na Pickarda a jelikož se na něho blížil jeden z domácích hráčů, raději ho ukryl pod svojí lapačkou a přerušil hru. Ve stejném čase pak následuje další komerční přestávka.
     
    25:36
    Paul Postma vyslal od modré čáry jedovatou střelu na Pickarda, ten svým příložníkem poslal puk do bezpečí. Ten si okamžitě převzali jeho spoluhráči a míří tak do další akce.
     
    25:13
    Další pokus o střelu, tentokráte z hole Matta Duchena, ale ani jeho rána nekončí pukem za zády Hellebuycka. Hosté se oproti první třetině zlepšili a už více hrozí před domácí brankou.
     
    24:28
    Zadorov hledal svou přihrávkou zpoza domácí branky Michaila Grigorenka, ten ovšem puk nezachytil a rázem tak bylo po slibné šanci hostujícího celku.
     
    23:21
    Chris Thorburn střílel z úhlu na hostující branku, kotouč Pickard pouze vyrazil před sebe, ale dorážku Drewa Stafforda už chytil do své lapačky. Znovu je hra přerušena a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    22:33
    Domácí nepolevují a znovu branku Colorada zasypali sprškou střel. U poslední střely byl slovenský útočník Marko Daňo, který svou střelou donutil Pickarda k přerušení hry.
     
    21:52
    Z pravé strany střílel na branku Colorada Patrik Laine, kotouč po jeho ráně skončil jen těsně vedle pravé tyčky Pickardovy svatyně.
     
    21:05
    Na druhé straně zastavilo slibně se rozvíjející akci domácích postavení mimo hru, která se tak stěhuje z pět do středního pásma.
     
    20:11
    Hosté po vhazování ve středovém kruhu sebrali domácím kotouč a okamžitě s ním uháněli do útočného pásma. Grigorenko pak vyslal jedovku z prostoru mezi kruhy, ale Hellebuyck byl na svém místě.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 12 – 6
     
    První třetina tohoto utkání je za námi. V ní jsme neviděli ani jednu branku, ale rozhodně k ní zejména domácí hokejisté neměli několikrát daleko. Zatím jsou však oba gólmani ve svých brankovištích pozorní a neinkasovali. Aktivnější jsou zatím domácí hokejisté, kteří dvakrát nastřelili konstrukci branky hostů. Uvidíme, co nám přinese další část hry, která začne přibližně ve 22:05.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Kotouč je ve středním pásmu a vypadá to, že se už nic nestane. První třetina se tak už pouze dohrává.
     
    19:15
    Tyson Barrie ještě střílel z pravého kruhu a Hellebuyck musel vyrážečkou poslat kotouč do bezpečí.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:23
    Gelinas je na ledě a Colorado je tedy kompletní.
     
    17:55
    Po dalším vyhození kotouče hosty se domácí nedokázali dostat do útočného pásma a kotouč tak opět míří až před brankáře Hellebuycka. Hosté ukrojili další vteřiny svého oslabení.
     
    17:31
    Následně pak se hosté osvobozují a vyhazují kotouč až před domácí branku. Mohou také konečně vystřídat svou unavenou čtveřici hráčů.
     
    16:40
    Patrik Laine dostal přihrávku na levý kruh a svou následnou střelou pak orazítkoval břevno branky Colorada! Opět měli domácí velkou šanci, která ale brankou nekončí.
     
    16:23
    Hostující Gelinas dostává dvě minuty za sekání a Winnipeg si zahraje přesilovou hru.
     
    15:10
    Bryan Little se dostal do samostatného úniku, ale svou táhlou střelou brankáře hostů nepřekonal. Ten si připsal důležitý zákrok a podržel tak svůj tým.
     
    14:18
    Za brankou vybojoval kotouč Mark Scheifele, ale hned o něj zase přišel díky McLeodovi, který mu puk sebral. Colorado to znovu zkusí před domácí brankou, už míří do další akce.
     
