Philadelphia – Nashville 1:2 (0:1 po s.n.) | Toronto – Anaheim 2:3 (kon.) | St. Louis – Edmonton 2:3 (po pr.)
Arizona – Calgary 2:4 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
2:4 (1:0, 0:1, 1:3)
Calgary Flames
Úterý 20.12.2016, 03:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Brian Elliott (CGY) (24 zásahů)
    Christian Dvorak (ARI) (1 + 1)
    Mikael Backlund (CGY) (1 + 0) (06:04:54)
     
    Československá stopa v utkání

    Radim Vrbata (ARI) (0 + 0, 7 střel na branku, čas na ledě 18:34)
    Martin Hanzal (ARI) (0 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 21:19)
    Michael Frolík (CGY) (0 + 0, 4 střely na branku, čas na ledě 15:09)
     
    Střely na branku v zápase

    Arizona Coyotes: 26

    Calgary Flames: 28
     
    Je hotovo, dva body za výhru v základní hrací době berou hokejisté Calgary Flames. Tento duel v Arizoně jednoznačně rozhodly přesilové hry. Zatímco kanadský mančaft se v početní výhodě prosadil dohromady třikrát, Coyotes měli problém se svými přesilovkami a trápili se během nich. A to nakonec určilo výsledek. Domácí si duel pokazili asi i ve druhé třetině, v rámci které vypálili pouze dvakrát na zařízení Briana Elliotta. I když se jim podařilo ve třetí periodě vyrovnat ztrátu, následně znovu inkasovali a nakonec padli výsledkem 2:4. Calgary se tedy může radovat, Coyotes smutní. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Hra přerušena, puk mimo mantinely. Mike Smith ještě zamířil na střídačku, Arizona zkouší co může, aby něco s výsledkem udělala.
    59:00 TJ BRODIE - 2:4
     
    59:00
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto o tom, kdo si z tohoto zápasu odnese body. Budou to hráči Calgary Flames. Coyotes totiž nevyšel risk při hře s prázdnou brankou, odkryté zařízení z docela solidní vzdálenosti dokázal trefit T. J. BRODIE. Toto už budou domácí hokejisté jen velmi těžko dohánět, času už jim zbývá opravdu málo. Asistence: Matthew Tkachuk.
     
    58:35
    Mike Smith už odjíždí z branky a Arizona to zkouší se šesti muži v poli.
     
    58:18
    Zatím ještě domácí gólman zůstává mezi třemi tyčemi, ale je pouze otázkou času, kdy se vydá na střídačku a opustí brankoviště.
     
    58:05
    Calgary se osvobozuje pouze za cenu zakázaného uvolnění, hra se přesunuje před Briana Elliotta a Mike Smith už pokukuje po střídačce.
     
    57:39
    Hanzal s Vrbatou se pokoušeli získat možnost pro svůj tým. Jenže proti byla trojice bránících hokejistů v bílých dresech. Ti vystavěli zeď na modré čáře.
     
    57:27
    Další zákrok pro Mikea Smithe, celkově sedmadvacátý v tomto zápase. Ale podobně hodně jich měl na druhé straně i Brian Elliott.
     
    57:04
    Další nahození domácího týmu do útočné třetinu. Projít do útočného pásma s pukem na hokejce má ale Arizona problém, Calgary nyní velmi dobře brání.
     
    56:25
    Alex Goligoski nahodil puk o zadní mantinel, nakonec kotouč dojel jeden z jeho spoluhráčů. Ale už nebyl v pozici, ze které by mohl střílet.
     
    55:58
    Flames samozřejmě nikam nespěchají. Jsou to oni, kdo čekají na to, co předvede jejich soupeř v závěru základní hrací doby.
     
    55:35
    Mike Smith zasahuje a přerušuje hru. Je jasné, že teď už si gólman Kojotů nemůže dovolit udělat další chybu.
     
    55:18
    Po komerční přestávce se znovu hraje. Arizoně teď bude hodně rychle utíkat čas, už moc času domácí na vyrovnání nezbývá.
     
    55:06
    Ještě měl šanci Rieder, ale Elliott vše zvládl a zkrotil puk na brankovišti. Calgary je kompletní, ubránilo se a znovu se potvrdilo, že Coyotes mají s přesilovkami veliký problém.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 6. Dvorak (Jooris), 50. White (Dvorak) – 29. Backlund (D. Hamilton, Tkachuk), 41. Brouwer (J. Gaudreau, Versteeg), 53. Versteeg (Monahan, Brouwer), 59. Brodie (Tkachuk)


    Arizona Coyotes: M. Smith (Domingue) – Ekman-Larsson, C. Murphy, Goligoski, Stone, Chychrun, Schenn – Crouse, Hanzal, Vrbata – J. McGinn, Holland, Duclair – Rieder, Martinook, Doan – Jooris, Dvorak, White.
    Calgary Flames: Elliott (Ch. Johnson) – Giordano, D. Hamilton, Brodie, D. Wideman, Jokipakka, Engelland – Tkachuk, Backlund, Frolík – J. Gaudreau, S. Bennett, Chiasson – Versteeg, Monahan, Brouwer – Ferland, Stajan, Bouma.

    Rozhodčí: L'Eouyer, Furlatt – Murray, Wheler
    thejrc.org