Třinec – Sparta 2:1 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 2:1 (po pr.) | Mladá Boleslav – Zlín 2:3 (po pr.)
Litvínov – Chomutov 3:2 (po pr.) | Pardubice – Liberec 2:3 (kon.) | K. Vary – Olomouc 2:3 (po pr.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
HC Sparta Praha
Úterý 20.12.2016, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji vám příjemný zbytek večera a ve čtvrtek se těším u zápasu Třince s Karlovými Vary. Na počtenou! (19:33:33)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Oceláři uspěli proti Spartě také ve třetím duelu této sezony a zůstanou na čele extraligové tabulky. Rovněž Pražané mají jistotu, že pátou příčku neopustí. V dalším kole se Třinec už za dva dny ve čtvrtek 22. prosince v 17:00 představí znovu doma proti Karlovým Varům. Spartu čeká v ten samý den od 18:00 zápas v Olomouci.
    Třinec porazil Spartu také potřetí v sezoně.

     
    Statistiky po skončení utkání:

    Střely: 24 (9, 8, 7) – 30 (10, 14, 6)
    Střely mimo: 6 (3, 2, 1) – 5 (2, 3, 0)
    Hity: 14 (5, 2, 7) – 8 (2, 4, 2)
    Vhazování: 35/64 (10, 12, 13) – 29/54 (10, 10, 9)
    Úspěšnost na vhazování: 55 % – 45 %
    Trestné minuty: 6 (2, 2, 2) – 20 (2, 4, 14)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Rostislav Marosz – TRI (1+1)
    Miroslav Forman – SPA (0+1)
     
    Utkání končí, Oceláři vítězí popáté v řadě. Do třetí třetiny však Třinečtí nevstoupili za vyrovnaného skóre optimálně a nechali Formana vystřelit do břevna. Po čtyřech minutách a faulu Hrabala jel Pech dokonce trestné střílení, ale mezeru mezi Hrubcovými betony hledal marně. Sparta pak nevyužila ani přesilovku a v oslabení inkasovala rozhodující branku. Maroszovu přihrávku uklidil za Pöpperleho záda Špirko.

    Dlužno dodat, že třineckému gólu předcházel brejk Pražanů, na jehož konci stálo neúspěšné zakončení od Uhra. V poslední desetiminutovce kontrolovali Oceláři hru a nepouštěli Spartu do výraznějších šancí. Až při závěrečné hře bez brankáře vypadla Hrubcovi Mikušova střela a Kumstát dorážel z nebezpečné pozice vedle. Poté už se ale Třinec ubránil a udolal Spartu nejtěsnějším možným rozdílem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Hrubec přistavil puk Krajíčkovi, a ten vyhodil z pásma. Oceláři nedovolili vystřelit ani Kudrnovi a vítězství už udrží.
     
    59:26
    Běží poslední minuta třetí třetiny a Třinci se daří držet hru daleko od Hrubcovy branky. Sparťané se nemohou dostat k tlaku.
     
    58:59
    Mikušovo nahození od modré čáry Hrubcovi vypadlo, nicméně Kumstát nedokázal v dobré šanci dorazit do odkryté brány! Na druhé straně zastavil Krepse Pech.
     
    58:48
    Sparta si bere oddechový čas, brankář Pöpperle bude nejspíš odvolán na střídačku. Pražané mají ještě minutu a dvanáct vteřin.
     
    58:48
    Uher pláchl po pravé straně a nahozením z úhlu donutil Hrubce k zákroku. Hra je přerušena, vhazovat se bude před bránou Ocelářů.
     
    58:20
    Piskáček neodvedl před střídáním zrovna dobrou službu, když namazal na hůl Krepsovi. Ten se zkušeně otáčí a rozehrává na obránce.
     
    57:58
    Po delší době to zkouší sparťané v útočném pásmu. Klimek spěchá za nahozeným pukem za branku do souboje s Jankem.
     
    57:26
    Totéž se povedlo o něco později Petružálkovi s Pechem, kteří dokázali zaměstnat obranu Sparty a pozdržet čas.
     
    56:45
    Kaneova formace trápí obránce Sparty a drží hru v třineckém útočném pásmu okolo mantinelů. Pražanům teď utíká čas rychle.
     
    56:03
    Zakázané uvolnění se píská také Spartě, a tak si třinečtí příznivci mohou na chvilku oddechnout. Na buly před Pöpperlem jdou Kane a Cingel.
     
    55:37
    Pražané jsou usazeni v útočném pásmu a kombinují. Mikušovu ránu od modré čáry srazili Hrabal a Dravecký svým dvojblokem k mantinelu.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 7. Marosz (Hrabal, Hrňa), 49. Špirko (Marosz, Irgl) – 40. Pech (Forman, Kumstát)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Hrabal, Jank, Krajíček, M. Doudera, Matyáš, Kania – Hrňa, Marosz, Petružálek (A) – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Rákos, Kreps, Dravecký – Sýkora, Špirko, Martin Růžička – Cienciala. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC Sparta Praha: Pöpperle (Novotný) – Mikuš, Piskáček, Švrček, Eminger, Nedomlel, Gernát, Barinka, Jandus – Hlinka (C), Vrána (A), Klimek – Uher, Cingel, Kudrna – Kumstát (A), Pech, Forman – Černoch, Ihnačák, M. Procházka. Trenér: Jiří Kalous.

    Rozhodčí: Robin Šír, Daniel Pražák – Jiří Gebauer, Vít Lederer

    Diváci: 5 064 (97 % celkové kapacity)
    thejrc.org