    14:08
    Na řadu přichází další komerční přestávka.
     
    13:36
    A opět se hostům nepodařilo usadit se déle v pásmu Winnipegu a domácí hokejisté tak opět otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    12:27
    Mikko Rantanen zavezl kotouč do útočného pásma, kde si všiml najíždějícího Gabriela Landeskoga, ale druhý jmenovaný svou střelu poslal pouze vysoko nad.
     
    11:42
    Winnipežští jsou znovu v útočném pásmu a na Pickarda letěla další prudká střela, kterou vyslal Mark Scheifele. Znovu se ale skóre nemění.
     
    10:23
    Hosté z Colorada se marně snažili projít do útočného pásma. Trouba byl rychlejší a zachytil puk, který odskočil MacKinnonovi z čepele. Domácí tak míří znovu dopředu.
     
    10:21
    Marko Daňo skáče na ledovou plochu a Winnipeg je tedy v plném počtu.
     
    10:12
    Landeskog dorážel střelu svého spoluhráče, nadvakrát se mu ale nepodařilo prostrčit kotouč za záda Hellebuycka. Ten si připisuje veledůležitý zákrok.
     
    09:34
    Winnipeg se znovu dostal k puku a vyhazuje ho až před brankáře Pickarda.
     
    08:56
    Hráči Winnipegu se zatím velmi dobře brání a zatím svého soupeře nepustili do vážnější akce. Colorado tak bude muset zakládat akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    08:21
    Marko Daňo dostává dvě minuty za vražení na hrazení a hosté si zahrají jako první přesilovou hru.
     
    07:48
    Blake Comeau dostal přihrávku na levý kruh odkud vyslal prudkou střelu na Hellebuycka. Ten vytasil efektní semafor a jeho ránu tak dokázal zlikvidovat.
     
    07:00
    Následuje první komerční přestávka.
     
    06:52
    Domácí hokejisté mají opět více ze hry a nyní zahrozili před Pickardem, který musel svým příložníkem likvidovat střelu mladíka Patrika Laineho.
     
    05:48
    Máme tu první vyloučení, a sice na obou stranách. Do bitky se zapojili Thorburn a McLeod. Oba kohouti už sedí na trestných lavicích a odpykávají si pětiminutové tresty.
     
    05:43
    Marko Daňo zamíchal kotoučem před hostující svatyní, ale jeho střela pak skončila pouze na pozorné lapačce Pickarda.
     
    05:02
    Hosté se snažili před brankou Winnipegu něco vymyslet, ale pozorná obrana domácích je k ničemu nepustila. Po zisku kotouče tak míří Jets do dalšího útoku.
     
    03:55
    Mikko Rantanen operoval před brankou Winnipegu, hned poté dostal přihrávku na svoji hůl, ale kotouč mezi tři tyče neposlal.
     
    03:22
    Pickard si připsal dobrý zákrok po tom, co na něho z pravé strany vyslal jedovatou střelu Blake Wheeler. Hosté jsou teď pod mírným tlakem Tryskáčů, kteří se snaží o vedoucí branku.
     
    02:50
    Andrew Copp se snažil prosmýknout mezi obranou Colorada, to se mu ovšem nakonec nepodařilo a následně poté přichází o kotouč.
     
    02:06
    Po zakázaném uvolnění hostů se znovu vhazovalo v útočném pásmu Winnipegu a hned po něm pálil Ehlers, ale jeho projektil skončil v lapačce Pickarda.
     
    01:20
    Do následné akce se dostali domácí a Scheifele poslal kotouč jen vedle hostující branky.
     
    00:17
    Nathan MacKinnon vyslal z pravé strany střelu na Hellebuycka, ale ten zasahovat nemusel. Pomohla mu jeho obrana, která posílá kotouč na opačnou stranu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Právě dozněla americká hymna a nyní si vyslechneme domácí, tedy kanadskou hymnu.
     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Hutchinson) – Byfuglien (A), Morrissey, Trouba, Enström, Postma, Chiarot – Wheeler (C), Scheifele (A), Ehlers – Laine, Little, Perreault – Stafford, Lowry, B. Tanev – Thorburn, Copp, Daňo.

    Colorado Avalanche: Pickard (S. Martin) – Barrie, Ťutin, Zadorov, Wiercioch, Gelinas, Beauchemin – R. Bourque, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Rantanen, Duchene (A), Grigorenko – Iginla, J. Mitchell, Comeau – McLeod, Söderberg, Martinsen.

    Rozhodčí: Morton, Meier – Gibbons, Driscoll.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Pavelec (WPG) – v současné době na farmě
    Marko Daňo (WPG)
     
    Vzájemná utkání

    Letos se oba celky už potkaly dvakrát. Nejprve vyhrál Winnipeg těsně 1:0 a ve druhém vzájemném měření sil vyhrálo Colorado 3:2 po prodloužení. Navážou hosté na poslední výhru s Winnipegem a uloupí body na jeho ledě?
     
    Colorado Avalanche

    To hosté z Colorada na tom jsou podstatně hůře. Ve stejné konferenci se nacházejí na posledním, tedy čtrnáctém místě a dosud nasbírali třiadvacet bodů. Nedávno inkasovali desetibrankový příděl od Montrealu a nedařilo se jim ani v posledních dvou utkáních, kdy padli nejprve s Philadelphií a naposledy pak s Floridou. Dnes je na ledě Winnipegu nečeká nic lehkého, přesto se pokusí získat nějaké body. Uvidíme, zda se to beznadějně posledním hostům podaří.

    Nejproduktivnější hráči Colorada Avalanche:

    Matt Duchene – 21 (12+9)
    Nathan MacKinnon – 21 (8+13)
    Mikko Rantanen (13 (4+9)
     
    Winnipeg Jets

    Domácí hokejisté se v tabulce Západní konference nacházejí na devátém místě a na osmé Calgary Flames ztrácejí pouhé tři body. Postupové místo do play-off tak mají stále otevřené, základní část bude ještě hodně dlouhá, ale i tak by Jets měli sbírat co nejvíce bodů. Dosud si jich připsali jednatřicet. Naposledy se Tryskáči utkali s Jágrovými Pantery z Floridy a na svém ledě zvítězili 4:3 po nájezdech. Zastavili tak čtyřzápasovou sérii proher.

    Nejproduktivnější hráči Winnipegu Jets:

    Mark Scheifele28 (14+14)
    Patrik Laine26 (17+9)
    Nikolaj Ehlers24 (5+19)
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům ledního hokeje, obzvláště pak nejlepší ligy na světě, a sice NHL. Dnes je na programu další várka zápasů této soutěže a my budeme v příznivý čas sledovat utkání mezi týmy Winnipeg Jets a Colorado Avalanche.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 28. Laine (Scheifele, Postma), 43. Wheeler (Perreault, Little), 45. Ehlers (Scheifele, Laine), 60. Ehlers (Laine, Trouba) – 58. Iginla (Rantanen, Duchene)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Hutchinson) – Byfuglien (A), Morrissey, Trouba, Enström, Postma, Chiarot – Wheeler (C), Scheifele (A), Ehlers – Laine, Little, Perreault – Stafford, Lowry, B. Tanev – Thorburn, Copp, Daňo.
    Colorado Avalanche: Pickard (S. Martin) – Barrie, Ťutin, Zadorov, Wiercioch, Gelinas, Beauchemin – R. Bourque, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Rantanen, Duchene (A), Grigorenko – Iginla, J. Mitchell, Comeau – McLeod, Söderberg, Martinsen.

    Rozhodčí: Morton, Meier – Gibbons, Driscoll

    Diváci: 15 294
    thejrc.org